Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ni mataaga e te vaʻai ai i Oslo i le lua aso?

Pin
Send
Share
Send

Oslo (Nouei) o le sili le filemu ma sili ona toʻafimalie Scandinavian laumua ma se fuaina fua o le olaga. Latou te le savavali i magaala o lenei aʻai, ae savavali. Lenei latou te le o faʻataʻalise ona tamoʻe mai le tasi vaʻai i le isi, ae taumafai e vaʻai lemu ia latou, i le taimi e tasi mataʻituina le ola o le lotoifale faitau aofaʻi.

O le faʻatulagaina o le laumua o Nouei e sili ona puʻupuʻu ma faigofie ona faʻatautaia. Ae mo vaʻaiga, e tele naua i Oslo - e tele se taimi e alu ai mo se suʻesuʻega maeʻaeʻa. Ma o le a le mea e vaʻai ai i Oslo i le 2 aso, pe a o le taimi o le nofo i lenei 'aʻai e faʻatapulaʻaina? O lenei tusitusiga o loʻo faʻaalia mai ai ni filifiliga sili ona mataʻina o le laumua o Nouei, e manaʻomia ona vaʻai muamua iai.

I le auala, e mafai ona e sefe tele i luga o le maimoaga i Oslo pe a fai e te faʻatau le Oslo Pass turisi pepa. O le numera e faigofie: o le 24-itula Oslo Pass tau 270 CZK, o lona uiga, ma le averesi o le tau o le tiketi o le 60 CZK, ua lava lea e asiasi ai naʻo le tolu falemataaga mo ia e totogi ai. I se faʻaopopoga, ma le Oslo Pass, felauaiga lautele e leai se totogi, ae o le tau o le pasi i aso uma o le 75 CZK.

E mafai ona e fuafuaina lau auala faʻataʻamilo i le laumua o Nouei i luma, asiasi i vaʻaiga i se talafeagai auala. Ina ia faia lenei mea, oe naʻo le manaʻomia le faʻaaogaina o le Oslo faʻafanua ma mataaga i Lusia, o loʻo tu i le pito i lalo o le itulau.

Fale faafiafia Opera

O le Oslo Opera House e laiti tele - na faʻatoa aliaʻe i le 2007. E tu i le matafaga o le Oslo Fjord, ma o se vaega laitiiti e ulu atu i le vai.

O le Fale Fale o le fale faitele sili ona tele i Nouei, na fausia talu mai le taimi o le Nidaros Cathedral i le 1300.

O se faʻamatalaga auiliili o le Oslo Opera House i luga o lenei itulau.

Vigeland Sculpture Park ma le Fale Mataaga

Gustav Vigeland e taʻutaʻua e le gata i Nouei, ae faʻapea foi i le lalolagi atoa o faʻatagata, na tuʻua le tamaoaiga o measina faʻaleaganuʻu.

I totonu o le fale na nofo ma galue ai Vigeland, ua mafai nei ona e vaʻaia le tele o faʻaaliga matagofie: 12,000 ata o le aliʻi, 1,600 maʻa maamora ma apamemea, 800 faʻataʻitaʻi ma le 400 togitogiga laupapa.

O Oslo e i ai lona Vigeleda Sculpture Park, o se vaega o le Frogner Park tele. E i ai 227 fatuga vaneina e faʻailoa mai ai le tele o setete o tagata. O lenei paka 30 hectare, lea ua avea nei ma lauiloa i Nouei, na faavaeina e Vigeland i le 1907-1942.

O se auiliiliga faʻamatalaga o Vigeland Park ma ata e mafai ona maua iinei.

Ekeberg Park

O le faʻatosina mai o Oslo e tatau ona iai se faʻamatalaga eseʻese, lea e matuaʻi susulu ai ma faʻavae ata. O loʻo matou talanoa e uiga i le Ekeberg Park, lea e mafai ai ona e maua se malologa lelei ma vaʻai i le tele o mea mananaia.

Ekeberg mafai ona valaʻauina sili atu o se togavao nai lo se paka, o le manufeʻai ma le ea fou e matua lelei iina. Ekebergparken o loʻo tu i le tumutumu o le maupuepue, o lea mai le fale vaʻai maitau atu e mafai ona e vaʻaia ai vaaiga matagofie o le taulaga ma le Oslofjord.

