Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻasusu faʻalelei se azalea i le fale? Features o le tausiga, fugalaʻau faʻasusu auala

Pin
Send
Share
Send

Azalea o se teuteuina laʻau ma matagofie, lauusiusi laulaʻau ma se uiga ese manogi. Ae o lenei fugalaʻau e matua capricious ma finicky. O lona tausiga e manaʻomia ai le tausi totoʻa ma le tausiga i aso taʻitasi, pe a faʻapea e tatau ona faʻainu lelei. I lenei tusitusiga, o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafia ona fai ma faʻafefea ona faʻasusu lelei le fugalaʻau azalea i le fale. O le a ofoina atu foʻi ia te oe se faʻamatalaga atoa o le atoatoa o le tausiga ma faʻasusu auala mo lenei matagofie fugalaau toto.

Faʻamalamalamaina faʻapitoa

O le faʻasusu o se faʻamalosia faʻamalūlūina o le eleele vaega ma le aʻa faiga o se laau e sapalai minerale ma okesene. E manaʻomia lenei mea e gaosia ai le malosi e manaʻomia mo le tuputupu aʻe.

O le faʻasusuina o le azalea bush e iai ana ia auiliiliga ma o se tasi lea o tuʻutuʻuga mo le tuputupu aʻe ma fugalaʻau i le fale pe a uma ona faʻatau se laau. A faʻasusu, oe manaʻomia le faʻaogaina o le tulafono:

  • o le maualalo o le vevela ambient, o le itiiti ifo masani faʻasusu;
  • i le maualuga o le vevela ma le maualalo o le susu, o le tele o taimi e faʻasusu faʻateleina.

Le taua o le faʻasusu

Laufanua o azaleas - Initia ma Saina, nofoaga o le tuputupu ae - paolo ma malu mauga vaomatua. E ese hygrophilous, o lea e manaʻomia ai le tele o le faasusuina pea (e le mafai ona sasaaina, e le o se marsh totō). I le le lava faʻasusu, e mafai ona mago, ma tele faʻasusu, aʻa pala o le a aliali mai, lea o le a taitai atu ai i le oti o le laau.

Vaega:

I le taimi o fugalaau

  1. Mai ia Mati ia Oketopa, seia oʻo ina fuga mai le azalea, (o Novema o se loloto o le tuʻuina o fuga ma laʻau), o le faʻasusu o le togavao e faʻaititia. Naʻo taimi vevela o le taumafanafana, e manaʻomia ai ona faʻasūsū soo le fugalaʻau o azalea (e oʻo atu i le faʻalua taimi, i le taeao ma le afiafi).
  2. Ina ia ausia le faʻateleina o fuga fugalaʻau, faʻasūsitia e faʻatapulaʻaina i le vaitaimi o le tautoulu-taumalulu, o le vevela e aumaia i le 6-8 tikeri (o se pupula loggia, o le a faia ai se poletito).
  3. A oso mai fuga ma fuga fuga, o le vevela ua faʻateleina i le 16-18 tikeri. Faʻasusu le fugalaʻau azalea i le taimi o fugalaʻau e masani, aunoa ma le suavai ma aunoa ma le tele mago.

Taua. Azalea e fuga e oʻo atu i le lua masina peʻa fai o le susū ma le vevela e tumau i le 12 tikeri. I le 20 tikeri, fuga o le a tumau na o le lua vaiaso.

I taimi 'eseʻese o le tausaga

Faʻafefea ona faʻasūsau se azalea ola i le taumalulu ma le taumafanafana? I le gasologa o le tausaga (pe a tausia se azalea), o le tele ma taimi o faʻasusu e eseese:

  1. Mai ia Mati ia Setema, e tatau ona faʻasusu i isi aso uma. I le tau mafanafana, pe a vevela le tau, e manaʻomia le faʻasusu (ma faʻaopoopo iai le faʻasusu) soʻo - i isi aso uma, aso uma.
  2. Ia Oketopa ma faʻaauau ia Novema, pe a faʻataʻotoina ia fatu, e le manaʻomia le faʻasusu i se isi taimi.
  3. I le taumalulu, i le taimi o fugalaʻau, e tatau ona faʻasūsū le 1 - 2 taimi i le vaiaso (faʻatasi ma le faʻamamaina o maa, o le vevela ma le mago i totonu o le potu e faʻateleina, o le tele o taimi e faʻasūsū ai e faʻateleina, e manaʻomia le sausau o laulaʻau i le taeao).

