Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Heraklion i Kereta: o se aotelega o matafaga ma mataaga

Pin
Send
Share
Send

Heraklion o le pulega pulega, laumua ma taulaga o Kereta i Eleni. O le fale e aofia ai se vaega o le sili atu 109 km ², ma lona faitau aofai o le tusa ma le 170 afe tagata. O loʻo tu i talafatai o le Metitirani ile itu i matu ole ogatotonu o Kereta, ua leva na avea Heraklion ma nofoaga lauiloa mo tagata faimalaga. O se 'aʻai faʻavavevave atinae tetele, sauni e ofa atu i ana malo le tele o faletalimalo, faleʻaiga ma faleoloa o ona po nei.

O Heraklion i Eleni na maua lona igoa e faamamalu ai le atua Eleni anamua o Heracles: na taʻua muamua o Heraclea poʻo Heraklion. E i ai le manatu faʻasaienisi o Heraklion na fausia i le vaitaimi o le Minoan latalata i le taulaga o Knossos ma avea o se uafu. Ae e leʻi maua lava se faʻamaoniga tonu o lenei aʻoaʻoga. E talitonuina, i le 824, na faatoʻilaloina ai e le au Arapi ia Kereta ma fausia se 'olo i luga o le tulaga o Heraklion faaonapo nei, o loʻo siomia ai ma puipui mafiafia. I le gasologa o talafaʻasolopito, na mafai e le taulaga ona suia le tele o igoa ma asiasi i nisi setete: Byzantium, le Venetian Republic ma le Ottoman Empire. Ae i le amataga o le seneturi lona 20, e ui i lea na toe foʻi i Eleni.

Lenei aso Heraklion tosina tagata tafafao maimoa e le gata i ona matafaga ma le mafanafana o le tau, ae faʻapea foi ma ona faʻamanatu iloga, o loʻo atagia ai aitu o tuanaʻi tu ma aga. Faʻatasi ai ma mataaga o le laumua o fale mataaga, falesa, olo, vaipuna ma sili atu. Matou te taʻuina atu ia te oe nisi mea e uiga i mea faitino uma i lalo.

Mataaga ma faʻafiafiaga

O le faia o se maimoaga maimoa ma faʻasolosolo i le tala faʻasolopito ma le aganuʻu o le laumua o Kereta o le sini a le tele o tagata femalagaaʻi i Eleni. O vaaiga o Heraklion e matua eseese ma mafai ai ona sailia le fausiaina o le taulaga o se vaega o se faapitoa setete i luga o seneturi. Faʻatasi ai ma mea sili ona manaia e taua le faʻamamafaina:

Archaeological Museum of Heraklion

O le laumua o Kereta o se fale o se tasi o fale mataaga tele i Eleni, o ana aoina faʻapitoa mo le faatufugaga o le Minoan malo. I aso nei, o le potu faʻatonu e 20 potu, o nei potu taʻitasi e faʻaalia ai faʻaaliga mai se vaitaimi taua o le talafaasolopito. Faʻatasi ai ma ia mea e mafai ona e vaʻai i ipu omea, meatau, tamaʻi ata o loʻo fai ma teuteuina, mea teuteu, mea a le fale, ma isi mea. O se tasi o maʻa taua o le fale mataaga o le faʻatagata o le atua fafine ma gata, aso 1600 TLM. O le Fest disc, lea ua avea ma faʻamanatu tulaga ese o tusitusiga Minoan, e fiafia tele i ai. E lauiloa foʻi le potu faʻafiafia ona o le faʻaaliga o le osooso i luga o le povi. O le tele o faʻaaliga na faia muamua i le Maota o Knossos, lea e faigofie e asia i le aso lava e tasi o le Archaeological Museum.

  • Le tuatusi: Xanthoudidou, Chatzidaki, Heraklion, Crete 712 02, Greece.
  • Tatalaina itula: i le vaitaimi o le taumalulu Mon, Tue, Wed, Sun - mai le 08:00 i le 15:30, Thu. - mai le 10:00 i le 17:00. I le taimi o le taumafanafana, o le tosina atu e matala i aso uma mai 08:00 i le 20:00, Sun. - mai le 08:00 i le 15:00. O le faasologa e mafai ona suia.
  • Totogi ulufale: 10 €.

