Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga auiliili mo le faʻaputuina o moega ma se siʻi aʻe, ata vitio mai polofesa

Pin
Send
Share
Send

Tagata uma miti o le i ai o se mafanafana ma matagofie moega, ae mo se laʻititi-tele fale e faigata ona maua se faʻataʻitaʻiga o le a faʻataunuʻuina uma nei manaʻoga. E taua le faʻaaoga tatau o le tapulaʻa o le potu, o lea e tatau ai ona e uaʻi atu i le filifiliga ma le siʻi aʻe i luga. Oe lava-potopoto o se moega ma se siʻiina masini e tusa ai ma faʻatonuga i le vitio o se atoatoa mafai gaioiga.

O le a le mea e manaʻomia mo le galue

O le i ai o se moega lelei e faʻatagaina ai se tagata ia lava moe ma faʻaleleia i luma o se aso fou. Afai e le tele le potumoe, aua le le fiafia. E lava le filifilia o se moega ma se siʻi aʻe, lea e iloga mai i ni fuataga fua, maualuga mafanafana ma uluaʻi mamanu. E le gata i lea, o le tau o ia meaafale e mafai ona ese, o lea e mafai ai ona e filifilia se filifiliga mo soʻo se atotupe. Ma ia sefe atili, e aoga le auiliiliina pe faʻapefea ona potopoto polofesa ia fausaga ma faia le tutusa.

O le faʻapotopotoga potopotoga mo se moega ma se siʻiina auala e faigofie lava, ae muamua e tatau ona e mauaina le sili faʻalelei o ia meaafale. O oloa o sea fuafuaga e maua ai e se tagata le mafanafana i le taimi e malolo ai ma moe ai, ae i le taimi e tasi latou te le faʻaaluina se tele avanoa avanoa i totonu o le potu. O le siʻiina masini o loʻo faʻapipiʻi atu i se atigipusa pusa, i totonu e mafai ai ona e teuina ie moega, ie moega. I lenei auala, ma se laʻititi eria, oe mafai ona foʻia le faʻafitauli o le teuina moega. Mo nei mafuaʻaga, o le siʻiina o moega e sili ona lauiloa i tagata e ana fale laʻititi.

Mo oe lava-potopoto o se faʻavae, oe o le a manaʻomia mea nei mea faigaluega ma mea:

  • masini;
  • se seti o sikulipi, pusa faʻafuaseʻi, sikulipi;
  • afifi;
  • fua laupapa;
  • tulaga fale;
  • samala;
  • laupepa, se penitala faigofie.

O le mea lea, o le galuega e le manaʻomia taugata masini poʻo ni mea faigaluega seasea, e matua faʻafaigofieina ai le sauniuniga tulaga.

Laasaga fono

O le faʻagasologa atoa o faʻapotopotoga e aofia ai ni vaega taua:

  • faʻapipiʻiina o le pusa ma faʻavae;
  • faʻapipiʻi o vae pe a manaʻomia;
  • faʻapipiʻiina o tulimanu faʻamau;
  • faʻapipiʻiina o se masini siʻi;
  • faʻapipiʻiina o se auala savali;
  • faʻapipiʻiina o le faʻavaʻa ma ie o le faʻamalu.

Faʻapotopotoga faʻavae

I totonu o le potopotoga faʻatonuga mo le aveina moega, uma faʻagaioiga gaioiga ua faʻailoa mai. I le vaega muamua oe o le a manaʻomia:

  • aveese uma elemeni o le lumanaʻi fausaga mai le ata tifaga afifi, asiasia latou mo faʻaletonu. Afai o se tasi o elemene e le lelei, o le a manaʻomia e sui. E le ono faʻatuatuaina ma sefe le faʻavaʻa gagau mo le moe;
  • faʻapipiʻi draw drawings mo latou mafuaʻaga faʻamoemoe i luga o le foloa ma le pu itu i luga;

Le isi, oe manaʻomia e faʻaputuputu le faʻavae, le liʻo o le fausaga, e aofia ai le ulu i tua, tolu tsars. Lenei o le a manaʻomia:

  • fesoʻotaʻi toso i le tasi ma le fesoasoani a faʻamau, ona faʻamau lea o le ulu o le moega i luga o le pusa ua faʻatasia ma ou lava lima;
  • e faʻaleleia ai vaega taʻitasi o le fausaga i se atoa, oe o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le faovilivili ma faovilivili.

Manatua i nisi faʻataʻitaʻiga, avega mamafa o loʻo mafai ona faʻaaogaina elemene faʻaumiumi. Mo se faʻataʻitaʻiga, tasi-fasi fusi faʻatatau, faʻapea foi ma tulimanu poʻo faʻamau, e faʻamau i le faʻavaʻa ma faovilivili. E taua le mafaufau i lenei i le faʻagasologa o galuega.

Faʻapotopotoga tino

Mo faigofie o le potopoto, o le Selena moega fausaga e faia i ni semi-potopoto poloka:
1 - Vaega pito i luma, 2 - Headboard, 3 - Papatusi agavale, 4 - Pusa taumatau, 5 - Crossbar, 6 - Longitudinal plank.

Faʻatutuina o vae

O lagolago o le fausaga o loʻo faʻamau i luga o le faʻavaʻa e faʻaaogaina ai tulaga faʻapitoa o loʻo tu i luga o vaega longitudinal latou lava, pe faʻamilo faʻasolosolo luga o autafa. Ona latou faapipii lea o fata, tulimanu i le pito i luga o le tsars. O nisi moega faʻataʻitaʻi e leai ni tautua lagolago e aunoa ma se totogi, nai lo le faʻaaogaina o se itu i autafa.

