Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Filifiliga maualuga moega malologa mo teine, aitia lelei

Pin
Send
Share
Send

O aso nei, o ituaiga eseese o meaafale e ofoofogia. Moega o tamaiti e leai se tuusaunoa. Faʻamoemoeina i le itupa ma le matua o le tamaititi, e mafai ona filifilia i latou i ituaiga eseese, lanu ma foliga. O le potu i luga o le fale mo se teine ​​o le a avea ma sili lelei filifiliga mo le faʻaauupegaina o se vasega pepe. O meaafale e muamua, aoga ma tamaiti uma e fiafia iai, aua e mafai ona tuʻufaʻatasia le tele o mea aoga i le taimi e tasi.

Foliga foliga

Moega maluga o tamaiti e pei o se faʻataʻoto. Latou te 'eseʻese i le mulimuli o loʻo i ai le muamua ma le lua fola o ni mea momoe. I le moega malolo, o le moega e naʻo le pito i luga e tu ai. E mafai ona faʻatulagaina le vaega i lalo i auala eseʻese. O fale gaosi meaafale o loʻo iai ni filifiliga mo ia moega. Faʻamoemoeina i le matua o le tamaititi ma ana lava mea e manaʻo i ai, o le vaega pito i lalo e mafai ona faʻaauupegaina i se laulau galue, o se faiga mo le teuina o lavalava, o se taʻaloga e fai ai, se sofa.

Tulaga faatonuina

I le faʻataʻitaʻiga masani, o le nofoa i luga. O le vaega pito i lalo o loʻo tumau pea le saʻoloto. Lenei filifiliga faʻatagaina oe e faʻavasega le avanoa i le pule faitalia a lē e ana ma faʻalagolago i mea e manaʻomia e le tamaititi. E mafai ona e tuʻu le avanoa avanoa ma faʻaaoga mo taʻaloga. O le isi filifiliga e aofia ai le tulaga o le kapoti, fata mo le teuina o lavalava, meataʻalo, tusi. Mo tamaiti aʻoga ma talavou, ua faʻapipiʻiina se kesi suʻesuʻe ma drawers e mafai ai ona tuʻu uma iai meaaoga a le aʻoga, komipiuta, masini lolomi, ma tusi.

Ma le sofa

O le faʻapipiʻiina o meaafale teuteuina, e pei o se sofa, mai lalo o le potu i luga o le fale mo se teine, e faʻatagaina ai oe e maua se nofoaga lelei e mafai ai e se tamaititi o soʻo se tausaga ona malolo ma faitau se tusi. O fale gaosi meaafale e ofoina atu le tele o sofa. Mo teine ​​aʻoga faʻataʻitaʻi, o faʻataʻitaʻiga o foliga le masani ai e sili atu ona talafeagai. E mafai ona avea ma sofa i foliga o meaola, tagata mai tala faʻasolopito, atavili. O ia meaafale o le a mautinoa faʻamalieina soʻo se teine. O le foliga saʻo foliga o le sofa e fetaui lelei mo teine ​​matutua.

Ma le galuega poʻo le taʻaloga vaega

O le potu i luga o le fale ma le malae taalo mo teine ​​e fautuaina mo tamaiti e sili atu i le 12 tausaga le matutua. Lenei filifiliga o le a sili ona mafanafana ma manaia, ona o teine ​​e mafai ona maua le fiafia iina. Mo tamaiti toaaga, oe mafai ona filifilia se taʻaloga eria i le tulaga o se faʻaseʻe. O se moega i foliga o se fairytale maota matagofie o le a foliga manaia foi. Tamaiti o le a matua fiafia i le pupula fale, o iina e mafai ona latou taʻalo ai ma maua ai le fiafia.

O le moega malolo ma se nofoaga galue o se laulau mo suesuega ma fiafia i ai. E masani lava, o ia ituaiga faʻatusa e faʻaopoopoina i fata, kapoti, ia e talafeagai mo le faʻapipiʻiina o se komepiuta, teuina o tusi, meaaoga a le aʻoga, meataʻalo. Laulau, faʻalagolago i le ituaiga o masini, o:

  • Tumau - o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e le mafai ona faʻasalalauina pe suia. E masani ona iai se countertop lapoʻa;
  • Toe faʻafoʻi - o oloa e mafai ona sefe tele avanoa i totonu o le potu. Afai e tatau ai, o le laulau e mafai ona faigofie ona tuleia i totonu;
  • Transformer tables - o ia ituaiga faʻatusa o loʻo gaugauina fausaga poʻo se fausaga fausia i totonu o le puipui.

Ma lavalava

Mo ofu i fafo ma ofu masani, mea e momoe ai i totonu o le potu, e manaʻomia se mea e teu ai. Wardrobes mafai ona faʻapipiʻi i le pito i lalo o le potu maualuga. O lenei filifiliga o le a faʻatagaina ai oe e teu faʻalelei mea talafeagai uma. O le faʻatumuina totonu o le kapeneta tatau ona i ai se pa ma tautau mo ofu i fafo, fata mo ie lino i aso uma, drawers mo seevae, matau mo ato ma mea faʻaaoga.

