Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona toe gaosia le gerbera? Matou te auiliiliina uma auala i auiliiliga

Pin
Send
Share
Send

Gerberas o ni fugalaʻau lapopoʻa e foliga i le chamomile i foliga vaaia.

E mafai ona lanu eseese - mumu, piniki, moli, samasama. Gerbera mafai ona faʻalua pe faʻalua faʻalua. O nei uma ituaiga eseese i le numera o petals ma tele.

Le isi, o le a tatou talanoa e uiga i foliga vaaia o le toe gaosia o laʻau. Igoa: o a metotia ma faigata na fetaiaʻi i lenei faiga. Ma faʻapefea foi ona tausia lenei fugalaau tumau.

O le a lena?

Gerbera o se toto tumau o le aiga Aster. O lenei ituaiga flora e le faʻaoga i flora potu. Fugalaʻau mafai ona tupu i totonu o le greenhouse poʻo le matala fanua, latou i ai le faʻavae e sili atu ma le 0.5 mita maualuga. E i ai ni maualalo ma laʻititi ituaiga e le sili atu i le 30 cm le maualuga.

Gerberas ua salalau i le atunuʻu atoa. E tele ituaiga o sea fugalaʻau. I meaola, latou te ola lelei i Madagascar ma Aferika. O le talaʻaga laueleele o le fugalaau o Aferika i Saute.

I le taimi muamua, o le fugalaʻau sa leʻo manaʻomia tele, aua sa manatu e matua capricious, ae e leʻi umi ae avea ma sili ona lauiloa - uma polofesa ma amataina amataina faʻatoʻateleina i atunuʻu eseʻese.

Fanafanau foliga

O le toe gaosia o lenei fugalaʻau e mafai ona faia i le auala lava e tasi pei o totonu o laʻau laʻau. O auala sili ona faʻatuatuaina e talafeagai mo le fale, o le fatuina lea pe vaevaeina le togavao. O fatu e totoina i le eleele i le tautotogo, mulimuli ane ona latou tofu i totonu o atigipusa, ma ina ua mavae sina taimi ona totoina lea i totonu o ulo.

Oe manaʻomia faʻafilemu le gerbera pe a amata ona tupu. A maeʻa lena, e tatau ona e tipiina i totonu o se ulo. Toe gaosia i le vaeluaina o le togavao o se pisinisi faigata, e tatau ona faia ma le faʻaeteete. I le amataga o Mati, ua vaevaeina le laʻau i ni vaega, 3 laulaʻau e totoe i luga o laʻau taʻitasi.

A maeʻa ona aʻa o le aʻa ma faʻamamaina i le malala. O loʻo nonofo i latou i totonu o koneteina eseʻese - e tatau ona e mautinoa o faʻatupulaia tulaga e le ufitia i le lalolagi. O le tuputupu aʻe e amata i le masina mulimuli ane.

Tipiina

Gerbera tipi e mafai ona faʻataunuʻuina e le gata i totonu o le greenhouse tulaga, ae faʻapea foi i le fale. O lenei faiga e manaʻomia ai le vevela o le 24 tikeri ma le maualuga o le susū. O le togavao e manaʻomia ona eliina ma mulumulu, ona tatau ai lea ona vavae ese le lau rosette. O le rhizome e totoina i totonu o le greenhouse.

O fana e oso mai mai le sinus, o le a avea ma faʻavae mo tipiina. Mo le rooting, tipiina e seleseleina mai le faʻamalosia lala. Latou te manaʻomia e tipiina i se naifi i le aʻa, tuʻu ai le 1 cm, ona totoina ai lea i totonu o se palu faʻafefiloi o le eleele, i luga o le oneone ma perlite o loʻo taofia, 2 cm le mafiafia.

Tusitusiga. Ina ia mautinoa lelei rooting, o le vevela tausia i le 24 tikeri, ma taʻi lua vaiaso e siaki ai mo aʻa.

O le taotoga e faia i totonu o le masina. I lenei taimi, o le potu e tatau ona susu. O le a sili atu le aʻa o tipi pe a fai latou te togafitia i se mea faʻapitoa e tupu ai le toto - potassium permanganate, ma faʻapea ai ma le malala.

Fatu

Ina ia maua se talavou gerbera, faʻalauteleina mai fatu e faia. Muamua e tatau ona e filifilia le totoina o mea. O fatu e mafai ona maua mai ile faʻaleagaina masani o le laʻau. I le tele o tulaga, o pi o loʻo faʻatau i le faleoloa.

Suesue ma le faʻaeteete le vaitaimi o teuina ma le aso na maua ai fatu - latou afaina gerbera germination. O le aluʻesega e faʻataunuʻuina i le fale i tamaʻi container. E tatau ona maualuga le susū o le ea ina ia mafai ai ona maua le oso mai o tatupu i se taimi vave e mafai ai.

