Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malmö - o se taulaga o tagata ulufale mai ma nofoaga autu o pisinisi a Suetena

Pin
Send
Share
Send

I luga o le faafanua o Suetena, o le taulaga o Malmö o le itu i saute o le nofoaga. O loʻo tu i tafatafa o le tuaoi ma Tenimaka ile matafaga o le Baltic Sea. O le aso o le tiʻetiʻega mai Copenhagen i Malmö o se malaga faʻamalieina i luga o le alalaupapa alalaupapa Øresund. Malmö, Suetena o se lauiloa turisi taulaga na umiaina e Tenimaka. O loʻo iai pea i le 'aʻai mataʻaga uiga o Tenimaka tutotonu.

Ata: Malmö

Faamatalaga lautele

Malmö (Suetena) o le lona tolu sili ona tele Suetena nofoaga. O le fale e tusa ma le 320 afe tagata, toetoe lava o le afa oi latou o tagata malaga mai. O aso nei ua manatu le taulaga o le sili ona televave tuputupu aʻe i le EU.

Malmö o le pulega faʻatonuina o le itumalo Skåne, o se tamaoaiga faʻatoʻaga itulagi ma lana lava iunivesite, faʻavaeina i le 1998.

Lelei e iloa! O le fuainumera o soligatulafono i le taulaga e laʻititi lava, o lea e lagona ai e tagata tafafao maimoa le mafanafana.

I le seneturi lona 13, o le taulaga laʻititi na olaola ma atiaʻe e ala i fefaʻatauaiga i iʻa ma figota o le sami. I le 1658 na sainia le Roskilde Treaty, e tusa ai ma lea na avea Malmö ma vaega o Suetena.

Faʻafiafiaga Malmo

Malmö o se 'aʻai lauiloa mo fausaga, paka ma vaʻa tetele. E taʻua e tagata o le nuʻu la latou taulaga o le taulaga o paka, o tagata faimusika ma tagata tusiata e masani ona potopoto iinei, ma o paka e faʻatautaia ai mea faʻaleaganuʻu. Ua matou tuʻufaʻatasia se filifiliga o mea e vaʻai i Malmö i le 1 aso.

Ekalesia a Sagato Paulo

St. Peter's Church i Malmö e tosina mai tagata tafafao maimoa mo le tele o mafuaʻaga - muamua o mea uma, o le sili lea ona leva ekalesia i le taulaga, ma i totonu oe mafai ona vaʻaia se tele numera o tulaga ese aso anamua mai tua atu o le 15th ma le 16th seneturi. E tusa ma le selau tausaga na faʻaalu i le fausiaina o le malumalu; o le galuega na faʻataunuʻuina ile 14 seneturi.

Mea moni manaia! O le fale fou o le ekalesia na faʻaopoopoina i le ekalesia o St. Nicholas.

O nisi o elemene o le malumalu anamua na faʻaleagaina uma, na toe faʻaleleia, ona teuteuina lea o le lotu mai totonu, na faʻaopopo falelotu.

I le seneturi lona 19, na filifili ai le pulega e toe fausia le tele o le malumalu - ona o lenei mea na latou talepeina ai toega o se malumalu anamua, se falesa ma ni faapipii. O le ekalesia onapo nei e fausia i piliki pogisa ma teuteuina i se sitaili faa-Gothic. O le sikuea logo olo ua fausia i ni eseʻesega. O mea pito i lalo e teuteuina i faʻamalama tetele, aʻo mea pito i luga e teuteuina i ni foliga uiga ese o gargoyles, bas-reliefs ma niches.

O le pito i fafo o le fale autu e fai si taofiofi - e i ai le faʻavae tusiata elemeni. Lenei laconic mamanu e masani ai o Suetena tusiata fale.

O totonu o falelotu lotu ua teuteuina i arcades, koluma, faʻaputuga faʻaaogaina e avea o ni teuteuga elemeni. O le mitamita o le malumalu o mea teuteuina, o lo latou lalelei e faʻamamafaina ma tuʻu ese e puipui o paolo malamalama. O le pito sili ona taʻutaʻua o le malumalu o le fatafaitaulaga vaneina mai le amataga o le seneturi lona 17. E tele ni tagata valivali lauiloa ma tagata vaneina ata na latou galulue ai.

