Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Maribor - o le aganuu ma alamanuia taulaga o Slovenia

Pin
Send
Share
Send

Maribor (Slovenia) o le lona lua sili ona tele ma sili ona taua taulaga i le atunuʻu. O le felauaiga, alamanuia ma le uaina-faia ogatotonu o Slovenia. I le 2012, na faaigoaina le taulaga o le Laumua o Europa o Aganuu, ma i le 2013 - le European Youth Capital. Afai o ata o Slovenian Maribor ua leva ona tosina mai i ai lou mafaufau, ua oʻo nei i le taimi e te alu ai i se tafaoga faʻataʻamilo i lenei taulaga i Europa.

Faʻamatalaga lautele

Maribor o le lona lua lona tele taulaga i Slovenia, tu i le itu i matu sisifo o le atunuu i le vae lava o Pohorje Mountain ma siomia e le Drava vaitafe. O le faitau aofaʻi e 112,000.

O le taulaga na faavaeina i le seneturi lona 12, ma na taua o le Duchy o Styria, o le muamua vaega o le Emepaea o Roma, ona sosoo ai lea ma Yugoslavia. E tusa ai ma tusitusiga tusia, amata mai i le 13th seneturi, le taulaga atiina ae matua malosi, ma sa o se tasi o nofoaga autu o fefaatauaiga ma galuega taulima. I le vaitaimi o lona umi, na tatalia pea osofaʻiga a le au Take ma isi fili.

O se mea moni manaia aʻo leʻi oʻo i le Taua Muamua a le Lalolagi, 80% o le taulaga o tagata Siamani, ma naʻo le 20% sa Slovenes. Peitai, ina ua maeʻa le Taua Lona II a le Lalolagi, na suia le tulaga: na faamalosia le au Siamani e tuua le taulaga, aua i le 1941 na faasilasila ai e Nazi Siamani le faapipiiina o Lower Styria ma fausiaina le tele o fale gaosi oloa ma falegaosimea i Maribor na maua ai le ami a Siamani mea uma na manaʻomia.

I aso nei o le taulaga Slovenian o Maribor o se tasi o sili ona matagofie ma sili ona tele taulaga i le atunuʻu, lea e asia e le faitau afe o turisi i tausaga uma.

Le mea e vaʻai i Maribor

O vaaiga a Slovenian Maribor e matua eseese lava ma o tagata femalagaaʻi uma o le a mauaina se mea manaia mo ia lava.

Mauga Piramida

O le pyramid e le gata o se mauga e faʻasao i luga o Maribor, ae o se fale vaʻai lauiloa foi. O lenei o se matua sili ona matagofie nofoaga: mai le maupuepue oe mafai ona vaʻaia le taulaga i se tepa. Ekalesia ma fale felanulanuaʻi mai luga foliga sili atu matagofie, ma faʻafetai i le tele numera o paka a le taulaga, Maribor foliga mai o se faavavau lanumeamata taulaga. O loʻo ofaina ai foʻi se vaaiga matagofie i le Vaitafe o Drava mai luga.

Tagata tafafao maitau o le alu i se tasi o faʻatosina autu a Maribor e tusa ma le 20 minute, ma o le ae fiafia i le matagofie vaʻaiga o le taulaga umi atu. O le sailia ma le aʻea o le Pyramid e matua faigata lava - o loʻo i ai le falesa paʻepaʻe i le pito i luga, ma o togaolive lanumeamata e tutupu i luga o le atu mauga. E le mafai ona se ese!

Uaina tuai

O le faleoloa a Maribor o se tasi o mea sili ona leva i Europa, ma o le tovine o lo o tupu latalata ane o le sili ona tuai i le lalolagi. O le aso o le fale uaina tuai ua suia e avea ma falemataaga: manaia faʻaaliga o loʻo faʻaalia iinei, ma o le a taʻutaʻu atu ma le fiafia e tagata taʻitaʻi Slovenia ia te oe e uiga i le faigata o le mea e fai ai le solofanua.

E i ai foi le potu faʻapitoa i le fale mataaga e mafai ai e i latou e manaʻo ona tofoina le tele o vaiinu. E le aumaia e le aufaigaluega faleaiga ia uaina tutusa i tagata uma, ae latou te fiafia i mea e te manaʻo ai, ma e naʻo le taimi lava lena latou te filifilia se vai inu mo na o oe lava.

