Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie "maa ola" - Konophytum. Eseese ituaiga ma foliga ole tausiga

Pin
Send
Share
Send

O maʻa ola e le gata o loʻo i ai, e mafai foi ona tupu gofie i luga o lau windowsill.

O le faʻaititia, o ituaiga o foliga ma lanu o fugalaʻau e mautinoa o mafuaʻaga lelei ia e vaʻavaʻai totoʻa ai i le ofoofogia o le konofeti. O le laʻau e le faʻamatalaina ma o se fiafiaga le totoina.

Aʻoaʻo e uiga i ituaiga o konofeti o loʻo i ai, pe faʻafefea ona tausia lelei ma faʻalauteleina ia mea mai la matou tusitusiga. Ma le isi, vaʻai i le ata o lenei ofoofogia laʻau.

Faʻamatalaga ma uiga o le laʻau

Conophytum - lau lauusiusi o le aiga Aizaceae, amata mai Aferika i Saute. I le natura, o loʻo i ai le 270 ituaiga o konofeti, o lona tuputupu aʻe o ia nofoaga e masani ona matutu. O le laau e laʻititi, o se pea o accrete lau.

O le fea vaega o le laʻau o loʻo tu ai le parenchyma e teu ai vai? O laupepa laupepa e mafiafia, tino. I totonu o latou tino o loʻo i ai le vai-teuina parenchyma, lea e fesoasoani i le i ai o le conophytum i tulaga masani faigata. O se laʻau suamalie e mafai ona faia i se foliga o se fatu, o se tipi faʻaputuga faʻasologa ma ni pito lapotopoto, poʻo se polo puta. E pupuu le au o laʻau, e le faʻapipiʻi luga aʻe o le eleele.

O le suamalie lanu e mafai ona lanumeamata, lanumoana pe enaena, o nisi taimi e faʻasolosolo. O lenei foliga mai latou te maua ai se tutusa i maʻa e faʻataʻamilomiloina le conophytum i lo latou siʻosiʻomaga masani.

O le laʻau e umi le ola, ae a oʻo i le tausaga o le 15 tausaga e ono tupu tele, o lea e sili ai le tipiina.

Fuga fugalaʻau Conophytum ituaiga

Concave (Concavum)

O le mafolafola aluga suamalie fausiaina e lua intergrown laumei laulaʻau, 2 cm le lautele. O le avanoa i le va o latou e le o faʻamatalaina manino. O le tino o le laʻau e lanumeamata lanumeamata, laitiiti faʻaalu i le vaega pito i luga.

Fugalaʻau amata ia Oketopa. O le fugalaau e paʻepaʻe, 2 cm le lautele.

Lua-lobed (Bilobum)

E aofia ai laʻau lua fuse grey-lanumeamata laʻau ma se lanumumu mumu ma se manino manino vaʻai. O le fausaga o le tino e foliga-fatu, faʻafoliga... O le laʻau e oʻo i le maualuga o le 4 cm, o le lautele o le 2.5.

Fugalaʻau tupu i le faaiuga o Setema. O se fugalaau samasama, tusa ma le 3.5 cm le lautele, e oso aʻe mai le avanoa i le va o laupepa.

Friedrich (Friedrichiae)

O laulaʻau e foliga foliga, e toeititi lava fusia. Latou te oʻo i le maualuga o le 2.5 cm. Faʻaaliga vaʻaia le lagona o le translucency, maua se lanu efuefu-lanumeamata lanu. I luga o le pito i luga o loʻo iai stains-stains o se pogisa leo. Fugalaʻele e paʻepaʻe ma mumu fesoasoani, e oʻo atu i le 1 cm le lautele

Pearsonii

O le spherical tino e tusa ma le 1.5 cm le maualuga. Lanu talafeagai mai lanumeamata lanumeamata i le samasama-lanumeamata... O fugalaʻau e lanu viole-piniki, 2 cm le lautele.

Faʻaletonu

O le laʻau e fausiaina ni aluga lauiti o le tele, laʻititi, lanumeamata-lanumeamata lanumeamata.

