Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e fai pe a tupu le orchid i luga o le au, ma faʻapefea ona tausi le pepe?

Pin
Send
Share
Send

O le Orchid o se meaola ese, e "fiafia" i se eseʻese tau, vevela ma susu. I le tatou tau, e faigata tele i se fugalaʻau ona toe gaosia. Ae afai e faʻafuaseʻi ona aliaʻe mai se tamaʻi pepe i luga o lona lalelei tele, o le manuia moni lea.

Ua fai mai le aufaifaatoʻaga poto masani, o se mea faʻapea e seasea tupu i le fale, ma e tupu lava ma le faʻaeteete lelei. E mafai ona e faitau pe faʻafefea ona tausi le fanau a le orchid i lenei tusitusiga. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga i lenei mataupu.

O le foliga mai o le fana ma le ola taʻamilosaga o le fugalaʻau

Laʻititi fugalaʻau mafai ona aliali mai le moe moe i luga o le peduncle, pe a fai o le laʻau e matua, maloloina ma lelei atiina ae. O le pepe i luga o le tina orchid e umi se taimi seʻia oʻo ina matua... E vavaeʻese pe a fai o aʻa a itiiti mai 5 cm le umi ma 2-3 lau.

MANATUNATUGA: O le umi o le faʻagasologa o le faʻaopoopoga o aʻa e tusa ma le 6 masina, atonu e umi atu. I lenei vaitaimi atoa, o le fou faʻavae fafagaina mea ma faʻasusu susu mai le tina laʻau.

O lona uiga mo le atinaʻe atoa o tagata taʻitoʻalua, e mulimuli mai:

  1. faʻamautinoa le vevela o le potu a itiiti mai + 25 ° C ma maualuga le susū;
  2. lava le aofaʻi o susulu o le la e manaʻomia;
  3. sausau laulaau i aso uma;
  4. Faʻasusu faʻatasi i le 10 aso ma faʻalaʻau minerale faʻavae i luga o le nitrogen;
  5. faʻasusu le substrate masani pe a maeʻa maeʻa le substrate.

O le a le mea e fai?

Afai la ua oso se fugalaʻau i luga o se ogalaau, o le a le mea e fai i ai? Afai e le aveʻesea, ona mafai lea ona nonofo faʻatasi ma le orchid mo se taimi umi. O le vaitaimi sili ona lelei mo le peritomeina o le pepe e mafaufauina pe a fai o le 2 ie afu ma 3-4 aʻa na sau i fafo. Ae o tamaiti ma aʻa itiiti ifo i le 3 cm e le fautuaina e aveʻese... E le tatau foi ona tupu se aa umi, e mafai ona e afaina aʻa pe a teuteu.

O le taimi seʻia maeʻa ona fausia le pepe e tusa ma le 5-6 masina. A maeʻa le fana, e sili atu le aveʻese, a leai e mafai ona na ona faʻaumatia le orchid. E le gata i lea, o le tutoʻatasi tuputupu aʻe e manaʻomia mo le atili alualu i luma atinaʻe o se talavou laʻau.

E tupu e leai ni aʻa o le phalaenopsis i tamaiti, e ui o le 3-4 laulaʻau ua aliali mai... I lenei tulaga, o laʻau e tipi ma mauaa eseese. Latou te totoina ni tamaʻi orchid i tulaga oona, e faʻaosofia ai le aʻa i le susū o vai poʻo totonu o se koneteina e iai le vai. I le taimi e tasi, togafiti le pito i lalo o le pepe ma sauniuniga mo le aʻa.

