Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Meaʻai masani Sipaniolo - o le a le mea e 'aʻai i Sepania

Pin
Send
Share
Send

National ipu o se tasi o sili ona felanulanuaʻi foliga o le Malo o Sepania. Sipaniolo meaʻai e le foliga mai masani i se tagata malaga mai fafo uma ma e le o se mea e ofo ai le gastronomic turisi ua salalau i lenei atunuʻu.

Features o Sipaniolo meaai

National ipu o Sipaniolo meaai e iloga i le mauʻoa seti o mea, ae i le taimi lava e tasi faigofie. O vaega taua na faʻaaoga mo le tele o seneturi o kaliki, aniani, mea manogi, tele o laʻau, suauʻu olive. Ae mo metotia kuka, e masani ona falai, tao pe kuka.

E ui i lea, o le a sese le mafaufauina o ipu Sipaniolo meaʻai o se mea nofotoʻatasi, aua i Sepania, culinary tu masani na fausiaina i le tele o itulagi, i le amanaʻia ai tulaga o le tau ma agaifanua. O le mea lea, masani Sipaniolo meaʻai e tulaga ese ma eseese. O tu ma agaifanua a le atunuʻu na aʻafia e tagata Eleni ma Roma, tagata Moapi ma tagata Arapi, tagata Italia, talaʻaga ma tala faʻasolopito.

E fiafia le Spaniards ma iloa fai kuka iʻa, figota o le sami, ae i itulagi e iai le tagata Sipaniolo, e tele aano o aano o manufasi. I le auala, o agaifanua Sipaniolo ipu, tuʻuina atu a latou Measina Mediterane, e maloloina. E faʻaaogaina tele e tagata Sipaniolo araisa, fualaʻau, iʻa. Tasi le mea e mafaufau i ai o le Sipaniolo e fiafia tele i kaliki ma faʻaopopo i le tele o ipu manogi. O a la ipu na saunia i Sepania?

Tapas

E mafai ona faʻapea ma le mautinoa aʻiaʻi, o tapas fuamoa Sipaniolo tapas e le itiiti ifo le manaia nai lo le pizza poʻo le pasta, ae o loʻo avea pea ma mea lilo pe aisea na le avea ai lenei meaʻai ma taʻutaʻua tele i le lalolagi. Tapas o tamai sanuisi na tautua vevela ma malulu. E i ai le maoaʻe ituaiga o mamanu ma tautuaina filifiliga mo le ipu - sanuisi eseese-lapisi, luga o fasi baguette po o luga o le faʻamanuia, i rosettes faia o unsweetened paluga, tartlets poʻo fasi fasi aano o manufasi, sami, fualaʻau na nonoa i luga o le nifo, paipa ma isi faʻatumuina.

Mea moni manaia! E tusa ai ma se tasi lomiga, o lenei ipu a le atunuu na aliali mai i le seneturi lona 13, ina ua tuuina mai e le tupu puleaga se tulafono e na o meainu e inu ai le 'ava malosi. Ina ua uma lena, fasi fasi falaoa na tuu i mug ma vai inu, o lea na faaliliuina le igoa o le "tapuni".

A o le 13th seneturi tapas na aofia ai na o le tasi le falaoa, i aso nei o se multicomponent ipu e tau i le va o le 1 ma le 3 euro i le taumafataga. O lapisi faʻamau e salalau i le atunuʻu; latou te galulue seia oʻo i le leva o le po. Mo tagata nonofo i le lotoifale, asiasi i ia kamupani o se sauniga faʻapitoa, aua i pa taʻitasi e mafai ai ona e faʻataʻitaʻia uluaʻi fua mo meaʻai mama. O le faʻavae o le tautua i pa uʻamea o le tu i le fata, fesili i le tagata faʻatau pia mo se ipu ma faʻatumu e tusa ma lou fiafia, alu i le fata.

Fautuaga! Vaai i papatusi tuaoi ma manatua ia tapas o le ae toe taumafai.

