Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga eseese toe faʻafouina, ae maise o le totoina i fanua tatala ma laʻau tausiga

Pin
Send
Share
Send

Stone rose poʻo toefaʻafouina o se matagofie ma unpretentious succulent. Tuʻua o le a le avea ma se hassle uma i le fale ma fafo.

Faʻafetai i le agavaʻa e faʻafetaui i soʻo se tuutuuga ma matagofie, minimalistic foliga mai, o lenei laʻau na maua lauiloa i le tele o taumafanafana tagata nonofo, togalaʻau ma laufanua fuafuaina.

E sili atu i le 4000 ituaiga maʻa rosa o loʻo i ai le aufaʻafefe. faitau e uiga i lenei maoaʻe suamalie i lalo.

Talaʻiga talafeagai ma a latou ata

I ituaiga eseese uma, tusa o le limasefulu e talafeagai mo le eleele i nofoaga o Lusia. Ae o latou e sili atu nai lo le faʻamalieina o mafaufauga o le sili ona atamamai laufanua fuafuaina. Mafaufau i le sili ona lauiloa ituaiga o rejuvenation.

Taualuga o le fale

O se polo faʻalauteleina, 8 cm maualuga ma 20 cm le lautele. O laulaʻau e mafiafia, e lapoʻa, ma tumutumu tumutumu e mumu. Fuga e tupu mai ia Iulai ia Aukuso ma mumu poʻo piniki fugalaʻau. Na totoina e Peretania lenei ituaiga i luga o tumutumu fale e pei o mama ola. O le mea lea le igoa o le 'eseʻese.

E mafai foi ona e faitauina faʻamatalaga auiliili pe faʻafefea ona faʻalautele ma vaʻaia taualuga o fale i lenei tusitusiga.

Wolfen

O se tamai laau, oʻo atu i le 5 cm le lautele. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, mafiafia. Fetaui lelei mo diluting susulu fugalaʻau fugalaʻau.

Mauga

Laʻititi, malosi rosettes ma mumu mumu.

Kaukasia

O se vaega iloga o le faigata "cilia" i le pito o lau. E fuga i fugalaʻauʻau ma mumu-lilac fugalaʻau, aoina i totonu o se pupuni inflorescence.

Lime

E manifinifi ona lau, aoina ile valu senitimita rosette. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, ma le lanumoana poʻo le sinasina samasama. O pito e tusitusi, enaena pe uliuli le lanu. E le fuga tele, ma fugalaʻau fugalaʻau.

Maamora

E i ai se lanu eseʻese ma lanu mumu ma lanumeamata. O le lautele o le rosette e 12 cm. E fuga mai ma mumu fugalaʻau ma sina paʻepaʻe.

Igoa

O se tamaʻi mea suamalie ma le rosette naʻo le 2-2.5 cm le lautele. O laulaʻau lanumeamata e mafiafia, ma le pito i luga burgundy ma le "eyelash" i le pito. E fuga i lanu mumu-lanu viole ma se fasi i le ogatotonu.

Cobweb

I luga o se tusi. O se ituaiga ofoofogia o laʻau ma se ese mai foliga vaaia. Laʻititi rosettes, tusa ma le 4 cm le lautele, e ufiufiina i se laʻei paepae paʻepaʻe.

O laulaʻau e lanumeamata ma burgundy motumotu, o fugalaau e laʻititi, lanu viole. O lenei ituaiga e le taliaina le malulu, o lea e tatau ai ona momoli atu i le fale mo le taumalulu.

Scion

Laʻititi, spherical rosettes e oʻo atu i le 5 cm le lautele. O lenei ituaiga e fuga mai i fugalaʻau samasama ma lanumeamata, lea e aoina i totonu o fugalaʻau.

Lusia

O laulaʻau ei ai se umi, foliga uumi foliga, luga o tamaʻi latou ufiufiina i se puʻupuʻu downy. O le lautele o le rosette o 5-6 cm. Peduncles mafai ona oʻo atu i le 35 cm le maualuga. E fuga i fugalaʻau samasama.

Faʻafefea ona totoina se "rose maa" i le togalaau?