I nofoaga e leʻi faʻamoemoeina i le paka, e iai ata faʻanenefu ma mea faʻapipiʻi - o nei vaʻaiga i nisi taimi e matuaʻi feteʻenaʻi lava lagona. Toʻatele tagata e fiafia i le faʻatagata "Foliga" - e "liliu" i le itu e savali i ai le tagata vaʻai i ai. Oe tatau mautinoa vaʻai i le lantern talanoa, o loʻo aveina ni mea valea i se leo faʻaletagata fiafia - ae malie. E le mamao mai lenei faʻaaliga, o loʻo i ai ni ata siliva e foliga mai e tautau i le ea: o latou vae e pei o vae o tagata, ma mea uma i luga o le puimana foliga mai aisa kulimi. O se faʻatagata o se savaliga fafine Saina na tu i luga o le paka auala, o loʻo i ai le ace o le topa faʻasolosolo faataamilo i lana ia lava au, ma e mafai foi ona e mauaina se tamai vaipuna o loʻo faʻaalia ai le ata o se fafine pipisi.

O loʻo iai se faleʻaiga sili ona lelei ile paka e mafai ona maua ai sau meaʻai manaia. E manaia tele mo tamaiti e asiasi i se faʻatoʻaga ma manu vaʻa ma tiʻetiʻe solofanua iina. E i ai foi se tamaʻi auala auala mo tamaiti, ma o lenei tosina atu e matua leai se totogi. Ma i Aso Toʻonaʻi, mo le 100 CZK, o vasega atinaʻe e faia mo tamaiti.

E mafai ona e asia le Ekebergparken e vaʻai uma i ai ona mataaga i soʻo se taimi o le aso, soʻo se aso o le vaiaso.

O loʻo tu le paka i le itu i sasaʻe o le laumua o Nouei, i Kongsveien 23. Mai le ogatotonu o Oslo e mafai ona e savali i le paka e ala i le aʻeaʻe i se auala tifato ma faasitepu, ma e mafai ona ave le tram numera 18 poʻo le 19 i le 10 minute i le Ekebergparken taofi.

Itumalo o Grunerlokka

O se tasi o mataaga sili ona manaia o Oslo ua makaina i luga ole faʻafanua "Grunerlokka district". Mai le taulaga tutotonu i lenei eria mafai ona aapa atu i le mataupu o minute i le tram numera 11, pe mafai ona e savali i luga o vae, faʻaaluina 25-30 minute i luga o le auala.

Sa avea muamua ma alamanuia laufanua nofoaga falegaosimea ma falegaosi sa tu i tafatafa o le Akerselva Vaitafe. I le aluga o taimi, o le eria na paʻuʻu i le pala, ma avea ai ma nofoaga vevela o le faʻatau atu o fualaʻau ma se soligatulafono. I le faʻaiuga o le 1990s, na amataina ai e le malo le aʻai gentrification, ma tuʻuina atu ia Oslo se pitonuu taʻutaʻua lauiloa ma tamaʻi faleoloa, faleʻaiga ma pa pia.

I po o Aso Faraile ma Aso Toʻonaʻi, o faleʻaiga ma faleʻaiga i le Olaf Square matagofie o loʻo avea ma nofoaga e fiafia i ai mo se taimi ola, meainu ma faʻafiafia.

Grunerlokka o le nofoaga sili ona lelei i Oslo e feiloaʻi ai ma tagata o le atunuʻu ma talatalanoa ma i latou i se auala malolo i luga o le ipu pia a le atunuʻu.

I le laumua o Nouei, e leai seisi mea e mafai ona e maua ai ni mea taua na fai e lima ma mea teuteu. E tele faleoloa felanulanuaʻi, fale ata ma faleoloa, faleʻaiga tuai i lenei itu - ma o lenei foi ituaiga o vaʻaiga a Oslo.

E le tatau foi ona le amanaʻia le Maketi a Matthalen. E tele faleoloa mama o loʻo faʻatau atu le tele o meaʻai i totonu o le atunuʻu, e i ai faleoloa kofe latou te saunia ai meaʻai mai mea sili ona lelei o loʻo i luma tonu o tagata asiasi - o nei mea uma e matua suamalie ma e matua taugata lava. Afai e te manaʻo i le haute cuisine, ona moni lea o le 50 mita le mamao o loʻo iai le faleʻaiga Kontrast, faʻailogaina i le fetu a Michelin.

I le taeao o le Aso Sa e i ai leisi mafuaʻaga e asiasi ai i le Grunerlokka eria. Lenei o le Birkelunden flea maketi. Tagata nonofo i lenei atunuʻu e omai iinei mai soʻo se itu o Oslo ma e oʻo lava i isi taulaga i Nouei, ma le faʻamoemoe e maua ni mea e seasea ona teuteuina totonu, pe naʻo le vaʻai i le mauoloa o oloa ma talanoa ma tagata.

