Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Afai e aliali mai le pauta popo i luga o le petunia - faʻafefea ona feagai ma lenei faʻamaʻi?

Pin
Send
Share
Send

O Petunia e le gata o se fale i totonu, ae o se fale i fafo e faʻaaoga e teuteu ai fugalaʻau i le tele o atunuʻu o le lalolagi.

E ui lava e le faʻamalieina i le tausiga, o isi taimi o le pauta paʻu e afaina ai o ia. E mafai ona aveʻesea le faʻamaʻi?

O lea la, mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le pauta oona, pe faʻapefea ona aʻafia ai le fugalaʻau ma o a auala e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia lelei.

Pupuu e uiga i le laʻau ma ona foliga

Cascading ma ampelous petunias ola vave nai lo masani ai. Afai e te foia le faʻafitauli ma faʻaopopo moli, o le ogatotonu fana o le a vave ona fausia, ma ona sosoo ai lea, sosolo mai ia i le taumatau taumatau. I le le lava o le malamalama, o itu itu o le a tupu ai le leaga ma tupu i luga. E mafai ona e fetuʻunaʻi foliga o le togavao i le suia o tulaga o le taofia.

O le aufaifaatoaga poto masani e faapipiina le togavao i le taimi o le tuputupu ae. Latou te faia lenei mea e faifai lemu ai le atinaʻeina o le petunia. Faʻatupuina e le aufaifaʻatoʻaga ituaiga o hybrid, tuʻu i totonu ia latou se foliga matagofie o le togavao. A faʻatupuina ia mea, e leai se faʻapitoa faʻatoʻaga metotia e faʻaaogaina. O le a manaʻomia mo le toe gaosia o fatu o ampel petunias: o le togavao e fausiaina e ala i le oomiina, ae e le mafai lava ona liliuina ia avea ma se aulelei foliga foliga "polo".

Taua Faʻafefea ona puipuia le tele o petunias mai le fausiaina o ni sasa uumi? E manaʻomia le puipuia o latou fugalaʻau seʻia faʻavae se togavao. E 3 masina pe sili atu le umi o lenei mea.

Faʻamatalaga autu e uiga i le faʻamaʻi

Powdery agamalu poʻo mycelium o parasite paʻu agamalu o se parasite e osofaʻia sela o le petunia ma inu uma sua mai ia. Afai e te le amanaʻia le paʻepaʻe fuga, e le umi ae paʻu samasama laulaʻau lalo, tautau ma paʻu ese (aisea e avea samasama lau petunia?).

I na nofoaga e pipii ai myceliums, e aliaʻe papala... E mou atu le ola aano o le tino a o "aina" e le parasite. E faigata ona le maitauina le pauta laulelei: leai se mea aoga e le afaina ai petunias i se auala sili. Ona o se faʻalavelave i le gaioiga o le photosynthesis, o le a oti pe a fai e le vave ona faia ni faʻatonuga.

Mafuaʻaga

Powdery agamalu o se faamai faamai e mafua mai i parasites o nonofo i le pito i luga o vaega o le eleele. E seasea afaina le petunia pe a fai e tausi e le tagata toto. Na ia iloa o le pauta agamalu spores o loʻo faʻagaoioia i mea nei:

  • E susū le ea malulu (o le vevela o le ao ma le po e latalata i le 20 tikeri Celsius, ma o le maualuga o le ea i le 70%).
  • Ova le nitrogen i le palapala.
  • Density o totoina.
  • Faʻasusu ma le faʻasolosolo le faʻalelei.

O isi taimi e afaina ai le petunia i isi mafuaʻaga. O siama e le tupu ona o le le tausisia o tuutuuga o le taofia. E alu le faʻamaʻi mai mea toto o loʻo totoina, e ala i le vai pe faʻapea e leʻo usitaʻia faʻatonuga e le tagata fai fugalaʻau (teuteuina se laʻau e le ola maloloina ma le meafaigaluega lava e tasi e aunoa ma se togafiti ma se tali o le ava malosi).

Faʻailoaga

Mo le taimi muamua na amata talanoa e uiga i pautaʻalo i le Russian Federation i le amataga o le 20 seneturi... O lona mafuaʻaga sooupu o le fungus Sphaerotheca pannosa. E faigofie ona iloa se faʻamaʻi pipisi:

  1. Muamua, o se paʻepaʻe papaʻe aliali mai. E vaʻaia i lau ma lauolaola.
  2. I ni nai aso mulimuli ane, na oso mai ai ni sau mai le sau i luga o au ma laulaau.