Mea moni manaia! O aso nei o le fata laupapa sili ona tele i Europa.

O puipui ma foloa o loʻo laina ma maʻa tuʻugamau mai le 16 ma le 17 seneturi. I totonu foi o le falesa sa i ai se okeni, na fausia i le seneturi lona 14, ae na siitia atu i le Malmö Museum, ma na fausia ai se mea fai musika fou i lona tulaga. E mafai ona e faʻalogo i musika mamalu a okeni ile taimi o le aoauli ma le afiafi. E mafai ona e asia le konaseti fua. O le polokalame o konaseti e masani ona faʻasalalau i luga o le upega tafailagi aloaia.

E i ai se tamai fale mataaga falesa i le sakristy, lea o loʻo aofia ai se faʻaputuga o anamua ie ma tusi anamua.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi aloaia: Sankt Petri kyrka, Goran Olsgatan, 4, 211 22, Malmo;
  • oe mafai ona oʻo iina i pasi i le Djaknegatan taofi;
  • oe mafai ona vaʻaia le malumalu i aso uma mai le 10-00 i le 18-00;
  • turisi e le mafai ona ulufale i le falesa i le taimi o le sauniga, latou e faia i le taeao, o lea e sili ai le vaʻaia o le tosinaga i le aoauli.

Ata o le taulaga o Malmö

Paka a le tupu

O le paka o loʻo tu i fafo o le faʻasologa tutotonu. O le talaʻaga o le tosina atu e mauoa i mea na tutupu - muamua na iai le puipuiga a le taulaga iinei, ina ua mou atu le manaʻoga mo le puipuiga, na toe agavaa ai maota o le maota o se falepuipui, ma na faamamaluina le pitonuu tuaoi.

O le lauiloa Denimaka tusiata Ove Hansen galue i le poloketi paka. O le paka na tatalaina mo tagata asiasi i le 1871. I le aluga o tausaga, o le paka e leʻi tele suiga, na o le numera o laʻau na aumai mai uma i le lalolagi faʻateleina.

Lelei e iloa! I le 2001, na amata galue ai se kasino i le paka.

O le ata faʻavae o le paka e faʻavae i luga o mataupu faʻavae o le Igilisi laufanua - o le teritori foliga mai o le natura e mafai ai ma e oʻo lava i se laʻititi. E tele alavai ma vaituloto i le paka, o laʻau e filifilia i se auala e faʻafiafiaina ai turisi ma se lauolaola, olaola lauolaola i le tausaga atoa. O le ogatotonu sone o le paka ua teuteuina i se fausia-uʻamea vaipuna, lea i aso nei ua tatau ona avea ma se tasi o le taulaga asiasi 'aʻai.

O le paka e tele faʻagaioiga - e o mai tagata iinei e fealualuaʻi ma tamaiti, faʻatulaga ni tafaoga, o se nofoaga lelei tele lea mo fealofani fonotaga. Mo tagata fiafia i mea faʻaleaganuʻu, e masani ona faʻatautaia e le paka faʻafiafiaga, konaseti ma faʻaaliga.

Manaia le iloa! 11 miliona kroons na faʻaaluina i le toefausiaina o le paka, lea na tumau i le lima tausaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • oe mafai ona vaʻai i le paka i: ​​Kungsparken, Gamla staden, Malmo;
  • mafai ona aapa atu i vae mai le totonugalemu Stortorget sikuea;
  • e tatala le paka ile uati, e leai se totogi.

Malmo Castle poʻo Malmöhus

A e taʻua Suetena, o fale muamua e muamua ona mafaufau i ai. O le faʻamasinoga a Malmö o loʻo tu i le teritori o le taulaga sa iai muamua ia Tenimaka, e oʻo foʻi i Suetena e mafai ona e vaʻai atu i le fausaga o Tenimaka.

O le tosina na fausia i le afa muamua o le seneturi lona 15, i le lona 16 seneturi na toe fausia ai le maota, talu mai lena taimi e leʻi suia. I taimi ua tuanaʻi, sa faʻaaogaina le maota e puipuia ai auala fefaʻatauaʻi na ui atu i Malmö. Mo sina taimi o le maota o le maota tupu, ma mulimuli ane ai nofoia pagota.