'Olo Kules

O le isi faʻailoga iloga i le taulaga o Heraklion o le Kules Fortress. Lenei o se fausaga anamua vaʻalele, o le muamua taʻua o aso na amata mai i le 14th seneturi. O se sao tele i le atinaʻeina o le 'olo na faia e le Venetians, ma mulimuli ane e le Ottomans, oe na maeʻa le tulaga maualuga o le' olo. I aso nei, i totonu o puipui o le fale, e mafai ai e tagata asiasi ona faamasani ia latou lava i sina tamaʻi faʻaaliga o oloa ma aupega. Faʻamatalaga tuʻuina ua faʻapipiʻi i potu taʻitasi o le 'olo. O le aʻe i luga o le tulaga maualuga, o tagata femalagaaʻi e mafaufau loloto i vaaiga ofoofogia o le sami, moli o le ava ma le uafu. I se aotelega, o se manaia manaia le savaliga sologa lelei ma aoga asiasi i ai i Heraklion.

  • Le tuatusi: Rocca a Mare, Heraklion 712 02, Greece.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 08:00 i le 20:00.
  • Totogi ulufale: 3 €.

Natura Talaʻaga Fale Mataʻaga o Kereta

Lenei o se tulaga faʻatulagaina talafaasolopito fale mataaga, lea o le a sili ona fiafia i ai tamaiti. O loʻo faʻaalia i luga o le fogafalega fola o loʻo tu mai luga o fola e 5, ma e tofu lava ma mea o loʻo taua mai ai ma fesoʻotaʻiga. Faʻapitoa vaʻaiga a tagata asiasi e tosina atu i le pito i lalo, lea e mafai ai ona e maua se mafuʻe simulator ma mamanuina tamai tsunami i totonu o le pusa vai. O sina maualuga atu o se fesoʻotaʻiga eria o tamaiti ma o latou matua auai i faʻataʻitaʻiga eliina. O le tele o faʻaputuga a fale mataaga e faʻapitoa mo meaola: soʻo se mea e te vaʻai ai i meaola o loʻo faʻaalia i o latou nofoaga masani. E i ai foi feʻaveaʻiga fuainumera o tainasoa i le potu, ma tagata uma e manaʻo e aʻoaʻo atili e uiga i nei meaola e mafai ona asiasi i le fale mataaga fale tifaga ma matamata i se ata faʻapitoa tuʻuina atu ia latou.

  • Le tuatusi: Taualuga. Sofokli Venizelou, Heraklion 712 02, Greece.
  • Taimi asiasi: i le vaitau o le taumafanafana, o le tosina atu e matala i aso o le vaiaso mai le 09:00 i le 18:00, i faaiuga o vaiaso - mai le 10:00 i le 18:00. I masina o le taumalulu, e mafai ona asia le 'upega tafaʻilagi i aso o le vaiaso mai le 09:00 i le 15:00, i le faʻaiuga o le vaiaso mai le 10:00 i le 18:00.
  • Totogi ulufale: 7.5 €.

Falemataaga o Talafaʻasolopito o Kereta

Afai e te le iloa le mea e te vaʻai ai i Heraklion na o oe, matou te fautuaina oe e te vaʻai i totonu o le Talaʻaga Faʻasolopito o Kereta. Lenei laʻititi ae faʻapitoa potu faʻataʻoto o loʻo tu luga tolu fola ma fale faʻaali faʻapitoa tuʻuina atu i vaitaimi eseʻese o taimi. O faʻaputuga ata o loʻo faʻaalia mai i le seneturi lona tolu e oʻo mai i le aso. O faʻaaliga o loʻo faʻaalia mai ai le faʻatupuina o le aganuʻu ma le faʻaleagaga o Kereta i lalo o le aʻoaʻoga a le pulega o malo. E faʻapitoa lava le fiafia i potu o loʻo iai faʻatagata, galuega taulima a le atunuʻu ma ofu faʻaipoipo a Eleni mai le seneturi lona 18 ma le 19. O potu faʻapitoa ma tupe siliva ma penika o loʻo taua foʻi ona faʻafetaia ii. O le falemataʻaga maua ai se leo taiala i le Lusia.

