Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fausia se pale matagofie i le pelargonium: aʻoaʻo e togi saʻo i le fale

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium o se sili ona fiafia i ai fugalaʻau a tinamatua, masani i tagata uma mai le laiti. Pelargonium ua tupu aʻe o se teu fale mo se taimi umi. Na aliali mai i Europa i le faaiuga o le senituri lona 17. O se fugalaʻau e le faʻamatalaina, e faigofie lava ona ola i le taumalulu i luga o se faʻamalama malulu, sa i totonu o fale uma ma, faatasi ai ma uluaʻi susulu o le la, na faʻafiafiaina ai e ona ma pulou pupula o fugalaʻau susulu.

Pelargonium o se sili ona matagofie fugalaau. O ona lau susulu ma ona fugalaʻau e manaia tele. Ae ina ia mafai ona ausia se mataʻina foliga vaaia o se fugalaʻau, e taua le iloa iloa faʻafefea ona fauina se togavao. I lenei tusitusiga, o le a matou faʻailoa atu ai auala e fausia lelei ai se laʻau, ma tuʻuina atu faʻaaliga e uiga i mea sese sili na faia e tagata totō fugalaʻau.

Faʻamatalaga o le laʻau

Pelargonium o se sui o le ituaiga o le aiga Geranium. O se fugalaau tumau i totonu e fugalaʻau, herbsaceous pe semi-shrub type. Lea e mafai ona faigofie pe vaevaeina tamatamailima. Fugalaʻau o lanu 'eseʻese, tuʻufaʻatasia i se ituaiga faʻamamalu. O le vaitaimi o fugalaau e umi. Lava unpretentious e tausi ai. E lautele faʻasalalauina luga o le teritori o le Russian Federation, i tulaga o le ola i le fale.

Aisea latou te teuteuina ai?

O le teuteuina o le aveʻesea o se vaega faʻapitoa o le lapoʻa au o se laʻau. O lenei faiga e fai lava ma masani i le faiga o le pale o le togavao. E faʻatoa mafai ona faʻaaogaina i matutua laau. O le teuteu e faia e aveʻese ai 'au tuai ma faʻaloloa. A maeʻa le vaitau o le taumalulu, ona o le faʻaititia o le tulaga o le malamalama, pelargoniums taumafai e faʻaloaloa atu. O le fugalaʻau ua leiloa lona foliga ma le vao.

Faʻafetai i le teuteuina, o le laʻau toe maua lona puʻe foliga matagofie, foliga tutusa. I nofoaga o laulaʻau tuai ma laulaʻau, e le umi ona aliali mai isi - talavou ma susua. E le gata i lea, o le teuteuina o le a maua ai ni mea fou toto. O le teuteuina e le afaina i faʻamaʻi e mafai ona faʻaaoga e tipi ai. Root latou, ma e mafai ona e totoina saogalemu (oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i le faʻalauteleina o pelargonium e ala i tipi iinei).

O le a le pine

O le faʻapipiʻiina o le aveʻesea o motugaafa o faʻavae - tuputupu aʻe manatu. O se sili agamalu auala o modeling le laʻau.

FAʻAMATALAGA! O le pineina e faia ina ia mafai ai ona faʻateleina le togavao o laʻau. I le nofoaga na oomi le laʻau, e aliali mai nai laʻau laiti. O le togavao e lautele lautele ona o le faʻagaoioia o le tuputupu ae o laulaʻau laʻau.

E tatau ona maitauina o le faʻaaogaina o lenei metotia, o le a le gata ina e faʻateleina lala i totonu o le ulo, ae ia faʻateleina foʻi le aofaʻi o fugalaʻau mo le lumanaʻi.

Tulafono Faʻavae

I le tepa muamua, o nei togafiti e faigofie ona faʻatino. Peitai, e leai. E tele tulafono e tatau ona matua usitaia. E faʻapefea la ona teuteuina saʻo lau faʻatoʻaga?

