Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bramp champagne - o le a lea?

Pin
Send
Share
Send

O le champagne moʻi o le uaina feʻilafi, e amata mai le itumalo Farani o le igoa lava lea e tasi, ae leʻo se fizzy masani, lea e faia i falegaosimea e ala i le pamuina o le karaponi taiokisone i fagu. E leai se eseesega pe o le gaosi oloa tausisi i le uluai tekonolosi. O le a le champagne sauā o se mea lilo mo le toʻatele o tatou.

Brut o se siamapaina e le faʻaaogaina le suka poʻo le ava o se mea faʻamalieina. Malic acid i totonu o le wort ua liua i le lactic acid. O le mea lea, o le uaina e le suia i le apple cider vineka ao faʻamautuina se fou fualaʻau tofo. Brut o le champagne sili ona mago.

Seʻi tatou vaʻai i le mataupu ua tauaao atu, ma ou te fautua atu ia amata i le faʻaupuga upu. O le upu Farani "brut" e tele ona uiga, o le tasi e "sauā". I seisi upu, ua faʻaigoaina e le Farani o mea leaga ma le le faʻafouina, le faʻagaioia poʻo ni mea le masani ai. Mafai e nei epithets faʻaaogaina i siamapaina?

O le nofoaga na faia ai ni uaina feʻilafi e leʻo le itumalo o Champagne, ae o le Languedoc. O le vai inu muamua lava na aliali mai i le 1535 i Lima ma vave ai ona lauiloa. Mo lenei mafuaʻaga, winemakers mai isi eria faʻataʻitaʻia ma le muamua tekonolosi. E aliali mai o tagata o Champagne na latou mauaina le sili sili ona manuia i le fausiaina o uaina feilafi.

Tele Falani tagata atamamai na faʻalauiloaina se mea aoga pe fou i le tekonolosi o le faia o siamapaina. E ui i lea, o suka suka na faʻafefiloi lava i totonu o le champagne i na aso. I le 1874, na mafai ai e Victor Lambert ona aveʻesea lenei faʻafitauli, o le tusitala o se tekonolosi faʻafefeteina tulaga ese, faʻafetai lea na aliali mai ai le champagne sauā.

Eseese ma uiga o le saito fuamoa

Tagata o le CIS atunuu fiafia semisweet ituaiga o siamapaina, i isi itulagi o le lalolagi, brut e manatu o le sili ona faamamaina. O le mea lea, o le taʻitaʻia ai o taʻutaʻuaina, o loʻo galulue malosi e faʻamama le vaiinu. O le a ou toe iloiloina ituaiga o loʻo i ai ma uiga o le brut.

  • Brut natura (extra brut, brut zero, extra brut, brut cuvée). I le gaosiga o lenei ituaiga o fualaʻau, e le faʻaogaina lava le suka, talu ai e matua afaina ai le tofo o le saua. E maualuga le aoga o mea inu uaina e fai ai ituaiga taugata. O suka totoe e maua mai i le faʻafefeteina. E naʻo le 6 kalama suka i le lita o meainu. Ava 'ava i lenei uaina e le sili atu i le 10%.
  • Brut (matutu)... Brut champagne e sili ona salalau i isi. E faʻailoa mai e le anoanoaʻi suka mea, i le 1.5% poʻo le 15 kalama i le lita. O le 'ava malosi i totonu e tusa ma le 10%. Mo faʻatusatusaga, suamalie siamapaʻu 18% ava malosi.

Fai mai le au uaina, e leai se mea e tautau peʻa maeʻa le champagne sauā. E i ai foi le manogi manogi, tofo maaleale ma mau teufugalaau.

Manatu mea moni e uiga i Brute

E tele mea mananaia e faʻamatala e uiga i soʻo se oloa poʻo vai inu faʻatau atu i faleʻoloa, ma e le faʻatauaina le champagne sauā. O le vaega mulimuli o mea e tuʻuina atu i mea moni manaia, a maeʻa ona faitau, e te iloa ai pe fia le tau e faʻatau ai se vai inu, faʻafefea ona faʻaaoga, mea e ai.

E fia le tau?

E mafai ona e faʻatauina le champagne i faleoloa 'ava uma. O le tau e masani lava 250-2000 rubles, e ui lava e sili atu le taugata uaina feʻilafi e masani ona maua. O le tau e faʻatulagaina e le igoa o le gaosi oloa ma le matua vaitaimi.

Aano ole kalori

Kalori mea i totonu ole 100 ml o le champagne mataʻutia - 64 kcal

Faʻataʻitaʻi faʻaalia ai, a uma ona inu i lenei vai inu, e leʻo aliali mai se faʻamaʻi ma faʻailoga o le tino ona o le aofaʻi laititi o le suka.

Faʻafefea ona latou feinu

O le tele o tagata sese talitonuina o se lelei uaina feʻilafi tatau ona i ai se pu pu, faʻaiʻu i le tele o foam. O le mea moni, moni sauā matala faigofie ma sizzles laʻititi. Ae le i faʻaaogaina, e faʻaliliʻuina i le 8 tikeri, ma e fautuaina e sasaa i totonu o ni ipu tioata uumi ma se ua vaʻai. Inu i sina sipi, fiafia i le tofo.

Mea e 'ai

O le filifiliga o meaʻai e fuafua ile ituaiga o uaina feilafi ma le aofaʻi o suka o loʻo iai. Brut e sologa lelei ma māmā meaai suamalie, fualaʻau fou, fualaʻau salati ma sukalati.

Vitio mai i le ata a Galileo e uiga i le gaosiga o siamapaina

I luga o la matou '' upega tafaʻilagi oe o le a maua tusitusiga o loʻo faʻamatalaina tulafono mo le faʻaaogaina o le whiskey, cognac, rum, tequila, baileys liqueur. Ou te manatu o lenei o le a e faʻatauina oe lava ia siamapa i soʻo se taimi, saunia saʻo mo le faʻaaogaina ma filifili le saʻo meaai mama.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Testing Expensive BloxBurg Items! Is It Worth It? + Elevators (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com