Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O Bambu o se motu tuufua lauiloa i Taialani

Pin
Send
Share
Send

O le motu le nonofo o Bambu poʻo Ko Mai o loʻo tu i le itu i saute o Thailand, ose maʻa taua o le itumalo o Krabi. O le igoa o le motu o lona uiga o le Bambu, ae o le ofe e le ola iinei, ae o loʻo iai se matafaga faʻafiafia lelei matafaga lea e afe ma afe turisi e omai ii.

Faʻamatalaga a turisi

O le Bambu Island e tu i Thailand, e 5 kilomita le mamao mai le Phi Phi Don Island, ma le 3 km mai le Ko Yang Island. O Bambu o se parataiso tropical o loʻo i ai le sami azure, o le matafaga ma paʻepaʻe, vaivai ma oneone ma matagofie, matagofie laufanua.

O le motu e laʻititi - na o 2.4 km. kv, ae le taofia ai le avea ma motu lauiloa o le toafa. O iloiloga a le Rave mai turisi ua faʻailoa mai ai o Bambu o se tasi o sili ona lelei i le itumalo o Krabi.

Bambu o loʻo tu i le Andaman Sea, ma le igoa Bambu ua pipii i tagata tafafao maimoa mai Rusia. O le tele o taimi, e o mai tagata i le motu o se vaega o le malaga taamilo mai le latalata mai o Phuket. I le matagofie ma le mafanafana, o le matafaga i Bambu e le maualalo i le Maldivian matafaga.

Lelei e iloa! O loʻo i ai se aʻau amu latalata - o se nofoaga lelei mo snorkeling.

Bambu poʻo Ko Mai o se vaega o atumotu o Phi Phi, o se vaega o le Mo Ko Phi Phi National Park, mo lenei mafuaʻaga, o se asiasiga i le nofoaga malolo totogi mo tagata femalagaaʻi uma. Ae e te leʻi faʻatau se malaga, ia e mautinoa ia siaki pe o le tau o le tafaoga e aofia ai se tiketi e faʻatagaina ai oe ona nofo i Bamba i le aso atoa, asiasi i isi motu o atumotu ma Maya Bay.

Faʻamatalaga aoga:

  • tau o tagata matutua - 400 baht;
  • le tau o le tamaititi tiketi (mo tamaiti i lalo ifo o le 14 tausaga) - 200 baht;
  • mo le au Thai, o le tau o le pasese e 40 ma le 20 baht.

Faʻafefea ona alu i Bamba

E tele auala e ausia ai lau sini ma maua ai oe i luga o le matagofie motu o Bambu. Matou te ofoina atu se aotelega o auala talafeagai ma tau.

O se vaega o le vaega o tagata tafafao

O le auala pito sili ona faigofie e asiasi ai e le gata i Bamba, ae o isi atumotu o atumotu, o le faʻatau lea o se maimoaga maimoa poʻo ni tafaoga.

Alu vai felauaiga:

  • mai Krabi - o le tau o le polokalama malaga mai mai le tasi le afe baht;
  • auala Phuket - Bambu motu - o le tau o le faigamalaga e mai le tasi ma le afa afe baht, alu ese mai le Chalong pier.

Lelei e iloa! O le auala sili ona taugofie o le faʻatau o se maimoaga taamilo i Ao Nang i le aso a o le i alu le malaga. O le malaga na faʻatulagaina e le vaʻa saoasaoa (vaʻa saoasaoa), ma o se vaega o le malaga, e asiasi turisi i atumotu uma o atumotu ma le Maya Bay, lea e maitauina o le ata "The Beach" na puʻeina ii.

Faʻatau se maimoaga mai se ofisa malaga

I luga o Phi Phi Don i se ofisa malaga, e mafai ona e faʻatau se malaga taamilo - o le tau e 500 baht. I le avea ai o se vaega o le malaga, ua fuafuaina e asia ma fuaina le atumotu atoa. Bambu e afa itula le tiʻetiʻega.

