Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fai se tipolo fua fua ma o le a tupu se laʻau tupu mai se fatu poʻo tipiina e aunoa ma le faapipiina?

Pin
Send
Share
Send

Lemon o se unpretentious ma thermophilic laau na sau ia matou mai atunuʻu i saute. Leai se leaga filifiliga mo le totoina i le fale, aua e le manaʻomia matuia tausiga ma fuga faigofie i le potu vevela. Lemon mafai ona tupu vave mai se fatu e na totoina i le eleele. Latou faia le tutusa i tipi.

Peitaʻi, ina ia mafai ona fua mai le laʻau, e tatau ona e tausia lelei. E uiga i le tuʻua, i se auiliiliga auiliili, o le a talanoaina i le tusitusiga. I totonu, o le lumanaʻi poʻo le taimi nei laʻau limoni o le a mafai ona maua tali i a latou fesili uma ma i ai se maloloina maloloina tipolo i le fale, lea e mautinoa lava fua. E taua le aua neʻi galo o laʻau uma e manaʻomia le tausiga ma le faʻaeteete. A aunoa ma latou, latou te ono feoti i se taimi lava.

O le a le mea e manaʻomia e le laʻau tipolo?

Malamalama, vevela ma le sūsū o tulaga sili ia mo le totoina o se citrus laau. E mafai foi ona fausia ni tulaga lelei mo le tipolo ile fale.

O se suiga maai i tuutuuga o le taofia e le taliaina, mo se faʻataʻitaʻiga, toe faʻatulaga poʻo le aveʻese i le auala - atonu e taofi le fuga o le laau.

Soifua maloloina ma le puipuiga

O siama ma siama o se tasi lea mafuaʻaga o faʻamaʻi o laʻau. O nisi o latou e maua i iniseti, o isi e sosolo i le ea ma e mafai ona ola i totonu o se nofoaga o vai toto ona o le leai o le okesene. O le vaivai o le puipuiga o se faʻamaʻi masani lea o le tipolo fale, ma o le tagata lava ia e masani ona tuʻuaʻia.

Mafuaʻaga autu:

  • Le lelei le eleele.
  • Tulaga le lelei e pei o le maualuga vevela poʻo le susū.
  • Sui faʻasusu ma / poʻo faʻafelelei.

Saʻo aiaiga o le tausiga ma le tausiga

  1. E manaʻo Lemon ile umi o itula ole ao - mo lenei mea e manaʻomia le faʻatulaga saʻo ole laʻau ile fale (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalama sasaʻe poʻo sisifo). I le taumalulu, o le laʻau tatau ona tuʻu latalata i le faʻamalama ma faʻamalamalamaina i le phytolamp mo 5-6 itula i le aso. I le taumafanafana, e le tatau ona faʻaalia le laʻau i ni ata faataʻitaʻi ma le susulu o le la.
  2. E le taliaina e le laau le vevela. O le sili ona maualuga vevela i potu tulaga mai 18 i le 20 ° i le taumafanafana ma 12-15 ° i le taumalulu. E le mafai e le lemoni ona faʻafuaseʻi suiga i le vevela, o lona uiga la i le vaitaimi o le malulu o le taumalulu, e mafai ona faʻasusuina le laʻau i le vai mafanafana.
  3. I totonu o le potu e tu ai le citrus, e tatau ona faʻasusu lelei le ea, aua o le potu lea e tatau ona faʻavaivaia faʻafuaseʻi, ma se koneteina ma vai e tatau ona tuʻu i tafatafa o le laʻau.

    Lulu tasi le tipolo pe tasi i le vaiaso.

Fugalaʻau ma fua taimi

Tele tagata e tau mafaufau pe o afea e amata ai ona fuga mai le lemoni i totonu ma fua mai. E aliali mai e mafai ona fuga mai i le tausaga muamua o le olaga, peitaʻi, e fautuaina e tipi ese fugalaʻau, talu ai ona o le fugalaʻau e matua faʻatamaia ai le laʻau toto ma mafai ona faʻatamaia ai. E fautuaina e faʻataga fua pe a o le laʻau ua i ai le itiiti ifo i le 20 lau.

O ia lava o le vaitaimi mai le amataga o le fuga i fruiting e 6-8 masina(faʻalagolago i le eseesega) ao tausia le talafeagai tuʻutuʻuga. Fugalaʻau lemoni a le fale e faalua i le tausaga - i le taumalulu ma le tautoulu. A maeʻa ona totoina, o le a mafai e le laau ona faʻamalie i fualaʻau pe a maeʻa le tolu i le fa tausaga.

