Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻateʻa metotia i meaafale, metotia lauiloa

Pin
Send
Share
Send

E tele auala e suia ai mea manaia, faʻaopoopoina le fiafia, fou i totonu. Nei eseese auala o le pisia, faʻapipiʻi ma teuteuina ata tifaga, stencil ata. Tele e le manaʻomia taugata masini, totoga, meafaʻapea foi ma atisi tusiata. O se tasi o nei auala o decoupage meaafale, lea e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu meaafale.

Features o decoupage

Fai-oe-oe decoupage o meaafale o teuteuina mea ma ata tipi ese mai pepa. Tolu-faʻasologa napkin ma decoupage pepa o loʻo faʻaaogaina. E mafai ona e teuteuina i lenei auala e le gata o meaafale, ae o ato, tusi teu ata, ata puʻeina o ata, papatusi. E oʻo lava i moligaʻo ma fasimoli na teuteuina.

O le a le taua i le decoupage o soʻo se manatu mafai ona mauaina e se tagata e le mafai ona tusia. I tua atu i na mea uma, decoupage e faia faigofie. O le filifiliga faigofie o le tuʻuina o se solosolo i luga o se mea na saunia muamua ma faʻamautu i le varnish. E le gata i lea, e tele lesona i lenei mataupu, e aofia ai ma tagata e amataina.

Ma afai e te faʻaaogaina metotia eseʻese o valivali, faʻaopopo volumetric auiliiliga po o le faʻafoliga tausaga faʻaaogaina le taʻe aafiaga, oe mafai ona ausia eseʻese aʻafiaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, fausia se manatu o le mea ua matua. O le faʻamamaina o meaafale i sitaili o shabby chic poʻo Provence, lea ua i ai nei i ona foliga, e manaia.

Decoupage o se tele avanoa mo mafaufauga. O le punouai i lenei ituaiga o faatufugaga faatufugaga, tagata uma mafai ona lagona e pei o se foafoa tagata ma fausia se tulaga ese totonu i totonu o lo latou fale.

Ituaiga

Mo le lisiina uma o ituaiga o decoupage, atonu, e le lava tamatamailima i lima uma. O sitaili mamanu nei e lauiloa:

  • chic shabby - ma fugalaʻau teuteuina ma le ofuina aafiaga i moli malamalama;
  • Provence - fausia le aʻafiaga o Farani anamua;
  • i faiga vine - iinei le autu metotia o le faʻasolosolo tuai;
  • i sitaili ituaiga - teuteuga masani mo se atunuʻu faapitoa e fausiaina;
  • taulaga faigofie - iinei oloa teuteuina ma improvisasi auala: nusipepa, ata a tamaiti, ma isi;
  • i le faiga a le atunuʻu - o lenei mea e fausia ai se mafanafana faigofie i totonu o le fale;
  • i le faiga Victorian - i le agaga o le Igilisi faʻavasega taimi.

O lenei e faatatau i sitaili. E i ai foi le tele o enisinia. E tele vasega aʻoaʻoina i luga o meaafale teuteuina, e aofia ai ma latou ma vitio. Ma, afai e te manaʻo, oe mafai ona faʻafoeina uma sitaili ma metotia o decoupage. Le isi, o le a tatou faʻamasani i decoupage metotia taʻitasi i sina sili atu auiliiliga.

Faʻavae

Lenei o le faʻavae o le atoa faʻatonuga, faʻapea foi ma le faigofie decoupage metotia luga meaafale ma isi mea. O se ata po o se mea teuteu e tipi mai se solo, pepa araisa, poʻo se ata lolomi. O loʻo faʻaaoga foʻi pepa decoupage. O le pito i luga mo decoupage meaafale ua saunia muamua. E faʻamama, faʻamamaina, faʻamataʻu pe vali.

O se ata o loʻo faʻapipiʻiina luga o le mago luga ma faʻasusu ma le kelu o le PVA faʻamamago poʻo se pulumu acrylic. I lenei tulaga, oe manaʻomia le faʻalelei lamepaina o le pepa. Faatasi ai ma le decoupage masani, o le ata e le o faʻapipiʻiina luga o le kelu, ae o loʻo faʻafefeteina ma mai luga. O le mafuaʻaga lena e faʻaaoga ai ituaiga pepa mo teuteuga e mitiia lelei le kelu.

E fetaui lelei le ata ile meaafale e fai ile laupapa laupapa poʻo le laupapa mautu. Faʻapea foi, decoupage o pepe meataalo meafale faia i plywood poʻo palasitika o loʻo faʻatinoina.

A maeʻa ona faʻapipiʻi, e tatau ona faʻamamago le ata, ona faʻapipiʻi ai lea o le varnish i vaega e lua. I le va o faaputuga, e sili atu ona lelei le suʻe i se faʻasologa o faʻasologa ina ia sologa lelei le oloa maeʻa. O le masani vasega e talafeagai mo amata ona o lona faigofie.

