Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Zermatt - o se taʻutaʻua faasee i Switzerland

Pin
Send
Share
Send

Afai o loʻo e sailia se lelei tafaoga tafaoga ma se atinae atinae, tagaʻi i Zermatt, Suiselani. O tausaga uma tagata fiafia i fafo gaioiga potopoto iinei ina ia manumalo ai i le tifato mauga malifa, fiafia sili lelei Suiselani kuka ma faamemelo i le tulaga ese laufanua o le atumauga. O le nofoaga tonu lava lea e tuʻufaʻatasia ai taʻaloga ma le natura, o seisi itu, e naʻo le asiasi atu i le afe ma afe o tumutumu mauga. O le a le mea e lelei ai Zermatt ma o a avanoa e maua ai?

Faʻamatalaga lautele

O Zermatt o se nuu e tu i le itu i saute o le Valais canton i Suiselani, toeititi lava i le tuaoi ma Italia. O se tamaʻi nuʻu e 242 sq. km ma le faitau aofaʻi o naʻo 5770 tagata. Faʻataʻamilomiloina e Penine Alps i luga o 4000 mita le maualuga, o le nuʻu e faʻaloloa i luga o le itu i matu o le mauga o Monte Rosa latalata i le lauiloa Matterhorn mauga. O loʻo faamauina i le filifili o Monte Rosa le tumutumu maualuga i Suiselani, ua taʻua o le Dufour Peak (4634 mita). O loʻo i ai le aofaʻi o 38 tumutumu i le Zermatt eria. O le nuʻu lava ia e tu i le maualuga e oʻo atu i le 1600 mita.

Faʻafetai i lona tulaga tulaga ese, Zermatt ua avea ma se tasi o le sili ona lauiloa malae taʻutaʻua i Suiselani, lea tosina turisi mai uma i le lalolagi atoa mo faasee ma snowboarding. Ua faʻateleina foʻi ona amanaʻia o se nofoaga faʻaseʻe sili ona lelei i le lalolagi e kamupani eseese, e aofia ai le faʻalapotopotoga lauiloa "The Best of the Alps". E toatele tagata iinei e le gata i le taumalulu, ae faapena foi i le taumafanafana, pe a o mai tagata fiafia i savaliga sopo ma mauga.

Zermatt o loʻo atiaʻe atinaʻe tetele tau turisi e faʻatagaina oe e faʻatulaga se tafaoga atoatoa. O le nuʻu o loʻo i ai le tele o filifiliga o faletalimalo, potu mautotogi, kalaleta, faʻapea foi ma le mauoloa o faleʻaiga ma faleʻaiga, o nisi o ia fale ua avea ma nisi o nofoaga sili ona lelei i le atumauga. O se atemosifia faʻapitoa e nofotupu i totonu o le afioʻaga i le Kerisimasi Katoliko ma le Tausaga Fou, pe a suia Zermatt e avea ma se matagofie, mafanafana taulaga.

Mea moni manaia! O le tiʻetiʻe i luga o se taʻavale afi e faʻasa i totonu o le nuʻu, o lea e na ona e mauaina ai o ni taʻavale uila eletise e faʻaaoga e tagata o le atunuʻu ma taʻavale laʻupasese. O ia faiga faʻatagaina le faasaoina o le olaolaola o le eria ma le faʻalavelaveina le mama aʻiaʻi o le ea ea.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Uiga masani o le fausaga faaseʻe

O Zermatt o se nofoaga faʻaseʻe i Suiselani e tele lona lelei nai lo isi nofoaga faʻapena. O iinei e maua ai le umi auala ma le umi atoa o 310 km. O loʻo faʻaauupegaina le nofoaga faʻapitoa i siʻi lalelei ma eseese maualuga (mai le 1600 i le 3800 mita). O se taua faʻaopoopoina o Zermatt o lona tausaga atoa avanoa i faaseʻe mauga.

Afai o loʻo e fuafuaina e te alu i lenei nofoaga malolo i Suiselani, e tatau ona e amanaʻia o le laufanua mauga malifa e maualuga tele ma tifato, ina ia manumalo ia latou oe e le manaʻomia tele tele lototele pei o le lelei faʻaletino ma sauniuniga faʻapitoa. I Zermatt e leai ni auala mo tagata amata, ae o loʻo i ai auala o 'eseʻese tulaga faigata mo i latou ua uma ona i ai le poto masani i le faaseʻe faaseʻe. Faatasi ai ma ala o:

  1. Lanumoana ala. Ole aofaʻi ole latou numera ile 110. O malifa e faʻamoemoeina mo tagata faaseʻe e leai se poto masani faaseʻe.
  2. Malifa mumu. La latou numera e tutusa ma 150. O ala ua fuafuaina mo sili atu le poto masani sui o alpine faaseʻe.
  3. Auala uli. E toʻa 50 i latou o loʻo i le nofoaga tuʻufaʻatasiga, o pito ia e pito sili ona umi ma tifato na fuafuaina mo tagata faaseʻe tomai faapitoa.

