Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uiga masani o le laulau suʻisuʻi, DIY potopotoga

Pin
Send
Share
Send

Soʻo se tagata suʻisuʻi novice e manaʻomia le faʻatulagaina lelei o se falefaigaluega. Lenei e manaʻomia se laulau suʻisuʻi e mafai ona e faia oe lava. O le iai o se falefaigaluega faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e galue ma sili atu le mafanafana ma sefe taimi. I se faʻaopopoga, o le i ai o lana ia tulimanu, o le a le faʻalavelave le matai i le fale, ma o le mea faigaluega atoa o le a teuina i le tasi nofoaga.

Foliga foliga

I le faʻaonapo nei lagona, o se suʻi laulau o se ituaiga o transformer. A gaugau, o se laulau faʻatulaga moega, lea, pe a manaʻomia, e mafai ona faʻalauteleina i totonu o se atoa-nofoaga faigaluega. O le tipiina laulau mo le suʻisuʻi masini e ergonomic ma e sili ona aoga. E mafai ona e nanaina atoa meafaigaluega i totonu. I totonu, o le oloa ua faʻaauupegaina i le tele o atigipusa o eseesega tetele, tumutumu mo coils, fata. O le galuega autu a le laulau suʻisuʻi o le faʻamalieina o le galuega a le tufuga mo le tele o itula.

I ai o se faʻapitoa falefaigaluega, o se suʻisuʻi mafai ona faigofie ona tipiina, faʻaaogaina mamanu. Uma meafaigaluega o le a i ai i le lima, ma le masini o le a le minoi i fafo i le taimi o le faʻagaioiga. I se faʻaopopoga, afai e i ai tamaiti laiti i le fale, o le gaugau transformer o le a faʻatagaina oe e puipuia tamaiti mai maʻai ma mataʻutia mea, lea e toetoe lava a le mafai pe a galue i se masani kesi.

Eseese

O le maketi o meafale faʻaonapo nei o loʻo ofaina mai ai le tele o auala e faʻavasega ai se falefaigaluega mo fafine lalelei. O laulau suʻisuʻi o loʻo faʻaalia i ni ituaiga:

  1. Faʻavae. Fuafuaina mo aiga poʻo alamanuia suisui masini ma faʻaaoga. Uma ateliers ma tetele falegaosimea ua saunia ma ia. O le suʻisuʻi masini e fesoʻotaʻi saogalemu i luga o le galuega luga. O lenei laulau e le gaugau, ae e mafai ona fetuʻunaʻi le maualuga, e matua talafeagai mo i latou e uumi.
  2. Multifunctional. E masani ona faia angular, aofia ai le tele autu ma faʻaopoopo modules. O ni faʻataʻitaʻiga e mafai ona gaugau faʻatasi i totonu o le tasi kapeneta lapoʻa. I totonu o se laulau suʻisuʻi, o le tele o vaega, compartments, drawers e masani ona faia. E foliga mai o se fale faigaluega atoa. Tele o faʻataʻitaʻiga ua i ai se faʻavasegaina nofoaga faʻapitoa ofaga.
  3. Faatasi ai ma moli i totonu O ia oloa o loʻo avea ma sui o le tele o ituaiga o ituaiga. O le aoga sili o le i ai o totonu-i totonu moli e maua ai faʻamalamalama saʻo o le galuega luga.
  4. Lisi suia. A tatalaina, o se avanoa falefaigaluega ma tele compartments mo le teuina o le talafeagai mea taua, pe a gaugau o se masani gaugau laulau e mafai ona faʻaaogaina o se tusitusiga kesi.
  5. Tusi O le paketi ma sili ona faigofie laulau mo nilaina, aofia ai o le tolu po o le sili atu vaega, o le tasi o na o le tumau, ma le isi o loʻo faataatia mai pe a manaʻomia. E masani lava, o nei faʻataʻitaʻiga e faʻaauupegaina i potu mo le teuina o se suʻisuʻi ma mea faʻaaoga. O le aoga sili o le mafai e fetuʻunaʻi le laulau maualuga.
  6. Angular Tele faʻataʻitaʻiga ma se avanoa lautele galuega. Faʻatagaina oe e tipi, suʻi ma fai uma galuega manaʻomia e aunoa ma le suia o tulaga.
  7. Laulau polofesa mo le tipiina ma tusia ata. E masani ona sili atu ona talafeagai mo suʻisuʻi e galulue i laulau tetele, o le mea suʻisuʻi masini ma le tipiina luga o loʻo tu i le taimi e tasi. O le faʻataʻitaʻiga e talafeagai mo i latou o loʻo auai pea i le suʻisuʻi.
  8. Kapeneta ma vaega e teu ai. O le sili ona paketi filifiliga. O le mea moni, o se masani laulau i autafa o le moega lea e tosoina ai ni mea tosoina ma fata mo le tele o mea suʻisuʻi. E masani ona omai ma le laulau e gaugau, e faʻamau i le kapeneta ma faʻamau. O le aoga sili o lenei faʻataʻitaʻiga o lona puʻupuʻu tele.