Laʻau (Frutescens)

O laupepa laupepa ua fusia, faʻapipiʻi, lanumoana-lanumeamata i le lanu. O se fugalaʻau e lanumumu pe moli moli e iai lona pupula samasama autu.

O le laʻau e matele ina fausia ni kolone ona o lona vave ola.

Faapaʻepaʻe (Albescens)

O le suamalie ei ai laulau lanumeamata-lanumeamata laulaʻau faʻasolosolo ma papaʻe pubescence. O le foliga o laulaʻau o obovate. Fugalaʻau papaʻe lanu ma moli samasama.

Faʻasese conical (Obconellum)

O le tino o se suamalie, tusa o le 2 cm le lautele, ei ai lona fesuiaʻi o foliga foliga. O le lanu o laulaʻau e lanumeamata ma tamai togi pogisa. E samasama fugalaʻau.

Conophytum nanum (Nanum)

O laulaʻau e tino, lapoʻa ma le lautele e naʻo le 7 mm. Fugalaʻau ma le lautele o le tusa 1 cm, lanu samasama ma fluffy petals.

Elisaia

O se papalagi suamalie ma lamolemole, lanumoana-lanumeamata laʻau ma le liʻo e tusa ma le 3 cm. E ufiufi laulaʻau i tamaʻi pogisa... Fugalaʻau samasama fugalaʻau ia Oketopa.

Flavum

Itiiti suamalie i le tulaga o le lua meaty fused laulaʻau lanumeamata ma tamaʻi lanu enaena blotches. O le maualuga peduncle e faʻapaleina i se fugalaʻau samasama.

Pelicidum (Pelicidum)

O le ituaiga e iloagofie i le intergrown laupepa lau o enaena-lanumeamata lanu. I luga o se maualuga peduncle o se paʻepaʻe paepae, tusa ma le 3 cm le lautele.

Tutusa (Pageae)

Laʻau mago ma toeitiiti lapoʻa laulaʻau lau o se lanumoana-lanumoana lanumoana... O se tasi o ituaiga tele, o lona maualuga mafai ona oʻo atu i le 5 cm. Fugalaau e samasama ma moli.

Keysatam (Quaesitum)

O le tino o le suamalie e lapo-mafolafola ma se tipi i le ogatotonu vaega.

O le lanu o laulaʻau e lanu efuefu-lanumeamata pe malamalama lanumeamata, o isi taimi e pogisa lanumeamata moto.

O fugalaʻau e nofo toʻatasi, paʻepaʻe.

Faʻaleaogaina (Truncatum)

O mea suamalie e faʻapipiʻi ai hummocks ma tele ulu foliga foliga, o ia mea taʻitasi o se pea o accrete laupepa laupepa e mitiia ma toe faʻafouina tausaga uma. O le pito i luga o laulaʻau, e lanumeamata lanumeamata, lanumoana-lanumeamata, efuefu-lanumeamata poʻo mumu, e mafolafola ma se loloto taʻe. Fugalaau e laʻititi, po, ma se manogi vaivai paolo samasama sesega.

Apiatum

Faʻaletausaga suiga, laʻititi, fusi latalata laʻau, lanumeamata ma le samasama samasama ma pogisa lanumeamata lanumeamata.

I le tautoulu, samasama poʻo moli moli foliga mai i le va i le va o lau.

Conrad (Conradii)

Faʻapuʻupuʻu, palapala ufiufi, leai ni laʻau suamalie. Laʻau faʻapipiʻi, keeled-triangular foliga, 3.5 cm le umi ma 0.9 lautele. O le lanu o laulaau platinum e lanumeamata lanumeamata, ma le pogisa lanu viole. Fugalaau e oʻo atu i le 3 cm le lautele, samasama i le lanu.

Faigofie

O se laʻau e iai lona tino lapoʻa o le lanumeamata lanumeamata lanumeamata faʻasolosoloina. Malosiaga vaʻaia pupula laulelei paʻu, 1.5 cm le tele O fugalaʻau e lanu viole pe papaʻe.