Faʻatasi ma le tausiga lelei, lemoni fai fale mafai ona fugalaʻau ma fua mo le tusa 40 tausaga. O le mea taua i le olaga o se laʻau o lou popolega, talu ai o le ola o se laʻau e mafai ona faʻalauteleina i taimi uma ma le fesoasoani a le ea faʻaputuga, tipiina ma faapipii totoga i luga o isi laʻau.

Aisea ua le ola ai le laau i le fale?

E tele mafuaʻaga mo le leai o ni fualaʻau aina tipolo fai fale, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Afai e tupu le sima mai le fatu, e tatau ona sulu le laʻau ma faʻatali e faʻatali mo ni nai tausaga ona faʻatoʻa amata lea o le fugalaʻau.
  • Faʻamaʻi ma siama.
  • E mago le ea poʻo le maualuga o le susū.
  • Leaga le eleele, leai se fetilaisa ma minerale.

Tausiga le lelei

Ae ui i lea, o le autu mafuaʻaga e ala ai ona le fua mai lemoni i totonu o le sese o tulaga mo le tausia o le laʻau:

  1. Maualuga pe maualalo le vevela potu. O le vevela sili ona maualuga mo le totoina o lemoni o le 18 i le 20 tikeri Celsius.
  2. Faʻasusu le talafeagai. E te manaʻomia le faʻasusuina o le tipolo i taimi uma, ma vai na faʻamautu muamua, ina ia mafai ona alu 'ese uma le chlorine mai ia. I le tau mafanafana ma le tautotogo 2 taimi i le aso, i le taumalulu - 2 taimi i le vaiaso. Filifili potu vevela mo faʻasusu.
  3. Le lava o fetilaisa. O le limoni e fai ile fale e faʻamalieina ile taimi e ola ai le fugalaʻau mai ia Mati ia Setema, tasi pe faʻalua ile lua vaiaso, a leai o le a leiloa le lanu ole laʻau. I le taimi o le taumalulu moe ma i ai i ai maʻi, e le tatau ona fafagaina le laʻau.
  4. Sese nofoaga ma moli. Lemon e fautuaina e tu latalata i le susulu o le la. O se sili lelei filifiliga o potu ma faʻamalama faʻasaga i sisifo poʻo sasaʻe; o se insulated loggia e talafeagai foi.

    Ae e tatau ona manatuaina o le citruses fefefe i le vaʻa, aemaise lava i le taimi o fugalaʻau. I le tau vevela, o le laau e tatau ona paolo. E le taliaina o ave o le la e ulufale i le laʻau, o le mea lea e mafua ai ona mu laulaʻau.

  5. Eleele eleele.
    • E sili atu le saunia o le eleele oe lava (lalolagi, lau humus ma le oneone i tutusa tutusa).
    • Aua le ufiufi vaega eseese o le eleele i luga o faaputuga.
    • O le eleele e tatau ona matala, aunoa ma ni faaputuga.
    • E mafai ona faʻaopopoina alavai i le eleele e maua ai le okesene i aʻa.
    • O le maualuga acidity o le eleele e le sili atu ma le 7 (pH = 7), fuafuaina faʻaaogaina le ionomer.
    • O le eleele e tatau ona faʻateleina faʻateleina.
    • Taʻi tasi i le lua tausaga, o le sitrus laʻau e totoina ma le atoa suia o le eleele.
  6. Leaga pollination. Lemon fruiting o le a tupu e aunoa ma se fesoasoani i lau vaega. Afai e te manaʻo e maua se seleselega tele, oe manaʻomia lulu ese le poleni mai stamens luga o le pistil faʻaaogaina se cotton swab.

    Oe tatau ona alualu i luma ma le faʻaeteete, aua o loʻo i ai le maualuga aʻafiaga o le faʻaleagaina o fugalaʻau. O le auala e tatau ona toe faia i le isi lua aso. E mafai e le laʻau ona fua mai pe leai ni faʻamaʻumaga, ae i le isi itu, e leai ni fatu e faia i le tipolo.

  7. Fuga tele. O se numera tele o fugalaʻau manaʻomia tele le malosi mai le laʻau. E manaʻomia le aveʻese mai i lea taimi i lea taimi ovaries sili atu ina ia mafai ona maua fua le sitrus.

    E fautuaina le tuʻu ole 10 lau ile fugalaʻau.

O afea e fua ai se fualaʻau toto e aunoa ma le faapipiina?

O se tipolo na tupu mai se fatu o le a fua tele naʻo le 12-14 tausaga talu ona toto e aunoa ma le faapipiina. Ina ia faʻatelevave le fuaina, e tatau ona sulu le laʻau.

Faʻafefea ona fai tui?