  • Le tuatusi: Fale A. & M. Kalokerinos, Leof. Sofokli Venizelou 27, Heraklion 712 02, Greece.
  • Tatalaina itula: i le taumalulu Mon.-Sat. - mai le 09:00 i le 15:30. La - mai le 10:30 i le 15:30. I le taumafanafana Mon-Sat - mai le 09:00 i le 17:00, Sun. - aso malolo.
  • Totogi ulufale: 5 €.

Minotaur Labyrinth

Afai e te fiafia i talaʻaga a Eleni anamua ma e faʻasolosolo i le eliina o tala eli, ona tatau lea ona e asiasi i le Labyrinth o le Minotaur, ua lauiloa foʻi o le Maota o Knossos. Afe o tausaga talu ai, o le maota aofia ai le tele o potu na fesoʻotaʻi ma faigata auala, o lea o le maota na foliga mai o se labyrinth moni. I aso nei, naʻo toega o toega o le faʻailo, lea, ina ua maeʻa ona toe faʻaleleia, na amata ona faʻatosina mai le motu o tagata o turisi mai fafo. E manaia le vaʻai atu i vaega o fale anamua ma faʻafetaia autafa ata o tufuga Minoan. E sili ona lelei le asiasi i le faʻatosinaina o se vaega o se faʻavasega faʻapitoa ma se taʻiala faʻapitoa, a leai e ono afaina ai le le fiafia.

  • Le tuatusi: Knosos, Heraklion, Eleni.
  • Tatalaina itula: o le tosinaga e matala i aso uma mai 08:00 i le 18:00.
  • Totogi ulufale: o le tasi tiketi (labyrinth + archaeological museum) tau 16 €.

Falesa o Mina

I le ata o Heraklion, e masani ona e vaʻaia se malamalama matagofie i le malumalu ma lanu mumu. Lenei o se tasi o faʻatosina sili ona lelei o le laumua - o le sili tele Cathedral i Kereta. O ona puipui e mafai ona ofi atu i le 8000 aulotu. Fausia i le faaiuga o le seneturi lona 19, o le malumalu tuʻufaʻatasia foliga o Byzantine ma Greek tusiata fale. E taʻutaʻua le ekalesia i mea o St. Mina, lea e omai ai tagata malaga mai Kerisi mai isi atunuʻu. I totonu, aulotu o loʻo faʻafeiloaʻi ma matagofie teuteuina, aofia ai le tele o vali pou ma faʻalo, frescoes ma faʻailoga. I tafatafa o le falesa, o le a e vaʻai ai i se pomu faʻalele na sao mai lava talu mai le Taua Lona Lua a le Lalolagi: i le 1941, o se atigi pa na pa i le malumalu, ae leʻi pa. E mafai ona e ulufale fua i le lotu i soʻo se taimi.

  • Le tuatusi: Heraklion 712 01, Eleni.

Venetian Loggia

I Heraklion, Kereta, Eleni, o loʻo iai foʻi seisi fiafiaga fia iloa - le Venetian Loggia. O se fale tuai matagofie lenei, na fausia i le senituri lona 17 i luga o le taumafaiga a le Venetian Doge Francesco Morosini. I tulaga o lona fausaga fausaga, o le loggia e tutusa ma le Italia Renaissance maota. I le taimi nei, o le fale ua faʻaaogaina o se fale tele o le taulaga, ma e faigata tele ona oʻo i totonu. Ae e mafai e turisi ona savali i luga o lona lotoa ma asiasia se vaega o le fale mai totonu. E maitauina o le vaitaimi atoa o lona olaga, o le loggia na faʻatamaʻia faʻatoluina i le eleele, ae o le maʻa faʻamanatu sa masani ona toe faʻaleleia. O le tosina atu o loʻo tu i le fatu o Heraklion i tafatafa o le vaipuna ma leona. E mafai ona e vaʻai iai fua mo soʻo se taimi.