I tulaga uma lava, e manaʻomia le mataituina o le fuataga pe a faʻasusu (aua le faʻatumu pe faʻamamago).
Nisi faʻamatalaga e uiga i tuutuuga mo le tausiga ma le tausiga o le laʻau i le tautoulu mafai ona maua iinei.

Totonu ma fafo

E faʻafia ona faʻasūsū le azalea? Faʻasusu i totonu o le vao azalea bush ma fafo azalea e fai si eseʻese... I totonu o le potu e tupu ai le azalea, e faigata ai ona filifili se faʻatonuga faifai pea (e mafai ona e mauaina tulaga sili ona lelei mo le teuina o se fugalaʻau i le fale iinei). Malulu - oe manaʻomia le faʻaititia o faʻasusu, vevela - faʻateleina. Tomai e sau ma le taimi. Ole mea taua e le o lologa.

Vai se togavao o rhododendrons (azaleas) i le togalaʻau, i le atunuʻu, i luga o le tagata lava togafiti faʻapitoa lava ia. Ole taimi ma le malosi ole faʻainuina e fuafua ile nofoaga e toto ai ma le tau. E le amanaʻia le faʻasusu i nofoaga e maualuga ai le vai o le eleele. I taumafanafana vevela, e faʻateleina faʻasusu. I nofoaga maualuluga, oneone - e te manaʻomia tele ma masani ona faʻasusu. O le fua faʻasusu e masani lava o 1-2 pakete e lua i le faʻatolu taimi i le vaiaso, o tamaʻi fualaʻau e faʻasusuina faʻatele - o le afa pakete i lalo o le togavao.

Muamua ma ina ua maeʻa tui

Faʻasusuina o le azalea bush muamua ma pe a uma le tuiina o le sili taua. Soʻo se totoina o azalea e le tatau ona faia i le taumalulu, i le taimi o fugalaʻau. Lenei mea e tatau ona faia pe a fou laʻau ua ola. Laʻau laʻitiiti manaʻomia e totoina i tausaga uma, ma matutua bushes - tasi i le tolu tausaga. O le a le mafuaʻaga mo lenei? Afai o le tuiina pe a maeʻa le faʻatau e le faia i se taimi faʻatulagaina, ona avea lea o aʻa o faʻataʻaliʻoliʻo le eleele o le eleele e mafai ona tupu ai le susū o le eleele ma pala ai le palapala. Faʻaopopoina o faʻamaʻi eseese ma papala.

  1. E manaʻomia le aveʻese o laʻau mai ulo ma tuʻu i totonu o se koneteina ma ni vai sauni (sili ona vela).
  2. I le nofoaga lava e tasi tatou faʻateʻaina fualaʻau: zircon - mo sili lelei faʻavae aʻa, antifungal - phytosporin-m.
  3. Matou te tutu mo le 0.5 - 1 itula.
  4. Ina ua uma ona tuiina, matou faʻasuina i le vai lava e tasi le fofo na faʻasusu ai laʻau.

A maeʻa ona tui, matou te faʻainuina i le lua i le tolu aso ma le faamalosia o le faʻaopopoina o le tuputupu ae faʻaosofia (succinic acid, ile 1 lita o le vai - 1 kalama o le acid).

MANATUNATUGA. Mo le azalea na totoina e mauaʻa, o le vevela o le 20-22 tikeri e manaʻomia (masani lava ona ufiufi i le cellophane ato), ma a oʻa aʻa, o se mea lelei le tuʻuina o aisa i luga o le ulo. Lenei o le a faʻasusu (pe a liu suavai le aisa) ma tausia le laau toto malulu.

Filifiliga vai

E le fiafia le laʻau i le vai faigata (o le faʻasūsūina faʻapea vai e tau atu ai i le faʻavasegaina o le palapala ma le samasama o laulaʻau). E tatau ona vaivai le vai mo le faʻasusu, (o nisi taimi e faʻamamaina).