Paella

O le lisi o ipu lauiloa a Sipaniolo, e aofia ai le paella, e pei o le Uzbek pilaf, talu ai o le mea autu o le araisa ma le faʻaputuga o mea manogi. E iai le talitonuga o le tu ma aga masani na muamua aliaʻe mai i Valencia ma na fauina e auauna a le au Moorish monarchs, na latou aoina toega mai mea fiafia ma faʻaopopo ia latou araisa. O le mafuaaga lena, faʻaliliuina mai le Arapi, o le igoa paella o lona uiga "toe". E i ai foi le isi tala faʻasolopito e pei ona taʻua e se faifaiva, aʻo faʻatali mo lona toʻalua, saunia meaai mo ia mai oloa na ia mauaina i le fale teu oloa. Fai mai le tala lea, ua faaliliuina le igoa paella "mo ia."

O le vaiolini autu o lenei ipu a le atunuʻu o araisa. E filifilia ma faʻafuaseʻi e tusa ma se tekonolosi e le taʻuina i turisi. E talitonuina ole araisa mo paella e faʻatoa mafai ona filifilia ma kuka e le tagata Spaniard moni. I se faʻaopopoga i le araisa, e taua meaʻai ma i lenei ipu o loʻo tatou talanoa e uiga ile saffron ma le nyor. E le mafai ona kuka paella sili ona lelei ma manaia, pe a fai e te le filifilia le palota saʻo, e faʻaaoga faʻalagolago i mea faʻaopopo i araisa - aano o manu, iʻa poʻo fualaʻau.

Afai tatou te talanoa e uiga i le tu masani, masani masani paella, ona faʻaopopo lea o le sami i le araisa. E ui lava i aso nei i le atunuʻu o fusuaga, e mafai ona e faʻataʻitaʻia le tusitala, avant-garde faʻaliliuga o paella, mo se faʻataʻitaʻiga, ma se lapiti poʻo se ula.

Tortilla ma pateta

O le a le mea e faʻataʻitaʻi i Sepania mo le 'aiga o le taeao? Ua oʻo i le taimi e oka ai se totila. I ni upu faigofie, ole omelet lea e falai i pateta, ose ipu e faigofie ona saunia, e faʻamalieina. O le totila na teuina le fua masani i lenei aso.

Afai e malamalama mea uma i le faʻauigaina o le igoa - e sau mai se lapotopoto foliga, pei o se tamaʻi keke, ona i ai lea o le tele o mea e le o malamalama e uiga i le amataga o le tortilla. Mo le taimi muamua na aliali mai foi se tutusa meaai i le seneturi lona 15, ae i lena taimi e leʻi maua lava pateta i le konetineta o Europa, o lea na faatoa aliaʻe loa le totila masani ina ua aumaia e Columbus pateta mai lana malaga i Amerika. O se ipu masani na faʻatoa aliali mai ile amataga ole seneturi lona 19.

E tusa ai ma seisi faʻamatalaga, o le General Tomás de Zumalasarregi na faia le tortilla i le taimi na siomia ai Bilbao ina ia vave ma faʻamalieina le fafagaina o le ato atoa. E i ai le isi tala faʻasolopito, e tusa ai ma le ipu na faia e le kuka o Theodore Bardaji Mas.

Mea moni manaia! I le faaiuga o le seneturi lona 19, na lisiina ai le fua o le tortilla i luga o le lisi o le faleaiga Sipaniolo na auai i le Faʻaaliga Faavaomalo a Paris.

Lelei ia iloa: Bilbao - auiliiliga e uiga i le taulaga tele i le Basque Country.

Gazpacho

O a mea latou te 'aʻai i Sepania i le tau vevela? Maliega, naʻo tagata nonofo i sulugia Andalusia e mafai ona o mai ma se ipu e tutusa le taimi e sui ai supo ma vai inu. Gazpacho o se malulu supo supo faia mai grated fualaʻau e atoatoa laveaʻi oe mai le vevela. E talitonu o lenei supo fua ua uma ona faʻafouina ma faʻaopopoina ma nisi oloa. Muamua, gazpacho na faia mai falaoa lapisi, suauʻu olive, kaliki ma mea manogi.