I aso nei, ua toefausia totonu totonu ia mafai ai e tagata asiasi ona faʻatofuina i latou lava i le Vaitau ogatotonu. Oe mafai ona iloaina le maota i le nei uiga foliga taua:

  • teuteuina i le faiga o le Renaissance ma le paʻi i le Baroque;
  • na eli faataamilo se moat loloto, na fausia ai se pa puipui;
  • I totonu o le tusiata fale, e lua olo o meatau na sao mai ai - o le tasi o loʻo iai pea potu o falepuipui, ma le lona lua o loʻo i ai le fale o le militeri.

I totonu e mafai ona e vaʻai atu i potu faʻamasani, faʻaputuputuina o atavali tuai, mea na teuteuina ma paʻu. O loʻo i ai foʻi le Technical Museum i le maota. O le mea e fiafia iai tagata tafafao maimoa, o le togalaʻau lea e teuteuina ai 8 sone faʻavae.

Faʻamatalaga aoga:

  • oe mafai ona oʻo atu i le maota i le metro - faʻatonu Malmö Centralstation pe savali mai Gustav Adolf Square, pasi faʻasolosolo mulimuli foi i le tu Malmö Tekniska museet;
  • o le maota galue mai 10-00 i le 17-00;
  • tau tiketi: tagata matutua - 60 kroons, tamaiti (mai le 7 i le 15 tausaga le matua) - 30 kroons.

Alalaupapa Alualu i Luma

Ole fale taua lea ole afa lona lua ole senituri lona 20. E faigata le fausaga, e iai vaega e fesoʻotaʻi le motu o Zeeland, e ana ia Tenimaka, o le Penisila o Scandinavian, fesoʻotaʻi Suetena ma Europa.

O le galuega fausiaina na o mai ma mea le lelei na tutupu, ae ui i lea, na mafai e le au fausia fale ona aveʻese faigata ma manuia le tatalaina o le auala laupapa.

Totogi luga o le alalaupapa-alavai e totogi ma fai si taugata - 59 Euro. I le auala, o le Øresund Bridge o loʻo aliali mai i le lauiloa Suetena-Tenimaka TV "Le Alalaupapa".

Lilla Tory sikuea

I le faʻaliliuga, o le uiga o le igoa - Laʻititi, i le mea moni, o le igoa faʻaalia lona lapoʻa. O le sikuea na faʻavaeina i le faʻaiuga o le 16 seneturi mo le faʻalauteleina o faleoloa faʻatau atu. Mo le tele o seneturi, sa vela Lilla Tori e se matagi fefaʻatauaiga, o lenei tu ma aga o loʻo tumau pea i aso nei. I le po o lenei vaega o le taulaga e avea ma totonugalemu o mea malie - fale kalapu ma discos tatala.

O le faʻatosinaina o loʻo faʻataotoina e fale tuai o le Middle Ages, e tele na faʻasaoina maopoopo. I le tele o souvenir faleoloa e mafai ona e faʻatauina eseese meaalofa ma galuega taulima.

Lelei e iloa! O le Form Design Center o loʻo tu iinei, e faʻatautaia ai i taimi uma faʻaaliga ata.

Tele turisi matauina o loo i ai se faapitoa siosiomaga o le fiafia ma le malologa i le sikuea.

Faletele o le taulaga

I fafo atu, o le fausiaina o le taulaga hall ua teuteuina i se ituaiga muamua ma le masani ai auala e matua faigata ai ona iloaina o se pulega pulega. Ina ia vaʻai i le mea ua faʻatosina mai, e tatau ona e alu i le Stortorget Square. O galuega amata na amata i le seneturi lona 16, na faasolosolo lava ona faʻalauteleina le fale, maeʻa, ma i le seneturi lona 19 na toe fausiaina.

O le faafoliga o foliga faatosina e teuteuina i le faiga o le Renaissance. O teuteuga i totonu e tuʻuina atu i vaitau eseese. Tagata tafafao maimoa mafai ona vaai na o tolu potu, o le toega o nofoaga ma fale tapunia mo tagata asiasi.