Piste faʻafanua o le nofoaga o le Zermatt. Ina ia faʻalauteleina le ata, tatala i se faʻamalama fou.

E i ai le 35 mafanafana siitia o ituaiga eseese i Zermatt:

  • toso siʻi - 17,
  • pendulum - 10,
  • nofoaafi - 4,
  • ituaiga gondola - 4.

Faʻatasi ai ma i latou e tele funiculars ma tapuni potu, o lea e matua lelei le fealuai i totonu o latou e oʻo lava i le malulu vaitau.

O isi faʻamatalaga e uiga i malifa, ala, faʻaseʻe ma ski-pass e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi aloaʻia a le nofoaga faʻapitoa (o loʻo iai se faʻamatalaga a Rusia) - www.zermatt.ch/ru.

Faitau e uiga i tau i le nofoaga malolo ma pe fia le malologa i Zermatt o le a tau i le taumalulu i luga o lenei itulau.

Vaaiga

A maeʻa ona faʻatoʻilaloina tifato tifato tifato i Zermatt, ua oʻo ile taimi e suʻe ai lana faʻafanua ma alu e suʻea tulimanu maoaʻe. E tele tu ma aga faʻaleaganuʻu ma mea masani i le nuʻu.

Mauga Matterhorn

Le mauga taʻutaʻua i Suiselani, o lona tumutumu e oʻo atu i le 4478 mita, ua leva na avea ma faʻailoga iloga o le nofoaga o Zermatt. O le Matterhorn e vaʻai mai soʻo se itu o le nuʻu ma i taimi eseese o le aso e matua ese lava ata. Tagata faimalaga oe na iinei faʻamanatuina lona silisili ese, saua malo ma le ofoofogia manatu e tatalaina i le goto o le la.

Mo nisi faʻamatalaga i luga o Matterhorn Mountain, tumutumu aʻeaʻe ma faʻalavelave vaaia iinei.

Gornergrat Railway Gornergrat

O lenei auala nofoaafi, lea na aliali mai i le faaiuga o le 19 seneturi, o le lona lua maualuga-maualuga nofoaafi i Suiselani. O le taofi mulimuli o le nofoaafi, lea e alu i aso uma i luga o atumauga, o le Gornergrat Plateau, o lo oi le maualuga tusa ma le 3100 mita. Tele turisi e o atu i se nofoaafi malaga e mafaufau loloto ai i le matagofie laufanua faʻataʻavale mai le taʻavale nofoa faʻamalama ma puʻeina le vaai a le manulele o le taumalulu Suiselani i Zermatt. I le mulimuli ai i lona auala, lea e tusa ma le 40 minute, e faia e le nofoaafi ni taofi se lima, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e alu ese ma savali laʻititi, ona faʻaauau ai lea o le aʻega.

I le iʻuga o le nofoaga, o se matagofie vaʻaiga vaʻaia tatalaina i le faʻavavau glacier ma siʻosiʻomaga e le mafai ona vaʻaia mai le nuʻu. O nisi e tuʻufaʻatasia se faigamalaga i le tumutumu ma se faaseʻe ski, o isi e faʻaaogaina le nofoaafi o se vaega o le folasaga amata i le tulaga tulaga ese o le nofoaga. O le nofoaafi taamilo e sili ona faatulagaina i le susulu o le la, aso manino, a leai oe ono lamatia le le vaʻaia o se mea ona o le maualuga ao.

Ole taamilosaga malaga e 92 francs, femalagaaiga e leai se totogi mo tamaiti, ma i le aoauli i le taimi e taʻua o itula fiafia, e te maua le avanoa e faʻatau ai tiketi i se paʻu.

Matterhorn Glacier Parataiso vaʻai mata

O le nofoaga e faʻatautaia ai, o loʻo tu i le maualuga o 3883 mita, o loʻo ofaina ai vaaiga le mafaagaloina o atumauga o Alpine. O le aʻeaʻe iinei e faia i ni laʻasaga: o lau faigamalaga e amata i se tiʻetiʻega i luga o se tamaʻi malie, lea o le a vave aveina atu ai oe i le maualuga faaseʻeina i Switzerland. Ma le isi, o le ae alu lemu i totonu o le ana i luga o le mato ma maua ai oe i le Matterhorn Glacier Paradise complex. Lenei oe maua le avanoa e asiasi ai i se tamaʻi fale tifaga, vaʻai i totonu o le aisa ana, inu kofe i totonu o se lotoifale mafanafana cafe ma, o le mea moni, alu i luga o le vaʻaia potu.

Tau masani tiketi o le alu aʻe ma le gafa e 115 farani i le tagata.

