Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Capricorn, jellyfish head, ornatum ma isi ituaiga o astrophytum. Tulafono mo le tausiaina o se kaketo fetu

Pin
Send
Share
Send

Astrophytum (Astrophytum) poʻo le cactus-star, na afua mai i le ituaiga o tamaʻi kelope o le cacti. Homeland - Mekisiko, setete i saute o Amerika.

O laʻau e i ai le foliga o se masani fetu pe a vaʻaia mai luga, o le mafuaʻaga lea na maua ai e le fugalaʻau lenei igoa. Mo astrophytums, lagona malamalama specks luga o le au o uiga, e mitiia susu.

Nisi sui ua piʻo pe vaivai toloʻa. O le lanu o le pogai e enaena-lanumeamata. Fugalaʻau tupu i le taumafanafana.

Faʻamatalaga o meaola ituaiga astrophytum ma ata faʻatasi ma latou

Sei o tatou iloiloina auiliili i ituaiga o succulent astrophytum. I le ata e mafai ona e vaʻai pe faʻafefea ona vaʻaia e ituaiga o laʻau.

Capricorn (capricorne, senile)

Capricorn astrophytum i le amataga laasaga o le atinaʻe e faʻataʻamilomilo, ma ina ua maeʻa se vaʻaiga foliga. O le ogalaau e lanumeamata lanumeamata. E i ai ni tili uumi faʻasiofoina ma tamaʻi moli.

Vaega:

  1. Lapoa oʻo i le 15 cm.
  2. O le maualuga e oʻo atu i le 25 cm.
  3. O le lanu o fugalaau e samasama samasama, ma se liʻo mumu i le ogatotonu.

O le laʻau e mugala-tetee, e le manaʻomia soo faʻateleina. E fuga fuifui i le amataga o le taumafanafana po o le tuai o le tautoulu.

Coahuilense poʻo coahuilense

Astrophytum coauilense ei ai le lanu efuefu-lanumeamata lanu o le au... I le talavou tausaga, o le ogalaau e spherical; a o tuputupu aʻe, na te mauaina se pou pou foliga. Ivi asoʻai i le aofaʻi o 5 fasi. E le tupu aʻe i se itu. O fugalaʻau e lapoʻa samasama ma le piniki poʻo le moli tutotonu. E leai ni vao tuitui.

Ole faʻamalosiʻau ole Astrophytum e teteʻe ile maualalo ole vevela ile paʻu ile 4 tikeri. Eseese i le telegese o le tuputupu aʻe. Talosaga i le susulu o le la.

Ulu ulu (caput medusae)

O le Astrophytum jellyfish head e puʻupuʻuina ona paipa i le tele o setae.

Vaega o le vaʻaiga:

  • Lautele 2.2 mm.
  • Maualuga e oʻo i le 19 cm.
  • Malosi, piʻo piʻo (1 i le 3 mm uumi).

O fugalaau e samasama samasama ma le ogatotonu mumu.

Fetu (asterias)

Astrophytum stellate - o se mea telegese-ola meaola, leai ni nila... O le cactus e oʻo atu i le 15 cm, o le lanu e efuefu-lanumeamata. O le numera o ivi asoaso o le 6-8 ma isi vaega i le ogatotonu. O fugalaʻau e silky, samasama, 7 cm le lautele, 3 cm le umi.O le ogatotonu e lanu mumu lona lanu.

Stellate astrophytum i le tautotogo e maaleale i le susulu o le la. Pe a fesuiaʻi i le faiga o le taumafanafana, e faʻapaolo le laau seʻi oʻo ina fesuiaʻi ma le la.

Asterias Super Kabuto

Astrophytum Super Kabuto o se galue fanua o Stellate Astrophytum. Lenei ituaiga na fafagaina i Iapani ma e le tupu i le natura.

O le cactus e iloga i ona lapopoʻa solo o vaega o loʻo tu uma i luga.

Vaega iloga:

  1. Faavaa faigata.
  2. Laʻau Laʻau.
  3. O le lautele o le tina toto e tusa ma le 8 cm.
  4. Laʻitiiti.
  5. Snow-sinasina tamaʻi vao.

Astrophytum asterias e matua ita i lona aiga. E tigaina ma le tiga le faʻalolotoina o le aa aa pe a totoina.

Myriostigma (myriostigma)

Astrophytum myriostigma (tele-pollen, afe-speckled) e le faʻamatalaina. E leai ni nila, o le pogati e lanumeamata lanumeamata, e ufiufi i tamaʻi efuefu-papaʻe mataʻitusi.

