Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le faʻalauteleina o orchids e aʻa i le fale. Manatu mo tausiga pe a maeʻa le tausiga

Pin
Send
Share
Send

Orchid o se lalelei ae sili ona ita Ae, e ui lava i le mea moni e manaʻomia le tele o le faʻalogo, e tele o loʻo mananaʻo e le gata e faʻatau sea fugalaʻau i totonu o se faleʻoloa, ae faʻapea foi ona amata amataina i le fale.

E tolu auala e faʻatupu ai se orchid: vegetative, generative, cloning. O le metotia mulimuli e naʻo tulaga lava o falesuesue e mafai ai, ma o mea muamua e lua o loʻo faʻaaogaina malosi e tagata fai togalaʻau ma amateur. Faʻataʻitaʻiga faʻaalia ai o le sili ona faʻatuatuaina metotia o vegetative (aʻa).

Tulafono

Ina ia mafai ona faʻasalalau se orchid, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono:

  • E le mafai ona e faʻaaogaina fugalaʻau talavou - atonu e le gata ina faʻaletonu, ae faʻaleagaina foʻi se laʻau ua leva ona tupu.
  • O mea faigaluega uma e tatau ona faʻamamaina (ma le potassium permanganate, hydrogen peroxide).
  • Faʻaaloalo mo aʻa maaleale.
  • Togafitiga o laʻau tipiina ma malala efuefu (a le o lea e mafai ona tupu faʻamaʻi).
  • Uiga tausisi i le vevela ma malamalama pulega mo le totoina faʻaopoopoga i le atoa masina.
  • Aveese le fafagaina ma faʻasusu le laʻau, ae sui i le faʻasusu.

Filifilia o se faʻataʻitaʻiga talafeagai faʻafofoaʻina

O aʻa o le fugalaʻau tatau ona maloloina ma i ai ni pseudobulbs i aʻa taʻitasi filifilia mo le faʻalauteleina. O le tele o faʻailoga pepelo o loʻo i ai, o le sili atu ona manuia o le vaevaega o le ai ai. O aʻa ea o le orchid e talafeagai foi mo le faʻafofoa.... O talavou laiti e lanumeamata lanumeamata, a o tagata matutua e avea ma siliva.

Mo le toe gafa, e tatau ona e faia se aʻa malosi, malosi - o lenei tasi e lava le aofaʻi o malosiaga mo fanafānauga. I lenei tulaga, o le soifua maloloina o le fugalaʻau o le a avea foi ma se itu taua. Mo nei metotia, simpodial orchid species ma le mafiafia faʻavae ma moe le fugalaʻau e talafeagai.

E tatau ona faʻalauteleina le orchid i le tautotogo - o le taimi lea o le tausaga e ala ai le fugalaʻau, e amataina se vaega o le ola ola. O le laʻau faʻaputuputu i totonu o ia lava le tele o aoga mea ma o le a faʻapalepaleʻa vavaeʻese sili atu toʻafilemu. Oe le mafai faʻasoa se orchid i le taimi o fugalaʻau, ma a maeʻa ona ia faʻapaʻu fugalaʻau, e tatau ona aveʻese le peduncle ae le i toe gaosia (e mafai ona faʻalauteleina le orchid i totonu o le peduncle?). E faia lea i se naifi maamaʻai, ma e uma loa ona tipiina le malala i le malala.

MANATUNATUGA: A maeʻa le fugalaʻau, e manaʻomia le tuʻuina atu i le laʻau o le 1-2 vaiaso o le malologa, ma na o le taimi lava lena e mafai ona amata amata faʻatoʻaga.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

O le faʻateleina o le Orchid e aʻa e manatu o se tasi lea o auala sili ona faigofie., ae e oʻo lava i lenei e tatau ona e faʻaeteete, mulimuli i ni tulafono. Igoa:

  1. I le amataga, o le fugalaʻau tatau ona aveʻese ma le faʻaeteete mai le ulo ma aʻa e tatau ona faʻamamaina o sili atu substrate. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e luluina laʻau laʻau - o mea sili uma o le a mou atu e aunoa ma se faigata.
  2. A maeʻa ona faʻamama, tuʻu aʻa o le orchid i le vai mafanafana (+ 30-35 tikeri) mo le 20-30 minute.
  3. Faʻaaoga se naifi maamaʻai, e tipi ai le aʻa. E tatau ona manatuaina e mafai ona e faʻaaogaina na o le 2-3 pseudobulbs.
  4. Nofoaga o le tipi e tatau ona sausauina i le kinamoni poʻo le malala (nuti faʻagaoioia le kaponi e talafeagai foi).
  5. Tuʻu mo ni nai itula, faʻamamago pea aʻa.
  6. O aʻa eseese uma e nonofo i totonu o ulo eseese ma le eleele talafeagai.

A maeʻa nei togafiti, e manaʻomia le vaʻavaʻaia totoina o laʻau, faʻapipiʻi i latou i le taimi e tatau ai i le tele o taimi ile aso seʻia oʻo mai aʻa poʻo laʻau malosi. Lenei o le a avea ma faʻailoga ua tupu le fugalaʻa ma amata ona atiaʻe. Lua i le tolu aso talu ona tuiina, e mafai ona e amata faʻasusu le orchid pei ona masani ai. Faʻasusu faʻalagolago i le ituaiga o fugalaʻau ma le taimi o le tausaga, ae o se tulafono latou faia 1-3 taimi i le vaiaso i le taumafanafana, ma i le taimi o malologa vaitaimi 1-2 taimi i le masina.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻateleina o le oketi e ala i aʻa:

Le auala e faʻalauteleina ai e ala i ea

Afai o le orchid e tele ona aea silvery aerial, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le lona lua auala faʻafaileleina.