Le vai e masani ona faʻaaogaina:

  • Timu
  • Mai le kiona liusuavai.
  • Faʻaila.
  • Faʻamautu (vai mai le paipa e tatau ona tu mo le itiiti ifo ma le lua aso. Ina ia mafai ona oʻo mai le chlorine i fafo saoasaoa, e tatau ona faʻamautuina i totonu o se koneteina ma se lautele lautele).

E iai se auala sili e faʻamaluluina ai le vai. Ave 1.5 lima o peat, tuʻu i totonu o se tuai stock nylon ma tuʻu i totonu o le fagu tolu-lita vai. Lalo i le afiafi, oe mafai faʻasusu i le taeao.

Ina ia masani le eleele oona o le azalea, oe manaʻomia i taimi (a itiiti mai faʻalua i le masina) faʻasusu le rhododendron togavao ma citric acid i le fua faatatau - tasi sipuni ti o crystalline acid mo lua lita o vai. E mafai ona faʻaopopoina le oxalic acid (4 ml ile pakete vai).

Faʻasusu faʻamoemoe:

  • mai vaitau (taumafanafana, taumalulu);
  • mai le vevela o le vevela;
  • mai le susū

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Vevela manaomia

O le sili ona maualuga le vevela o le vai mo le faʻasusu e tatau ona tutusa ma le ambient vevela poʻo le 2-3 tikeri maualuga. O le faʻasuina o le azalea i le aisa vai o le a faʻamamafaina ai le fugalaʻau.

Taua. Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le tuʻuina o le kiona poʻo le aisa i luga o le laupapa i le vevela maualuga ma le maualalo o le susū.

E faafia?

O le taimi e faʻainuina ai le vao azalea e faʻamoemoe i:

  • mai vaitau - taumalulu, taumafanafana;
  • mai le vevela o le vevela;
  • mai le susū i totonu o le potu.

Ina ia saʻo le faʻamaoniga o le taimi e faʻasusu ai, e mafai ona taʻitaʻia oe e ala i metotia ia:

  1. Ave se pine o le eleele pito i luga mai le ulo ma olo i le va o ou tamailima. Afai e mago ma malepelepe le vaega o le eleele, e manaʻomia le vai.
  2. Faatofu lou tamailima i le eleele lua senitimita ma filifili. Afai e mago lou tamailima, ua oʻo ile taimi e faʻasūsū ai; a faʻapea e susu lou tumutumulima, ua vave tele ona faʻasusu.

Faʻatinoga

E leai se faʻatonuina o le vai e faʻainu. Tagata uma faʻatulafonoina ia lava. Ae e manaʻomia le mulimuli i tulafono masani na taliaina mo le faʻainuina o azalea bushes.

  1. aua le lolovaia le laau;
  2. aua le tuai i le faʻasusu;
  3. vai e seasea tupu i le tau malulu;
  4. i le vela - faʻatele ma sili atu ona tele.

Metotia: lalo i le pallet poʻo luga?

Faʻafefea ona faʻasusu saʻo le azalea: sasaʻa saʻo le vai i totonu o le ulo poʻo totonu o le fata mai luga, ma o le a le mea e manaʻomia ai le vevela faʻasūsū?
Faʻasusuina le azalea bush e faʻataunuʻuina i le tele o auala:

  1. Luga (sili atu mai le faʻainuina kalone ma se manifinifi, umi spout ma tamai pasī pu). O lenei metotia e faʻaaogaina pe a o le pito i luga o le eleele e 2-3 senitimita mago.
  2. E ala i se paluga (o se fugalaʻau ma se ulo tuu i totonu o se pallet ma sasaʻa vai, o le alavai pu o le ulo o le tasi centimita i le vai. O le eleele tosoina i totonu o le vai i se auala masani. O le isi faʻasūsūina mulimuli ane lenei faʻagaioiga e le sili atu nai lo le tolu aso mulimuli ane).
  3. Luluina le ulo atoa i totonu o se koneteina vai seʻi vagana ua faʻatumuina le eleele i le susū (e masani lava ona atugalu faʻatau fugalaʻau ma se faʻamago mago). E seasea faia lenei mea - tasi ile vaiaso. Mo sili acclimatization o sea ituaiga laau, oe mafai ona faʻaopopo Zircon i le vai.