O le mea moni, soʻo se laulau ma poʻo aunoa ma se pusatoso e talafeagai mo se mea fiafia i le tulaga o le suʻisuʻi lavalava, ae afai o le suisui avea ma autu galuega, e fautuaina e ave le fiafia i faʻapitoa oloa e fetuʻunaʻi i le maualuga ma i ai se tele galue luga vaega. Talu ai naʻo le sao ma le mafanafana tulaga o le tino i le taimi o galuega uumi taimi o le a faʻasaoina le soifua maloloina o le tuasivi.

Faʻavae

Tusi

Multifunctional

Tomai Faʻapitoa

Lisi suia

Angular

Maʻa maa

Gaosiga mea

A filifilia se laulau gaugau mo suʻisuʻi, e taua le amanaʻia o le mamafa ma le malosi o le mea na mafua mai ai. O laulau suʻisuʻi e masani ona gaugau ma tatalaina, e faʻatatau saʻo lava i lo latou anagata ma faʻaaoga. I se faʻaopopoga, i le suʻisuʻi pisinisi, oe le mafai ona faia e aunoa ma se uʻamea, o le vevela mai lea e mafai foi ona aʻafia ai le tulaga o le galulue luga.

O mea o loʻo sosoʻo atu o mea e faʻaaoga mo le gaosiga o nei meaafale:

  1. Laʻau mautu. I le faʻatauina o se laulau suʻisuʻi mai lenei mea, e maua ai e le tufuga se mea faigaluega sili ona umi ma umi le aoga. O lenei uiga o le a ofi atoatoa i totonu o soʻo se potu. E le fefe le vasega i le maualuga o le vevela, o lea e mafai ai ona e tuʻuina i ai se uʻamea vevela. Faʻatasi ai ma le le faʻamanuiaina o ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, e mafai e se tasi ona tuʻu ese ese le mea moni o meaafale laupapa e fai si mamafa ma taugata.
  2. MDF O le aoga sili o lenei mea o le faigofie o gaioiga, maualalo mamafa ma tau maualalo. E oʻo lava i se tagata faigaluega le poto i se mea maualalo o mea faigaluega e mafai ona tuʻu faʻatasia se falefaigaluega mai ia mea. MDF laulau e masani ona faia i luga o uili, e maua ai le lelei femalagaaʻi, ma le malamalama mamafa o meaafale e le faʻatagaina le valuina o le foloa. O le le lelei o laupapa MDF aofia ai fragility, fefe i le susu ma maualuga vevela. O le ufiufi o ogaumu taugofie e mafai ona fulafula pe a e tuu se mug o vai pupuna, ina ia galue ma ausa o le a le galue, seʻi vagana ua e tuʻuina i se faʻaopoopoga puipuiga puipuiga.
  3. Laupapa. Masalo o le sili taugofie ma sili ona le talafeagai mea. O meaafale Chipboard e i ai foliga lalelei, maualalo le mamafa, ae e fefe i le susu ma maualuga le vevela, faʻamalolo mea oona ma e le tatalia avega mamafa.
  4. Laupapa. O le sili ona lelei mea mo le suʻisuʻi laulau o laminated chipboard. O le olo olo faatasi ma le faʻaopopoga o resins faʻapitoa e faʻaaogaina ai lenei mea anagata, siosiomaga faʻalelei (i lalo o le gaosiga o tulaga faʻatulagaina), tetee atu i le maualuga o le vevela, faigofie ona faʻagaioia ma, tusa lea, e matua taugofie lava. Eseese mea e faʻaaoga e fesoasoani e ofi lelei ai le laulau o suʻisuʻi i soʻo se mea i totonu.

E ui lava o le aso nei o le chipboard o le sili ona lauiloa mea i totonu o meaafale pisinisi, o loʻo i ai le tele o drawbacks taua - o le fefe i le vai, formaldehyde mafai ona faʻasaʻoloto pe a le lelei gaosia, toetoe lava a le mafai ona lipea, e matua maaleale ma le tatalia malosi malosi malosiaga.