I aso nei, o loʻo i ai le tele numera o gazpacho fua i le atunuʻu laiga. O almonds na sasaina i le vai e faʻaopopoina i le supo, e taʻua o le Ahoblanko ipu. Ma le isi, o le fua e ono aofia ai kukama, apu, anchovies ma vine.

Lelei e iloa! Tamatai masani gazpacho tatau ona manogi ma tatau ona fefiloi ma le apu po o le uaina vineka. I se isi itu, e mafai ona e suia i le sua o le tipolo.

Faʻapea foi, ma tamato, grated mumu pepa, o le tele o greens, broth, olive suauʻu ua faʻaopopo i le supo. Ae le i tautua, e unaʻi lava i le pusaaisa.

Faitau foi: Fuengirola o se nofoaga lauiloa i le la malulu i Andalusia.

Olla podrida

O le a le mea e faʻataʻitaʻi i Sepania mai meaai i le vaitau malulu? Ole meaola olosega ose ipu masani lea ile Galicia ma Castile, e gaosi mai fualaʻau vela ma aano o manu. Oglia podrida sa lauiloa i tu ma aga Sipaniolo masani talu mai le taimi o le Crusaders, o lona uiga o lona uiga "malosi", talu ai na o tagata mauoa mafai gafatia sea togafiti ona o le tele aofaʻi o aano o manufasi. Ma, talu ai suiga o le sipelaina o upu, o le mataʻitusi u na faʻaumatia mai le igoa, o se faʻalavelave na tupu ma le igoa - i le faʻaliliuga na amata faʻatatauina faʻaleagaina pe pala. Le igoa e unsightly, ae Oglia Podrida o se tasi o le Sipaniolo fiafia i ai. O le taimi lava ae le i tautua, e vaevaeina le ipu i ni vaega se lua - supo, aano o manu. O le taumafataga e faʻatumuina i keke fuamoa. O le ipu e kuka mai pi, kāloti ma tamato, aniani, puaa vae ma siʻu, ivi asoaso ma taliga, bacon, kaliki ma sosisi e faʻaopoopoina.

Mo keke mafolafola, sasa fuamoa, faʻaopopo falaoa, masima, fualaʻau, mea manogi. Faʻafefiloi le paluga i totonu o se lapisi, oti i ni vaega.

Iʻa i Sepania

O le lalolagi iʻa mai le talafatai Sipaniolo e matua eseese lava o le atunuʻu e lona lua ia Iapani i le numera o iʻa per capita. O lenei eseʻesega o loʻo atagia mai foʻi i le atunuʻu. Ua fautuaina e turisi ua i ai le poto masani le filifilia o manu feʻai. Oe mafai faʻavasega lisi uma iʻa o loʻo fai ma sui i Sepania: tuna, mullet mumu, perch ma pike perch, tasi ma flounder, turbot ma hake, monkfish ma gilthead. I le auala, na o mai tagata Sipaniolo ma se fua faʻapitoa mo dorada - e tao i totonu o se atigi faia i le masima.

E i ai lava i le atunuʻu tulafono saʻo e faʻatulafonoina ai le fagotaina o iʻa feʻai, talu ai ona o lona numera e paʻu i tausaga uma.

Taua! Faʻaitete, afai e ofoina atu e se faleaiga ia te oe se faʻapitoa ituaiga iʻa, ia mautinoa ia e fesili e uiga i lona tau, aua i le faaiuga o le 'aiga o le afiafi atonu e te manatu o se le fiafia i se mea e teʻi ai i le tulaga o se avanoa siaki.