  • Le tuatusi: Aukuso Str. 25, Heraklion 712 02, Eleni.

Punavai morosini

O le a seisi mea e vaʻai ai i Heraklion? A maeʻa ona suʻesuʻe le Venetian Loggia, ia mautinoa ia savali i le isi ata ata o Doge Morosini - o le vaipuna taʻutaʻua ma leona o loʻo teuteuina le ogatotonu o le Venizelos Square. O le fausaga e aofia ai se pesini faʻapipiʻiina luga o ulu o leona maʻa e fa o maamora, mai o latou gutu paipa vai taia. O le vaipuna e siʻomia e le tele o faleʻaiga, faleoloa ma faleʻaiga. Lenei o se lauiloa vaega o Heraklion i turisi, o lea e masani ona tumutumu iinei.

  • Le tuatusi: Pl. El. Venizelou, Heraklion 712 02, Greece.

Matafaga

O matafaga o Heraklion e iloga ona iloga i vai mama o le sami, matagofie le natura ma faʻamautuina mea tetele. E tatau ona maitauina vave oe o le a le maua sone aau i le taulaga lava ia. O le tele o matafaga o loʻo tu i nofoaga lata ane, lea e mafai ona oʻo iai i ni nai minute. Faatasi ai ma i latou, o le sili ona taua o:

Ammoudara matafaga

O le matafaga o loʻo tu i le 6 kilomita i sisifo o Heraklion i se tamaʻi fagotaga ma e silia ma le 5 km. O le nofoaga e taʻutaʻua tele i turisi ma tagata o le nuʻu, o lea e toʻatele tagata e potopoto iinei i le vaitaimi o le maualuga. O le talafatai e tele lava ina ufitia i maamaa, e ui o loʻo i ai ni motu oneone. E faigofie lava ona aau i inei ma tamaiti, aua o le ulufale atu i le sami e laugatasia.

O le faitotoʻa i le matafaga lava ia e leai se totogi, peitaʻi, oi latou e manaʻo e faʻaaogaina le sun loungers e tatau ona totogi 4 €. I tafatafa o le talafatai i Ammoudara, o faleʻaiga ma faleʻaiga o loʻo laina laina i luga o le mea e mafai ai ona e tago ai e 'ai i le va o tafaoga tafaoga. Savalivali i le itu i sisifo o le matafaga, o le a e vaʻaia ai se aʻoga matagi tetele, lea e toʻatele ai tagata faimalaga e aʻoaʻoina lenei taʻaloga faigata.

Matafaga o Paliokastro

Paliokastro o le isi matafaga lauiloa i Heraklion i Kereta, tu 16 km sisifo o le taulaga. O se vaega laʻititi lea o le talafatai, natia i totonu o maʻa, i le tumutumu o se tasi o na mea o faʻatafunaga o se 'olo Venetian. O le matafaga lava ia o le 'iliʻili, afa papa. O le pito i lalo o le sami e salalau i limulimu ma tamaʻi iʻa, ma i nisi nofoaga e maua ai maʻa.

O le matafaga ua faʻafaigofie faʻafaigofieina: mo le 5 €, turisi mafai ona mautotogi la potu malulu ma faʻamalu, ma a maeʻa malologa, maua se meaai mama i se lotoifale cafe felanulanuai. Paliokastro ua taʻua o se nofoaga sili ona lelei o le sogasoga.

Matafaga pantonassa

O le matafaga o loʻo tu i le 15 kilomita i sisifo o Heraklion ma ose fasi fanua laʻitiiti e siʻomia e maʻa ma paina. O le nofoaga e tu i tafatafa o le taulaga o le igoa tutusa, lea e vaeluaina le matafaga i ni vaega se lua. Ua ufitia le gataifale i tamaʻi maamaʻa. I luga o le matafaga, e mafai ona e mautotogi mea manaʻomia mo se totogi faʻaopoopo.