O lenei nofoaga e fiafia i ai e le gata mo turisi, ae faʻapena foʻi mo tagata aoina - O uaina Slovenia o loʻo sili ona lelei i le lalolagi, ma o ni meainu e ova atu ma le miliona Euro. Ae ui i lea, e i ai foi sili atu paketi filifiliga, lea, i le auala, mafai ona faʻatau i se vaega faʻapitoa o le winery.

  • Nofoaga faatosina: Vojashnishka ulica 8, Maribor 2000, Slovenia;
  • Itula faigaluega: 9.00 - 19.00;
  • E fia: 4 Euro + tofoina uaina (o le tau e faʻamoemoe i le ituaiga uaina).

Lotoa o le Taulaga

O le taulaga sikuea o le turisi tutotonu o Maribor. O iinei na faʻaputuputuina ai le tele o vaʻaiga a le taulaga: Maribor Castle (Maribor Regional Museum), le Hall a le Aai, le faʻamaʻi o le faʻamaʻi (i le manatuaina o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi na fasiotia ai le tusa o le tasi vaetolu o tagata o le taulaga), o le maota tuai. O loʻo faʻapipiʻiina foʻi ni maʻafaʻamanatu iinei: o le faʻatagata o St. Florian (paʻia o le taulaga) ma le faʻailoga faʻailoga o le tutoʻatasi o Maribor.

O le taulaga sikuea o se lelei tele nofoaga mo malologa savavali i le taumafanafana ma mafanafana potopotoga i faleʻaiga i le taumalulu. I le tau mafanafana, e lelei le nofo i luga o nofoa i tafatafa o fugalaʻau fugalaʻau ma faamemelo i le taulaga vai, asiasi i le lotoifale maketi. Ma i le taumalulu e sili atu le alu i se tasi o tuai kofe fale ma lagona e pei o se tagata o le lotoifale.

City Park "Tolu Ponds"

"Tolu Ponds" o le sili ona tele ma, i le taimi e tasi, o le matua paka i Maribor. E mafai ona tatou faʻapea atu ma le saogalemu o lenei e le o se paka, ae o se tamaʻi taulaga ma malae taʻalo, o se terrarium, o se pusa vai (e tusa ma le 120 ituaiga iʻa i le aoina) ma tolu vaituloto. Ona o le mea moni o le lotoifale pulega tausia le paka laʻau, e masani ona mamā ma le mafanafana iinei, tele lanu piniki fugalaʻau fuga ma punavai galue i le taumafanafana vaitau.

O le Park "Three Ponds" ose nofoaga e fiafia iai e faʻafiafia ai tagata o le taulaga. Lenei latou te masani ona goto i le la, faʻatulaga ni nai tafaoga pe na o le savali pe a uma se aso faigata. I le ala, tagata turisi Lusia masani faʻatusatusa le Maribor Park ma Sokolniki, aua eseese tausamiga ma konaseti o loʻo faia foi iinei.

Falemataaga faʻaitulagi o Maribor

O se falemataʻaga o loʻo faʻaalia ai le taua o talafaʻasolopito ma anamua o Slovenia (i le tele o le Podravska itulagi), faʻapea foi ma le tele o atavali na tusia e tagata lauiloa atavali. O lenei nofoaga e fetaui lelei mo i latou e fiafia e suʻesuʻe talaʻaga ma mananaʻo e vaʻaia "mai totonu" le olaga ma le olaga o le anamua Maribors.

E taua foi le maitauina o le falemataaga faʻaitulagi e tu e le gata i soʻo se mea, ae i le maota tuai o Maribor, fausia i le Middle Ages. E le faigata ona maua - o loʻo tu i le lotoa o le taulaga.

  • Nofoaga: Grajska ulica 2, Maribor 2000, Slovenia;
  • Tatala: 9.00 - 19.00;
  • Tau tiketi: 3 euro.