Maota o le Tupu

O le lisi o mea taua na faʻaosofia e Oslo e aofia ai foʻi le Royal Palace (fausia i le afa muamua o le seneturi lona 19), tu i Slottsplassen 1.

I tafatafa o le fale o loʻo i ai le matagofie o Slottsparken paka ma tamaʻi vaituloto ma tele aulelei faʻatagata. Slottsparkens o se tasi o nofoaga e sili ona fiafia iai tagata nonofo i le laumua o Nouei e omai ii e faʻasusu, taʻalo polo, naʻo nofo ma malolo i luga o le nofoa. Atoatoa tagata uma mafai ona vaʻai i laufanua matagofie o le paka, faʻamemelo i le Lotoa o le Maota, nofo i luga o sitepu o le maota, matamata leoleo i ofu pogisa lanumoana ma fusi lanu meamata tauʻau ma bowlers ma fulufulu. Ma o le faitotoʻa i totonu o le Royal Palace e mafai naʻo se vaega o le taʻamilo taamilo - latou faia i le taumafanafana, mai ia Iulai 20 i le aso 15 o Aukuso. Tau malaga: mo tagata matutua 150, mo tamaiti mai le 7 i le 17 NOK 75.

Palemene a Nouei

Faʻafeagai ma le Royal Palace, i tafatafa o Karl Johans faitotoʻa 22, o loʻo iai le isi taulaga faʻatosina mai. Lenei fausaga faataamilomilo ma apaau i autafa na fausia i le 1866 e tusa ai ma ata o le taleni tusiata Langlet mai Suetena.

O lenei fale e "leoleoina" e ni faʻatagata matagofie o ni leona e lua, o nisi ia o mea mataʻina. O le latou tusitala, o Christopher Borch, o se pagota o le 'Akershus' olo, faʻasalaina i le oti, faʻafetai i lenei galuega na faʻamagaloina o ia.

O le ulufale i le Palemene a Nouei e leai se totogi. O faʻataʻitaʻiga taʻiala e faʻatulagaina i totonu o nofoaga.

Faletalimalo

Na maeʻa galuega o le fausiaina o le taulaga tele i le 1950, i le afiafi o le 900 tausaga o le laumua o Nouei.

Ua amata ona e suʻesuʻeina lenei mea faʻatosina mai luma, o le mea e tu ai le uati e le masani ai. O 'olo o le taulaga tele e eseʻese lona maualuga: o le itu i sisifo e 63 m, o le itu i sasaʻe e 66 m. I le 2000, e 49 logo na faʻamau i totonu o le olo i sasaʻe, e tatagi i itula uma. Faʻatasi ma le malaga, e mafai ona e aʻea le 'olo logo ma vaʻai i le ata o le Oslofjord mai iina.

O le fogafale muamua fale le Sili Hall ma le Long Gallery. O le lona lua e 7 potu faʻafiafia - latou te faʻaalia ata faʻaaliga na faia e aliʻi Nouei. O le Town Hall, lenei faʻailoga o Oslo, le laumua o Nouei, e lauiloa i le lalolagi atoa, aua i totonu o lona Maota Faʻamanatuina i tausaga uma e maua ai le Nobel Prize.

O loʻo tu le maota o le taulaga i luga o auvai o le Oslo Fjord: Fridtjof Nansens plass.

E tatala i aso uma mai le 9:00 i le 16:00, ma ia Iuni - Aukuso mai le 9:00 i le 18:00. Leai se ticket manaʻomia e leai se asiasiga.

O tafaoga i totonu o lenei mea faʻatosina e faʻatautaia mai ia Iuni ia Iulai i aso uma ile 10:00, 12:00 ma le 14:00 (English English guidance). Ole tau ole malaga ole NOK 1,500. O le alu aʻe i le logo olo ua faʻatulagaina i le vaitaimi lava e tasi, e amata ile 20 minute ae leʻi o itula uma.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fale mataaga i Oslo

E tele fale mataaga mataʻina i le laumua o Nouei. E le mafai ona asia uma i latou ile 2 aso, o lea e sili ai le filifilia o ni fale mataaga e 10 e sili ona manaia i Oslo. O le mea o faʻataʻamilo uma turisi e vaʻai i Oslo o le Fram Museum, le Viking Ship Museum ma le Folk Museum. O i latou uma o loʻo tu i le pene o Bygdøy.

"Fausaga"

Lenei oe mafai ona vaʻai:

  • o le vaʻa Fram, o mea taua na mauaina na faia e tautai lauiloa;
  • o le vaʻa "Gyoya", lea na faʻatulagaina le auala i le va o Vasa Atalani ma le Pasefika;
  • vaʻa "Maud", fausiaina faapitoa mo le expeditions o polar tagata sailiili.