E lua auala e faʻapipiʻi ai se citrus laau:

  • Tulimanu O le sili saogalemu auala. O le laʻau laʻau talavou ma malosi na tuʻuina i lalo o le paʻu o se tamaʻi toto. Lenei metotia ei ai le maualuga ola fua faatatau.
  • Faʻataʻitaʻiga - o se sili atu faʻalavelave ala mo le laʻau. Tipiina o se tipolo fualaʻau ma se tina tina e tipiina i se matuitui tulimanu ma se faapitoa, disinfected mea faigaluega ma faʻamau i le tasi ma le isi. E taua le leai o ni laʻau laʻau pe a maeʻa faapipiʻi.

Faʻamata o le matua o le faʻatoʻaga le mafuaʻaga mo le le lava o fua?

O se tipolo lemoni ono le fua mai fualaʻau mo le tutusa mafuaʻaga pei o se laʻititi - le talafeagai tausia tulaga.

O le tipolo ola e ola ma ola toaga fua e oʻo i le 40-50 tausaga, o le mea taua o le tausia lelei o ia.

O le tamaʻi laʻau, i seisi itu, o le a le fua mai mo ni nai tausaga muamua. O le tipolo lemoni tupu mai i le tipiina i lalo o le saʻo tuutuuga o le a avatua ona muamua fua i le 3-4 tausaga, ma le tasi na oso mai mai le maʻa ono le fua pe a uma le 10 tausaga.

Mafai e se fugalaʻau fai ona fuga pe leai ma faʻafefea?

O le teuteuina lelei e fesoasoani i le faʻaleleia o le laʻau. E tele auala e fuga ai se laʻau:

  1. Ogaoga tulaga e mafai ona faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, fai se tipi puʻupuʻu pe faʻaleagaina foʻi le paʻu o le tipolo i le tipiina i ai i se laʻau poʻo se isi mea. E mafai foi ona e tautau sina laʻititi mamafa luga laulaʻau lala ina ia lala ave se tulaga faʻatulagaina. I lenei tulaga, o le le mautonu i le paʻu o le a faʻalauiloa fuga i tulaga faigata.
  2. Fausiaina o le palealii. I le fale, fautuaina e fausia se laʻau laʻau. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia e tipi ma gagau lemu laʻau i le windowsill. A maeʻa le lautele o le faʻamalama matala ma le palealiʻi avea tutusa, pinching pe oʻo lava i le teuteuina o loʻo faia. Faʻatasi ma lenei ituaiga o pale, o le tipolo o le a lagona sili ma o le a mafai ona avatua lelei se seleselega. O le mea taua o le i ai o le taimi e fausia ai le pale ae le i amataina le fruiting.
  3. Tosoina lala. O lala e manaʻomia ona toso faʻatasi ma le uaea vaivai i le amataga o le tafe o le sua - ina ia mafai ona faʻalauteleina mea aoga i totonu o latou, ia o le a aoga i le isi fuga. Ia Novema, ua faasaoloto le laau mai le garter.

O le a le mea e fai pe a oso mai fuga?

Faatasi ai ma le foliga mai o le muamua fugalaʻau, o le citrus laau tatau ona teuina i le sili ona lelei vevela (16-18 tikeri). E le gata i lea, e manaʻomia le faʻatonutonuina o numera o ovaries ma aloese mai le soona tele, aemaise lava i le taimi o le fuga muamua. Mai le amataga o le fuga seʻia oʻo i le tautoulu, ua tuʻuina i le laʻau le fafagaina vaivai, faʻaaogaina o meaola ma minerale fetilaisa. Faasusu le tipolo i le taimi e fuga faʻalua ile aso.

Mafuaʻaga mo le leiloa o ovaries

E tele mafuaʻaga ua fuga malosi ai le laʻau, ae le fua.:

  • Le talafeagai le vevela ma moli.
  • Laʻau tausaga - atonu e laitiiti le tipolo e fua ai.
  • Leaga tele le eleele, leai se meaai ma faʻapala.
  • Le ogatasi i le aofai o fugalaʻau ma laulaʻau (tasi fugalaʻau mo lua taseni laulaau; o le mea e totoe e tatau ona tipi ese i fuga).
  • Eleele matutu pe, faafeagai, ova.
  • Le lelei pollination (fesuiaʻi lemu pollen mai fuga i le mata ma se cotton vavae).

I lenei auala, o le faia o le tipolo fugalaʻau ma fua i le fale e fai si faigata, ae manaia. Afai e te mulimulitaʻi uma i luga fautuaga ma faʻatauaina le totoina o le laʻau, e mautinoa lava faʻafetai ia te oe ma le fiafia fugalaʻau ma tele fualaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A Tribute to the Kindergarten Completers. Tipolo ES. Kindergarten-Ruby (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com