Olo logo Maribor

O le 57 mita maualuga Maribor bell tower o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga, ma o se vaega o le Cathedral o St. John the Baptist. O le malumalu na fausia i tua i le seneturi lona 12, ma o le falelotu 'olo na faʻaopoopoina teisi mulimuli ane. Muamua o se logo masani logo, ae i se taimi mulimuli ane, na liua ai i totonu o se tamai potu lea sa tiute ai le au fuimu i le taulaga ma, faʻafetai i se nofoaga talafeagai, na mafai ai ona latou vave tineia le afi.

I le auala, lenei nofoaga mafai ona vaʻaia e oʻo lava i aso nei, ina ua aʻea i le tumutumu o le 'olo. E iai le fale mataaga iinei ma e tele ata mananaia ma faʻaaliga anamua. O le logo logo o le a manaia mo tagata fiafia i le natura ma le tusiata fale: e ofaina se mataʻina vaaiga o le taulaga ma ona siʻosiʻomaga.

  • Nofoaga: Slomskov trg, Maribor 2000, Slovenia;
  • Galue itula: 8.00 - 21.00;
  • Totogi ulufale: 1.5 euro.

Malolo i le taulaga

O Slovenian Maribor o se taulaga lauiloa tele i turisi, o lea e tatau ai ona e sauniuni mo lau malaga muamua. Muamua, e tatau ona e tusi se faletalimalo (e na o le 100 o latou iinei). O le potu taugofie i se fale talimalo o le a totogiina oe 15 € i le aso, ma le sili ona taugata i se faletalimalo - tusa ma le 200 €. O le tau masani i le po i totonu o le potu e tusa ma le € 30-40.

Talu ai e toʻaitiiti faletalimalo i Maribor, o le toʻatele o latou nofoaga o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga poʻo le taulaga. I le auala, afai o le a e alu i se malaga i le taumalulu, lea e sili atu le fiafia i le filifiliga lona lua ma nofo i le taulaga o Maribor, aua o ia faletalimalo ofoina faaseʻe ma tafaoga i luga o le mauga e pei o faʻafiafiaga. Ma afai o lau sini o tafaoga, e atamai le filifili o se taugofie fale talimalo fale poʻo talimalo i le ogatotonu.

Lona lua, ae e te leʻi malaga, e tatau ona e suʻesuʻe le faʻasologa o tau o meaʻai.

Tatou amata i mea suamalie - fai mai tagata faimalaga na i Maribor na latou tofoina le sili aisa kulimi kulimi i le lalolagi, ma o lea e matua aoga ai le faʻatau. Tasi le tautua o le togafiti o le a tauina oe 1 €. Ae mo isi oloa, e talafeagai le faʻatau i le maketi i le lotoifale, ma o le tau e faʻapea:

  • Le lita o susu - 1 €;
  • Areto - 1.8 €;
  • Se taseni fuamoa - 2.3 €;
  • A kilo o tamato - 1.8 €;
  • Pateta (1 kg) - 0.50 €;

Peitaʻi, e mafai foʻi ona e 'ai i faleʻaiga a Slovenian. O le averesi pili mo se taumafataga mo le lua i se faleʻaiga taugofie o le € 12-15, ma le tolu-vasega 'aiga afiafi mo le lua o le tau e tusa ma le € 30. Manatua o nofoaga tafafao maimoa i le taulaga, o tau e sili atu le maualuga, o lea e talafeagai ai le savali laititi ma saili se lelei cafe mamao mai le ogatotonu o Maribor.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafiafiaga i Maribor ma le taulaga

O le taulaga o Maribor o loʻo tu i le vaega maugā o Slovenia, o lea e mafai ai ona e faʻaopopoina nisi mea i turisi "masani" - savali i luga o mauga, faaseʻe i le taumalulu ma aʻeaʻe papa. Ae ui i lea, ia tatou malamalama lelei i le mea e fai i Maribor.

Faaseʻe

O taʻaloga o le taumalulu e lauiloa tele i Slovenia, ma o lea e tele ai tafaoga faʻaseʻe ii. O le latalata i Maribor o Marib Pohorje, tu i le 10 minute tiʻetiʻe mai le taulaga tutotonu. O le malifa o lenei nofoaga malologa e talafeagai mo uma amata ma tagata tomai faapitoa. O lenei nofoaga e sili ona lelei mo tamaiti - e lautele auala iinei, ma o le a le faigata ai ona aʻoaʻo se tamaititi e faaseʻe pe faʻaseʻe i le kiona. I le auala, o le nofoaga lea o le tulaga o le siamupini a le lalolagi fafine "Golden Fox" (Zlata lisica) e faia i tausaga taʻitasi, ma o lea e le tatau ai ona talanoa e uiga i le faʻaaogaina o auala.

