Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaaiga aoao o tulimanu o ofu, tulafono filifilia

Pin
Send
Share
Send

Faatasi ai ma le aso nei toe foi i retro meaafale, o le tulimanu ofu o loʻo maua ai se taimi o le toe fanaufouina. O sea mea faigaluega ma fetaui lelei o meaafale e talafeagai e ofi i totonu toeititi lava o soʻo se potu, ma le tele o ituaiga, lanu ma mea o le a tuleia e oʻo lava i tagata sili ona faʻaaoga vave e filifili.

Lelei ma le lelei

O le faʻafaigofieina o tulimanu kapoti talafeagai tatau faʻalauiloaina latou i se tulaga taʻimua i totonu o tagata faʻatau. Faʻaopopoina i lenei o se manaia foliga ma totoga e faʻaopoopoina foliga o le oloa. O meaafale o lenei fuafuaga e fesoasoani e faʻatautaia ma le agavaʻa le avanoa o soʻo se potu i tulaga o fua.

O le faʻaaogaina o se tulimanu ofu ona o mea nei lelei:

  • lautele - e ui lava i le mea moni o le masani tulimanu o le kapeneta ua vavaeʻeseina, o loʻo iai se avanoa tele i totonu. E mafai ona teu uma i fafo ofu, faʻaaoga, ma pulou i totonu o le potu o mezzanine;
  • compactness o le aoga sili lea o lenei oloa meaafale, faʻatagaina ia e faʻapipiʻi i totonu o se potu malolo lautele poʻo se tamaʻi potu a tamaiti. Nofoaga faigofie i se tasi o tulimanu foʻia le faʻafitauli o le avanoa gaogao avanoa;
  • mamanu faitotoʻa - faʻafetai i le fesuiaiga o auala o faitotoʻa, mai totonu, faʻata i luga, faʻaopopo faʻaopopo ma faʻamau mo fusipaʻu e mafai ona tuʻuina ia latou;
  • faʻatumuina - oe mafai ona faʻatulagaina le avanoa i totonu oe lava e ala i le suia o le saunia-faia faʻatulagaina o le gaosi oloa e ala i le tagata lava ia;
  • se tele o ituaiga faʻataʻitaʻiga - o le tulimanu ofu teu ofu e faia i soʻo se faʻaiuga masani, mamanu ma lanu. Mauaina o se faʻataʻitaʻiga mo le potu malolo faʻa-Gothic o le a le faigata e pei o le sailia o se oloa ma se alofa tamaiti mamanu.

Faʻatasi ai ma faʻaletonu o faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tasi ona tuʻufaʻatasi le i ai o le avanoa mo le tatalaina o faitotoʻa fue. O le potu e le masani ona i ai ni foliga foliga, ma tagata faʻaaoga fiafia i oloa ma potu potu. I se faʻaopopoga, kapeta tulimanu-ituaiga trapezoid i ai itu taua.

Ituaiga

E tusa ai ma le mamanu ma le ituaiga o faʻapipiʻiina, tulimanu ofu mo lavalava o ituaiga 2: fausia-i totonu ma le kapeneta. O le filifiliga muamua e manatu e sili le vateatea, ona o loʻo iai le faʻateleina o nofoaga e teu ai totonu. Ona o le leai o tua ma puipui itu, faʻapea foi ma se taualuga ma lalo, o le avanoa i totonu faʻalauteleina.

Ina ia faʻapipiʻi le ofu tulimanu ua uma ona fauina, e tatau ona iai se nofoaga talafeagai.

O le tino vaʻai i lavalava eseese i le mafai ona faapipii tumau. O sea fasi meaafale e feaveaʻi, faigofie ona toso ese ma faʻaputuputu. E mafai ona toe faʻatulaga i se isi tulimanu o le potu i soʻo se taimi, lea e le mafai ona fai mai e uiga i totonu-i filifiliga. Peitaʻi, o le faʻataʻitaʻiga mataupu e masani ona faʻatauina saunia, talu ai o loʻo iai uma mea e te manaʻomia mo le teuina, ma o le itu e faʻatagaina ai ona ofi i totonu o tulimanu masani o fale masani.