I faleʻaiga ma faleʻaiga, latou te ofaina ai le tele o iʻa feʻai i luga o faʻatoʻaga. E ui lava i le mea moni o le igoa o le iʻa o le tutusa manu feʻai, e maualalo ifo i le tofo i le moni gataifale tagata nonofo.

Ae mo iʻa magalo, e lua auala e maua ai - e mafai ona e puʻeina oe pe faʻatau. I le auala, masalo na o lenei atunuʻu o loʻo i ai se faʻapitoa aganuʻu o le 'aʻano o iʻa. E i ai lava iʻa faleoloa i faleoloa Sipaniolo. O le iʻa tofo sili ona lelei e manatu e maua i le Navarra itulagi, faʻapea foʻi ma atumauga.

Ae o fua mo le kukaina o iʻa i tu ma aga masani e faigofie lava - latou te taoina i le ogaumu poʻo luga o se uaea faʻapipiʻi, ma e falai foʻi i le suauʻu olive. I nisi o talafatai itulagi, kaliki, masima, pasili e faʻaopopoina, ma o nisi taimi o nei mea manogi e oʻo lava i le sauaina.

Fautuaga! O le lapoʻa o ituaiga o iʻa, o le malosi ma le mauoa filifilia le uaina, ae filifili fugalaʻau, uaina suamalie mo mama mama ipu ma figota.

Seafood

Seafood o se vaega taua o le atunuʻu Sipaniolo meaai. Lenei o shrimps, oysters, mussels e matua lava saunia lelei. E mafai ona maua le sami i le toetoe lava o ipu masani uma. O Spaniards lava latou e faʻapea e iai le latou va ma meaʻai iʻa. Leai se aso malolo Sipaniolo aso malolo e maeʻa e aunoa ma le ula.

Mea moni manaia! E oʻo foi i tagata Roma na latou fausia foi vaitaʻele iinei, na latou faʻamago ai ma faʻamasima iʻa ma figota o le sami. O lenei tulaga o mataupu e manino lava, aua o Sepania e siomia e le vai i itu e tolu.

Uma Sipaniolo faleoloa faʻatau atu ma supamaketi ofoina atu se tele filifiliga o ituaiga uma o shellfish:

  • lobster ma lobster - e vela ma tautua ma araisa ma sosi;
  • langoustine - laʻititi nai lo le ula, moli-piniki lanu, e oʻo i le 25 cm le umi, kuka i luga o se uaea fata pe falai ma herbs;
  • paa - lauiloa i itulagi i matu, tele faʻataʻitaʻiga mamafa 8 kg, soufflés, croquettes, keke faʻapitoa na saunia mai a latou aano o manufasi;
  • lanumoana paa - o loʻo i ai tamaʻi aano o manufasi i totonu o sea clam, ae e manaia, latou kukaina lanumoana paa i Galicia, na kuka i le vai ma se faga lau;
  • shrimp - kuka i auala eseese, e masani ona tunu i le sua o le tipolo ma le masima, faʻaopopo i salati, tapas saunia;
  • horita - kuka atoa pe faʻafefeteina, faʻafefiloi ma le suauʻu olive, pepa, masima, o le tentacles e muamua-sasaina ina ia faʻamalulu ai le aano;
  • squid - o le fua sili ona lauiloa - tipi i mama ma falai, tautua ma araisa, fualaʻau, falaoa;
  • faisua - E 'aʻai latou Spaniards pe kuka i le uaina.

Oe o le a fiafia i: O se filifiliga o le 15 sili ona matagofie matafaga i Sepania.

Sipaniolo moa moa

O le eseʻesega o Sipaniolo meaʻai e amanaʻia gastronomic manaʻoga ma fiafia i aano o manu fasi. I Sepania, o ipu iʻa e sili ona taatele, ae o meaʻai e fai mai moa i mea uma o le atunuʻu. E fiafia le au Sipaniolo i tamaʻi moa; o metotia kuka e faʻalagolago i le nofoaga o iai le nofoaga. O aano o moa moa ua falai i luga o le feanu, uaea fata, teu i fualaʻau, e oʻo lava i figota o le sami, falai i luga o se afi matala i luga o se uaea fata, ua faʻamamaina i sherry poʻo le cider.