O le Viking Ship Museum o se vaega o le History Museum i le Iunivesite o Oslo. O faʻaaliga taua lava e 3 vaʻa, lea na magoto nai lo le 1000 tausaga talu ai. Fai mai le au popoto, na fausia i le 9 senituri.

"Kon-Tiki"

Lenei tosina o loʻo tu foi i luga o le Bygdøy Peninsula (le tuatusi saʻo Bygdoynesveien, 36), ae manaʻomia le talanoaina eseese.

O le vaʻa laupapa faʻaaloalogia "Kon-Tiki", lea na folau mai ai le aliʻi faimalaga toa mai Noue Thor Heyerdahl ma le toʻalima o ana paga i le isi itu o le Vasa Pasefika, o se faʻaaliga sili ona manaia lea. I tafatafa o le taamilosaga o le fale tele, e tele mea e uiga i lenei malaga: mea e manatua ai sui o le 'au, ata puʻe, faʻafanua.

Na suʻesuʻe Heyerdala i le Eseta, pe faʻafefea ona ola Robinson i Fatu Hiva, ma malaga foʻi i vaʻa "Ra" ma le "Tigris" e fai ma ofe - o lona uiga o loʻo iai lava mea e vaʻai iai tagata asiasi ile "Kon-Tiki". E tatau ona e alu i le Whale Shark Hall: e te iloa atu ai se manu feʻai o se manu feʻai tele, lea na feiloaʻi ai le aufaigaluega a le Kon-Tiki i vai o le Vasa Pasefika.

  • Oe mafai ona vaʻai uma faʻaaliga i aso uma (e leai ni aso malolo).
  • Pepa ulufale o le a tau 100 CZK, mo tamaiti mai 6 i le 15 tausaga - 40 CZK.

Fale Mataaga i Munch

O faʻaaliga na faʻaalia iinei na avea ma mea moni na maua e le toʻatele: o le mea ua tupu, na faia e Munch le tele o foafoaga e faʻaopopoga i le lalolagi lauiloa ata "The Scream".

O le aofaʻiga o faʻaaliga e 28,000, e aofia ai le sili atu i le 1,100 tapoleni, 7,700 ata, 17,800 pepa faʻasalalau, sili atu i le 20 faʻatagata, ma le tele o ata puʻe. I le auala, o le tele o atavases o canvases le mafai ona faʻavasegaina pei lelei.

E mafai foi e tagata asiasi ona maimoa i pepa faʻasalalau e uiga i le olaga ma le galuega a Munch.

  • Tuatusi faatosina: Oslo, Toyengata, 53 tausaga.
  • E mafai ona e asia le mea ma vaʻai ona faʻaaliga i aso uma, ma i le taumalulu e tatala mai le 10:00 i le 16:00, ma i le taumafanafana e tasi le itula le umi.
  • Tagata matutua o le a tau 100 CZK, tamaiti i lalo o le 18 ulufale fua.

National Museum of Contemporary Art

E tusa ma le 5,000 faʻaaliga na faʻaalia tumau iinei: o loʻo matou talanoa e uiga i atavali, ata ma faʻatagata a matai o Nouei ma atunuʻu o Europa na galulue ina ua maeʻa le 1945. Ae o le tele o tufuga e fiafia tele e fiafia tele i le le tumau faʻaaliga, faʻamatalaga e uiga i lea e mafai ona maimoaina i luga o le fale mataaga faʻapitoa ofisa (nasjonalmuseet.no).

I luga o le teritori o le faʻafitauli o loʻo i ai le faleoloa, i luga o fata o loʻo tuʻufaʻatasia ai le tele o tusi ua tuʻuina atu i tusi ata, o ata o Oslo ma Nouei.

  • O le mea o loʻo tu i Oslo i le Faletupe 4.
  • Ulufale matutua 120 CZK, mo tamaiti aʻoga - 80, tamaiti i lalo ole 18 tausaga e mafai ona vaʻai uma i faʻaaliga mo le leai se totogi.

Tau i le tusitusiga e mo Mati 2018.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Oslo vaʻaiga ma falemataʻaga i luga o le faʻafanua i Rusia.

O se ata manaia e uiga ia Oslo ma e maualuga lona lelei puʻeina ma faʻasaʻoga. Fiafia matamata!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tatalo Mo Le Meaai Food Prayer Song u0026 Pese Mo Le Aso Fanau Birthday Song (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com