Tua i tua

E talafeagai mo le teuteuina o mea malamalama. E le pei o le masani metotia, o le teuteuga e faʻapipiʻi i tua o le mea. O se auala lelei e fai ai-oe-teuteuina o meaafale umukuka peʻa iai ni tioata faʻaofi i faitotoʻa o le kapeneta. I lenei auala, oe mafai foi ona teuteuina se laulau tioata.

E tutupu mea uma i le faʻasologa o mea iinei. O le ala lea e vaʻai ai i laʻasaga:

  • ua faapipii le ata;
  • o loʻo faʻatatau i ai se talaʻaga - a uma mea uma, o le a susulu mai le ata mai tua o le mea;
  • varnishing o loʻo faʻatinoina i tua atu.

Afai e faʻaaogaina se isi teuteuga faʻaopoopo, ona faʻapipiʻiina lea i le amataga o le gaioiga, i luma o le ata pe faʻatasi foʻi ma ia. O auiliiliga o le ata e mafai ona tusia i se pulumu manifinifi mo se ata manino.

Fai-oe-oe toe fesuiaʻi decoupage e le sili atu ona faigata nai lo le masani masani. I se faʻaopopoga, ma lana fesoasoani, e le gata i le faʻafouina o meaafale tioata, ae e ufiufi foʻi ona tamaʻi faaletonu.

Art

Lenei, o ata atoa na fausiaina e faʻafoliga i atavali. I lenei auala, oe mafai ona faia uma decoupage i meaafale ma isi totonu mea, ma tutoʻatasi atavali mo teuteuina lou fale.

Art decoupage o le sili ona faigata nai lo uma. Ae e te leʻi alu i luma, e sili atu le tuu o ou lima i luga o le masani ma isi, faigofie metotia.

O le ata o loʻo faʻapipiʻiina ii i le tutusa auala pei o isi muamua metotia. Faʻateʻaina pepa, napkin e faʻaaogaina. O le eseʻesega o le auiliiliga o le ata ua tusia ma tusia i se auala e soʻofaʻatasi ma le talaʻaga, avea ma se tasi atoa.

E masani ona faʻaaogaina pe a fai o le tipi ese le elemeni e laititi mo le laualuga e teuteuina. O le mea lea, e tatau ona faʻamaeʻaina le misia auiliiliga, ma ina ia latou foliga mai o se tasi atoa ma le elemeni tipi ese mai le pepa. Ina ia ausia lenei aʻafiaga, oe manaʻomia le i ai o faatufugaga tomai ma le lelei faʻatonutonuina o vali ma pulumu.

Decopatch

I lenei tulaga, o tamaʻi fasi pepa faʻapitoa e faʻaaogaina mo teuteuga. O ia pepa e manifinifi, e masani ona i ai ma teuteu lanu eseese. O se auala lelei lea e faʻafou ai mea tuai, aua o fasi pepa felanulanuaʻi e mafai ona tapunia uma ai faaletonu.

Decopatch e faʻatusatusa i se patchwork ie soosoo, na o le pepa. Lenei metotia e talafeagai e le gata mo le faia decoupage o tuai meaafale ma ou lava lima, ae faʻapena foi mo le faia o aulelei foliga i ituaiga ituaiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatusa o manu. O se filifiliga manaia pe a masaesae nusipepa ma mekasini.

O se ituaiga o decopatch o lamination, poʻo laminate. I lenei tulaga, fasi fasi pepa poʻo ie, lau mago ma isi teuteuga elemeni e faʻafefeteina ma acrylic varnish ma faʻapipiʻi i le mea. A maeʻa ona faʻamago, e mafai ona maua se lamolemole, iila laminate luga. O le malosi ma le vai tetee o le ufiufi faʻatagaina lenei metotia e mafai ona faʻataunuʻuina i meaafale polesi.

Lafo lafo

O lenei metotia e faʻaaogaina e fausia ai se tolu-itu foliga foliga foliga. I lenei sitaili, decoupage e sili ona manaia mai se atisi ata o le vaʻaiga. O ata lafoia e faʻaogaina ma vali akerate. Ina ia faia lenei, malamalama pupuni faia i tafatafa o le faapipiiina motuga e faʻaaoga ai se omomi omomi poʻo se semi-mago fufulu. O lenei puao na faia e le vali e sili atu le pogisa nai lo le lanu o le ata. O le omomi vailaloa e tatau ona faʻaogaina sina laʻititi.

O le ata e tatau ona mago lelei ae le i faʻapaʻu ata. Ina ia mafai ona faʻaititia le aʻafiaga o mea sese, e sili atu le ufiufi o le mafuaʻaga ma le matt puipuia varnish. I lenei tulaga, afai o le varnished luga e pisia i le vali, e mafai ona faigofie ona fufulu ese.

E le tau efuefu pe uli le vali paolo. Filifiliga lelei pe a tutusa le paolo ma le lanu o le ata, naʻo le pogisa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se paolo lanumoana paolo mo se moli lanumoana mama. I le faʻaaogaina ai o lenei metotia, e oʻo lava i ni manatu faigofie e mafai ona taina i se auala manaia.