Faʻamatalaga aoga:

  • o le taulaga fale o loʻo tu i: Malma radhus, Gamla staden, Malmo;
  • taulaga pasi mulimuli atu i le Djaknegatan taofi;
  • e leai se taimi faigaluega tumau mo potu faʻaaliga, e faʻatoa tatalaina i na aso pe a le manaʻomia fale ma fale e le taulaga;
  • e leai se totogi e asiasi ai i maota.

Sodergatan Street

Södergatan Pedestrian Street (Saute) o se nofoaga manaia e maua ai le siosiomaga o Malmö. E amata mai le Town Hall (Stortorget) Lotoa ma tau atu i le Gustav Adolfs Square, e tele faleoloa, faleoloa e manatua ai mea, o faʻatagata muamua na faʻapipiʻiina. I le avea ai o se tulafono, turisi e o mai i le Stortorget auala e vaʻai ai i vaʻaiga ma fai faʻatau.

Manaia! Na mauaina le tulaga o se auala savali i le 1978.

O le faʻatosina autu o South Street o le vaneina o ata - o le Street Orchestra poʻo le Optimistic Orchestra. O le tusitala o le poloketi o Jungwe Lundell.

Lelei e iloa! O tau i faleoloa e sili atu le maualalo nai lo Copenhagen, e le gata i lea, e matua toʻititi lava tagata faʻatau i aso o le vaiaso.

Liliuina le Torso Skyscraper

O le a le mea e vaʻai ai i Malmö i le aso e tasi? O le mea moni, o le skyscraper lauiloa i Sweden. O le manatu o le fausiaina o le lauiloa skyscraper i Malmö na sau faʻafuaseʻi ma auai i le lalolagi lauiloa tusiata Santiago Calatrava. Muamua lava, o le tusiata na auai i le tauvaga mo le fausiaina o le Øresund Bridge. O lana talosaga sa iloiloina e sui o se kamupani fauina tele. Na faafuaseʻi lava, i totonu o se polosiua na faapaiaina mo le poloketi o le auala laupapa, sa i ai le ata o le fale faisua e igoa ia - Turning Torso. O le ata puʻeina na faʻafiafiaina ai le asosi na latou filifili ai e faʻatino le poloketi.

O le faailo fausiaina le vaaia vaʻaiga o se faʻataamilo foliga. O le maualuga o le fale e 190 m, e aofia ai vaega e 9, taʻitasi ma 5 fola. I le aotelega, o le fale e 54 fola, e aofia ai tulaga ogatotonu. O vaega taʻitasi e faʻasolo lava i le faʻataʻamilomilo mai le vaega muamua.

Mea moni manaia! Tasi o le 9 prisma e lima foliga. O le faʻavae o le fale o loʻo teu i totonu o le maʻa i le loloto o le 3 mita ma le 15 mita i totonu o le eleele.

Mo le fausiaina o se fale suʻetusi i Malmö (Suetena), o se 'upega tafaʻilagi na tuʻuina atu i le apitaogalu o le Vaomatua Øresund. O le galuega na amata mai le 2001 i le 2005. O fale i totonu o le fale na fai si taugata tele, na faʻatau lemu na faʻatau, o aso nei e tele fale mautotogi ua mautotogi. O le faʻafoliga o le fale e faigofie e pei ona mafai ai, e leai ni mea teuteuina i ona luga, ae o le le masani ai foliga o le skyscraper atoa totogiina mo le laconic mamanu.

Lelei e iloa! O le Turning Torso skyscraper o le maualuga maualuga fausaga i Matu Europa. E mafai ona vaʻaia mai soʻo se itu o le taulaga.

Faʻamatalaga aoga:

  • oe mafai ona vaʻai i le skyscraper i: Turning Torso, Lilla Varvsgatan, 14, 211 15 Malmo;
  • e leai ni felauaiga lautele i lenei itu o le taulaga, ae e faigofie ona savali mai le auala o nofoaafi;
  • o le fale e nofo, o lea e le faʻatagaina turisi ona ulufale mai iinei.

Ata: koneseti i le malae o Malmö, Suetena.