Lenei faʻavasegaina e le naʻo le tasi le tasi o lona ituaiga. O potu tulimanu o potu e tufatufaina e tusa ma foliga, o latou:

  • trapezoidal;
  • tafatolu;
  • g foliga;
  • faataamilosaga;
  • lima puipui.

O le ituaiga muamua e faia i foliga o se trapezoid, e leai ni maʻai tulimanu ii. O totonu e vaevaeina i vaega e 3: o le vaega autu ma le 2 itu itu. Ina ia mafai ona sefe le kapeneta mai le tele, e fautuaina e faʻavasega faitoto i faʻata.

O tafatolu filifiliga o le faʻafeagai o mea na muamua. Latou i ai maʻai tulimanu ma foliga pei o tamaʻi ofu. Le talafeagai mo potu laiti ma e masani ona fausia-i totonu.O le L-foliga ituaiga lavalava e faʻailoa mai e le fausiaina o se tulimanu ona o le tuʻufaʻatasia o oloa e lua i le tasi. O lenei metotia o meaafale faʻatulagaina e sili ona lelei, tusa lava pe o le a le vaega o le potu.

Radial models e faʻamatalaina e le faʻataʻamilomilo mai le iʻuga; o le tau o sea oloa o le a maualuga atu ona o le faigata o le gaosiga o fusipaʻu fusipaʻu. O filifiliga e lima puipui e iai le tele o avanoa e teu ai totonu, ae e manatu e lapopoʻa. Afai e laʻititi le potu, o le filifiliga pito sili ona lelei mo le faʻalauteleina o vaʻaiga o le faʻaaoga lea o moli malamalama o meaafale ma le tele o faʻata.

L foliga

Tafatolu

Trapezoidal

Radial

Tulafono nonofo ai

O le ergonomics o le tulimanu kapeneta faʻataʻitaʻiga faʻatagaina le faʻaaoga tatau o le nofoaga lata ane. I le tuʻuina o lavalava i le tulimanu, ua avanoa le avanoa mo le faʻatulagaina o isi fasi meaafale poʻo teuteuga. Mafaufau i tulafono masani mo le tuʻuina o se kapoti tulimanu kapoti i totonu:

  • avanoa i lalo o faitotoʻa - i le tulaga o fesuiaʻi faitotoʻa, e fautuaina e tuʻu se tele tele avanoa mo faitotoʻa e tatala saoloto. I se faʻaopopoga, o le vaega faʻamaoti e le tatau ona vavalalata vavalalata ma le puipui - o lenei e talafeagai ina ia mafai ai ona aloese mai pa puipui ma le faʻaaogaina pea o meaafale;
  • le lava mea faʻaopopo ole potu. Aua le faʻapipiʻi le oloa i ai le maa, se faʻamalama poʻo ni mea e le mafai ona minoi. O le mea lea, o le auala i nei elemeni e gata;
  • foliga o le potu - tulimanu ofusa ofu o le a talafeagai i le tulaga o le sikuea poʻo teisi faʻa umi potu. Latou ofi atoatoa i totonu o se avanoa gaogao poʻo se faʻamau o se foliga tutusa;
  • ituaiga potu - i totonu o le potumoe e sili atu ona talafeagai le tuʻuina o se ofu latalata i le moega, i totonu o le potu malolo o sea oloa o le a ofi lelei i totonu o le tulimanu latalata i le meaafale pa.

E fautuaina e faʻapipiʻi se ofu i le tulimanu ina ia mafai ona e faʻalatalata atu i itu uma. Tele faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaauupegaina i fata tatala itu, e aoga foi.

