Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese manogi seevae

Pin
Send
Share
Send

Le manogi leaga i seevae o se faʻaletonu faafitauli e manaʻomia se vave toe faaleleia. O le mataupu e manaʻomia se tali vave, talu ai e aʻafia uma foliga ma le soifua maloloina o tagata. O manogi mai fafo e aliali mai i seevae fou ma faʻaaoga. Ae o le mafuaʻaga e le gata o le le tausia o tulafono tumama a le tagata lava ia.

Saogalēmū ma Lapataʻiga

O le le lava o le tausiga e faʻatupuina ai meaola niniʻi faʻamaʻi ma siama putrefactive. O manogi le manaia e mafai ona fausia i seevae e fai mai i mea masani ma mea fai. O le mafanafana ma le susu o le siʻosiʻomaga faʻateleina le fua faatatau o pathogenic microorganisms tulaʻi mai, e leaga i le soifua maloloina, o lea e taua ai le tausia o mea mama ma mago.

O le usitaia o tulafono o le tausiga o le a faʻalauteleina ai le ola tautua, puipuia ai le foliga mai o le manaʻomia manogi totonu.

O oloa e faia i le paʻu ma le paʻu ua fufuluina ma le vai vaivai e ala i le fasimoli, aloese mai le malosi faʻasusu. Ona latou tuʻuina lea o fasi nusipepa poʻo se masini faamago i totonu. O le suede masani e faʻamamaina i se palasi faʻapitoa ma mulumulu naʻo le tulaga o le mamafa o le palapala.

Afai e manaʻomia le fufuluina, o le aofaʻi o le pauta e tatau ona laʻititi. A leai, o fasimea o vailaʻau a le aiga o le a tumau pea ma le faʻaauau pea le manogi.

A faʻatau, faʻalogo i le manogi mai le oloa. Masalo ua uma se manoa fou manogi le lelei. Oe tatau ona alo ese mai le faʻatau ma saili mo se isi paga.

O fofo lelei a tagata mo manogi i seevae

E mafai ona e faʻateʻaina se manogi le manogi e faʻaaoga ai metotia a tagata. I le fale, amata i le faʻagasologa o loʻo i ou lima. Ina ia faʻaleleia le faʻafitauli, solo, fufulu ma faʻamago seevae.

Pusa lauti

Faʻamago le ato tī mago ua maeʻa, tuʻu i totonu o ou seevae ma tuʻu i le po. Maopoopo lelei mitiia manogi, susu, ma disinfects le pito i totonu totonu. O le tele o sachets, o le televave o le manogi le manogi o le a mou. O lauti ti tiʻa ua afifi i ie mafiafia e lelei foi.

Hydrogen peroxide

O le manogi malosi ma tumau o le manogi aveʻese hydrogen peroxide. Fufulu le pito i totonu o seevae ma cotton pads ua faʻasusu i le 3% solution. O lenei sooupu o loʻo faʻaaogaina foi o se soʻotaga prophylactic e oʻo foi i luma o le manogi foliga. Liligi le suavai mai le fagu i totonu o seevae mo le 1 minute, aveʻese, fufulu le pito i luga ma se malulu fufulu ma mago lelei. Lacquered oloa e le fautuaina e togafitia ma le peroxide.

Fefete

O le taoina o le soda e mitiia, mitiia susu ma manogi tuusao mai totonu o fualaʻau. Liligi le 1 sipuni i totonu o boot taʻitasi poʻo le boot, pe a maeʻa le 12 itula, liligi i totonu le tao falaoa ma fufulu ese mea o totoe i se palasi mago. Ae paga lea, o lenei metotia e le talafeagai mo le faʻamamaina o seevae uli aua e mafai ona tuʻua papaʻe papaʻe.

Carbon faʻagaoioia

O malala faʻagaoioia o le a fesoasoani e faʻafetaui ma le manogi le manogi i le po. Tipi le 10 laupapa, tuʻu le pauta i totonu o le taga ie ina neʻi pisia le pito i totonu, ae tuʻu i totonu o le seevae. O le aso e sosoʻo ai, solo le pito i totonu o le seevae i se ie mago.

Fautuaina o vitio

Faʻatau mai ma fale talavai oloa faʻasaga i manogi le manaia i seevae

I se faʻaopopoga i fofo a tagata, e mafai ona e faʻaaogaina isi metotia. O faleʻoloa o loʻo i ai le tele o vailaʻau e faʻavaivaia manogi mai fafo. E ui lava, o le lofituina aofaiga o vailaʻau na ufimata le manogi, ae aua le aveʻesea.

Faʻapitoa anti-manogi oloa:

  • deodorants mo vae;
  • deodorants mo seevae;
  • antiseptics ma vailaʻau faʻamamaina;
  • vailaau vailaʻau;
  • masini faʻamama.