Uafu i Sisifo

Lenei vaega o le taulaga o Malmö ua manatu o le sili siʻosiʻomaga agalelei. O faʻamalama e ofoina atu se vaaiga matagofie o le Øresund Strait. O le faʻatosina autu o le Turning Torso skyscraper ma le Stapelbäddsparken park area. E i ai i le paka nofoaga mo faaseʻe, tafaoga, aau, taʻaloga, faleʻaiga ma faleʻaiga mafanafana.

Lelei e iloa! O le uafu sisifo o loʻo tu i tafatafa o le nofoaafi nofoaga.

I le taimi muamua, o vaʻa feoaʻi o loʻo faʻatautaia iinei, ae o aso nei o fale felanulanuaʻi ua fausiaina i latou nofoaga, o le tau o ia fale faʻatau fale e sili ona maualuga i le taulaga. Naʻo mea tau siʻosiʻomaga faʻauo na faaaoga mo le fausiaina. O taualuga o fale e teuteuina i togalaʻau, e le gata i le matagofie o le gaioiga, e avea o se leo sili ona lelei ma vevela vevela. O le nofoaga e nonofo ai e tapunia i taʻavale, e paka i fafo atu o ia, ona latou feoaʻi lea i uila.

Solar panels ma windmills o loʻo faʻapipiʻiina i le eria, o le mea lea o lenei vaega o le taulaga e le gaugau. I se faʻaopopoga, o se faiga ua faʻapipiʻiina iinei e faʻamalulu fale nofo i le taumafanafana ma vevela i latou i le taumalulu.

Ata: West Harbor i Malmö, Suetena.

E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i luga o le matafaga i taimi o taumafanafana.

Fale ma meaʻai

Malmö e i ai le tele filifiliga o faletalimalo i eseese tau o vaega. O le potu e lua i le faletalimalo tolu-fetu o le a tau mai le 71 euro i le aso. Mo se potu tali tutusa i se faletalimalo 4-fetu e tatau ona e totogia mai le 76 Euro.

Tolauapiga nofoaga taliaina turisi i Suetena; e masani ona tu latalata i le taulaga. O le tau o le card faaletausaga e tusa ma le 21 Euro, i se faʻaopopoga, e tatau ona e totogia saʻo mo se nofoaga i le tolauapiga. O lenei ituaiga tafaoga e talafeagai lelei mo i latou e faimalaga i a latou lava taʻavale.

Ole tele o faleʻaiga ma faleʻaiga e faʻamautuina ile Möllevongtoriet Square. Uma connoisseurs o gastronomic faatufugaga omai iinei e fiafia i le sili lelei Europa meaʻai, tao tuna ma keke keke. O le faleʻaiga turisi lauiloa o loʻo tu i lalo ole Turning Torso.

O se taumafataga i totonu o se faleʻaiga taugofie poʻo se cafe o le a tau ai le averesi o le SEK 100-125 i le tagata. A e manaʻo e te asiasi i se faleʻaiga tutotonu, e tatau ona e totogia mai le 450 i le 800 CZK mo le lua. O le taumafataga o le aoauli i le McDonald's restaurant chain e tau ai le 70-80 CZK.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau

O le nofoaga o le itu i saute, o se nofoaga sili ona mafanafana i Suetena. O le tau o le taulaga e mafai ona faʻamatalaina o ni tagata feololo, vaʻa. O le maualuga o le vevela maualuga o le +34 tikeri, ma o le maualalo vevela vevela -28 tikeri.

I le tautotogo, ua setiina le tau mafanafana i le afa lona lua o Me. Malulu, timuga tau e masani ai mo Mati ma Aperila. Malmö e sili ona lalelei i lenei taimi o le tausaga.

Fautuaga! Afai o loʻo e fuafuaina se malaga i Suetena i le tautotogo, aumai se faamalu, seevae mafanafana ma lavalava.

E sili atu le toʻafimalie e malolo i Suetena Malmö i le taumafanafana - o le ao faʻatulagaina vevela i +21 tikeri, ma i le po e pa'ū i +13 tikeri. Malulu le tau o le afa masina. E oʻo lava i le taumafanafana, o le faimalaga i Suetena o le a manaʻomia lavalava mafanafana ma seevae i le tulaga o timuga tau.