Avenantii

O se papala vaivai e suamalie ma se tino lapopoʻa, e faia ai ni fala e ufiufi ai le eleele ma aluga. Leaflets glabrous, paga, 1.5 cm maualuga ma lautele... Faʻafoliga i le pito i luga ma faʻanoanoa i le ogatotonu. O le lanu o laʻau e lanu efuefu-lanumoana pe lanumeamata-lanumoana.

O fugalaʻau e sesega piniki, lanu viole poʻo le paʻepaʻe ma e tuʻuina i luga o se uumi peduncle tube.

Koubergense

O se laʻau suamalie ma tino, suamalie, elea mumu. Leaflets 1-3 cm le lautele ma 1.2 cm maualuga ma truncated apex. O le lanu o le laupepa peleni mafai ona sukalati enaena, oketi poʻo samasama samasama ma maʻila malamalama. E le o faaleoina le va. O fugalaau e papaʻe pe paʻe, piniki-viole i foliga o fetu.

Lanu samasama (Luteum)

Laʻau suamalie 4 cm le maualuga, e aofia ai tamaʻi tino tino fausiaina kulupu. O laulaʻau e lapotopoto, lanumoana-lanumeamata, matua pipiʻi faʻatasi i le tasi ma le isi ona latou tuʻu eseʻese e se tau le vaʻaia vaʻa i luga o le toeititi mafolafola luga. Fugalaʻau e nofo toʻatasi, samasama.

Tausiga

Moli

O le laʻau o loʻo manaʻomia le la... Ae e aoga le faia o lapataʻiga ma faʻatoʻaga faʻatauina pe talavou laʻau. O a latou masani i ave o le la e tatau ona faifai malie, a leai o le conophytum e ono afaina ai le mu.

O le lanu teuteuina o le sua ma le malosi o lona tino faʻamoemoe i le aoga o le moli. I le leai o se la, o le laʻau e vaivai, lemu, faʻapalapala ma leai se ola.

Vevela

I le taumafanafana, o le laʻau lagona sili fafo i le averesi o le vevela o le +30. I le taumalulu, mo le conophytum, o le vevela e tatau ona tausia mai le +15 i le +6 - e manaʻomia lea mo le manuia o fugalaʻau. Afai e le taua, oe le mafai ona fefefe i le latalata mai o le laʻau i le vevela radiator.

Nofoaga

I le fale, faamalama sills i le itu i saute e talafeagai mo le tuʻuina o le conophytum. Lenei nofoaga o le a faʻamalieina a latou malamalama-manaʻomia. I le taumafanafana, e mafai ona faʻaalia le laʻau luga o le poletito, loggia pe ave i fafo i le togalaau.

Faasusu

O le tulafono autu pe a faʻainuina le fualaʻau o le puipuia o le soona susū... I le vaitau o olaola o le vaitau, e tatau ona faia le vai ma le faʻaeteete ma le faʻasao, e aunoa ma le oso i luga o lau ma, sili i lo mea uma, e ala i le palallet.

Mo taimi malolo, taofi le faʻasusu seʻia oʻo ina manifinifi le paʻu o laulaʻau tuai o le conophytum ma aliali mai laulaʻau fou mai iina.

Faʻalagolago i le ituaiga o conophytum, o vaitaimi o ola togalaau ma malologa ono eseese i le tulaga o taimi. A e alu, e tatau ona e mafaufau i uiga o se faapitoa laʻau.

Malu o le ea

Conophytum faʻapalepale faʻalelei ea matutu sili lelei... O ia tuutuuga mo ia o se avanoa e lagona ai pei i totonu o se natura siosiomaga. Ma e leai se faʻaopoopo moisturizing ma spraying le manaʻomia.

Laʻei pito i luga

Conophytum mafai ona fafagaina tasi i le masina i le taimi o le ola ola vaitau.

O fatuga sauniuni mo laʻau suamalie e talafeagai, i le fualaʻau afa faʻaititia mai na faʻailoa i faʻatonuga.