A faʻapea na sologa lelei le faʻagaoioiga, ma o kopi na faia e lava aʻa aa ma laulaʻau lanumeamata, ua totoina i totonu o se fugalaʻau taʻitasi. E sili atu mo le orchid le faʻaaluina o le muamua tausaga o le olaga i se tamai fale vevela. I lalo o tuutuuga ia:

  1. filifili se tamai ulo manino;
  2. saunia se faʻamamaga, māmā substrate;
  3. e manaʻomia se vaega alavai;
  4. susulu o le la - susulu;
  5. aveese le lavea a le susulu o ave o le la;
  6. o le taimi muamua le faʻaogaina o vailaʻau e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe;
  7. vai e masani, ae o le eleele e tatau ona mago atoa;
  8. faʻaaʻoa le fetilaisa o le nitrogen;
  9. sulu lau i aso uma;
  10. tausia le vevela + 25-27 ° С, ma le susū e le itiiti ifo i le 70%.

Fesoasoani: A maeʻa le 1-1.5 tausaga, e mafai ona faʻaleaogaina le fale vevela. Tuu le ulo i se nofoaga susulu. O se tagata matua e avea i le matua o le 2-3 tausaga, ona sauni lea mo le muamua fuga.

Matamata i se vitio e uiga i le tuʻu eseina ma le totoina o se orchid pepe:

Faʻafefea ona tausi se orchid ma se pepe?

E pei ona uma ona fai atu, o le tina mea totino e faigata foi i le taimi o le tuputupu ae o le pepe... Ina ia tausisi i le malosi o le fugalaʻau, e tatau ona e vaʻaia vaega taua o le olaga atoa: faʻasūsūina ma faʻafouina.

Faʻatonutonu faʻasusu - aua le lolovaia, ae aua foʻi le faʻamago le palapala. Siaki i taimi uma le mago o le eleele. O nisi taimi e sili atu le sui se tasi faʻamamaina e ala i le liligiina o se mafanafana taele. O lenei faiga o le a i ai se aoga aoga i luga o le laʻau, fufulu ese le efuefu mai laulaʻau, faʻasaoloto le stomata, e ala i ai kesi fesuiaʻiga ma le siʻosiʻomaga faia.

E sili le faʻapipiʻia o fetilaisa i le iʻuga o le vaitaimi o fuga.... Mo le fausiaina o se lanumeamata fou fou, o le aliali mai o se susua lanumeamata lanu, e fautuaina e faʻaaoga nitrogen fetilaisa. Amata ile afa o fualaʻau faʻasino ile faʻatonuina ole vailaʻau, e faʻasolosolo lava ona faʻateleina.

Matamata i se vitio e uiga i le tausiga o se orchid ma se pepe:

Tausiga pe a uma ona vavae ese le pepe

A maeʻa le vavaeʻeseina o le tamaititi, oe tatau ona toe faʻaleleia le malosi. Tuʻua tuutuuga mo le tausia o le fugalaʻau le suia:

  • Tuʻu faʻasusulu moli poʻo se vaega paolo.
  • I le taumalulu, faʻaaoga moli faʻasolosolo, o le filifiliga pito sili ona lelei o filo filo. Latou te susulu malamalama ma latou le faʻamago le ea.
  • I le tau mafanafana, e tatau ona faʻasolosolo ave o le la i se pupuni tulle.
  • Faʻaauau le mafanafana vevela i le taumafanafana: + 22-25 ° C, i le taumalulu + 16-18 ° C, feololo feololo.
  • Faʻafouina le eleele i le 2-3 tausaga.
  • Aua neʻi galo e faʻamalosi le potu.
  • Faʻaaoga na o le mama, faamama vai.

Faaiuga

O le tausiga ole pepe e le eseʻese mai laʻau matutua... Afai ua latou tutupu aʻe, latou te manaʻomia le uaʻi, faʻatonutonu, ma suʻesuʻega i aso uma. Ae a faʻapea o se pepe, o lona uiga o mea uma e faʻatulaga lelei ma tuʻuga. Faauau pea ma o lou fale o le a liua i se moni vevela. O lea ua e iloa le mea e fai pe a faʻamatuʻu e se fugalaʻau se pepe, o le a tonu le mea e tatau ona faia faʻatasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ieova E, O Lau Tatalo (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com