E oʻo lava i le tagata amata e mafai ona ia faʻatautaia le galueaina o lenei fatu. O le maʻa aʻe o le maʻa e teteʻe i le lāmala, o le susulu o le la, e mafai ai ona oʻo i le taumalulu e oʻo lava i matagi matu o matū. O se laʻau talavou e sili ona totoina ia Iuni-Iulai. O nisi taumalulu tagata nonofo toto vave pe mulimuli ane, o le mea sili ona taua o le laʻau taimi e mauaa ai i le tautoulu.

Mo le totoina, e sili atu le filifilia o se avanoa, susulu nofoaga. E le tatau ona i ai ni laau umi i tafatafa o le a pogisa ai tamaiti. O se paolo tumau e i ai se leaga aafiaga i le tulaga o le laau. O le maʻa tula e fiafia i vaega papa, o le eleele e tatau ona tamaoaiga i le oneone ma le omea.

Saunia se moega ma le oneone oneone ma le alavai, e mafai ona e faʻaogaina ai iliili poʻo maamaa.

Taua! E le manaʻomia le fafagaina o ia eleele, a leai o le a alu le talavou i le ola ola, ma o lenei o le a le lelei le aʻafia o foliga o le laʻau.

Afai e te filifili e toto se tama talavou i le fale, ae le iloa pe faʻafefea ona faia saʻo, ona mafai lea ona e faamasani ia te oe lava i lenei mea.

Eleele sauniuni ma gaioiga tekonolosi

O le moega fugalaʻau tatau ona i ai ma le oneone oneone ma se lelei alavai faiga, sili atu susu susu afaina ai le root system.

  1. Aveʻese ni vao e ono faʻaleagaina le maʻaaʻa vaivai.
  2. Faʻamama le palapala, faʻapipiʻi ma tamai maamaʻa, faʻalautele le kelei poʻo lapisi.
  3. Aveʻese le tatupu mai le ulo faʻatasi ai ma le eleele.
  4. Aua le loloto le totoina o le laau, naʻo le omiomi laʻau o laʻau i totonu o le pu ma faʻapipiʻi i le eleele. Faʻamoemoeina i le ituaiga filifilia, o le tele o le rosette mo le talavou e mafai ona 2 cm poʻo le 15. E tatau ona amanaʻia lenei pe a e faʻatulagaina le va i le va o totō.
  5. Vai le laau pe a uma ona toto.

Toe gaosia

E lua auala e faʻalauteleina ai se laʻau suamalie mo le totoina i fanua matala:

  • fatu;
  • lago - fanau.

Fatu

O le tuputupu aʻe faʻafouina ma fatu o se faigofie faigofie gaioiga, ae ona o lona umi, tele faʻatoʻaga fiafia fanafanau e tamaiti. Pe a faʻalauteleina e fatu, oe manaʻomia le sauni mo le mea moni o le totō laʻau e le mauaina uma uiga mama. Tele taimi, o lenei metotia e faʻaaoga mo ituaiga fou o maʻa rosa.

E te manaʻomia le totoina o fatu i aso mulimuli o Fepuari poʻo le amataga o Mati. Soʻo se ulo ma koneteina e talafeagai mo lenei. Manatua e fai lua alavai. O le eleele toto e tatau ona aofia ai peat, lime ma le faʻaopopoina o malala. Faasusu le eleele ma sausau fatu. E oʻo lava i le totoina, e mafai ona palu faʻatasi ma sina oneone. Aua le faʻalolotoina i latou, o lenei e mafai ona faʻalavelave i fatu.

Teuina koneteina ma ni fualaʻau i se nofoaga matala, susulu, faʻatumauina le vevela o le vevela ile va ole 20-25 ° C. I le vaiaso mulimuli ane, pe a aliaʻe le laʻau muamua, e mafai ona e amata amataina feololo feololo ae masani. E fautuaina e fai le mea lea ile fagu pasī ina neʻi faʻaleagaina laʻau. A maeʻa le lua masina, e mafai ona totoina fualaʻau matua i ni pusa eseese. O totoina i fafo e mafai ona faia i le ogatotonu o Iulai.

Tulaga masani, e mafai ona totō laʻau laʻau i eleele matala e faʻaaoga ai fatu, ae o le faʻatinoga o lenei metotia e manaʻomia ai le faifai pea ma le faʻaeteete togafitiga o moega mai vao e mafai ona faʻaleagaina ai le atiaʻe root system. Ma e le talafeagai foi mo le fuafuaina o le togalaau, talu ai e faigata ona totoina ni fatu laiti, mo se faʻataʻitaʻiga, i tafatafa o le auala.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le ola talavou mai fatu iinei.