  1. Sterility. Ae le i faʻatautaia, ia mautinoa ia e solo le mea o le a e tipiina le laʻau i le ava malosi ma fufulu ou lima i le fasimoli. O le usitaʻia o lenei tulafono e faʻaitiitia ai le aʻafia o le fugalaʻau ma faʻamaʻi.
  2. O mea faigaluega saʻo. Faʻaaoga naʻo mea faigaluega maai. O se lau ma se naifi aoga e aoga tele.
  3. Disinfection A maeʻa le tipi, e tatau ona togafitia le vaega ua manuʻa i se tasi o sauniuniga nei: susulu lanumeamata, nutimomoia koale, ava malosi, fungisida. I le faʻaopopoga i le disinfection, o lenei togafitiga o le a faʻatagaina ai foʻi le 'upegaina e faʻamalolo vave, aua le mago pe faʻaleaga foliga o le laʻau.
  4. Tausitusi mo le ituaiga pelargonium. E le o ituaiga uma o lenei laʻau e teuteuina ma maʻi i le auala tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, tupu pelargoniums tupu manaʻomia vavaeina i ni laʻasaga. Mamafa mamafa, pei o zoned pelargoniums, o le a faʻaleagaina le tupu ma matua faʻavaivaia ai.
  5. Faʻaoga tatau o mea toe gaosi. Aua le faʻataʻavale e tiaʻi le au tipi. E mafai ona faʻaaogaina fualaʻau maloloina e avea ma tipi.

Faʻafefea ona fai pe a faʻatupuina se fugalaʻau mai le fatu?

O nisi tagata toto e mananaʻo e faʻasalalau pelargonium faʻaaogaina fatu. Ae ui i lea, o lenei metotia manaʻomia faʻapitoa faʻapitoa pe a oomiina fatu. A malosi loa le tatupu, ma ova atu i le 8 laulaʻau o le a faitauina i luga o le latou au (le aofia ai le cotyledon), ona mafai lea ona e oomiina saogalemu. Ma le mea lea, e tatau ona e togi le laʻau i luga o 6-8 lau. I lenei tulaga, na o toʻotoʻo laʻau o loʻo totoe, o loʻo tu i lalo ifo o le pito i luga o laʻau.

Taua! Laʻau laʻau e tutupu mai fatu e le mafai ona teuteuina.

O afea e fai ai le taualumaga?

O le taimi sili ona lelei mo le faapipiina pelargoniums o le faaiuga o le taumalulu - o le amataga o le tautotogo, ie Fepuari Mati. Ile vaitaimi lea, e uma le taimi e malolo ai le laʻau, ma e sauni ai mo se vaitau lafulemu fou. Peitaʻi, ina ia fetuʻunaʻi le tele o laʻau ma fugalaʻau, e le faʻasaina le tuiina, i le tautotogo ma le taumafanafana. O le pinching e fesoasoani e faʻateleina ai fuga, ae tolopo le vaʻaia o fuga i ni nai vaiaso atili.

Faʻasologa o faʻatonuga:

  1. Vaʻai faʻalelei le tulaga o le laʻau pe a uma le taumalulu. Ua lava lea na ia oomi, pe manaʻomia lava ona tipi.
  2. Faʻamama ou lima ma masini.
  3. Faʻapipiʻi ia laʻau lautele. Afai o le fugalaʻau na tupu aʻe mai le tipiina, oe manaʻomia e togi i luga o 8-10 lau. Afai mai fatu, ona lua laulaʻau manaʻomia e tuu laʻititi.
  4. Aveese tamaʻi laʻau e ola i totonu o le togavao. O le ogatotonu o le fugalaʻau tatau ona saoloto mo le ea e pasia totonu. A i ai le malosi lala i le ogatotonu, ea ma le susu stagnate. Lenei mafai ona taitaiina atu i siama fungal.
  5. Afai e maʻi le tolo, o le a le fesoasoani le faʻapipiʻi. Latou manaʻomia e vavae ese maeʻaeʻa, pe i se maloloina vaega. I lenei tulaga, oe manaʻomia le puʻeina o ni nai senitimita o se maloloina-vaʻaia nofoaga.
  6. Oe manaʻomia le pinch vave luga o le lau, aunoa ma le tuua ai se fasilaau ni nai senitimita umi. E faʻaleagaina ai le foliga mai o le fugalaʻau.

Matamata i se vitio e uiga i le oomiina pelargonium:

Faʻafefea ona fausia saʻo le pale?