E leai ni faleʻaiga i le apitaogalu, ae e iai le avanoa e maua ai se meaʻai i totonu o taulaga lata mai. Tele turisi e tuʻufaʻatasia malologa i luga o le matafaga ma le asiasiga i le Pantonassa Monastery, o loʻo tu i luga o le tumutumu o le paina mauga.

Matafaga matafaga

7 km i sasaʻe o le laumua, e mafai ona e feiloaʻi i le matagofie o Karteros Bay, i le ogatotonu o lea matafaga o le igoa e tasi. O lenei talafatai e iloga i le oneone auro malu ma le mafanafana, ma le manino o le sami. E ui lava e masani ona vaaia galu tetele i luga o le matafaga, o le nofoaga e manaʻomia e tagata tafafao, o lea e masani ona tumutumu iinei.

Karteros o loʻo faʻaauupegaina uma mea e manaʻomia - faletaele, sui potu, fale taele. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e mautotogi nofoaafi i le la ma faamalu mo le 7 €. O loʻo i ai le filifili o faleʻaiga ma faʻamau i le talafatai, ina ia maua ai e tagata uma iinei se faʻalapotopotoga e fiafia iai.

Florida Beach

Ole isi matafaga mataʻina lea i autafa o Karteros Bay. O loʻo ufiufi foʻi ile oneone auro, ae e te le maua ni mea tetele ii. Mo le tele o vaega, Florida o se vao vao, o lea e toʻafilemu lava i taimi uma. E i ai le kalapu taʻavale e latalata i le talafatai, o lea e maua ai e tagata tafafao maimoa le avanoa e faʻatulaga ai solofanua tiʻetiʻe i le talafatai.

E leai ni faleoloa i Florida lava ia, ae e mafai lava ona fai sina 'ai i se faleʻaiga i se malaevaʻalele lata ane. Malologa i luga o lenei matafaga e faigofie ona tuʻufaʻatasia ma le asia o le Ekalesia a St.John ma St. Nikon, tu ai na o le 180 mita mai le talafatai.

Matafaga Amnisos

E tusa o le kilomita i sasaʻe o le matafaga o Karteros, o loʻo iai se nofoaga manaia e taʻua o Amnisos. O lenei o se matafaga oneone teuteu lelei ma vai manino vai, faʻaauupegaina ma mea uma e te manaʻomia mo se lelei malologa. E i ai foi le lisiina o sun loungers ma faamalu. O le tautua leoleo o loʻo vaʻavaʻaia le saogalemu i Amnisos. O loʻo iai le cafe i le talafatai, e mafai ai ona e okaina vai inu ma meaʻai māmā i le aso atoa. E i ai le isi malae taalo i luga o le matafaga, lea e vaʻaia ai e faiaoga atamamai tamaiti o tagata tafafao mo se totogi faʻaopoopo.

Aso Malolo i Heraklion

Afai na faʻateʻia oe i le ata o Heraklion i Kereta, ma ua e manatu e te alu i Eleni i se taimi lata mai, e aoga la mo oe ona e suʻesuʻe e uiga i tau mo mea e nonofo ai ma meaʻai i le nofoaga faʻapitoa.

Nofoaga

O atinae tetele i turisi i lenei itu o le motu ua vave ona atinae ma ua sauni e ofaina le tele o fale mautotogi ma faletalimalo o vaega eseese. Lenei oe o le a maua uma taugata lima-fetu faʻatulagaina ma paketi filifiliga aunoa ma fetu. I le vaitau maualuga, nofo i le potu lua i le 3 * faletalimalo o le a tau ai le averesi o le 50-60 € i le aso. Toetoe lava o faletalimalo aofia ai leai se malu taeao. I le maeʻa ai ona suʻesuʻeina o ofo nei i luga o le tusiina, matou maua ai 3 filifiliga talafeagai mo se tafaoga:

Kastro Faletalimalo *** - o loʻo tu 500 m mai le ogatotonu o le laumua, o potu faletalimalo o loʻo faʻaauupegaina i meafaigaluega talafeagai ma meaafale. I le Me 2019, e mafai ona e mautotogi se potu ii mo le 63 € mo le lua i le aso (aofia ai le 'aiga o le taeao).