Malaga tumaoti i le sami

I luga o Phi Phi Don, oe mafai ona faʻafaigaluegaina se vaʻa ma le gafatia o 4-6 tagata. O le totogiina o se tamaʻi vaʻa e tusa ma le 2,500 baht le tau, ae o vaʻa e faʻalua lona tau. E ave e le tagata vaʻa turisi i soʻo se mea e manaʻomia e le tagata faimalaga, e oʻo lava i nisi e tafafao. Mo se malaga faapena, e tatau ona e fuafuaina a itiiti mai e fa itula.

Taʻitoʻatasi taʻamilo taamilo

Vaʻaia vai e alu ese masani mai Ao Nang Beach. O le tau o le malaga mai le 4 i le 6,000 baht, tagata malaga e ave i Bamba i le vaveao ma piki i le afiafi. E sili le alu i le vaveao, ile maualuga o le valu ile taeao, e asiasia le motu aʻo leʻi taunuʻu mai le tele o turisi. Ona o le taʻamilosaga e taʻitoʻatasi, e filifili tutoatasi le turisi poʻo fea motu e asia, o fea e alu i ai maulu, snorkeling. Ia mautinoa e lapataʻi le tagata vaʻa pe a fai e te fuafua e 'ai i Bamba.

Totogi vaʻa

I le vaʻa e mafai ona e asia nofoaga sili ona matagofie o le Andaman Sea, o le malaga e alu i le aso atoa. O le tau e sau mai le 20 afe baht. O le mafai gafatia vai o 10-15 tagata.

Lelei e iloa! Afai e faʻatau e se turisi se malaga taamilo i atumotu o le atu motu o Phi Phi, o totoe i Bamba e le totogia totogi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea le motu

E le o se mea fua le faʻatusatusa o le motu o Bambu i Taialani i matafaga o Maldivian. Aau i luga o le matafaga, na o le pau le manaʻo e tulaʻi mai - ia magoto i totonu o le vai sili ona mama ma taʻoto luga o le papaʻe oneone.

A e aau i Bamba mai Phi Phi, e feiloaʻi le motu ma se vaega maʻa, matua tumu tele i le lanumeamata. O le matafaga o loʻo tu i le isi itu. O nisi vaʻa e tu saʻo i le matafaga. Aisea e leai ai se nofoaga e tasi e nofo ai. E ono mafai e tagata vaʻa tumaoti ona faʻatonuina ma le loto i le isi itu ina ia aua neʻi totogia e asiasi i le atunuʻu paka.

E taua! Afai e ave oe i le isi faletupe, ia sauni e savali i se umi umi o le auala.

Mai le itu o le vaʻaiga o aseta, o le matafaga e le lelei lona lauʻeleʻele: o loʻo iai faleʻese, faleʻaiga, laulau laupapa, ae leai se taʻele. E leai foi ni faletalimalo ma e leai seisi mea e nonofo ai i le motu.

O le autu nuance, lea e aumaia ai sina tamai lago i le uu, o le tele naua turisi, vaʻa e masani ona aau i luga o le matafaga. Peitai, o le tele o le matafaga e tele ma e mafai ona e mauaina i taimi uma se nofoaga e taoto ai i lalo.

Lelei e iloa! O le malologa i le matafaga o Bambu e tasi lona nuance - o tagata tafafao e lalafi i paolo o laʻau e ola tele i le pito o le matafaga, o lona uiga o le ogatotonu o le talafatai e masani ona saoloto.

O le ofe mafai ona savali i le na o le tasi le itula, ae filifili mo oe lava pe e te manaʻo e fealualuaʻi faʻatamilo i le motu pe afai o mea manaia uma o luga o le matafaga. I le itu taumatau, e iai fale na faʻaleagaina e le sunami i le 2004.