Tagata tafafao maimoa na iinei ua fautuaina e o atu i lenei malaga i na o aso la, a leai, ona o ao ma puao, oe le mafai ona vaʻai i se mea. Manatua o taimi uma e malulu i le maualuga, ia mautinoa ia ofuina ofu mafanafana. Sauni mo le mea moni e faapea i le pito i luga e faigata ona manava, ma oe ono maua vave fatu fatu ma niniva, ae aua le popole: o lenei tulaga e tatau ona alu i totonu o le 10-20 minute. Manatua o tau i totonu o le cafe latalata i le faigata e sili atu maualuga. Afai e mafai, ave le muamua vaʻalele i le Matterhorn Glacier Paradise, ona o le vaʻaia o le a tumu le nofoa mulimuli ane.

Faitau foi: Gruyères o se taulaga anamua ma fale i le sisi Suiselani lauiloa.

Matterhorn Museum - Zermatlantis

I le va o faaseega ma mafaufau i le vaaiga i le nofoaga tafaoga a Zermatt, matou te fautuaina asiasi atu i le tamai fale mataaga falemataaga mataaga. O le ata o le ata faʻapitoa e tuʻufaʻatasia i le talafaʻasolopito o le faʻatoʻilaloina o le Mauga o Matterhorn, lea e valaʻaulia ai tagata asiasi e maimoaina se ata tifaga. Lenei oe mafai ona vaʻai atu i le mauga meafaigaluega mai tausaga eseese, o se faʻataʻitaʻiga o le mauga, faʻapea foi ma le aʻoaʻoina e uiga i le olaga i aso uma o le Suiselani latou lava. O le falemataaga o loʻo faʻaalia ai totonu o talaʻaga o totonu, utensils ma mea a le fale o le muamua manumalo i le mauga.

O le Matterhorn Museum e aofia ai foʻi le autu o turisi, talanoaga e uiga i gaioiga e maua i le nofoaga malolo i le taumafanafana ma le taumalulu, ma maua ai faʻamatalaga e uiga i le natura o Zermatt.

E aoga le aoga aso uma mai le 15.00 i le 19.00.

Tau tiketi 10 farani. O le ulufale e leai se tau ma se Swiss Pass.

Gorner gorge

O le anamua Gorner Gorge, o le 15-minute savali i saute o le nofoaga, o le iʻuga o le faitau afe o tausaga o vaitafe tafe tuleia i le mato. Vaʻai laufanua laufanua ma vaʻaiga matagofie vaʻaia i luma o mata o le tagata malaga mulimuli atu i le auala mauga. O le savali i luga o le tele o sitepu laupapa ma ala i luga atu o mato o se galuega tele, o lea ia saunia ou seevae faʻapitoa ma fausia lou malosi i lenei malaga.

E sili ona lelei le suʻesuʻeina o lenei mea faʻatosina i le taumafanafana: i le taumalulu, 'aisa le afu, leiloa le matagofie o le vanu, ma ua tapunia. O le ogatotonu o Setema e manatu lelei mo le asia o le vanu, e faʻapea o le taimi mai le 15.00 i le 16.00, pe a feʻaveaʻi le vai iinei e maua ai se susulu lanu moana turquoise.

Totogi ulufale i le vanu O Horner e 5 francs mo tagata matutua, 45 francs mo le kulupu e 10 tagata, 2.5 francs mo tamaiti e i lalo o le 16 tausaga (e oʻo atu i le 6 tausaga e leai se totogi).

E avanoa le vaʻa mo asiasi aso uma mai le 9.15 i le 17.45 (tapuni i le taumalulu).

Tau i luga o le itulau e mo Me 2018.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

Zermatt foliga lelei i soʻo se taimi o le tausaga. Afai i le taumalulu o se lauiloa ski nofoaga, lea i le taumafanafana o se eria ufitia i fugalaau laufanua, lelei mo mauga sopoaga ma le mauga. Ae tusa lava pe oʻo i masina vevela o le taumafanafana, e leai se tasi na te faʻaleaʻeseina le faaseʻe i alpine iinei: i mea uma, o loʻo i ai pea le kiona i luga o tumutumu, o lona uiga e mafai ona faʻaauau pea lou faaseʻe. Vaʻai i le laulau i lalo e maua ai se manino manatu o le tau i le malologa o Zermatt, Suiselani.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timugaAso kiona
Ianuari-6.3 ° C-12.5 ° C709
Fepuari-5.4 ° C-12.6 ° C4011
Mati-1.9 ° C-9.6 ° C4012
Apelila1.3 ° C-5.9 ° C4410
Mae5.1 ° C-2.4 ° C5117
Iuni10.9 ° C1.9 ° C9181
Iuli13.6 ° C3.7 ° C13180
Aukuso13.5 ° C3.9 ° C15160
Setema9 ° C1.2 ° C1091
Okitopa4 ° C-2.5 ° C1134
Novema-1.3 ° C-7.1 ° C936
Tesema-4.9 ° C-11.9 ° C1107

Faʻafefea ona e alu i Zermatt mai taulaga tele i Suiselani - Zurich ma Geneva - vaʻai i lenei itulau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Klein Matterhorn and Sunnegga, in Zermatt, Switzerland (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com