E mafai ona matala faitotoʻa o teuina i auala eseese ma:

  • Swing - o lenei filifiliga e fetaui lelei mo tamaiti laiti;
  • Sliding - e faigofie ona faʻaoga, sefe le avanoa;
  • Gaugau - o le faiga o le tatalaina o ia faitotoʻa e taʻua o le "maliega". O le faʻataʻitaʻiga ma faitoto gaugau o le a faʻalauteleina ai totonu o potu a tamaiti.

Faʻapipiʻiina se moega i luga o le fale ma se ofu faʻaofuofu o le a avea ma aulelei ma muamua fofo. I se faʻaopopoga, teuteu foliga o le a faʻamatagofieina soʻo se potu. Mo se faʻataʻitaʻiga, ata o manu, fatu, butterflies e talafeagai mo tamaiti aʻoga faataʻitaʻi. Tamaiti aʻoga teineititi o le a fiafia i faʻata poʻo ni eseʻese faiga.

Filifiliga o lanu ma autu

Ae mo lanu ma autu o meaafale mo potu a tamaiti, o le lele o mafaufauga o tagata mamanu e toetoe lava a leai se tuaoi. O le filifiliga o lanu e masani ona faʻalagolago i mea e manaʻomia e le tamaititi, faʻapea foʻi ma lona matua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e maua e tamaiti laiti meaafale i lanu vaivai:

  • Caramel piniki;
  • Lanumoana malamalama;
  • Oneone;
  • Lanumeamata lanumeamata.

O ia leo ei ai sona aoga aoga i lagona o le tamaititi tulaga, latou i ai se faʻafilemuina aafiaga. E mafai e teine ​​matutua ona filifili se moega maualuga i le pupula o lanu. Totonu o mea mumu, piniki, tipolo, raspberry lanu foliga ofoofogia. O pupuni taofiofia ma malu e talafeagai mo se tamaititi matua: beige, olive, malamalama piniki, peach, lanumoana. Ina ia puipuia le potu mai le foliga manaia, e mafai ona e faʻaopopoina malamalama i totonu totonu. E mafai ona mūmū aluga, 'ie o le pāuli. O le potu o le a foliga manaia ma muamua.

O le sili ona lauiloa meaafale autu mo le potu o se teine:

  • Gataifale - paʻepaʻe-mumu-lanumoana mamanu o se potu o tamaiti e talafeagai e le gata mo se tama tama, ae faʻapea foi mo se teine. E mafai ona avea elemeni o mea moega i luga o le moega ma foliga o se galu, taula;
  • Talafatu, katuni - mo se teine, o se potu i le pito i luga o le fale o se maota poʻo se taʻavale mai se ata lauiloa o le a avea ma se meaalofa moni. O meaafale ma mea teuteu teuteuina o le a avea ma mea taua o le potu atoa. Faʻapea foi lauiloa o loft moega faia i le autu o atavili mataitusi;
  • Faʻamoemoe masani - e masani ona maua i latou i le mamanu o meaafale mo teine. Fugalaʻau, laʻau, manu e mafai ona faʻaalia i luga o foliga.

Ulaʻi moega i le tulaga o taʻavale, fale faʻaleoleo, roketi, 'olo, ona o latou le masani ai tisaini, mafai ona fai lava si taugata. A faʻapea e faʻatapulaʻa avanoa tau tupe, e mafai ona e faʻatauina se mea taugofie i luga o le fale i se lanu le mautonu, ma teuteu foliga i pepa faʻapipiʻi, ata e atagia mai ai le fiafia o le teine.

I se faʻaopopoga, i le taimi o sauniuniga o tamaiti mo aʻoga, pepa faʻapipiʻi ma ata o numera, mataʻitusi, foliga geometric mafai ona tuʻuina i luga o puipui o meaafale. Ua teuteuina mea teuteu, ua faʻatau i le faleoloa. E mafai foi ona e faia oe mai palasitika, ie, pepa.

Foliga faʻaonapo nei

I aso nei, o tagata gaosi meaafale o loʻo taumafai e faia sili sili ona lelei, aoga ma aso nei faʻataʻitaʻiga o le a ausia uma manaʻoga o tamaiti. O loʻo taʻoto moega maualuluga mea faʻaopopo mo tamaiti toaaga. I le faʻatau atu e mafai ona e vaʻai i oloa ma faʻaseʻe, maea, taʻaloga taʻaloga.

Mo tamaiti aʻoga ma talavou, o se moe moe ua filifilia, lea e faʻaauupegaina ma mea uma e manaʻomia mo vasega, faitau, aʻoaʻo. O nisi faʻataʻitaʻiga ua i ai le tuʻufaʻatasi komepiuta tu. Meafale mafai ona faʻaauupegaina ma fata faʻaopoopo mo se lolomitusi, stereo system, DVD player. Fata ma faʻaputuga mo CD ma DVD o loʻo faʻapipiʻi luga o le kesi.