Fai mai Newbies e le mafai ona latou tipi ese lala lanumeamata tumu i le ola, tusa lava pe umi, e aunoa ma le salamo. Ae ui i lea, o lenei e talafeagai mo le fausiaina o se togavao. Ina ia mafai ona tumau le paleni i le va o le tipi ma le agavale agavaʻa massif, pe a teuteuina, 2-5 buds o loʻo totoe i luga o tootoo taʻitasi.

Afai o le laʻau e le o umi faʻalauteleina pe a maeʻa le taumalulu, ona i ai i tulaga ese tulaga e mafai ona e tuua ni nai sili atu fuaga. E le gata i lea, a o le fugalaʻau, a uma ona teuteuina, ona totogo aʻe tamai laʻau, e manaʻomia i taimi uma ona fuli faataamilo le ulo i totonu o lana au, ina ia ola lelei lau. A maeʻa sina taimi, o isi laʻau o le a sili atu pea le tele nai lo isi. O le a faʻaleagaina le symmetry. Aua le le fiafia. E sau e fesoasoani - oomi. I le tautoulu, pe a maeʻa fugalaʻau, e mafai ona e toe teuina e aveʻese le manaʻomia lau mamago lau ma au.

MANATU: Pelargonium mini e mafai ona tipi laiti ae le o tausaga uma. Tetele lapoʻa o le zonal geranium e faʻapuʻupuʻuina e sili atu i le 2/3 ma tuʻu ai e le sili atu i le 5 faʻavae, ae o isi e tipi ese. Laʻititi-lapisi laʻau ma tupu pelargoniums e teuteuina 1/3 o le umi o laʻau.

Tausiga tulitatao ile fale

O le taina ma le teuteuina e faigata mo le laʻau. O lea, a maeʻa nei togafiti, latou te manaʻomia se tausiga faʻapitoa:

  • E taua le tuʻuina o ulo i se mea sili ona susulu. Moli malamalama o le a faʻateleina ai le metabolism i laʻau ma o le a taofia ai foʻi le tuputupu aʻe fou mai le ola. O le le lava o moli talafeagai o le a faʻaleaogaina ai le uiga o le teuteuina ma le taina, talu ai o le a toe faʻaloloaina le laʻau ma sina numera o fugalaʻau.
  • Ole pulega ole vevela e tatau ona iai ile + 17- + 23 tikeri Celsius.
  • Faʻasusu e tatau ona feololo. O le laʻau ua leiloa se tele aofaʻi o greenery, o lea e manaʻomia ai le tau susu. Aua le soʻafua le fugalaʻau, atonu e pala le aʻa. Ia mautinoa e leai se tuʻu vai i totonu o le ulo. Faateʻa ese le vai mai le faʻasusu. E tatau ona faʻaaogaina le vai ile vevela o le potu.
  • A maeʻa le teuteuina o le tautotogo, e tatau ona e faʻatali ile 10. Ona amata lea ona e fafagaina. Latou te fafagaina i le 2 vaiaso uma ma fetilaisa o loʻo iai le phosphorous ma le nitrogen. Latou te manaʻomia e fai laulaau. A o latalata mai le vaega o fugalaau, o fetilaisa e tatau ona suia i le potassium o loʻo iai. E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga ile faʻafagaina pelargonium ii.

Afai e te manatua le fale o tinamatua, ona luga lea o ona faʻamalama e masani ona umi pelargoniums umi i le faʻamalama atoa. E masani lava, ae le i vaʻai faʻapitoa i le tausiga o fugalaʻau. Ae o le aso, pe a leai se faʻatapulaʻaina ulufale i Initaneti punaoa ma tusitusiga, lea e faʻamatala auiliiliina ma laʻasaga i lea auala ma afea mea uma e tatau ona faia, o se agasala le faʻagaloina lenei avanoa. Suʻesuʻe, tuputupu aʻe, mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga ma fiafia i le soifua maloloina ma le matagofie pelargoniums.

E mafai ona e mauaina atili mea e uiga i le faʻatoʻaga ma le tausiga o pelargonium ii.

O loʻo matou vaʻavaʻai atu i se vitio e uiga i le faʻatulagaina saʻo o le pale o pelargonium:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Unique Pelargoniums and Harvesting Pelargonium seed (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com