FAʻAMATALAGA. O le Zircon o se sauniuniga e avea foʻi ma pule faʻatonu o aʻa fausiaina, tuputupu aʻe ma fuga. Zircon faʻatagaina le laʻau e sili atu ona faigofie onosaia popole pe a faʻaalia i se tasi po o se isi vailaʻau, natura ma faʻaletino natura; o ia foi o se mafuaʻaga o faʻamaʻi teteʻe.

Laʻei pito i luga

E fautuaina le tuʻufaʻatasia o meaʻai i laʻau ma le faʻasusuina o ni vao vao. Mo le faʻafaigofieina e tagata fai fugalaʻau, o vailaʻau ua uma ona saunia e faʻatau atu i fale teu fugalaʻau i afifi talafeagai. Latou i ai faʻamatalaga ma faʻatonuga mo le faʻaaogaina.

O vailaʻau nei o loʻo faʻaalia ai ni iʻuga lelei:

  • "Superphosphate".
  • "Azalea".
  • "Uniflor Bud".
  • "Kemira Lux".

Faʻasusu faʻatasi ma fetilaisa e faʻataunuʻuina mai le tautotogo seʻia oʻo ina fuga ile 15 aso. Nitrogen e faʻalauiloa mai i le tautotogo, potassium i le taumafanafana. Ia Novema, pe a faʻataʻotoina fuga, e fautuaina e faʻapipiʻi le fetilaisa fualaʻau. Mo se faʻataʻitaʻiga, superphosphate i le fua faatatau o 15g i le 10 lita o vai.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i le fafagaina o azalea i le fale, e uiga i le faʻagasologa o le faʻateleina o se laʻau ma isi nuances mai la matou tusitusiga.

O mea sese ma iʻuga o mea sese

E taua tele mo le au faʻatoʻatoʻa tagata e faʻasusu lelei. E fiafia tele Azalea i le susu, talu ai na sau le togavao ia matou mai le susū o le tau, ma o la matou galuega o le tausi o le eleele o loʻo tu ai pea le eleele i le laau. Ae e le mafai ona faʻatumu le laʻau.

O le eleele suavai e faʻatupuina ai le leai o le okesene ma le pala o le aʻa. E magumagu le laʻau, toulu lau ma fugalaʻau ma feoti. I lenei tulaga, e matua faigata lava ona faʻasao le laʻau.

Se isi tulaga. Mo nisi mafuaʻaga, ua mago lau laʻau. E mafai ona sefe se fugalaʻau ma se eleele faʻamago. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻatofuina i totonu o se koneteina vai mo 3-4 itula e faʻatumu ai le paluga i le vai, tuʻu luga o se fata e faʻamaʻimau vai sili atu mai le ulo. O le faʻasusu masani e tatau ona faʻataunuʻuina i se amataga o le 2-3 aso.

Afai e te manaʻomia le aʻoaʻo pe faʻafefea ona tausi se azalea i le fale i le taimi lava e maeʻa ai le faʻatau, e mafai ona e iloaina e uiga i ai. Ua matou saunia foi mea mo oe e uiga i le teuteuina: o le a le mea e manaʻomia ai e le laʻau, pe faʻafefea ona vaʻaia se azalea peʻa maeʻa ona faʻatino, ma isi nuances.

Matamata i se vitio pe faʻafefea ona tausi faalelei se azalea i le fale:

Faaiuga

Ina ia faʻamalie le azalea i taimi uma i se fugalaʻau matagofie ma umi, e tolu tuutuuga taua e tatau ona maitauina:

  1. faʻamautinoa taimi faʻasusu toniga;
  2. tausia se maualalo potu vevela;
  3. i ai se malamalama susulu, faʻasalalau.

Ma o le fugalaʻau o le a avatua ia oe se vevesi o lanu o lanu uma o le nuanua ma le tautotogo i le ogatotonu o le malulu malulu.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bike Flat Tire Repair at Home. How to fix Flat Bicycle Tires with Bonus Tips. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com