Tamaiti

O lenei metotia e sili ona talafeagai ma taugofie pe a faʻatusatusa i fatu. Ina ua maeʻa fugalaʻau, maliu se talavou matua, ma e tele tamaiti ua fausia i lona tulaga. Afai e te le tago ia i latou, latou latou lava aʻa i luga o le eleele ma faia faʻateleina mafiafia ma sili atu matagofie.

Afai e te manaʻo e toto i latou i se isi nofoaga, ona na o le sauniuni o le eleele, faʻamalūlūina faʻatoʻatoaina ma totoina talavou rosette. Latou te faʻapalepale i le toe faʻasolosolo lelei, o le mea taua o le mafuaʻaga aʻa e iai le taimi e faʻamalosia ai ae le i malulu le tau.

Faʻaaliga! A faʻatau ni pepe i totonu o le faleʻoloa, siaki o loʻo i le laʻau le suamalie, lauʻeleʻele lau e aunoa ma ni faʻailo o le mamae.

Faʻafefea ona tausi se laʻau?

  • Sa toe faʻafouina le faʻainuina. O le maʻa le faʻaleoleo oso aʻe faʻaputuga susu i ona laulaʻau. E aoga le faʻasūsūina o le eleele i se vaitaimi matutu lava, e le sili atu ile faʻatasi ile lua vaiaso. A faʻapea o le taumafanafana na faʻamamago ma e tatau ona e faʻasusu, ia mautinoa ia aua neʻi paʻu le susu i luga o laulaʻau.
  • Laʻei pito i luga. I lalo o tulaga masani, o le maʻa tulaʻi e ola i luga o ni 'eleʻele' eleʻele ma lagona lelei. Afai e te manaʻo lau fugalaʻau fuga, ona tatau lea ona fai le fafagaina pe a oʻo i le laʻau aulia le tolu tausaga. Fertilizers mo cacti o loʻo faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa, e lelei tele mo le latou gaosiga o minerale, ae o le metotia e tatau ona afa e pei ona faʻailoa mai i le afifi.
  • Valeina se maʻa tulaʻi. Mo le soifua maloloina o le laʻau ma le matagofie o fatuga, e manaʻomia le faʻaauau pea ma matua faʻaeteete vao i le eleele i le va o le suculents.
  • Taumalulu. Faʻafetaia talia faʻapelepele lelei. O le mea sili matautia i le vaitau o le tautoulu-taumalulu o le susu mafai ona ulu i totonu o le outlet ma amata le pala gaioiga. Na o le ufiufi o laʻau i palasitika afifi, faʻamalosia maeʻa ma o le laʻau o le a toʻafilemu e solo.

    O ni ituaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻafouina o le faʻamoe e le o se aisa ma e tatau ona ave i se potu mafanafana mo le taumalulu.

E mafai ona e suʻesuʻeina atili ni nuances pe faʻapefea ona tausi se tama talavou iinei.

Ae a pe a le mauaʻa?

Afai e le mauaʻa se laʻau faʻapea i lau eria, o vao, e "fetinaʻiina" le laʻau, atonu na leaga ona aveʻesea. Atonu e 'aʻai uma laʻau faʻamago i aʻa o lau laʻau. E manaʻomia le siakiina o le 'eleʻele mo faʻalafua.

Taua! O le maʻa maʻa e faigofie ona pala, e tatau ona lava le mago o le eleele e ola lelei ai le laʻau.

Afai e te filifilia se nofoaga susulu, sauni le eleele saʻo, toto se laʻau maloloina, ma aveese ma le faʻaeteete vao, o le maʻa maʻa o le a teuteuina lau togalaʻau mo le tele o vaitau. Na ia faʻatusalia le malulu matagofie, minimalism ma sitaili i luga o lau '' upega tafaʻilagi ma e tatau ona sili atu ma sili atu le lauiloa i tagata taumafanafana.

Mai le vitio o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tupu, faʻafola ma tausi le Molodilo poʻo le Stone Rose i le togalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SAMOAN FLAG AND SAMOAN NATIONAL ANTHEM (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com