I le tautoulu, o le aofaʻi o timuga faʻateleina, o le vevela pa'ū i +17 i le ao ma +7 i le po. Ia mautinoa e aumai se faamalu, seevae e le susu, ma se ofu mafanafana.

I le tau malulu, o le taulaga Suetena e puaoa ma e i ai ni nai aso susulu. Ao vevela o le + 2-3 tikeri, ma i le po - -3 tikeri.

Faʻafefea ona e alu i Malmo

Malmo malae vaʻalele ua faʻaigoaina o Sturup, e tu i le 28 km mai le nuʻu. Flygbussarna pasi pasi tamoʻe masani mai le malae vaʻalele i puʻupuʻu vaitaimi.E mafai ona faʻatau tiketi i luga ole laiga i luga ole laiga aloaia a le kamupani vaʻalele. O le tiketi e aoga mo le 90 aso mai le aso o le faʻatau. O lona uiga o le tiketi mo le malae vaʻalele-taulaga-malae vaʻalele auala aoga mo le tolu masina ma e le manaʻomia e tiaʻi pe a maeʻa le muamua malaga.

O le tele o taimi, e o mai tagata femalagaaʻi i Malmö mai Copenhagen, aua e latalata tele ia taulaga, ma e faʻatagaina oe e le visa Schengen e asiasi i Denmark ma Sweden. Sei o tatou mafaufau i ni auala e mafai ai ona e oʻo atu i Malmö mai Copenhagen.

I le nofoaafi

O nofoaafi e tuua Copenhagen mo Malmö ma mulimuli i le alalaupapa alalaupapa. O nofoaafi e tuʻu ese mai le nofoaga autu; o loʻo iai foʻi se nofoaga e latalata i le malaevaʻalele. O le vaitau o le mulimuli mai o 20 minute. O taimi faʻatulagaina tonu e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi www.dsb.dk/en, ma tiketi mafai faʻatau saʻo i le nofoaafi nofoaga. O le tau o le pepa e tusa ma le 12 Euro.

I le pasi

O leisi auala e alu ai mai Copenhagen i Malmö o pasi. E tusa e tasi le itula le faigamalaga. Alu ese atu le pasi mai le pasi pasi Ingerslevsgad, e tu i tafatafa o le nofoaafi. O le tau o le ticket e 69-99 SEK. Ole taimi ole malaga e 1 itula. Felaʻuaʻiga e saunia e lua kamupani:

  • NettBuss (www.nettbuss.se);
  • Swebus (www.swebus.se).

O faʻatau e faʻatau atu i ofisa o pasi o pasi pasi ma luga o upega tafailagi aloaia a kamupani vaʻa feaveaʻi, e mafai ai ona e iloa le taimi faʻatulagaina.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le taʻavale

Afai o loʻo e malaga i se taʻavale, ia sauniuni mo le fegasoloaʻi o auala i le auala i fafo mai Copenhagen. O le mamao o Copenhagen-Malmö e mafai ona ufiufi i le tusa o le itula, ae o auala faʻalavelave e tele na umi atu

O auala i Suetena e sili ona lelei lona tulaga, o se vaega o auala e alu i le Alalaupapa Øresund, lea e faʻatulagaina ai auala i auala e fa. Malaga e totogi iinei, o le tau e fuafua fuafua i le vaega o taʻavale.

E taua! Oe mafai ona totogi mo femalagaaiga i credit card poʻo tinoitupe.

O le tulaga masani a Suetena maualuga o loʻo faʻaalia i soʻo se soifuaga, peitaʻi, o tagata Suetena, ma le latou masani masani Scandinavian, e le faʻaalia le tamaoaiga ma le tamaoaiga. Malmö, Suetena o se 'aʻai e iai lana aganuʻu masani mo le atunuʻu, e mafai ai ona puʻeina au ata manino ma maua ai se mea e le mafaagaloina i se malaga.

Vitio: o se tala manaia mai se fafine i le lotoifale e uiga i le olaga i Suetena, faʻapitoa i le taulaga o Malmö.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E Alofa Iesu ia te Oe (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com