O le talafatai e lautele lautele, o lea e tusa lava pe toʻatele tagata, e leai se lagona o se motu o tagata. Sili ona maua fua i le ogatotonu vaega o le matafaga, lea e leai ni laau ma paolo. I luga o le faʻafanua, Bambu Island ua faʻailoa mai e le o nofoia tagata, ae o turisi e masani ona aumai iinei, o lea e leʻo tuulafoaʻia ai le nofoaga. Lenei oe mafai ona fiafia i le matagofie natura, manino le sami, malologa i luga o le paʻepaʻe matafaga ma ave le tele o ata.

Mea moni manaia! O le motu e vevela, ae o niu e le ola iinei, o konifa ma lauvao e tele.

O le isi mea e tatau ona mafaufau i ai o le motu e le o nofoia, o lea e te le maua ai sun loungers ma faamalu i luga o le matafaga, ae e mafai ona totogi lisi moega vaovao ma se peleue mo se tau talafeagai.

O tau i totonu o le cafe e taugofie, o lea e te le tau aveina ai le tele o meaʻai ma oe, ae na ona fai o sau meaʻai mama i se tasi o faʻapotopotoga. O se pulega fale na fausia i le paolo o laau, nofoa ma laulau na faapipiiina.

E i ai le aʻau amu latalata ane ma e sili ona lelei tulaga o loʻo iai i totonu o le sami. O le gataifale o le fale o le tele o tagata o loʻo nonofo i le sami, o tagata aau ua sauniuni atu ua ofo e lulu ma le aau.

Lelei e iloa! E te le mauaina se faletalimalo i luga o le motu, talu ai e o mai tagata iinei mo se aso ma se malaga. O le nofoaga lata ane ma fale o Phi Phi Don.

Faʻamanuiaga o le Bambu:

  • o le sami sili ona mama, papaʻe, ma oneone vaivai;
  • matagofie, laufanua laufanua - iinei oe mafai ona puʻeina matagofie ata;
  • cafe i le mea e te 'ai ai;
  • e i ai laʻau e mafai ona e lafi ai mai le vevela.

Ae paga lea, e i ai ni faʻaletonu - e le tele naua:

  • e leai se mea e nofo ai i le motu - e leai ni fale talimalo ma fale e nonofo ai;
  • e tele lava turisi i Bamba.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Ole tele o faʻamatalaga e uiga ile Bambu Island e lelei ma e iai foʻi le naunautaʻiga. Tele turisi e maitauina, e ui lava i le tele o turisi, latou te mautinoa e mananaʻo e toe foʻi mai ii.

Ina ia faʻamalieina le malologa pe a mafai, mulimuli i fautuaga nei:

  1. afai e te alu i le matafaga i le agavale, oe mafai ona maua se toʻafilemu, nofoaga tuufua ma malolo filemu;
  2. o le faʻamalieina ituaiga o faʻafiafiaga o le totogiina o se vaʻa taʻitasi ma sau i le motu mo le aso atoa;
  3. afai e te manaʻo e tu i le nofoaga sili ona lelei i luga o le matafaga, taumafai ia e taunuʻu mai e oʻo atu i le 8 i le taeao, mulimuli ane lolofi turisi iinei ma tumu ai le matafaga;
  4. afai o loʻo e faimalaga ma se vaega o tagata malaga, na taunuʻu mai i Bamba, e aunoa ma le faʻamaimauina o le taimi, alu i le agavale, i le mea e filemu ai;
  5. afai e te manaʻo e faʻaalu lau atoa tafaoga i Bamba, tusi lau mea e nofo ai i Phi Phi Don.

Bambu Island o le a manumalo i lou fatu e faavavau, avatu ia te oe se le mafaagaloina poto masani, lea e le mafai ona faʻamatalaina, oe na o le manaʻomia e te iloaina latou lava.

Faʻafefea ona alu le malaga i motu o Phi Phi ma Bambu, vaʻai i lenei ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Bamboo decoration ideas (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com