I se tulaga lautele, o le Pohorje resort o se nofoaga sili ona filemu ma filemu i Slovenia ma le tele o faleaiga ma faleʻaiga. O loʻo iai foʻi lifi, ma e tele foʻi tamaʻi faletalimalo lata ane.

Afai e te le fiafia i masani masani savali i luga o le mauga, ona tilotilo lea i le manaia polokalama o loʻo faʻatautaia e le aufaigaluega nofoaga.

  1. Moega o le po
  2. O loʻo i Maribor le auala puʻe umi ole po i Europa o loʻo tu ai. O lona umi e 7 km, ma le maualuga eseesega o 1000 mita. Aua le misia le avanoa e vaʻai ai i le matagofie o vaaiga o atumauga i le po.

  3. Savaliga savali mo le lua
  4. Afai e te sau i le nofoaga malolo ma lau pele, ona tatau lea ona e faʻalogo i lenei faʻapitoa malaga. I le 40 minute o le a felauaʻi ai oe i tafatafa ane o tafatafa o le nofoaga - Bellevue ma Areh, faʻapea foi ma le ipu uaina suamalie poʻo le blueberry brandy.

  5. Gialom slalom
  6. Afai na e lagonaina o se tagata taʻaʻalo mo se taimi umi, o lona uiga e taua le auai i tauvaga ifo i lalo. E faigofie tulafono: oe manaʻomia le alu i lalo o le mauga vave nai lo ou fili. O tuuga e faia i luga o le malifa o le Poštela poʻo le Cojzerica mauga, ma soʻo se tasi e mafai ona auai i ai.

  7. Tele taupega
  8. A swing swing is atonu na o le pau le ituaiga faʻafiafiaga i le Pohorje resort e le manaʻomia tau faaletino. E matua faigofie - oe nofo luga o se lapisi taupega ma faamemelo i le kiona Maribor. Taimi tiʻetiʻe e 15 minute.

  9. Football XXL
  10. Taʻalo lakapi o se sili filifiliga faʻafiafiaga mo tele kamupani. E faigofie tulafono: o 'au taʻitasi e toʻa 6 tagata e fesoʻotaʻi le tasi i le isi ma feʻaveaʻi i se avanoa faʻatapulaʻa. O se faʻafiafiaga malie ua mautinoa!

  11. Sailiga oa
  12. O le sailia o oa o se tasi o faʻafiafiaga sili mo tamaiti ma tagata matutua. E faigofie lava: o le faʻataʻitaʻi o lau kulupu e nana mea taua i nofoaga e le i mafaufauina, ma o loʻo e sailia. I le auala, pe a tusia i luga se fuafuaga, o le taʻiala e mafaufau i ou manaʻoga.

  13. Seevae solofanua
  14. A faʻapea e te fiu i le savali i auala masani, ona totogi lea o seevae kiona ma alu e savali i le toʻafilemu vaomatua o Pohorje.

    Vaipuna vevela o Maribor

    I se faʻaopopoga i le faaseʻe, Maribor mafai ona ofa atu ia te oe le malologa i le vevela vaipuna. O se tasi o vai taele mafanafana sili i Slovenia o loʻo tu i le taulaga. O le vevela o le vai iinei o 44 ° C, ma e tilivaina mai le loloto o le 1200-1500 mita.

    O le Maribor thermal complex o loʻo i ai mea uma mo se malologa lelei: vai taele, saunas, Turkish baths, a solarium, faʻapea foʻi ma vailaʻau eseese. E aoga le uai atu i lenei faʻafitauli mo i latou e mananaʻo e toe foʻi talavou pe faʻaleleia atili lo latou soifua maloloina - e faʻafaigaluegaina e le nofoaga tutotonu ni tagata faʻapitoa o le a filifilia ni auala e te manaʻomia ma fausia ai se faʻafitauli atoa.

