Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaeteete totoina o le ivy geranium

Pin
Send
Share
Send

I atunuu i saute, o se aga masani le teuteuina o fale ma terraces o le taumafanafana ma ni tanoa eseese o loʻo tautau, o ni uumi uumi, teuteuina i ni fugalaʻau susulu susulu, alu ifo e pei o se afu.

Lenei o lenei sitaili ua oʻo mai ia i tatou, e ui lava mo na o sina puupuu vaitau vaitaimi.

O le sili ona lauiloa "teuteuga ola" e tele, tautau geraniums ma vaneina foliga ivy lau.

Ma, tatou vaʻai i le sili ona lauiloa ituaiga. Ma faʻapefea foi ona tausia faalelei, o a mea manaʻomia mo le palapala. Tatou talanoa e uiga i metotia o le toe gaosia ma faʻamaʻi o lenei laʻau.

Amataga ma faʻamatalaga

O le ivy poʻo le tiroida geranium (Pelargonium peltatum) e afua mai i le itumalo o Cape o Aferika i Saute, ma le agamalu ma sili ona fugalaʻau faʻauo i lalo vaʻai. O le tele o ituaiga o (96%) o geranium uma na auina atu i fafo mai Aferika i Saute.

I le Royal Gardens o Great Britain, faʻatasi ai ma isi ituaiga, ivy geraniums na oʻo mai i le faʻaiuga o le 16th seneturi. O le Ianium-leaved geranium o le tele o laʻau ma e mafai ona tautau i lalo ona laʻau (e oʻo i le 90-100 cm), pe aʻe i luga, pipiʻi i le lagolago ma lala lau.

I atunuʻu e agavaiʻe ma mafanafana tau, o ivy geraniums e faʻaaogaina e teuteuina ai terraces, lotoā, gazebos ma balconies. O tagata toto ma laʻau matagofie na faʻatautauina ma fugalaʻau olaola e tautau i le faitotoʻa i luma ma le togalaʻau. O le totoina tele o geraniums e talafeagai mo le tautau i totonu o togalaau.

I luga o se tusi. O laulaʻau o le ivy geranium e le pei o laʻau vaivai ma paʻu o le tele o ituaiga, e mafiafia ma lamolemole, e peiseai ua ufiufi i le gaʻo ma faigata tele.

E masani lava, ona o laʻau, o lenei laʻau ua sese foi ona faʻafoliga.

O le laʻau e pei o le ivy i foliga o laulaʻau, ae e ui lava i le mea moni o laupepa peleni faʻapea foi ona i ai le lima-lobed fausaga, latou e le matua manino vaevaeina ma sili atu pei o le pentagon ma teisi tulimanu tulimanu. O le umi o lau o le mai 3 i le 6 cm.

O fugalaʻau o ivy geraniums e le tutusa: o le lua pito i luga e tu ese. Sami fugalaʻau e aoina i lauolaola (oʻo atu i le 8 cm le lautele) faʻaputuga inflorescences o 10-18 fasi. O le lanu o petals e amata mai i le paʻepaʻe i le lanu viole, o ituaiga ma lanu piniki, raspberry poʻo le purple inflorescences e masani ona maua.

E mafai ona e iloa le mafuaʻaga ua taʻua ai le tele geranium o le ivy-leaved, pe faʻafefea ona tausi faalelei le laʻau, ma vaʻai foʻi i ata o ituaiga eseese iinei.

Se ata

Siaki le ata o le ianium-leaved geranium:





Lauiloa ituaiga

O laupepa mafiafia, pupula o le ivy geranium e pogisa ma lanumeamata lanumeamata, monochromatic pe iai se tuaoi malamalama e faataamilo i pito, ae faʻapipiʻi foʻi ma fasi silvery specks.

Geranium fugalaʻau, faʻalagolago i le ituaiga, e monochromatic ma lua-lanu, ma se faʻataʻitaʻiga i le tulaga o specks (miti), laina (ave) ma ma se tuaoi. Ua vaevaeina i:

  1. Terry (sili atu i le 8 petals).
  2. Semi-lua (6-8 petals).
  3. Faigofie (5 petals).

Fugalaʻiga fugalaʻau: stellate (angular) poʻo cactus (ma uʻamea mimilo umi).