Sofia Hotel *** o se sili lelei faʻavae faʻavae ma se fale tumaʻoti tumaʻoti, tu 5 minute tiʻetiʻe mai Heraklion. I vaitau maualuga, e mafai e ni tagata se toʻalua ona siaki mo le 48 € i le po.

Marin Dream Hotel *** o se faletalimalo talafeagai mo maimoaga, e tu latalata i le 'olo o Kules. I le masina o Me, o le totogiina o se potu faʻalua i totonu o le tau e 58 € i le aso (e aofia ai le maua fua o le taeao).

Meaai paleni

Heraklion, o se lauiloa nofoaga i Eleni, e moni lava tumu i faleʻaiga, faʻamau, fale faʻatau ma faleʻaiga mo soʻo se tofo ma taga. Lenei oe mafai ona maua uma paketi ma taugata faʻamautuina.

  • O le aoauli mo le lua i se faleʻaiga taugofie o le a tau ai le 16 €.
  • I se feololo-tele faʻavaeina mo le lua, oe o le a totogiina le 60 € mo se tolu-vasega 'aiga afiafi.
  • Ma o se siaki mo se meaʻai mama i se meaʻai i le lotoifale o le a sau i fafo e uiga i le 10-12 €.

O tau faʻatatau ia mo mea inu i le cafe:

  • Pia i le lotoifale 0.5 - 3.25 €
  • Pepa auina mai i fafo 0.33 - 3 €
  • Cappuccino - 2.40 €
  • Pepsi 0.33 - 1.50 €
  • Vai 0.5 - 0.50 €

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

O le vaitau turisi i Heraklion amata ia Aperila ma tumau ia Oketopa. E mafai ona e aau i le sami i le afa lona lua o Me, pe a mafanafana le vai e oʻo atu i le 20 ° C. O masina sili ona vevela iinei o Iulai, Aukuso ma Setema, pe a tumau le thermometer i totonu o le 28-30 ° C. I le vaitaimi lava e tasi, e mafai ona e mauaina le sami sili ona mafanafana. Ae ia manatua o loʻo matagi i Heraklion ia Iulai.

I le amataga o Setema, o le nofoaga e amata ai le veloveveve taimi, pe a o le vevela susulu o le la liliu i matagofie mafanafana vaitafe o ultraviolet radiation.E ui lava i timuga mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona e aau iinei foʻi ia Oketopa, aua o le vevela o le sami e tusa ma le 23 ° C. Ia Novema, o le aau i Heraklion ua oʻo i lona iʻuga lelei, e ui o le tele o turisi faʻaauau pea ona asiasi i le taulaga mo tafaoga tafaoga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. O se tasi faʻailoga o le taulaga o le ata o le lagomeli: o le ata o le iniseti e masani ona faʻaaogaina e teuteu ai teuteuga a le atunuʻu. O lenei faʻailoga na mauaina le lauiloa ina ua maeʻa eliina eleele i luga o le teritori o le Maota o Knossos, lea na maua ai se oloa tulaga ese ma se pi laʻititi tutusa.
  2. O Heraklion o loʻo i totonu o uafu tetele e lua o Kereta, ma avea ai ma motu taua tele i le tamaoaiga.
  3. Heraklion e taʻutaʻua i ona falefaigaluega i le uaina, o lea e le tatau ona maeʻa se asiasiga i le taulaga e aunoa ma le tofoina o vaiinu i le lotoifale. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le faleoloa a Stironos, e maua e tagata tafafao maimoa se avanoa lelei e le gata e tofo ai i ituaiga eseese o uaina, ae faʻapena foʻi ona faʻamasani i le tekonolosi o le latou gaosiga.
  4. I le avea ai ma nofoaga tutotonu o pulega o le motu o Kereta, Heraklion o le sili tele aai. O le lona lua sili ona taua o le taulaga o Chania.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Athens Greece. Virtual City Trip - Binaural City Sounds (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com