  1. Vaʻai totoʻa le fugalaʻau ma filifili se aʻa malosi se tasi.
  2. Tuu lau aʻa filifilia ma le faʻaeteete i luga o le vaega o sphagnum (faʻapitoa moss) i totonu o se ulo latalata. O lenei vaega e tatau ona muaʻi faʻasusu mo le laʻau e aʻa.
  3. O se tamai tipi e faia i se naifi maʻai. Manatua ia e faʻamamaina le meafaifaaili.
  4. O le iʻuga manuʻa ua faʻamamaina i le cytokinin paste e faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o tamaiti.
  5. A maeʻa ona fana mai le fana i luga o le 'upega tafaʻilagi, e tatau ona e faʻatali seʻi oʻo mai ona malosiʻaʻa. Faʻatasi ma le tausiga lelei, lenei o le a tupu i le 20-25 aso.
  6. Sosoo ai, matou tipi ese le pepe mai le autu laau. Ina ia faia lenei, tipi se tasi aʻa i le mamao o le 1 cm mai le laʻau talavou. O fasi uma e tatau ona sausauina ile malala poʻo le kinamona.
  7. Ua mafai nei ona totō le laʻau i totonu o se isi ulo. E tatau ona manatuaina o le lautele o le fugalaʻau mo se fou fugalaau tatau ona 2-3 mm laʻititi ifo nai lo le matua o laʻau.

O le fale vevela o le a fesoasoani faʻavave le tuputupu ae. Ina ia fausiaina, faʻaaoga se tioata masani palasitika (e 'otiʻoti mai le itu), lea e ufiufi i laupepa. Manaʻomia e Moss le susū masani e oʻo lava ile fale vevela.

Fesoasoani: Ole averesi ole susū male vevela ole 29-22 tikeri e lelei mo se fugalaʻau talavou. I ia tulaga, o le laʻau o le a lagona sili ona mafanafana, lea o le ai ai se aoga aʻafiaga i lona tuputupu aʻe.

O nei metotia e talafeagai foi mo na orchids ua ola ma ua vaapiapi i le fugalaʻau.... O le manaʻoga e vaevae pe fesuiaʻi le laʻau i totonu o se ulo lapoʻa o le a faʻailoa mai i le aliali mai o tamaʻi tamaʻi pseudobulbs i luga atu o le palapala.

Mo tipi talavou, o le eleele e sili ona faʻatau i le faleoloa, ae mo tagata matutua e mafai ona e sauniaina e oe lava.

O a faigata ma faʻafitauli e ono aliaʻe pe a maeʻa?

E taua tele le maitauina o se mafanafana mafanafana ma le malamalama pulega e maitauina i totonu o le potu, a leai o le a mafai ona oti le talavou laʻau. Afai o le potu e malulu pe soʻona matutu ea, lea e aoga le fausiaina o se tamai fale vevela... o tulafono nei e tatau ona maitauina:

  • E le mafai ona e fafagaina le totogo toto - e tatau ona alu i le vaitaimi o fetuʻunaʻiga ma mauaʻa.
  • Afai o le kopi muamua o le fugalaʻau e masani ona maʻi, ona sili atu lea ona lelei le faʻafitia o le toe gaosia, a faʻapea e ono oti.
  • Faʻapea foi, tamaiti e mafai ona feoti i le le lava spraying (e faʻaosofia ai le tulaʻi mai o aʻa).

O le taimi muamua e ono le mafai e se tagata toto fou ona faʻasalalauina se orchid i le fale ona o le le lava o le poto masani i le faʻatupuina o nei laʻau toto. Aua le faʻavaivai - e manaʻomia le toe iloiloina o tuutuuga na faia mo le tosoina, atonu o se tasi o ia mea e leʻi maitauina, lea na mafua ai lona maliu.

Isi tausiga ole laʻau ile fale

A aʻa le laʻau, e leai se manaʻoga mo ni togafiti faʻaopoopo. E manaʻomia le tutusa tausiga e pei o isi orchid matutua.

Faasusuina auala, susū, malamalama va - pe a fai o tulaga talafeagai uma e ausia, o le fugalaʻau o le a tupu olaola ma tupu malosi. Faʻapitoa lava tatau ona totogia i le faʻasusu - e le fiafia le orchid i le palapala tele (o aʻa ua amata ona pala), ae o le lāmala e leaga foi mo ia.

Taua: E fautuaina e sasaa le vai i totonu o le pallet ina ia totoina e le laau lava ia le tele e pei ona manaʻomia. Nisi ituaiga o orchids manaʻomia vave spraying (e oʻo i le faʻatolu taimi i le aso), pei o Wanda.

Aua neʻi galo e uiga i le fafagaina - o le tele o fugalaʻau ma sili ona lelei tuputupu aʻe e faʻamoemoe i lenei.

Faaiuga

O le totoina o le oketi i le fale e le faigata tele e pei ona foliga mai i le taimi muamua na tilotilo ai.... Faʻalogo, saʻo - na pau a lena o le mea e manaʻomia mo le manuia vaevaega o le laʻau.

Faʻatasi ai ma le toe gaosia tatau, o le orchid o le a faʻafiafiaina oe i ona matagofie matagofie fugalaʻau mo le tele o tausaga a sau. Manuia lau faʻatoʻaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My Orchid Is Dying... Phalaenopsis Orchid Rescue Repotting (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com