Lauiloa ituaiga o ivy geranium

EseeseFaʻamatalaga
AmethystFugalaʻau e lafulemu lanu viole-mumu faʻalua ma semi-faʻalua. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma se ufiufi ufiufi. Malosiaga lala lala.
BernardoFugalaau mumu mumu o se foliga piniki. Laʻau lanumeamata malamalama.
Cascade pinikiLaʻau samasama samasama pupula. O fugalaʻau e susulu piniki ma faʻamalosia eseʻese petals, pei o butterflies.
KolokotailaO laulaʻau e lanumeamata lanumeamata ma se mesh o lemoni-samasama uaua. Semi-lua piniki-'amuʻila stellate fugalaʻau.
Decora piniki O laulaʻau lanumeamata lanumeamata e tuaoi ma se lanumeamata lanumeamata lanumeamata i tafatafa o le tuaoi. O le laupepa laupepa teisi lapisi, piʻo. O fugalaʻau e mama piniki, ea.
Drezden apricotFugalaʻau piniki lapoʻa semi-faʻalua paʻepaʻe e i ai lauliki viole i totonu. Lea e lanumeamata lanumeamata.
EvkaO loʻo i ai se paʻu auro-paʻepaʻe i tafatafa o lau-lanumeamata laʻau lanumeamata. Fugalaʻau e mumu mumu lē faʻalua.
Rouletta Le masani ai lua-leo lanu o petals: o se mumu-lanu viole tuaoi tu faʻasaga i le autu papaʻe talaʻaga.

Moli ma le nofoaga, faʻafefea ma o fea e toto ai?

O le ivy geranium e afua mai i Aferika i Saute ma ua masani i le maualuga o le vevela ma le vevela o le tau o le itu i saute. Lona lamolemole mafiafia e faigofie ona tatalia laʻau i le susulu o le la, ae aua le faʻapipiʻi.

A ulu le vai i laulaʻau, e fai enaena lanu enaena, e vaivai le laʻau ma ono mate. Ivy geranium o se vevela-alofa totonu totino laau teuteuina le la. I lona atunuʻu, o ona uumi uumi na sosolo i tafatafa o le malifa o atumauga. Afai e mafai, tuu atu ia te ia se nofoaga latalata i le saute po o sautesisifo faamalama.

Ivy geranium na folafolaina teuteuina meatotino ona o le lauina lau luga o uumi uumi ma lauolaola pupula pupula. Lana fugalaʻau ma vaneina laʻau o le a sili ona teuteuina se taumafanafana gazebo, balconies, trellises.

E mafai ona tautau le au totō ma le faʻaputuga o fugalaʻau uumi uumi mai le faitotoʻa i luma poʻo togalaʻau faʻamauina i luga o le terrace. Ae o le amataga o se mailei vave, geraniums aveina atu i se mafanafana potu.

Faʻaaliga! O lenei laau i saute e le taliaina le taumalulu i fafo ma e malamalama i le malulu o le tau.

Eleele manaʻoga

O le ivy geranium, e pei o isi ona aiga uma, e fiafia i le eleelea ma faʻamalosi eleele. Afai o le eleele e tele acidic, e tatau ona ausia se tulaga faʻaletonu i le fesoasoani o le lime.

E sili atu afaina ai aʻa o ivy geraniums mamafa, mafiafia palapala, saofaga i le le lava o vai. I le tuʻufaʻatasia ma le malulu, o le suaina o le vai e mafua ai le pala oʻa ma fasioti le laʻau.

E mafai ona e faʻamamaina le eleele, mama ma sili atu ona feoaʻi i le faʻaopopoina o le oneone, peat ma le faʻaputuputuina o le faapala i le eleele lauola.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

O le itu i saute o le ivy geranium o loʻo faʻamatalaina ai le alofa tele o le fugalaʻau mo le tele ma umi ona ola moli. I le faʻaiuga o le tautoulu ma le amataga o le taumalulu, e manaʻomia e le laʻau ni moli uila. moli-moli ma moli moli.

Ao ao mo geraniums umi sili atu 16 itula. Faʻatasi ma le lava moli, o le a toto ola olaola ma maua ai le tele numera o lauolaola, pupula lanu pupula inflorescences.

I le vaitaimi o le malulu o le malulu, o le laʻau e ave i se potu malulu ma le vevela o le 12-18 ° C, o isi moli e aveʻese ma faʻamaligiina le faʻasusu, o le faʻamalosia o le mineral ua lafoa atoa seʻia aliaʻe le tautotogo.