Laupapa

Laupapa

Laʻau mautu

MDF

Faʻafefea ona filifili

A filifilia se laulau mo le tipiina ma suʻisuʻi, oe tatau ona amanaia tele nuances:

  1. Le vaega ole aʻoaʻoga ile lumanaʻi. E masani ona filifilia e suʻisuʻi tamaʻi potu mo galuega, e naʻo tamaʻi meaafale e mafai ona tuʻu iai. O le filifiliga pito sili ona lelei i ia tulaga o laulau-faʻavae, tusi. Mo sili atu vateatea mafutaga faaleaoaoga, transformers e atoatoa.
  2. Lautele suʻisuʻi. Tele o aso nei masini fale e fai si tauagafau i le lapoʻa, ae afai o le matai ei ai se tasi o alualu i luma poʻo alamanuia faʻataʻitaʻiga, lona uiga e le mafai ona nanaina i totonu o se tamaʻi laʻi suʻisuʻi, i ia tulaga e sili atu le filifilia o oloa lautele.
  3. Fegasoloaʻi i fale faigaluega. O le pisapisao mai le laau suisui e mafai ona faalavelave i le aiga. Afai o le laulau e laʻititi, malamalama ma faʻapipiʻi luga o casters, o le a le faigata mo le suʻisuʻi ona vave faʻaseʻe le falefaigaluega i se isi vaega o le fale mautotogi.

Faʻapea foi, pe a filifilia se nofoaga e galue ai, e manaʻomia le amanaʻia o le mamao mai fafo, o le i ai o le faʻanatura poʻo le faʻamalamalama moli, o le agavaʻa e faʻamaeʻaina oloa ma faʻasolosolo le ie e fua ai le manaʻoga tele.

Mafaufau i le vaega o le lumanaʻi mafutaga faaleaoaoga ma le fua o le masini

Faʻafefea ona fai se laulau suʻisuʻi lautele oe lava

Mo i latou e iloa faitau faitau ata, tago se jigsaw, o se faovilivili ma se mea faʻapipiʻi, faia se laulau suʻisuʻi lautele o le a le faigata. O le mafaufauina faʻataʻitaʻiga e le faʻaaluina tele avanoa ma e le manaʻomia taugata mea. O le isi aoga o lenei laulau o le feaveaʻi ma aofia ai mea uma e te manaʻomia. Ina ia faia oe o le a manaʻomia:

  • 5 uili meaafale;
  • 1 fono;
  • MDF poʻo le chipboard;
  • loka (mafai ona aveʻese mai se kapeneta tuai);
  • fata (faʻatau mai se faleoloa meafaigaluega poʻo le faia mai container meaai);
  • faʻamau mo le tapuni pito i luga ma le faitotoʻa e tatau ona matala sili atu nai lo 180 tikeri;
  • faiga mo le siʻiina o le masini (fesili i le suʻisuʻi faleoloa).

Laupapa

Uili meaafale

Luga sisitema faiga

Faʻamau

Espagnolette

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga:

  1. Oti le laupapa i le fua o loʻo taʻu mai i le ata.
  2. Nonoa le fausaga i fao-tipiina o sikipi.
  3. Tuu le tapuni faʻapipiʻi ma le faitotoʻa i luga o faʻamau, faʻasili i le fono, tipi i le loka.
  4. Oti se pu i le ufiufi ina ia ofi i le masini suʻisuʻi.
  5. Faʻapipiʻi le lifi, ma mimilo le tipi fasi i le siʻiina sisitema.
  6. Afai o lau kilipi ni pu, e mafai ona e faʻapipiʻi mea faigaluega i se siʻi siʻi.
  7. Faʻapipiʻi potu e teu ai mea faigaluega ma mea e faʻaoga i totonu o le faitotoʻa e faʻaaoga ai le sikulipi tipi.
  8. O le sitepu mulimuli lava o le mimilo uili.

O le tapulaa maualuga o taimi mo ia galuega e le sili atu i le 3-4 itula. O itu tipiina o laupapa laupapa faʻavae e tatau ona faʻapipiʻiina i meaafale mea faʻapipiʻi. A leai, e i ai le ono aʻafia o manuʻa ou lima pe faʻaleagaina le ie i luga o se talatala luga.

O se laulau suʻisuʻi i le fale e sefe ai le paketi a le matai, ma i le tulaga o ona faʻatinoga uiga e le maualalo i filifiliga a le fale gaosi. I se faʻaopopoga, o loʻo i ai pea i le fafine suʻesuʻe le avanoa e faia ai suiga i le tusiaina poʻo le mamanuina o le laulau na o ia lava, e tusa ai ma ona manaʻoga.

Ata

Oti le laupapa i le tele

Faʻapipiʻi le fausaga i fao lava e tipiina

Oti se pu i le faavaa e ofi ai le masini suisui

Ao uma vaega

Faatuina ma lipea le masini

Se ata

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Crochet Cropped Long Sleeve Turtleneck Hoodie. Pattern u0026 Tutorial DIY (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com