Le palapala

O le eleele mo le conophytum e tatau ona matala... Peat mixtures e matua le fetaui mo ia. E sili ona lelei le faʻaogaina o se faʻapitoa, saunia-saunia substrate mo cacti ma succulents, pe saunia se tuʻufaʻatasiga mo totoina oe lava, aofia ai i totonu:

  • oneone vaitafe;
  • laufanua laufanua;
  • omea mumu.

I le 2: 2: 1 faʻatusatusa.

Teuteuina

E le manaʻomia e teuteu ni fualaʻau.

Toe gaosia

Tipiina

Gaosia pe a amata ona aliali mai ni lau fou.

  1. O se laulaʻau fou ma se vaega o le laʻau e vavae ese ma le faʻaeteete i se naifi maamaʻai, o le tipi e mago mo le 2 aso.
  2. Ona tuu lea i luga o le eleele matutu, saunia muamua ma tuua mo aʻa.

O le faʻainu muamua e mafai ona faia pe a maeʻa le tolu vaiaso. O le lelei o lenei metotia o le faʻateleina o lona faigofie, o le le lelei e mafai ona mafua mai atonu na o le mea moni e faapea mo le faapipiiina oe manaʻomia le i ai o se matua matua avanoa.

Fatu

O fatu o le Conophytum e fanafanau lava... O le lulu saito e tatau ona faia i le faaiuga o le taumalulu.

  1. Afai o le totoina o mea totino e seleseleina tutoʻatasi, ona tatau lea ona teuina fualaʻau na aoina mo ni masina i totonu o se potu malulu pogisa, ma faʻasusu mo ni nai itula ao le i lulu.
  2. O fatu e tuu i totonu o se koneteina i luga o le susu susu o le eleele saunia ma sausau i le oneone.
  3. Ufiufi i le pepa ma faʻamamago le eleele seʻia aliali mai ni fatu.

E mafai ona e mauaina nisi faʻamatalaga maeʻaeʻa e uiga i foliga o le toe gaosia ma le ola o maʻa ola i se isi tusitusiga.

Faʻaliliuga

E le masani ona manaʻomia le tuiina o le Conophytum, averesi, tasi i le 4 tausaga. E sili le mea lea pe a le moe le laʻau. O le fesuiaʻiga koneteina tatau ona tusa ma le 10 cm loloto, 5-10 cm le lautele.

  1. I le pito i lalo o le tanoa fou, o se alavai alualu i lalo ua faʻataʻatia mai, tusa ma le 1.5 cm le mafiafia.
  2. O le laʻau e aveʻese mai le container tuai faʻatasi ai ma se paluga eleele, o aʻa e faʻamamaina o le eleele ma mulumulu i le vai.

E faʻatoa mafai ona faʻasusu i ni vaiaso se lua peʻa uma ona tui.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le laʻau faʻaalia le maualuga teteʻe atu i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.... Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona aliali mai se apogaleveleve, o le a fesoasoani e faʻafetaui le togafitiga o le fungicide. Lea pala ma laau toto maliu e mafai mai le sili atu o susu. Afai o laupepa laupepa o le conophytum ua magumama ma leiloa la latou uluaʻi lanu, e leai se moli o le laʻau.

Faigata o mataupu

  • Sese laʻau tuputupu aʻe... O le tuai pea o laʻau e leʻi maliu, ae o le fou ua amata ona tupu - o le conophytum na amata ona faʻasūsū vave i le sau mai le moe.
  • Conophytum e le fuga... O mafuaʻaga mafai ona taoto i le le lava meaai paleni, toilalo o le taimi o le fui, utiuti moli.
  • Paʻu enaena i laulaʻau - o le laʻau maua se la susulu.

O maamaʻa e feola mai i le fale e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. A aunoa ma se fefe, oe mafai ona faʻatau le vending conophytum, o le a mautinoa lava o le a avea o se mafanafana ma i le taimi lava e tasi o se faʻavae faʻaopoopo i totonu o loʻo lata mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cardigan. Pattern u0026 Tutorial DIY (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com