Ia mautinoa ia faʻataʻitaʻi le moa i sherry, faʻapea foi ma le moa ma se fualaʻau itu fualaʻau, faʻapipiina i le uaina.

I Galicia, capon e sili ona lelei. O le saini Sipaniolo ipu o kapon ma chestnuts ma figota o le sami. Pato e sili ona kuka i Navarra. Duck ate faʻafefiloi ma kulimi sosi e sili ona manaʻomia.

Turron

Turron o lona uiga o le "nougat", ua saunia mai almonds vela, meli, porotini. I nisi o itulagi, fualaʻau, popukoni, sukalati ua faʻaopopo.

O le fua mo le suamalie masani na leva ona iloa e tagata Eleni anamua; na saunia faapitoa lava mo tagata afeleti na auai i le Olimipeka Taʻaloga. Peitai, o tusitala moni o le Turron o tagata Arapi. Ae e leʻi manaʻomia e tagata Sipaniolo le meaʻai suamalie e toe faʻamanatu ai le Moors, o lea na latou o mai ai ma se tala e uiga i le tamaʻitaʻi Scandinavian ma almond.

Mea moni manaia! I Sepania, na o le turron, saunia i Gijón, ua faʻamaonia mo le lelei ma le moni.

Turron ituaiga:

  • se ituaiga faigata saunia e tusa ma se masani fua;
  • isi nati e faʻaogaina nai lo almonds masani;
  • laumei malu, suauʻu ua faʻaopoopoina i faʻaopoopoga i tu masani masani.

Na e iloa o Sepania o San Sebastian o loʻo maualuga le numera o faleʻaiga Michelin ile sikuea mita ile lalolagi! Mo se lisi o gastronomic faʻapotopotoga ma mea latou te tautuaina, vaʻai i lenei tusitusiga.

Polvoron

O kuki e ea ma le mamafa, ma o le uiga o le igoa "efuefu". Ua saunia mai le falaoamata, suka, nati eseese, puaa gaʻo. I nisi o vaipanoa Sipaniolo, ua suia le gaʻo ile susu, suauʻu olive. Vaʻai faʻapea, o le meaai suamalie e pei o gingerbread, ae o le uiga o le suamalie e mama. O loʻo sauniuni le polvoron mo le lua aso.

Taua! O le meaai suamalie a le atunuu e taʻua o le Kerisimasi, o lea e aliali mai i faleoloa i le afiafi o aso malolo. E le tatau ona faʻatau le polvoron o se meaalofa, ona e maaleale kuki ma e ono malepe.

E i ai falegaosimea polvorone i Sepania atoa, ina ia le malepe ai tu ma aga masani masani, o kuki taʻitasi e afifi i se afifi pei o lole. Fai mai tagata o le nuʻu, o le polvorone e saunia lelei e magumagu e tusa lava pe naʻo le tepa atu.

Tele atunuʻu e iai a latou lava fua mo polvorone, mo se faʻataʻitaʻiga, i Mexico, USA, Filipaina.

Jamon

O Jamon o se lauiloa lauiloa Sipaniolo meaʻai manogi i le lalolagi atoa. Lenei o se oloa ma le lua afe tausaga o le talaʻaga, e pei ona molimauina e faʻamaumauga faʻasolopito. Na ave i le laulau a tupu o Roma, ma fafaga foi i le vaegaau. E tele tala faʻasolopito e uiga i lona amataga. E tusa ai ma le muamua, jamon na faia e aiga tele mai Europa, oe na taumafai e faʻalauteleina le fata ola o aano o manufasi i le faʻasaoina i le masima.

Lelei e iloa! O le jamon sili ona lelei e gaosia i itumalo Sipaniolo nei: Salamanca, Teruel, Huelbas, Granada ma Segovia.