Craquelure

O le faʻapipiʻiina o meaafale ma fuamoa e mafai ona liua ni mea masani e avea ma ni mea vine. O atigi atiae e fausia ai se afaina o le aafiaga. Lenei metotia ua taʻua o le Craquelure. O le atigi mai moa fuamoa ua faapipii i fasi laiti i le vali luga. E sili atu le filifilia o se pogisa talaʻaga ina ia sili vaʻaia le va i le va o nei fasi.

Nei o laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga:

  • vali le pito i luga ma acrylic vali ma mago ia;
  • faʻaaoga le kelu e faʻapipiʻi ai vaega o le atigi. O avanoa e mafai ona tau le mafai ona vaʻaia, pe lautele, i lau faitalia;
  • fasi pepa solo pe faʻapipiʻi pepa i luga;
  • afai e tatau ai, tusia, paolo ma isi;
  • varnish le matutu motif.

Ole fuamoa fuamoa o le auala sili lea e toe faʻaleleia ai meaafale tuai. O le atigi ufiufi luga o le laualuga ma se mafiafia vaega, faʻatuatuaina nanaina uma faʻaletonu. E i ai foi faʻapitoa craquelure varnishes, pe a faʻamago, fausia ai se fesoʻotaʻiga o taʻetaʻei i le ata.

Faʻamavaeina volumetric

Volumetric decoupage o le sili ona manaia auala e teuteuina ai. E i ai tone o aitia ii. Lenei o le decoupage o meaafale ma lane, pe a tatala gaioiga motif. O le faʻaaogaina o meaafale e faʻamamaina i se ie e faʻatagaina ai oe ona tuʻuina i luga se mea e le masani ai. I se faʻaopopoga, isi volumetric elemeni mafai ona faʻaaogaina.

Afai e faʻaaoga napkin poʻo decoupage cards, ona faʻaopoopo lea o le voluma o le mafuaaga ua tipi ese i ni kopi. O nei fasi fasi ua faʻapipiʻiina i le tasi ma le isi ina ia faʻatupuina le ata protrudes luga o le fogafale e teuteuina.

Decoupage ma se ie mafai ona suia uma lapoa meaafale ma laʻititi totonu auiliiliga. I le taimi lava e tasi, o le ie e tuʻu i totonu o lafu, lea e faʻamau ma le kelu "faʻamau". E pei foi o le craquelure, o se tau-aoga tele toe faʻaleleia o mea tuai meaafale ma o se auala e suia ai lou fale totonu. I lenei auala, e oʻo i le faʻavasegaina o se faʻalelei paʻu fofoina luga e mafai.

O mea sese e masani ona tupu

A o faia le suiga o elemeni o lou fale, o le mea autu o le aua le faia ni mea sese, aemaise lava mo tagata amata. E le faigofie le teuteuina nai lo le faʻafouga, ma o nisi taimi e sili atu ona faigata. E ui lava o le decoupage o se tasi o auala sili ona faigofie. O mea sese taatele e:

  • leaga le sauniuniga o luga - pe a fai o meaafale e fai i laupapa poʻo se laupapa laupapa, e taua tele le oneone. Afai e tumau le talatala, o lona uiga o le ata o le a le ofi fetaui lelei. E taua le faʻaleagaina o mea e faia i le palasitika poʻo le tioata, a leai o le a paʻe ese le pepa;
  • leai se faʻavae - e tatau ona i ai se vaega o le primer i le va o le pito i luga ma le ata. Afai e te le amanaʻiaina, ona oʻo lea i le taimi, e mafai ona aliali mai le fungus ma le suia, aemaise pe a fai o le nofoaga o le mea faitino o se umukuka poʻo se faletaele, e susū ma mafanafana ai;
  • faapipii mafuaaga e aunoa ma le mafaufau. Ae e leʻi faʻapipiʻiina ia ata, e tatau ona faʻataʻatia luga ma luga o le nofoaga filifilia. Afai e te vave amata gluing, oe mafai ona maua se mea matua ese mai le mea na e mafaufauina;
  • faʻapipiʻi le faʻapipiʻiina o motumotu - i le taimi o le faʻamamaina o le tino e taua ai le faʻamalulu lelei o le pepa i se pulumu, faʻateʻaina le ea. A fai ma maanuminumi, tiaʻi ese loa;
  • varnishing le lelei - e sili le aoina varnish laʻititi luga o le pulumu nai lo sili atu. A leai, e mafai ona fai ni pa ma niisi, ona le mafai ai lea ona aveʻese.

I se tulaga lautele, e taua le faia lemu o le decoupage, lemu ma mafaufau loloto. Ae pei o lea, ma isi galuega i teuteuga. Lenei ituaiga o fatufatuga o se sili auala e suia fesuisuiai meaafale, toefuatai ia faʻaaogaina faigofie metotia ma aumaia se fou vaitafe i totonu o le fale, aemaise pe a e iloa pe faʻapefea ona fai decoupage mo meaafale.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Best of Makondesa Mix -DJChizzariana (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com