Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fugalaʻau o le matagofie ma le fiafia - lanumumu orchid

Pin
Send
Share
Send

E i ai se orchid o lenei lanu? I tulaga masani pe faʻalenatura foi, e maua ai orchids e lanu piniki, mumu, paʻepaʻe, samasama, mumu, ilaila ma isi paʻu o lanu.

Mo le tele o au teu fale o loʻo mananaʻo e fausia se motu tulaga ese ma susulu o le tropical tropical exoticism i le fale, ua avea ma pisinisi matagofie e faʻatupuina se faʻatusatusaga maoaʻe o le fugalaʻau e pei o Phalaenopsis poʻo se orchid mumu. Matou te taʻuina atu ia te oe uiga o lenei fugalaʻau ma tulafono mo le totoina i lenei tusitusiga. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

O le a lenei fugalaʻau?

Uiga

I le aofaʻi tele o orchids tuʻufaʻatasi, o le mumu tasi tu iloga faʻapitoa... I le faʻatusatusa i le natura, o lenei hybrid e matua le faʻamatalaina ma e oʻo lava i se le taualoa faleoloa faʻatoʻaga mafai ona tausiaina. Afai e maua le laʻau i ni tulaga lelei, o le a fiafia ma lona fuga faʻalua i le tausaga.

Faʻamatalaga o foliga vaaia

MANATUNATUGA: O se ata o se mumu orchid faʻaalia ai o lenei fugalaʻau moni aofia ai natura fragility ma le alofa tunoa. O ituaiga o mea totino i totonu e i ai le laʻau paee, paee, laupepa laulaʻau o le lanumeamata lanumeamata lanu ma le pupula o se tasi pe sili atu fugalaau.

O le numera o inflorescences e le malamalama ma ono fesuisuiaʻi faʻalagolago i tulaga o lona nofoaga. O ata o le orchid mumu faʻaalia ai e oʻo atu i le 40 inflorescences i luga i le tasi fugalaau.... O se uiga iloga o lenei laʻau toto o le aʻa sisiva, lea ei ai lona luga fausaga. O lona iʻuga, na te mauaina uma mea aoga e manaʻomia mo le ola e ala i le faʻasusuina o laulaʻau.

Eseese

O le sili ona pupula o na lanu orchids o:

  • mumu Ascendas;
  • Aerides;
  • Phalaenopsis;
  • Wanda;
  • Cymbidiums;
  • Cattleya

Se ata

O loʻo taʻua mai i lalo ata o eseesega o lanu mumu orchids... Faamemelo ia i latou.

"Ascocenda"

"Phalaenopsis"

"Wanda"

"Cymbidium"

"Cattleya"

Talafaʻasolopito tupuaga

O le ituaiga anamua o Majori ei ai lona tala faʻamatala e uiga i le foliga mai o orchids: o nei matagofie fugalaʻau na fausiaina o se faʻaiuga o le vaeluaina o le nuanua togafiti i se tele numera o fasimea. O felanulanuaʻi paʻu na paʻuʻu ile eleele ma, pipiʻi i lala laau, liu ma avea ma fugalaʻau sili ona maaleale.

O le Phalaenopsis o loʻo iai se tala manaia i le mauaina: i le 1750, na manumalo ai le polofesa Blume i vao mafiafia o Ambon Island, i le amataga o le afiafi na ia maitauina ai le tele o butterflies nuanua, lea na matua lilofia uma ai laau. O lona maofa na te le iloa ni tuaoi pe a vaʻai o fugalaʻau i ona apaʻau. E oʻo atu i le 170 fugalaʻau mafai fuga faʻatasi i le tasi peduncle. O loʻo taʻua e Confucius, masiofo togalaʻau, mumu orchids, i ana tusitusiga. I le seneturi lona 19, na amata ai ona totō oketi i totonu o greenhouse ma togalaau 'aina..

I se taimi mulimuli ane, o ituaiga fefiloi na fafagaina ma i le taimi nei ua uma ona sili atu i le 300 ituaiga, i totonu o le tele-lanu paolo o ia lanu mumu orchids.

Fautua ile tausiga

Moli

O le faʻamaoniga autu o se orchid mumu malosi ma matagofie o le saʻo moli.... E sili pe a fai o le moli o loʻo sosoʻo mai e faʻasalalau ma e sili atu lona susulu. Faʻaeteete i le susulu tuusaʻo o le la, o le a mu ai laulaʻau, ma i le aluga o taimi, o le fugalaʻau mafai ona atoa mu. Faʻalogo totoʻa i le lanu tuʻusaʻo o laʻau. E i ai se lanumeamata lanumeamata pe lanumumu samasama i le lava malamalama. Ae afai e le lava le malamalama, o laʻau e avea ma emerald pogisa.

Fesoasoani: E le fautuaina e filifili itu i matu o le fale e fai ma nofoaga mo le tuʻuina i ai, o le orchid o le a lagona sili atu le toʻafimalie i le itu i sisifo.

Vevela

O le vevela o le potu o loʻo tu ai le laʻau laʻau e mafai ona fesuisuiaʻi mai le 17 i le 27 tikeri Celsius i le ao ma ia le maua i lalo ifo o le + 20 i le po. O lenei vevela eseʻesega e taua tele ma faʻamaonia taimi ma tele fuga. O le laau e fiafia tele i le susū maualuga, mo lenei mafuaʻaga, i le tau sili ona mafanafana, faʻasusu i le vai i le vevela o le potu.

O le fili autu o le thermophilic mumu orchid o draft... Faamautinoa le faʻasalalauina o le ea i totonu o le potu e ala i le aloese mai le tuʻusaʻo o le ea malulu i luga o le laʻau.