Ua fai mai le aufaifaatoaga poto masani, o le faamaʻi e sosolo mai i lalo lau i lalo, e aofia ai ma le fuga. A aunoa ma le faia o se gaioiga, o le a pala le laau ma oti.

Faalogo O le auala sili e iloa ai pe o fai se paʻu ua amataina i luga o le petunia, o le vaʻai totoʻa i ao.

Faʻafefea ona aveʻese le faʻafitauli?

Ina ia togafitia petunia, o tuutuuga o le taofia o loʻo toe teuteuina:

  1. E faʻasusu faʻatele i taimi uma ma faʻatoʻa matauina ua mago le pito i luga.
  2. Ua taofi le sausau a le fai teu fugalaʻau, ma tuʻu le ulo fugalaʻau i luga o le faʻamalama, lea e "tanuina" i ave o le la.
  3. E gagau ese laulaau e latalata ile pito ole palapala. O lenei gaioiga faigofie e puipuia ai le sosolo o le faʻamaʻi i luga o vaega o le laʻau.

E leʻo faʻaaogaina uma e fualaʻau ni vailaʻau i le taua faasaga i le pauta popo, e oʻo lava i le iloaina o lo latou aoga. Latou te talitonu i le faʻaaogaina o metotia masani a tagata. O le a toe malosi Petunia pe a fai e togafitia i se fofo ua saunia mai:

  • 250 ml o susu;
  • 750 ml vai;
  • 1 tsp masima

A uma ona palu mea o loʻo taua i luga, sasaa i totonu o se fagu ma faʻasusu le petunia i se fagu fagu.

Algorithm o togafitiga ma se vailaʻau faʻapipiʻi

  1. Suiga o tuutuuga o le tausia o le laʻau. E faʻamamaina luga o se windowsill malelemo i ave o le la ma le masani ona faʻasusuina i petunia.
  2. O vaega ua pisia e aveʻese, ie. fuga, samasama ma flabby lau.
  3. O le pito i luga o le eleele ua aveʻese, ma nai lo lena, o le isi sasaʻaina - gaosia.
  4. Fana i fungicides, diluting latou tusa ma le faʻatonu a le kamupanī.
  5. Ia mautinoa o le tali e maua i itu uma o le petunia.
  6. I tulaga ogaoga, o le laʻau e fufui i totonu o se koneteina ma se tali.

Lelei fofo a tagata

  1. Fofo fasimoli ma le faʻaopopoina o le soda ash... Mo ana sauniuniga, ave le 20-25 kalama o le soda, 5 lita o le vai vevela ma le 5 kalama o le vai (nutimomo tagamea) fasimoli. E faʻamalulu le paluga, ona faʻasu ai lea i le aʻa o le palapala. Ole taimi ole faʻataʻitaʻiga e 2 taimi ile 7-10 aso. Aua le faʻataunuʻuina, vaʻaia ua leai ni faʻailoga o le paʻu pauu.
  2. O se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate... Ua saunia e ala i le faʻamamaina o le 2-3 kalama o le potassium permanganate i le 10-13 lita o le vai. O le taimi masani o le faʻagasologa e tasi i le lima aso. O le numera o taualumaga o le 3.
  3. Se paluga o fasimoli ma lefulefu... Ua saunia mai le 1 kilokalama o lefulefu fafie ma le 10 lita o le vai vevela. A uma ona faʻagaeʻe ma finau mo le 5-7 aso, faʻaopopo le isi 5-10 kalama o le fasimoli ia ma faʻagasolo le togavao. Ae le i oʻo i lena, faʻamama ia. E le tiaʻi lefulefu ma sasaʻa i totonu o le ulo mo le fafagaina.

Fono. O fofo a tagata o loʻo faʻamatalaina i luga e le fesoasoani pe a fai e maitau e le tagata toto le paʻu oona i petunias ua tuai.

O fea o le "kemisi" e sili atu ona faʻagaioia?

Fungicides fesoasoani tau i le pauta popo. Latou te faʻaleagaina le faʻavae o le fungus, taofiofia lona atinaʻe i sela fugalaʻau.

