Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Phan Rang o se nofoaga le fiafia i Vietnam

Pin
Send
Share
Send

Phan Rang (Vietnam) o se taulaga mafanafana, toʻafilemu, ma laʻitiiti e tu i le va o Nha Trang ma Mui Ne. I aso nei o le pulega nofoaga autu o Ninh Thuan itumalo, ae i le 13th seneturi le taulaga na i ai le tulaga o le laumua o le Panduranga pule (vaega o Vietnam i le itu i saute). O le talatuu autu a le Cham pule o malumalu, lea, faafetai i lo latou tausiga, na faʻasaoina atoatoa e oʻo mai i lenei aso. O suli o le Cham e nonofo i le nofoaga lata mai o le nofoaga. E ui lava o Phan Rang e leʻo se nofoaga tutotonu mo turisi, e matua aoga lava le asia.

Faamatalaga lautele

Aso Malolo i Phan Rang e mafai ona faamatalaina o le fia moe ma malolo. I totonu o se tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasi o Vietnam ma le lautele o le 79 sq. km leai se pisapisao faʻafiafiaga. Pau lava le mea o loʻo i ai le tele o nofoaga faʻatau, e aofia ai Coop Mart (o se supamaketi filifili i Vietnam).

O le faitau aofai o tagata (167 afe tagata) fiafia e savalivali i afiafi i le paka, lea e faʻatulagaina i luga o le tuaoi o le matafaga eria ma nofoaga, taulaga taulaga.

E leai ni aoga taua i le teritori o Phan Rang, afai e te manaʻo e faʻavaivaia se tafaoga vaivai i le matafaga ma asiasi i faʻamanatuga poʻo faʻasolopito iloga, e tatau ona faia sau malaga puʻupuʻu

I tafatafa o le talafatai, o faletalimalo mai le 2 i le 4 fetu na fausiaina ma le teuteuina lelei, matagofie o loʻo vaʻaia ai, vai taele, paka nofoaga.

Atinae Eseese

O atinae turisi e le lelei ona atinae ii. A faʻapea e faʻaleagaina oe e nofoaga malologa a Europa, o le a foliga mai ia te oe Phan Rang e aunoa ma se fesoʻotaʻiga ma malo. O iinei e te le maua ai faleʻoloa tetele, le tele o faleʻaiga ma faʻafiafiaga masani mo le nofoaga faʻaalu.

I luga o le teritori o faletalimalo o loʻo i ai kalapu e mafai ona e mautotogi ai masini ma masini mo le faaseʻe ma kiting, o loʻo i ai faleʻaiga, ae o fetu e lua fetu e naʻo taeao lava e maua ai. O cafe i autafa o le matafaga e tautua ai iʻa lelei.

E sili le alu i Phan Rang ma uo poʻo aiga mo le faʻamoemoe e tasi o le malolo i luga o le matafaga. O se galu maualuga maualuga mafai ona maua ia Tesema ma Ianuari. Ia mautinoa e fuafua asiasiga i mataaga i le lata ane o le taulaga, a le o lea, a maeʻa ni nai aso, o lau tafaoga i Phan Rang o le a afaina ai oe.

I luga o se tusi! Pe a faʻatusatusa i isi nofoaga i Vietnam, o Phan Rang e le fiafia iai turisi. E i ai lona lelei: e toʻafilemu iinei ma e leai ni gaoi i luga o auala.

Faʻafefea ona e alu i Phan Rang

E faigofie ona e alu i Phan Rang mai taulaga tetele o Vietnam, pei o Ho Chi Minh City, Phan Thiet poʻo Da Lat. Ae o le tele o taimi o tagata faimalaga e mulimuli mai iinei mai Nha Trang. Ole amataga amata sili lea ona faigofie.

O le tietie taxi e $ 100 le tau. Auala taugofie o le faimalaga i pasi poʻo nofoaafi.