O suʻega o lenei ituaiga e masani ona lapoʻa ma faʻafoliga. O le aofai o pito e eseese (masani lava e uiga i le 5). Fugalaau aapa 6 m i le lautele. O le lanu e samasama samasama, o isi taimi ma le lanumumu-lanumumu faʻaʻi.

Ornatum (ornatum)

Astrophytum ornatum (teuteuina) o le sili ona maualuga i lona ituaiga. Faʻaloaloa atu i le 2 mita le maualuga i le vao. O fualaʻau e faʻatulagaina i laina faʻasoʻo. Pogai i se talavou tausaga e spherical.

Uiga taua o Astrophytum ornatum:

  • Ogalaau lanumeamata pogisa ma togitogi siliva, vaevaeina i 6-8 ivi asoaso.
  • Nila nila Brown e oʻo atu i le 4 cm le umi.
  • O le maualuga o le potu tulaga o le 30-40 cm.
  • Lapoa 10-20 cm.

Aso fugalaau, samasama samasama. O le suamalie o lenei ituaiga e le faʻamaoni i le tausiga. Astrophytum ornatum (teuteuina) fuga pe a fai e le itiiti ifo i le 25 tausaga. Young cacti o lenei ituaiga e le fuga.

Tulafono masani o le tausiga

Astrophytums - malamalama malamalama i le gaʻo... E sili atu le tuu i latou i sautesasaʻe po o saute faʻamalama. Laʻau manaʻomia malosi moli i le tausaga atoa. I le vevela tele, tuu i le paolo. I le taumafanafana, o le ea vevela o loʻo tumau i le tusa ma le 20-25 tikeri luga atu o le zero.

Mo astrophytums, vevela eseesega i le va o le ao ma le po e taua. I le taumafanafana, e tatau ona siʻi atu i le poletito poʻo le faʻapaologa i le po. Cacti tatau ona puipuia mai le ea timuga. I le tautoulu, ua tuʻu i lalo le vevela e sauniuni ai mo le taumalulu. Leai se moli faʻapitoa e manaʻomia ile vaitaimi lea.

Faalogo! I le taumalulu, o le vevela pulega mo astrophytums tatau ona teuina i le tulaga o le + 10-12 tikeri, a leai o fugalaʻau o le a le fausiaina ma cacti o le a le fuga.

E faʻatulaʻia le Astrophytums i totonu o le paluga faʻapitoa e fai i le eleele. E sili atu le aua le faʻatauina substrates taugofie ona o latou le lelei uiga. Mo le totoina, e mafai ona e faʻaaogaina eleele saunia e ala i le faʻaopopoina o vaitafe oneone. Ina ia taofia le pala, faʻaopopo sina malala malala.

Vaega o faʻasusu astrophytums:

  • I le vaega o le tupu tele, o le laʻau e faʻasusu e le aunoa, ae i le feololo.
  • I le va o faʻasusu, o loʻo vaʻaia avanoa ina ia mago ai le faʻaputuga eleele.
  • I le tautoulu, e faasolosolo lava ona tuuitiitia le susu i se mea maualalo; i le taumalulu, o le eleele e tuua mago.
  • Astrophytums e faʻainuina i vai vaivai vai.

E le faʻatagaina ona maua le susū i le au i lalo.

Fesuiaʻi laau pe a tatau ai. Faʻapitoa faʻalautele faʻapipiʻi faʻaaoga tasi i le masina i le tautotogo ma le taumafanafana. E taua le ea fou mo fualaʻau, o lona uiga e masani ona faʻaalu le potu. E le manaʻomia se faʻaopoopoga ole susu - e lava le susu ile natura.

O le mea lea, astrophytums o se ituaiga o spherical poʻo cylindrical succulents mai le cactus aiga. O nei laʻau e faʻavasegaina i auala eseese. E i ai intraspecific ituaiga. O latou taxonomists ua tuʻufaʻatasia i se tutoʻatasi kulupu. E i ai 6 ituaiga o astrophytum succulent... Morphological ituaiga 5. Coahuilense ma myriostigma e foliga mai e tai tutusa i fafo.

Matou te avatua oe e maimoa i se vitio e uiga i ituaiga o astrophytum ma tulafono o le vaʻaia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: CUPIDS DESIRES Tarot Reading--SoulmatesTF- Connections- MANIFESTING OPENING UP TO YOU u0026 JEALOUSY (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com