E lua ituaiga o jamon:

  • Iberico - o ituaiga puaa e faʻaaoga mo kuka, o puaa e fafagaina faʻatasi ma akoni, o fao puaa e uliuli, o lea e taʻua ai le ham o le "vae uliuli";
  • Serrano o le jamon na faia mai i puaa masani, o puaa e fafagaina i meaʻai masani, o le tau o le meaʻai e sili atu le maualalo ma e taugofie mo le tele o tagata o le atunuʻu.

Mo le au Sipaniolo, faia o se ham masani o se masani faʻapitoa. Muamua, o le tino oti ua tipiina, fufulu maeʻa gaʻo, faʻamasima i le masima sami ma teu i le vevela e le sili atu i le 5 tikeri. Ona fufuluina lea ma faʻamago ma teu i se potu malulu mo le lua masina. I le vaega mulimuli, ua mago le jamon.

Sipaniolo sisi

Sipaniolo chees o loʻo faasolosolo malie ona lauiloa i le lalolagi i luga o le tutusa ma le oloa Suiselani. E le masani ona faʻaaoga e tagata o le nuʻu le sisi mo le sauniaina o ipu tele, o le tele o taimi e tipiina i fasi pepa pe 'aʻai foʻi ma falaoa.

Le sisi a le atunuʻu lauiloa o cabrales (homeland - Austria). Le sisi lanumoana e faʻavae i luga o le susu o le 'oti ma le mamoe, ma le tofo oona. I totonu foi o Asturias o loʻo iai foʻi le isi sisi - afuegal pitu.

O ni tu ma aga masani o loʻo fai ma sui o itumalo. I Galicia - tetilla, san simon. I Castile, o le susu susu manchego e sili ona taua. Ae i León ma Castile, o le sisi lauiloa o Burgos e masima pe faʻafefeteina. O Catalonia e taʻutaʻua i le matagofie o sisi o 'oti.

Faʻaaliga: Vigo - o le a le mea e faʻalelei i le taulaga i le itu i sisifo o Sepania.

Mea inu

O le Sipaniolo meaʻai a le atunuʻu e mauoa i vai inu masani mo lenei atunuʻu.

  • Tinto no Berano o se atunuʻu maualalo-ava malosi inu mai le uaina, susila vai, tipolo poʻo le moli, ma aisa.
  • Rebuhito o se mea inu 'ava-maualalo faʻavae i luga o le uaina paʻepaʻe ma le faʻaopopoina o le sprite poʻo le soda, teuteuina ma le mint leaf ma le lemon wedge.
  • Cider o se tuʻufaʻatasia o carbon-low ava malosi inu mai apu, o le sili ona suamalie i Asturias.
  • O Cava o se faʻatusa o le siamapaina, o le atunuʻu o Catalonia.
  • Sangria o se masani inu maualalo-ava malosi inu mai le uaina, vai feilafi, ava malosi, suka ma fualaʻau.

Ae mo uaina Sipaniolo, ua avea ma nisi o sili ona lelei i le lalolagi. Le mago ma meaai suamalie manumalo i le masani Sipaniolo uaina lisi. O faleoloa e ofoina atu oloa o le ogatotonu tau vaega. Ole taugata uaina taugata e mafai ona faʻatau mai i tamaʻi uaina e le totogia.

Taua! O uaina a le malo e sili ona lelei e faʻailogaina ile faʻapuʻupuʻu ole DO poʻo le DOC. I Sepania, e naʻo le lua itulagi e iai tusi pasi maualuga - Priorat, Rioja.

Sipaniolo meaai tosina sili atu ma tele turisi i tausaga uma ona gastronomic turisi avea sili atu ma sili atu lauiloa. Lenei oe o le a maua ai se faʻapitoa Metitirani taumafataga faʻaleleiina ma masani Sipaniolo kukaina tu masani.

Le mea e taumafai i Sepania:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Prepositions in. Learn Urdu through English (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com