O nofoaafi e tuʻu ese mai le Nha Trang Railway Station faʻatolu i le aso. E 2 itula le umi o le auala. O le tau e tusa ma le $ 3, e mafai ona e faʻatauina ile ofisa o nofoaafi poʻo luga ole laiga https://dsvn.vn (e le faigofie ma e leai se faʻamatalaga Rusia, naʻo le Igilisi).

O pasi e tamoʻe mai le taeao po seʻia oʻo i le 3 i afiafi i le afa itula. O le tau o pasese e tutusa ma le nofoaafi, ma o le taimi malaga e fai si umi atu - tusa ma le 3 itula.

Matafaga ma le sami

Aiga eo mai i Phan Rang e malolo mai le pisapisao Nha Trang ma mo le lelei o le sami, o se talafatai toʻafu ufitia i auro oneone.

Tagata tafafao maimoa malolo luga o lua matafaga - Ninh Chu ma Ka Na. O le atoa Phan Rang talafatai o se matafaga, e ui lava i le mea moni latou te faʻamamaina iinei na o latalata i faletalimalo, o le talafatai e mama lava. O lenei mafuaʻaga tele ona o le leai o se tele tafe o turisi.

O Ninh Chu e sili ona talafeagai mo faʻafiafiaga, aua o matele ia matafaga faletalimalo. O loʻo i ai le potu malolo ma faʻamalu, nofoaga e lisi ai masini mo taʻaloga vai ma faʻafiafiaga. O le faitotoʻa i le vai e papaʻu nai lo Nha Trang, ma i afiafi e mafai ona e vaʻaia tagata nonofo i le faletalimalo o savavali solo i le matafaga.

E tele cafe i luga o le matafaga e fiafia tagata lautele e malolo ai. E masani lava, ua oʻo i le taeao po, oe mafai ona vaʻaia masani iinei ma se ipu vodka. E sili atu le 'ai i se siosiomaga malulu i totonu o faleʻaiga ma faleʻaiga i le teritori o faletalimalo pe latalata i le ogatotonu o le nuʻu.

Faletalimalo sili i le matafaga:

  • Gold Rooster Resort;
  • Aniise Villa Resort;
  • Bau Truc Resort.

O le mea moni, Phan Rang o se nofoaga tutoʻatasi, ae o lona matagofie lea. E sili atu le filemu iinei nai lo Nha Trang. Ae peitaʻi, afai o loʻo e sailia le parataiso Bounty ma le faletalimalo taugofie e 5-fetu, e le ono ofi ia Phan Rang. Tagata tafafao maimoa mai iinei oe mananao e oso i totonu o le Vietnamese tofo ma lagona le moni aʻiaʻi o le taulaga. A faʻapea e te fiafia i le taʻalo ma le matagi, alu i le Mui Ne. O lenei nofoaga o loʻo iai tuutuuga sili ona lelei i Vietnam mo nei taʻaloga.


Faʻafefea ona e alu i le matafaga

O se tasi le lelei o le malologa i Phan Rang o le taulaga o loʻo tu 3.5 km mai le matafaga, o turisi e lua filifiliga.

  • savali;
  • totogi se uila poʻo se taxi.

O le sopo e mafai ona faʻavaivai pe a e savali i lalo o le vevela o le la i le vevela e amata mai i le + 27 ° C i le + 33 ° C, ae o le faʻaopoopoga o ia savaliga o auala lelei ma nai tagata feoaʻi.

O le tau o le totogiina o se uila afi e tusa ma le $ 7-8 i le aso. O le i ai o se laisene e le manaʻomia, o leoleo toetoe a le taofiina ia avetaavale. Oe mafai ona alu i se taxi poʻo se uila afi ma se avetaʻavale. I le tulaga muamua, o le totogiina o le a i le counter, ma i le lona lua, o le tau o le malaga e tatau ona malilie faatasi ma le avetaavale muamua.

O le lona lua Ka Na matafaga o loʻo tu 30 km mai Phan Rang. O le talafatai e ufiufiina i le oneone paʻepaʻe sinasina, o le tupuʻaga e malu, e toetoe lava a leai ni galu, faʻapea foi turisi. Ona o le mamao mai le taulaga, e te alu ai i se taxi poʻo le totogiina o se uila. Tagata filifilia lenei matafaga e aau ma a latou mea e faaaoga.