Gerbera. Lūlū fatu ma faʻapuna vai ma le iʻuga:

Pepa

Ina ia mafai ona faʻalauteleina se gerbera ma se laulaau, e tatau ona e tipi ese se vaega o le laʻau ma se laulaʻau ma se nonoa, ona toto ai lea i le eleele mafanafana. I totonu o le vaiaso, o le lau o le a aʻa - oe o le a manaʻomia e aveʻese, vaevae le aʻa ma totoina.

O lenei auala e faia mai ia Me ia Iulai, ma o le vevela e tatau ona 25 tikeri. Pei o le gerbera fatu faʻalauteleina, varietal uiga masani ona mou atu pe a faʻaaogaina le lau.

E ala i le vaevaeina o le togavao

O lenei metotia e sili ona lelei mo le faʻaaogaina i le fale. O le vaevaega e faia i le taumafanafana:

  1. O le pito i luga o le eleele e aveese ma le faʻaeteete, o aʻa e aliali ma faia ni tipi, vavaeʻeseina i latou i ni vaega se lua.
  2. O le mea na tipi ai le saito e sausauina le malala ma le eleele matutu. Tausiga i ia tuutuuga aofia ai le faʻasusu faataamilo i pito o le ulo.
  3. A fai e le laʻau ni aʻa fou, ona aveese ma le faʻaeteete ma vaevaeina i ni vaega se lua, ona faʻanonofo ai lea i totonu o ulo. O le a latou fuga mai i le tausaga fou.

Faʻafitauli e ono tutupu

A o e tausia se gerbera, ia mautinoa ia faʻalogo i manatu o tagata atamamai - o lenei o le a faʻatagaina ai oe e totoina se fugalaʻau maloloina i le fale (e uiga i le auala e tausi ai fale gerberas i totonu o ulo, faʻapea foʻi ma le faʻafouga o se laʻau, faitau iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai e uiga i le totoina ma totoina se fugalaʻau i le togalaau). Matua masani ona faigata tagata amata i lenei mataupu, ae e faigofie ona aveʻese:

  • Afai ua taofi le ola o le gerbera, ona tatau lea ona e faʻateleina ona ao. Afai e tele le malamalama, o le laʻau taofi le ola ma le faʻasaʻolotoina fugalaʻau. O le fuga sili ona lauolaola tupu mai ia Aukuso ia Novema.
  • Afai e le fuga le laau, atonu o le a i totonu o se taimi le moe (oe mafai ona iloa e uiga i le taimi ma pe fia gerberas fuga ma aisea latou te le faia ai iinei). E masani ona umi pe a ma le tolu masina.
  • O se ipu tele e mafai ona avea ma mafuaʻaga ua taofi ai le olaola o le laʻau ma ola. E mafai ona e toe tiaʻiina i totonu o se isi ulo.
  • Laʻau tele, ae leai ni fugalaʻau. Oe manaʻomia faʻafilemu ma faʻataʻitaʻi le tele potash dressings. A maeʻa lena, o le tulaga e tatau ona suia.

Tausiga i le maeʻa ai o togafitiga

E manaʻomia le faʻaeteete a o faʻaola le gerbera - e oʻo lava i se mea sese laʻititi e mafai ona faʻaleaogaina uma taumafaiga. Lenei laʻau e moni i le teropika, o lea e taua ai le faia o tulaga tutusa mo lona tuputupu aʻe ma atinaʻe.

Faalogo! Aua le soona faia ma le susu, aua o le laʻau e matua vaivai ma manaʻomia se microclimate faʻapitoa.

O le tausiga o oe lava ma le toe gaosia e faigofie lava. O le tausiga o ituaiga eseese o gerbera e tutusa, ae e i ai foi ni ona faigata - puipuia le laau mai le susulu o le la. I le tautotogo, oe mafai ona teuina se fagu o gerbera i luga o se tioata-i poletito.

I le taumalulu, e le mafai ona e faia e aunoa ma se malamalama faʻaopopo, talu ai e faʻamoemoe i ai le fugalaʻau. Faʻateleina fugalaʻau tupu i le tautoulu, ma i le taumafanafana o loʻo i ai se vaitaimi le moe - o le fugalaʻau o loʻo faʻamalosia lava maua green lanumeamata.

Faaiuga

I le faaiuga, e tatau ona maitauina e le o tagata uma mafai ona toe gaosia le gerbera. Ae peitaʻi, afai e te filifili e tupu ma faʻapipiʻi se ituaiga o oe lava laau, ia mautinoa ia amanaʻia uma foliga. E taua le filifilia o le sao auala faʻatupuga ma faʻatino saʻo e tusa ai ma tekonolosi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fleur Gerbera JLB (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com