Fundazol

O lenei fungicide o lautele-fusi o alaleo. E fesoasoani pe afai o faʻamaʻi o lau, fuga ma fatu e maua i luga o laʻau totō. O le aoga o Fundazole e mafua mai i le i ai o le benomyl i le tuufaatasiga.

O lenei vailaʻau e ulufale i le laʻau e ala i laʻau ma aʻa. A maeʻa, ona liua lea i le carbendazim, o loʻo faʻaalia ai mea sili e sili ona lelei i le faʻaaogaina o le fungicide. A maeʻa gaioiga, o loʻo tumau pea Fundazol i luga. E naʻo sina vaega e alu i totonu o le laʻau. Ona o lenei, petunia e sili atu puipuia mai le toe aafia i le pauta oona.

O le Fundazole e faʻatau atu i le 10 gram sachet. Tau - 17 rubles Faʻafefeteina metotia - 1 kalama / 1 tsp. vai A maeʻa faʻamavae muamua, o le tele o le galulue solution e aumai i le 1 lita... E sili le tuʻufaʻatasia o faʻasusu ile faʻasusu e aveʻese ai le fungus. I le vaitau, o le laʻau e togafitia faʻalua, pe a fai o le taimi muamua na le mafai ona faʻaleagaina.

Amistar faʻaopoopo

O lenei tuufaatasi fungicide e aoga faasaga i tele faʻamaʻi, e aofia ai le paʻu poloka. Ma lana fesoasoani:

  • faʻalauteleina le tuputupu aʻe vaitau;
  • faʻateleina le lelei o le faʻaogaina o le suavai;
  • faaleleia photoassimilation, nitrogen fesuiaiga;
  • taofi le faʻavaeina o le ethylene.

Amistar faʻaopopo o se vailaʻau e gaosia i le tulaga o se vai vai vaʻavaʻaia. I Lusia, latou te faʻatau atu ile kalone kalone ile tau e 1500 rubles / 1 lita. O le galue fofo ua saunia e ala i le faʻafefiloi o le fungicide ma le vai i le faʻasologa o le 1:10 poʻo le 1: 4. A maeʻa ona lulu, ona togafitia lea o le laʻau ma ia.

Saosaoa

E mafai ona e faʻamaloloina le petunia pe a fai e te faʻatau le fesoʻotaʻiga ma le systemic fungicide Skor i le tau o le 8300 rubles i le 1 lita. O le elemeni autu e aoga i ai o le difenoconazole.

Mo togafitiga, faʻapipiʻi le 2 ml o le vailaʻau i le 10 lita o le vai. E le faʻaaogaina mo le faʻagasologa i le taimi lava e maeʻa ai le dilution. Luasefulu aso mulimuli ane, e faʻatolu ona togafitia le petunia.

Se ata

I le ata na ofoina atu ia te oe i lalo, oe mafai ona vaʻaia pe faʻapefea ona maua e petunia le polotogi laulelei ma faʻafefea ona feagai ma lenei maʻi i le fale:


Fuafuaga puipuia

Powdery agamalu o se masani faʻamaʻi. A e mulimuli i fautuaga mai le lisi o loʻo i lalo, e le toe maʻi petunia..

  • O le totoina o petunias i totonu o se ulo i luga o se malamalama malamalama.
  • O ulo i luga o faʻamalama e tuʻu i se mamao mamao ese mai le tasi ma le isi e puipuia ai le sosolo o fugalaʻila.
  • A leai se avanoa e nonofo ai i luga o le petunia, latou te faʻatamaia ia aua neʻi pisia i isi.
  • O le laʻau e faʻasusu i le taeao e faʻatele ai lona teteʻe atu i faʻamaʻi.
  • Afai e te fafagaina, na o le phosphorus ma le potash, ae le o le nitrogen fertilizers.
  • E tatau ona faʻasusu o ia i decoctions o solofanua poʻo tansy mai taimi i le taimi.

Faaiuga

Afai e te faia ni saʻo tuutuuga mo le tuputupu aʻe ma fugalaʻau, e le faʻamataʻuina e le paʻu popo le petunias. O le maitauina o le paʻepaʻe fuga, latou vave faia gaioiga. I le leiloa o le taimi, o le laʻau ono mate, afaina ai isi o tutu latalata i luga o faʻamalama.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sami Yusuf Mast Qalandar. Live in London (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com