Lelei e iloa! E le mamao mai Phan Rang (40 km) o loʻo iai le isi tulimanu matagofie - Vinh Khi Bay, e matua vavaeʻese mai le sami, o lona uiga e filemu ma toʻafilemu i taimi uma, ma e mafanafana le vai. E mafai ona e alu e fagota ma maulu. E i ai le nofoaga sili ona umi a Long Thuan - mo se nofo lelei i le vao.

Mataaga i le latalata i Phan Rang

E le tele ni mea faʻafiafiaina i Phan Rang, ae e tatau uma ona vaʻai iai.

Cham olo

Latou tu 8 km mai le nofoaga i le itu matu sisifo. Lenei o se fausaga ma faʻafanua faigata, lea e aofia ai 'olo, o toega o fale nofo ma se falemataaga lea faʻaaliga o le Cham aganuʻu e aoina.

O le teritori o le tosina atu e teuteu lelei ma matagofie. O le faasitepu e tau atu i le tumutumu; o loʻo iai se tamaʻi faleoloa e manatua ai mea e mafai ona faʻatau ai atavali ma oloa omea. I totonu o olo, o tagata o loʻo nonofo i totonu o loʻo faia pea a latou sauniga lotu.

Malumalu o Cham

Tu 25 km mai le nofoaga. O loʻo iai se siʻosiʻomaga ofoofogia iinei - o se maupuʻepuʻe toʻatasi i le ogatotonu o le toafa toafa, e siʻomia e vao lauolaola. O le asiasi i turisi mataʻutia o le a aumaia lagona le mafaagaloina ma le fiafia.

Malumalu o Tra Kang

I Tra Kang e tatau ona e tiʻetiʻe i le 20 kilomita mai Phan Rang, e felataʻi ma le mauga. O lenei o se malumalu faʻagaioia, monike nofo ma galue iinei.

E te fia alu i se sauniga ma taumafataga? O mai i le malumalu i le 11-00. I le taimi nei, o monike i le lotoifale e 'ai le taumafataga mulimuli o le aso. E tusa ai ma se tu ma aga ua leva, o tagata asiasi e masani ona valaʻaulia e fai taumafataga, ae e tatau ona e totogia se faʻailoga faʻatusa - fia afe dongs. O le tupe e ave i le nun. Oe le mafai tuʻuina saʻo tupe i ou lima (o se taga e tutusa ma le mataga). O totogi e tuʻu i vae o le teine. A manaʻomia, e mafai e tagata asiasi ona auai i le tatalo o le aoauli.

Siaki Masima

I le auala mai Phan Rang i Nha Trang, o loʻo i ai kiona-sinasina fanua - o le masima lenei. I lenei itu o le atunuʻu, ua faʻatuina ai se ituaiga o gaosia o le masima mai le sami - o siaki na toto ai araisa e faʻatumuina i vai sami ma teu i lalo o le la seʻia mago. Ona faʻaputuputu lea e aliʻi masima ma e faʻatumu e fafine uilima uʻamea ma ave i latou i taʻavale. Lenei vaevaega o galuega e masani ai mo Vietnam - o le sili ona faigata ituaiga galuega e alu i fafine.

Ba Moy Winery

O loʻo tu le uaina i le ogatotonu o tovine. O le gaosiga e a le aiga, o loʻo naunau e faʻatautaia ni turisi mo turisi, faʻaalia a latou meatotino ma talanoa e uiga i le kamupani. Afai e o mai malo i le vaitaimi o le matua, e faʻatagaina e ona ona tofoina le seleselega. E eseese ituaiga o fualaʻau lanumeamata ma lanumoana e ola i le fanua. O tuugamau nei o tuaa o tagata e ana le uaina. Ona o le Vietnamese radiation, e mafai ai ona tanu aiga i le lotoa o le fale ma luga oo latou lava fanua.