Nisi moega ua fausia-i moli luga o le galuega. Le nofoaga e faitau ai le tamaititi, tusia ata, suʻesuʻega e tatau ona malamalama lelei. I se faʻaopopoga, o moega e mafai ona faʻatumuina i malamalama malamalama. I se isi itu, o se nofoaga moe i foliga o se faʻirytale Castle ma moli o le po i foliga o sulu. I se faʻaopopoga, e i ai foi filifiliga mo le uluaʻi mea faigaluega o meaafale mo se teine ​​- o se nofoa faʻataʻavale moega ma moliuila TAITAIINA i luga o le faʻatonutonu panel ma ni emo emo auala.

Tele mea gaosi meaafale faia masani moega. I lenei tulaga, o le autu, lanu lanu ma isi mea faigaluega o le moega e talanoaina. O se auala taʻitasi i tagata taʻitoʻatasi tagata faʻatagaina oe e filifili le sili ona talafeagai faʻataʻitaʻiga o le a faʻamalieina uma manaʻoga ma manaʻoga o le tagata faʻatau.

Le mea e mafaufau fuafua i le tausaga o le tamaititi

A filifilia ni mea i totonu, mafaufau i mea nei:

  1. Saogalēmū - o moega uma, potu faʻa ofu, laulau, fata ma mea teuteu e le tatau ona lamatia ai le soifua maloloina o tamaiti. Ae e te leʻi faʻatau, e tatau ona e suʻesuʻeina ma le faʻaeteete sitepu uma, itu, sitepu. E tatau ona aunoa ma ni tulimanu maʻai, talatala, naʻo laina lamolemole, lapotopoto. O le maualuga o autafa e tatau ona filifilia ina ia le paʻu le tama mai le moega i se miti. E fautuaina e faʻaauupegaina faʻasitepu ma handrails;
  2. Mautu fausia - ia mautinoa e siaki le moega maualuga ma mea uma, kapoti, laulau. Faʻamau ma fesoʻotaʻiga e tatau ona faʻatuatuaina ma anagata. A leai, ono manuʻa le tamaititi;
  3. Ina ia tausia le tulaga saʻo o le tamaititi, a o moe o ia, e fautuaina e filifili mo se orthopedic mattress model. E taua tele lenei manatu, talu ai o le musculoskeletal system i tamaiti o loʻo tupuolaola lava;
  4. O le maualuga o le moega malolo e filifilia faʻalagolago i le matua;
  5. O le moega mea e tatau ona hypoallergenic ma siosiomaga faʻalelei. O mea totino e fai i laupapa masani e manatu e sili ona lelei. Faʻapea foi, meafale elemene mafai ona faia i uʻamea, palasitika, MDF, chipsboard.

O le apefai i se laʻititi tulimanu o le a sili atu le toʻafimalie nai lo le saʻo. Le faʻataʻoto ata e sili ona faʻatau mo tamaiti matutua.

I se faʻaopopoga, o le ituaiga ma le ituaiga o potu i luga o le fale e faʻamoemoe i le tamaititi tausaga:

  • Tamaiti matutua 2-3 tausaga - o se moega e tu i le maualuga o le latalata i le 1-1.2 m talafeagai mo i latou. Nei o le maualalo faʻataʻitaʻiga o uma. O le mea lea, o le a faigofie mo le tamaititi ona aʻe, alu ifo i faasitepu. E fautuaina le tuʻuina atu o le fiafia i faʻataʻitaʻiga ma itu maualuga, lautele sitepu. Uma elemeni o le taaalo eria tatau ona faʻaauupegaina i fasteners malosi;
  • Tamaiti e ova atu ma le 5-7 tausaga le matutua - filifili se moega maualuga: 1.3-1.6 m Mo se teineititi e 7 tausaga le matua, e mafai ona e setiina se galuega e mafai ai ona ia suʻesuʻe, faitau, tusi ata;
  • O le ata pito sili ona maualuga o le falealuga mo le teineititi o le 1.8-2.0 m. I ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, o le tele o avanoa avanoa e faʻasaʻolotoina i luga o le vaega pito i lalo ma e mafai ona e faʻatulagaina mea uma e te manaʻomia: potu teu ofu, se laulau e suia ai, se sofa. Faapitoa gauai ua totogi atu i le malosi o le fausaga, pe o le a le mamafa e mafai ona tatalia.

E mafai ona sefe le avanoa i totonu o le potu, teuteu le potu, faʻatulaga saʻo mea uma e manaʻomia mo le atinaʻe ma taimi avanoa o le tamaititi pe a fai e te faʻatau se moega faigata. O le tisaini faʻatagaina oe e faʻavasega se galuega ma taʻaloga, faʻapea foi ma le teuina o mea mo lavalava, tusi, sapalai a le aʻoga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ua mavae atu aso lelei (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com