Mo auiliiliga pe o le a le ituaiga tausiga e manaʻomia mo ivy geraniums mo mataʻina fugalaʻau i le fale, faitau a matou mea.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Tele e mataʻutia mo le ivy geranium pe a paʻu le vai i luga o laulaʻau ma le vai stagnation i eleele mamafa ma mafiafia. I le tuʻufaʻatasia ma malulu poʻo ni tusitusi, o nei mea o le a faʻaleagaina ai le laau i se taimi lata mai.

A afaina i aphids, apogaleveleve mite poʻo le magumago, o le faʻamaʻi laau e muamua vavaeʻese mai le malologa ma togafitia i totonu o le potu ma lelei ea ma faʻapitoa iniseti. O se tali o le fungicide, Bordeaux suavai poʻo colloidal sulfur e galue lelei.

Toe gaosia, faʻatonuga

Ina ia maua ituaiga hybrid ma pe a faʻatupuina ni mea e seasea tutupu, o le ivy geraniums e faʻafofoaina i fatu. O lenei gaioiga e sili atu le galue nai lo le totoina o laau, ma le maualalo o pasene o le aoga, ae o geraniums na tutupu mai fatu e fuga sili atu le lapoʻa ma sili atu lona matagofie nai lo le tipiina.

Faatonuga mo germ germing ivy-leaved geranium mai fatu:

  1. Liligi se paluga o lau faʻalaʻupaʻu, peat ma le oneone i totonu o le ulo.
  2. Liligi ia fatu ma ufiufi le ulo i se ipu tioata poʻo se fagu e faʻatumauina le susū o le 80-90%.
  3. A o faagasolo le masina, tausi le vevela ia tusa ma le 23 ° C.
  4. Aua le aveʻese le tioata pe a aliali mai laʻau, ia mautinoa ia faʻatali mo le muamua laʻau i le laʻau.
  5. A oʻo mai laulaʻau muamua, aveʻese le ipu malamalama, o le faʻatupu e oso i lalo ma nofo i cuvettes i le mamao o le 10 cm mai le tasi ma le isi.
  6. A maeʻa ni vaiaso se lua, ona mafai lea ona toe totolo aʻe totogo i totonu o ulo ma pusa.

Taua! Tele taimi, e totoina i se vegetative auala, tipiina. Mo lenei, amata mai ia Fepuari, o laʻau e ola i luga o se tina toto, faʻaosofia ai le tuputupu aʻe o le lumanaʻotiina ma faʻaopoopo moli ma fafagaina.

I le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila, ua mafai ai ona tipiina geraniums.

Faatonuga mo le faapipiina o geraniums:

  1. I le pito i lalo o le ulo, sasaʻa se paluga paluga o loʻo iai le tutusa o le eleele faʻapapaina, faʻapala pala (poʻo le peat) ma le mama vaitafe oneone.
  2. Liligi se vaega 4-5 cm o le oneone vaitafe fufulu luga luga.
  3. Vavaeʻese tipi mai le tina laʻau ma togafiti ma le tuputupu ae stimulator (Kornevin).
  4. Totoina tipi i le loloto o le 3-4 cm ma le mamao e le itiiti ifo ma le 10 cm mai le tasi i le isi.
  5. Ufiufi tipi i se fagu poʻo le nofoaga i totonu o se koneteina tuai e maua ai le susu manaʻomia o 80-90%.
  6. Faʻaauau le vevela o le potu ile 20-25 ° C mo le masina.
  7. A maeʻa le 30-35 aso, o le a tipiina aʻa ma mafai ona totoina i atigipusa ma ulo.

Sa matou talanoa auiliili e uiga i le toe gaosia ma le tausiga o le lauiloa ivy poʻo le ampel geranium iinei.

Faʻalautelega e ala i tipi o le tele (ivy-leaved) geranium:

Pei ona e vaʻai atu, e faigofie lava ma faigofie ai ona faʻatupuina geraniums i totonu o fale.

Ivy geranium o le a avea o se sili sili teuteuga e le gata mo au windowsills ma balconies. O le a foliga matagofie i tautau faʻatoʻaga i tafatafa o lau polotito pe sau i lalo mai maualuga fugalaʻau i susulu eria o le togalaau.

E mafai ona e faʻaogaina e teuteuina ai poletito laupepa ma terraces o le taumafanafana. Laʻau matagofie vaneina faʻatasi ai ma fugalaʻau olaola o le a teuteuina soʻo se potu.

Ivy geranium. Tupuola ma tausi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Types of Pelargoniums That I Grow - Part One (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com