O i latou e manaʻomia e valaʻaulia e asiasi i le uaina, lea e saunia ai le tele o ituaiga o meainu. O le tofo o le uaina e matua eseʻese mai le oloa o fale gaosimea. Brandy o loʻo sauni foi iinei (e pei o le malosi o le masina). E mafai ona tofoina meainu ma, pe a manaʻomia, faʻatau se mea e te manaʻo ai. O uaina uma ua faʻamaonia, o lea o le 'ava malosi e sefe.

Bau Chuk Crafts Village

O le nuʻu e nofo ai Cham potters, o loʻo faʻaaogaina le metotia tuai o le fausiaina o mea a le aiga i Sautesasae o Asia. E te le vaʻaia le uili masani o ipu omea. O oloa uma - fagu, ipu - e faia lava e lima o le matai. O tu ma aga a le atunuʻu e maitauina i oloa taʻitasi. O le metotia gaosiga na natia mo le tele o seneturi ma e tuʻufaʻatasia ma le faʻaeteete mai lea augatupulaga i lea augatupulaga. I luma o malo, o se fafine sculpts se foliga lelei foliga i le sili atu ma le 20 minute.

E i ai ipu omea i fale uma o le nuʻu. Taʻitasi aiga aumai se mea fou ma le masani ai ia latou galuega o faatufugaga. Ioe, e mafai ona faʻatau le oloa, ae o na mea faʻamanatu e fai lava si taugata.

Bau Chuk o se mea faʻatosina e le tatau ona le amanaʻiaina, aua i lenei nofoaga e mafai ona e faʻamasani i le aganuʻu o lenei itu o Vietnam.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

Ua taʻua e tagata o le nuu ia Phanrang o le malo o le la. Ma e le o se mea e ofo ai, aua e oʻo lava i le vaitau o timuga, o le timuga e tupu iinei e le sili atu i le 9 aso i le masina, ma e le itiiti ifo i le 17 aso susulu mai le la. Ia Fepuari, e mafai ona e aau i matafaga o Nha Trang, ae o le sami iinei e le mafanafana ma toʻafilemu e pei o le tuaoi o Phan Rang.

Tau masina

O le tau ma le tau i Phan Rang e masani ai o le teropika. O le vevela maualalo o le ea ia Ianuari o le + 26 ° C. I le tau mafanafana, o le ea mafanafana e oʻo atu i + 33 ° C.

O le vevela o le vai i le sami e tumau pea le mafanafana mo le aau i le tausaga atoa - mai le +24 i le + 28 ° C. O le vaitau o le matafaga i Phan Rang tumau 11 masina i le tausaga. Le maualalo o le sami vevela - + 23 ° C - ia Ianuari, le maualuga - + 29 ° C - ia Iuni.

O afea le taimi sili e alu ai

Phan Rang e lelei mo se aso malolo i soo se taimi o le tausaga, ae ui i lea, o masina sili ona lelei e malaga ai mai ia Fepuari i le Aperila. Ile taimi nei, e ese le vevela mai le +27 i le 30 ° C, ma le aofaʻi o aso timu i le masina e le sili atu ile 5.

O le masina "malulu" o le tausaga o Ianuari (+ 26 ° C), o le masina sili ona mafanafana o Iuni (+ 34 ° C).

O le maualuga o le faʻasologa mai e 20 i le 150 mm. Ioe, o le aau i le sami i sea tau o se fiafia.

E taua! Afai e te suesueina le tau i le masina i Phan Rang (Vietnam), o le a e maitauina o le vevela pa'ū i le ao ma le po e le sili atu i le 8 ° C.

Phan Rang Resort (Vietnam) tosina mai tagata tafafao maimoa i le tausaga atoa. O le averesi o le vevela, o se tulafono, e le paʻu lalo i lalo + 27 ° C, ma e oʻo lava i tamaiti laiti e maua le lagona mafanafana iinei faʻafetai i le savili o le savili.

Faʻamatalaga aoga mo tagata tafafao i Nha Trang ma Phan Rang ma se aotelega o mea e faʻatosina mai i le lata ane - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: NUI BA DEN MASSACRE 13 MAY 1968 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com