Ua finau mai le au atamamai e le aoga le oomi vave o faovilivili, aua i le lumanaʻi e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o drawers, fata, tulimanu o le vaʻaia faʻasolitulafono. O le siʻiina masini o loʻo faʻamau i le isi laʻasaga o le galuega.

Faapipiiina o tulimanu taofi

O lenei gaioiga e faia pe a maeʻa faʻapipiʻi lagolago i le moega ma e talafeagai e faʻateleina faʻatuatuaina ma mautu le fausaga. Taitasi o le taofi taofi aofia ai o 5 vaega:

  • o le screed lava ia;
  • 2 futorok;
  • 2 faʻamau ulu ulu

Mo galuega, oe o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le 10 mm drill, faovilivili, hexagon po o le samala. Afai e tatau ai, aveʻese le fausaga, o le i ai o se fusiua o le a faʻatagaina ai oe e faigofie ona motusia vaega mai le tasi.

Tulimanu taofi

Hoist faapipii

I le isi laʻasaga o le galuega, o le faʻapipiʻiina ma le faʻamau o le siʻiina i luga o le moega e tatau ona faia. E taua tele le aua neʻi faia se mea sese pe a tuʻuina ma faʻamatalaina itu, a leai o le a faʻalavelaveina le sologa lelei o le faʻagaioiga. Lenei o le a manaʻomia:

  • lipea le moega faʻavae i le masini siʻi. Faʻaaoga faovilivili mo lenei. Ae le i faʻamamafaina faʻamau faʻamau atoatoa, ia mautinoa e faʻavasega va i le va o le faʻavaʻa ma le faʻavae;
  • Faʻalelei le tulaga manaʻomia o le malosi e faʻatonutonu ai le faʻataʻitaʻiga O le faʻapipiʻiina o le iunite i le siʻiina masini e tatau ona faia i le lima ma le pusa i luga, faʻaaogaina o nati ma se mama taofia, fluoroplastic washers;
  • faʻamau le nati i le taofi, ona faʻamamaa laʻititi lea o le faʻamau, ae tuʻu ai sina mea laʻititi. O le siʻiina masini e tatau ona siakiina faʻatele.

Hoist faapipii

Faʻapipiʻiina o faʻavaʻa ma faʻamoe i le faʻamalu

E aoga le faʻapipiʻiina o au faʻalelei i luga o le moega mo le leai o se faʻafitauli o le faʻatonutonuina o le fausaga, faʻapea foʻi ma le limiter limiter O galuega uma e manaʻomia e faʻamaeʻaina i le faʻapipiʻiina o lalo o le moega ma tuʻuina se ufiufi i lona itu.

Afai o le faʻavae aofia ai lamellas (mai le 15 i le 25 fasi, faʻamoemoe i le faʻataʻitaʻiga), o le a latou manaʻomia e samala i ni faʻapitoa umia ma se samala. Taitasi lamela ua faʻamau i itu uma, o lea o le gaioiga ono umi se taimi. O lea ua e iloa faʻapipiʻi se moega ma se siʻi aʻe, o lea e le faigata ai lenei galuega.

Faʻapipiʻiina o lamela

Mafai faigata

O le mea moni, polofesa ma tele le poto masani i le tuʻufaʻatasia o ituaiga uma o meaafale mafai ona faigofie gaioiga ma le potopoto o moega ma se siʻiina masini. Ae o tagata amata i lenei pisinisi ono i ai ni faigata, lea e mafai ona maua i le laulau.

Mafai faigataFofo
Manaʻomia vili puO pu mo faʻamau e tatau ona faia i vaega eseʻese o le fausaga. E taua tele le faʻatulagaina saʻo i le ulu ulu e faʻasaʻosaʻo ai i luga o le faʻavaa. Oe o le a manaʻomia se sikulipi e fausia ai pu, ma o le ulutala e faʻapipiʻi ma sikulini.
Fono ma faapipiiina o kesi siitiaO le faʻapipiʻiina o gaioiga lava ia e fai lava sina faigata, o lea e manaʻomia ai ona e faia le galuega e aunoa ma le faʻavave, faʻaeteete, faifai pea. E taua le mataʻituina o le symmetry i galuega, tausisi i le saogalemu auala.
Misia faʻailoga o moega ua leiloaO se mea sese i lenei laasaga o le a faʻaleaogaina uma taumafaiga, o lea e tatau ai ona e faitauina faʻapotopotoga faʻatonuga mai le gaosiina o lenei faʻataʻitaʻiga muamua. E mafai foi ona e fesiligia le manatu o tagata poto masani i tufuga o meaafale.

Manatua nai mea taua e sili atu:

  • faaletonu o soʻo se natura (chips, taʻetaʻei), na o le iʻuga o oe lava-faʻapipiʻiina o le siʻiina masini, e le mautinoa;
  • o le taimi o le a faʻaaluina i le faia o le galuega na o latou lava o le a le tauia e seisi;
  • afai e le o toe umi ae maeʻa, o le tau o le lipeaina o le a le tauia pe a fai e faʻamaonia o le malepe o le iʻuga o le laititi le poto masani i le faʻaputuina o ia lava vaega.

Matou te faʻataʻitaʻia foʻi le faʻatulagaina o lea moega ile laʻasaga ma le siʻi aʻe e tusa ma faʻatonuga ile ata o loʻo i lalo. A maeʻa ona maimoaina, e mautinoa lava e leai ni faigata i lau galuega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Journey O le malagaVaega faanoanoa ina ua maua le tala o le a oti le tina (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com