O a mea e sili atu ona lelei

Filifiliina o faʻataʻitaʻiga o ofu mo se fale mautotogi, o le tele o tagata faʻatau e feagai ma faigata i le filifiliaina o mea o le oloa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o matua agalelei e manaʻo i le la tama e fai o latou ofu ofu mai na o mea e masani ona faʻauo i le siosiomaga. O isi e vaʻai i le faʻafitauli mai le manatu o le aoga ma sili atu mea e mafai ona faigofie ona fufulu. O ituaiga autu o mea mo potu faʻa tulimanu o aso nei o:

  • laau mautu;
  • Chipboard;
  • MDF

Ole vaega ole fafie e sili ona sefe ile ituaiga mea masani uma. E faʻalelei ile siosiomaga ma e fetaui lelei mo le potu a le tamaititi. E taua le sauniuni mo le mea moni o le tau o mea e maualuga, lea e faʻateleina ai le tau o le oloa lava ia. Chipboards o mea sili sili ona lelei mo kapoti. Latou e iloga i se taugofie tau, anagata, eseese o coatings ma fausaga.

MDF e faʻaaogaina mo teuteuga o faʻamalama faitotoʻa. Latou te oʻo mai i ilaila, matte, ma isi elemeni elemeni.

Wood

Laupapa

MDF

Lanu lanu

Uma lanu eseese o ituaiga mafai ona vaevaeina tusa ai ma le tuʻufaʻatasiga o paolo. E tele vaega e aoga le faʻamalamalamaina:

  • ofu faʻafaigofie o faʻataʻitaʻi masani ia e manaʻomia e tagata faʻatau. O le ata faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaoga i luga o foliga ma autafa o itu e faia i lanu eseese. O lenei lomiga o le kapeneta o le a talafeagai mo se tamaititi potu poʻo se potu teuteuina i le tasi lanu;
  • eseesega tuʻufaʻatasia - o se tuʻufaʻatasia o ni laupepa eseʻese e lua - o le filifiliga a tagata faʻatau toa. Lanu uli ma papaʻe, lanu viole ma samasama, mumu ma le uliuli tuʻufaʻatasiga e talafeagai mo minimalist interiors;
  • fausaga laupapa - e lauiloa foi i aso nei, faʻafetai i le faʻataʻitaʻi o laʻau masani. O nei ofu faʻatulagaina o loʻo mafaufauina o mea masani o meaafale tumau;
  • tifaga - e mafai ona matte poʻo pupula, faʻapea foi ma toe fai atoa mea eseese o soʻo se lanu: paʻu, ie, laupapa;
  • ata, oneone, olo. Faatasi ai ma le fesoasoani a se faʻapitoa metotia, eseʻese laveaʻi fesuiaʻiga o le faitotoʻa faitotoʻa faia. Milling aofia ai le fausiaina o le fausaga o le kapeneta, sandblasting e masani ona faʻaaogaina luga o faʻata, ma lolomitusi e talafeagai mo le potu o le tamaititi.

A filifilia se lanu lanu mo se tulimanu kapeneta, faʻalogo i ona foliga. E le tatau ona teuteuina le oloa i lanu uliuli - o lenei mea o le a fausia ai se faaputuga aʻafiaga.

Faatumuina

O le avanoa i totonu mo le teuina o mea i totonu o sea pusatu e pei lava o se potu laʻei i se faʻaititia foliga. E masani lava, i le tasi itu o le oloa, fata faʻatinoina, drawers o loʻo tu ai, ma luga o isi - tootoo mo faʻatautau, ma tuʻu ai se vaega tele mo oloa tetele.

Faʻamoemoeina i le tele o le tulimanu kapeneta, o le faʻatumuina faʻatulagaina suiga taua. I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi, e aofia ai se tautau ofu ma se tamaʻi mezzanine. Faʻataʻitaʻiga ma lapoʻa lapoʻa faʻatagaina oe e ofi atoa i le tele o numera o lavalava i na potu

  • pusa;
  • ato;
  • ni tootoo;
  • atatusi;
  • fata tulimanu

O le tulimanu ofu o se lautele fesoasoani i totonu o le fale. O le a faʻatagaina ai oe e tuʻu ofu, ofutino, ofuvae, lavalava pepe ma moega i totonu.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vaega 7 - Faasoa Atu Le Upu (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com