    Fale inu uaina

    O le asiasi i faleoloa o se tasi o mataaga taʻutaʻua sili ona lauiloa i Maribor. Ma e le faʻatau fua - e i ai moni lava se mea e vaʻai ma faʻataʻitaʻia.

    E i ai le tele wineries i le taulaga, o le sili ona tele o Ramsak ma Vinogradi Horvat. E tutusa a latou fuafuaga o galuega: muamua na e sau i le fale mataʻaga uaina, latou te taʻuina atu ai ia oe le talaʻaga o fale e gaosi ai uaina ma se ituaiga faapitoa. Ona e alu lea i le potu tofo (o nisi uaina naʻo le taliaina o malo pe a fai o nofoa ua uma ona tusi muamua) ma tofoina eseese uaina. E masani ona ofo mai le au talimalo e filifili ni nai meainu e te filifilia. Ina ua maeʻa lena, o le toʻatele o tagata asiasi na o atu i le faleoloa e faʻatau le latou fiafia i ai ituaiga uaina.

    Ramsak Winery e aoga le asia pe a fai e te fia vaʻai i le sili ona tele oomi uaina i Europa, faʻapea foi ma le nofo i totonu o se mafanafana gazebo i lalo o le vine. Ma o le Vinogradi Horvat winery o le a apili ia i latou oe mananao e vaʻai i se uaina tonu potu ma fai se suamalie 'aiga aoauli. E sili ona faʻauo le au fai toina, o lea e leai sau avanoa e tuʻua ai Maribor e aunoa ma le faia o ni uo ma latou.

    Tau ma le tau

    O le averesi o le vevela i Maribor i le taumafanafana e amata mai le 22 i le 24 ° C. O le vevela, e seasea lava, e faigofie ona talia. Ae o le taumalulu, o le averesi o le vevela o 1-2 ° C. E seasea foi ona maua mai aisa tetele. O le masina sili ona timu o Me, ma o le la e sili ona susulu mai ia Aukuso.

    O le masina mo le faigamalaga e tatau ona filifilia faʻavae i luga o mea e te fiafia i ai: afai o lau sini o ski nofoaga, e sili atu le alu i Slovenia mai Tesema ia Fepuari. Soʻo se taimi o le tausaga e talafeagai mo se tafaoga tafaoga.

    Faʻafefea ona e alu iina

    E mafai ona e oʻo atu i Maribor, le taulaga lona lua tele i Slovenia, mai le tele o taulaga tetele: Budapest, Ljubljana, Sarajevo, Zagreb, Vienna. Peitaʻi, seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i filifiliga o femalagaaʻiga mai le laumua o Slovenia i Maribor.

    I le nofoaafi

    Ave le nofoaafi Slovenian Railway (SŽ) i le nofoaga o Ljubljana ma alu ese mai le nofoaga o Maribor. O le tau o le tiketi o le 12-17 €. Ole taimi ole malaga e 1 itula 52 minute.

    I le pasi

    Ina ia e alu i Maribor mai Ljubljana, e tatau ona e alu i se pasi Izletnik poʻo Avtobusni Promet Murska Sobota pasi i le nofoaga o Ljubljana (nofoaga autu o le taulaga) ma alu ese mai le nofoaga o Maribor. Ole pasese e 11-14 €. Ole taimi ole malaga e tusa ma le 2 itula.

    I le vaalele

    E i ai se tamaʻi malae vaʻalele e faʻaigoa ia Edward Rusian i le taulaga o Maribor, ma e tele ana malaga i aso uma mai taulaga tetele lata mai. Peitaʻi, ia manatua o ni nai masina, vaʻalele mai Ljubljana le felelei iinei (ona o le leai o se manaʻoga). Mo pasi i le va o Ljubljana - Maribor e tatau ona e totogia le 35-40 euro, ma o le taimi malaga o 2 itula ma 20 minute.

    Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

    Pei ona e iloa atu, e sili atu ona aoga le sau mai Maribor i Ljubljana i nofoaafi poʻo pasi. E faiaʻina uma le vaalele.

    Afai e te leʻi i filifili poʻo fea e faʻaalu ai lau tafaoga, ia mautinoa ia uai atu i le taulaga matagofie o Maribor (Slovenia).

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vlaki v Mariboru, in Maribor,SloveniaThank you for 50 subscribers!! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com