Deodorants

O le deodorant ua fuafuaina e aveʻese faʻapitoa manogi mai paʻu, vali, kelu ma faʻaaoga seevae. O loʻo avanoa ia ituaiga tusi talosaga: aerosols, sticks, rollers ma papa. Deodorant kulimi ma manogi aluga e tau le masani ai. O lenei metotia e le aveʻesea le mafuaʻaga o le faʻafitauli, ae naʻo le ufimata o le manogi leaga. E tatau ona faʻaaoga faʻatasi le deodorant ma vailaʻau faʻamama.

Sauniuniga Fale Talavai

Fale talavai antifungal ma disinfectants o le a fesoasoani e aveʻesea le afu ma manogi le manogi mai vae mo se taimi umi. O le filifiliga o le fofo e faʻamoemoeina i le tulaga tau tupe ma fautuaga a le fomaʻi.

Vailaau lelei mo le togafitia o seevae ma vae:

  • "Mikostop";
  • Miramistin;
  • "Desavid";
  • "Bitsin";
  • Formidron;
  • Pasta "Teymurov".

Faʻamaʻi pipisi

O se auala saogalemu ma aoga o le faʻaogaina o masini faʻamago. E i ai uaea ma uaealesi masini. Ultraviolet moli o le a faʻaleagaina atoa fungus ma siama i le 12 itula. O le gaioiga e le manaʻomia lou auai saʻo ma e le tele se taimi e alu ai.

Faʻafefea ona vave aveese pusi miaga manogi mai ou seevae

O le manogi na tuua e se fagafao e faigata ona aveʻesea atoa. Togafitiga ma vailaau faʻamama e le aoga. A oso mai le tau mafanafana, ona toe foʻi lea o le "tofo". Peitaʻi, e mafai ona aveʻesea faʻailoga pusi ma le vineka ma le potassium permanganate solution.

Aveese le manogi o pusi pine mai seevae tapuni:

  1. Sui ia insoles.
  2. Fufulu seevae ie i lalo o le vai malulu.
  3. Fufulu maeʻa le paʻu ma mea suede i se omomi omomi.
  4. Faʻamama totonu o le vai ma se vaifofo o le potassium permanganate: palu le 1 lita o le vai ma 6 tioata o le potassium masima o le manganese acid.
  5. Taulima totonu o seevae ma le laulau fofo o vineka ma le vai fefiloi i tutusa tutusa. Lenei metotia le lelei le afaina o le mea, o lea e le mafai ona faʻaaoga soo.
  6. A maeʻa ona faʻagasolo, faʻamama seevae i se vaega ua lelei le faʻasaina ma tuʻu i luga ole poletito mo ni nai aso.

Faʻaumatia le manogi o pusi miaga i le taimi lava ina ua maeʻa mauaina, a leai o le a faʻaaoga pea e le manu seevae o se faleuila.

Faʻapitoa auala mo scaring ese manu po o le taofia i latou mai o le a fesoasoani fesoasoani puipuia seevae mai se fagafao.

Fautuaga Aoga

  • Usitaʻi i tulafono o le tumama o oe lava: mulumulu ou vae 2 taimi i le aso ile vai malulu, fai totini e fai mai ie masani ma suia i aso uma.
  • Faʻasolo masani ou seevae: fesuiaʻi le tasi pea i le isi i isi aso uma. Aua le aveʻese seevae, seevae poʻo seevae pe a maeʻa ona faʻaaogaina. O seevae mago tapunia muamua ma teu i se nofoaga mafanafana, mago.
  • E leʻo faʻatauaina uma le faʻaogaina o le susu i mea uma, o lea ia faʻaaoga ni vailaʻau faʻapitoa, suia i masina taʻitasi. O le le faia o lea o le a faʻateleina ai siama faitauga taua, e oʻo atu ai i se manogi le manogi.
  • O soaks vae i aso uma e mafai ona fesoasoani e faʻatonutonu le faʻateleina o le afu. Decoctions o oak bark, birch buds, lavender ma sage o loʻo i ai se aafiaga lelei i le microflora o vae ma disinfect latou.

Vitio fesoasoani

Afai e te maitauina se manogi i ou seevae, ia vave ona faʻatino. O le faʻafaigata ona faʻaaogaina metotia lauiloa o le a tasi le taimi e aveʻesea ai le faʻafitauli i se taimi vave ma aunoa ma ni iʻuga. O le tuʻufaʻatasia o vailaʻau ma vailaʻau mo vailaʻau, togafitiga faʻamama ma tausiga talafeagai mo mea o le a sefeina ai oe mai se faʻafitauli le lelei e faʻavavau pe o le a le faʻatagaina lava ona aliali mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: English To Garo Translation. Part 2. Vocabulary kattarang ortorang baksa. Vocabulary words (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com