Faasusu

Mo faʻasusu, faʻaaoga le le malulu, vai malu. E mafai ona faʻapuna pe, sili atu foʻi, faʻatagaina le timu. O le mea manaʻomia tele o le vai e le tatau ona ulu i totonu o le nofoaga o le tuputupu ae, a le o lea o le orchid ono pala ma mate. Liligi lemu le suavai ma i se vaitafe manifinifi. Afai e tupu le fugalaʻau i totonu o se poloka faʻapitoa poʻo se ato, faʻatofu i le vai mo ni nai minute ma a maeʻa lenei faʻagaioiga, ia mautinoa ia faʻateʻa le soʻona susu.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻasusu saʻo o se oketi:

Laʻei pito i luga

O laʻei pito i luga e mafai ona vaevaeina i ni ituaiga se lua - aʻa ma laʻau.

Rooting fafagaina e faʻapitoa ina ia mafai ona toe faʻatumuina le faʻasao o macro ma microelements i laʻau. A o le i fafagaina, o aʻa o le fugalaʻau e faʻasusu lelei. O le fetilaisa e liu suavai ile vai mafanafana ma mama. O se fugalaʻau e faʻatofuina i totonu o se koneteina vai, sasaʻa le mea na faʻatau mai luga. Tuʻu mo le 20 minute. O le tele o mea e fai e faʻateʻaina pe a maeʻa ona tafe i totonu o le fata.

Foliar laei e faʻaaogaina:

  1. i le taimi o le tupu tele o le laʻau;
  2. ma le chlorosis (le lava o faʻamaoniga elemeni);
  3. i mataupu pe afai o le muamua metotia e le talafeagai: pe a fai o le aʻa polokalama ua faʻaleagaina.

Matamata i se vitio i luga o le saʻo faʻafoligaina o orchids:

E ala ile fesiitaʻi

E masani lava ona totoina le orchid ia sili atu ma le tasi i le 2 tausaga talu ona fuga le laau.... E ui lava i nisi tulaga e alagatatau ona faia lenei mea teisi tele. Afai na maitauina o pito o aʻa na amata ona sosolo i totonu o pu alavai, leai se uiga e tosoina ai, e tatau ona faia se taotoga. O isi taimi o laʻau paʻu maualalo, e le lava meaai, e mafai ona tautala i le maopoopo.

O le taotoga e faia i le tele o tulaga masani:

  1. ua saunia se ipu malamalama;
  2. o le faʻavae e aveina pe gaosia tutoʻatasi (mo lenei e tatau ona fefiloi le paʻu ma sphagnum lumi, faʻaopopo sina tamaʻi malala, maualalo folau peat);
  3. tuʻu alavai i le pito i lalo o le fugalaʻau, faʻatumu le faʻavae, toto se fugalaʻau ma faʻatumu le vaega talafeagai o le lalolagi.

Taua: A maeʻa le faʻasologa, o le ulo ma le orchid e tuʻuina i totonu o le potu pogisa mo ni nai aso ma e faʻagata lava le faʻasusu.

matamata i le vitio e uiga i le tonu totoina totoina6

E ala i le toe gaosia

I le fale, e mafai na ona faʻatoʻa se laʻau na o vao., faʻaaogaina "tamaiti" poʻo taualumaga. E mafai ona amata le faʻagasologa i le taimi lava e uma ai le fuga. E ui lava o nisi taimi fai faʻatoʻaga fono ma le mea moni e le o le aū fana. Se tasi, ioe, despairs, le malamalama o lenei tulaga e tatau ai ona galue. Ina ia faia lenei mea, amata i le vevela.

I le ao, o le ea e tatau ona faʻamafanafanaina e tusa ma le +28 .. + 30 C, i le po, i se isi itu, pa'ū i le +18 .. + 20 C. I le vaitaimi lava e tasi, e tatau ona faʻamautinoaina le taua tele o le susū i totonu o le potu. E manaʻomia foi le maitauina o la o le la e paʻu luga o le fugalaʻau, ae aua le susunuina.

A oʻo loa le "fanau", e tatau ona e faʻatali seʻi i ai ni a latou lau ma aerial aʻa a itiiti mai e 5 milimita le umi. Seʻi vagana ua maeʻa ona mafai loa ona tuʻu ese le vaega lea mai le "tina" togavao ma toto i totonu o se fugalaʻau fou.

A le faʻavaeina aʻa o le ea, e tatau ona vaevaeina gaioiga ma tuʻu i totonu o le vai, ae ui i lea, na o le rhizome na o sina paʻi i le vai. Afai e le mafai ona faʻatali ia maua le manaʻoga taunuʻuga i se taimi vave e mafai ai, e fautuaina e toto le "pepe" i totonu o se substrate muaʻi faʻatumuina ma faʻaosofia sooupu.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻateleina o le oketi e tamaiti:

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le orchid mumu e taʻua o le ituaiga o orchid e masani ona aʻafia i faʻamaʻi laulaʻau e le sosolo. O le amataga o le faʻamaʻi o loʻo faʻamatalaina e le le iloa faitau. Ae o loʻo i ai isi faʻamaʻi o le togavao: nofoaga siama, pala, eseʻese siama, antracnose, fusarium.

O faʻamaʻi e le pipisi o le orchid mumu e masani ona taatele... E masani ona faitio le au fai togalaʻau ile amata ona liu samasama o laulaʻau o orchids ma e le umi ae maua e le latou togavao atoa se samasama samasama. O se mea e manaʻomia mo lenei mea atonu o le le iloa tusitusi.

Faaiuga

O orchids mumu o ni fugalaʻau o le a faʻafiafiaina soʻo se avanoa, o lea e tatau ai ona e faʻaalu sina taimi teuga e fiafia ai i le fuga umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: My Dracula Orchid Collection 30 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com