Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Skansen - fale matamata eseese matala eseese

Pin
Send
Share
Send

Skansen o se malae vaʻalele tatala i Stockholm. O se tamaʻi nuʻu lenei, ma e asiasi mai, peiseaʻi o le a e faia se malaga faʻasili i Suetena. O le paka autu o loʻo iai fale masani mo itulagi uma o le atunuʻu. O le fale mataaga na faʻatautaia talu mai 1891; muamua na faʻatuina le fale Skansen. Na faʻatau e Arthur Hazelius, o le na manaʻo e fausia se fale mataʻaga anamua, e leai ni ona faʻatusa. Afai e te maua oe i Stockholm, e leai sau taimi e malaga saoloto ai i le atunuʻu, asiasi i le Skansen Museum, o loʻo iai ma sili atu i le 150 faʻaaliga - o fale o le 18-19 seneturi, faleoloa e manatua ai mea, faleoloa, o se faleoloa ma e oʻo foʻi i se nofoaga faʻapitoa.

Faamatalaga lautele

O faleoloa eseese o loʻo faʻagaioia i le teritori o le fale mataaga. Tagata asiasi e mafai ona matamata i le galuega o tioata blowers, fai ipu omea, falaoa, tanners. Tagata faʻatino i laʻei o le atunuʻu e faʻaaoga e toe fausia ai le lanu o se nuʻu tuai i le paka, ma le manogi o mea fou tao i totonu o le ea.

Skansen Park (Stockholm) o se mataʻaga matagofie ma matagofie i le atunuʻu, o loʻo iai le smithy, o le malumalu, togalaʻau fualaʻau ma vailaʻau faʻafomaʻi, o se pa manu e nonofo ai manu i tuutuuga e pei ona masani ai.

Faʻafefea ona aliali mai le paka

I le amataga o le seneturi lona 19, na faavaeina ai e Jon Burgman se esetete i le motu o Djurgården ma totoina se togalaau matagofie i ona tuaoi. O le vaaiga na faaigoa ia Skansen, aua o se 'olo na tu latalata ane, ma i le gagana a le lotoifale o le' olo malosi - skans.

I le faʻaiuga o le seneturi lona 19, na faʻatau ai e Arthur Hazelius le esetete e fausia ai se falemataʻaga tala faʻasolopito i luga o lenei 'upega tafaʻilagi. O le paka na tatala aloaʻia ia Oketopa 11, 1891.

Skansen i Suetena o le sili ona mataaga fale mataaga i le laumua, tu i luga o le auala. Lenei o fale aoina mai uma i le atunuʻu, fausiaina faʻasologa potu - fale fai faleoloa, faʻapitoa fale aʻoaʻoga. O le tosina na tupu olaola i le taimi o le muamua luasefulu tausaga. I lenei vaitaimi, o fale mai itulagi uma, faʻapea foʻi ma manu mo le pa manu, na aumai i le paka.

Le mea e vaʻai i le falemataaga

I aso nei, o le fale mataaga faʻaali sili atu nai lo 150 fale o loʻo faʻaalia ai le uiga ese o le olaga o tagata o vaitau eseese ma vasega. O taʻiala i laʻei a le atunuʻu e galulue i fale taʻitasi, o lea e le gata e maimoa ai tagata asiasi i faʻaaliga, ae faʻalogo foʻi i tala matagofie.

O le isi tosinaga a Skansen i Stockholm o le faleoloa. E i ai le Biological Museum e le mamao mai le faitotoʻa, ma o loʻo i ai le Aquarium i le paka.

Mea moni manaia! I Skansen, o gaioiga e faia faʻapitoa mo aso malolo eseese - Walpurgis Po, Kerisimasi. Faʻapitoa mafaufau e totogia i le aso malolo fausiaina e le na faavaeina le paka - le Aso o le Suetena Fuʻa.

Taulaga i Skansen

O le paka toe fausia Suetena kuata mai le 18-20th seneturi. E toetoe lava o mafutaga faaleaoaoga uma ma faleoloa faleoloa na siitia atu i Skansen mai le itu a Söder. O le olaga o tagata faifaatoʻaga nonofo i le itu i matu o Suetena o loʻo faʻaalia i fanua o Elvrus ma Delsbu.

Lelei e iloa! I Delsbu, Kerisimasi uma lava, e faia ai se laulau fiafia mo tagata tafafao.

Afai o loʻo e tau mafaufau pe faʻafefea na nonofo le 'aʻai a le atunuʻu, savalivali i le esetete o Skugaholm, o loʻo totoina se togalaʻau. O le tolauapiga a Sami o loʻo faʻaalia mai ai le ituaiga olaga o tagata moni o le itu i matu o le atunuʻu. I le paka o loʻo iai le malumalu o Seglur mai le 18 seneturi. O lenei o se lauiloa nofoaga i Suetena - ulugaliʻi o mai iinei e faia a latou sauniga o le faʻaipoipoga.

E mafai ona e masani faʻamasani i tu ma aga a tagata o Suetena i Skansen i taimi o aso malolo ma faʻamanatuga. E faʻamanatuina e tagata o le nuʻu le Walpurgis Night i se tulaga maoaʻe - latou te tutuina se afi tele, fai siva siva, ma usuina pese. O faʻafiafiaga gaioiga na faia mo le tolu aso. I tulaga o le aofaʻi o malo o lenei aso malolo e faʻatusatusa naʻo mea o le Kerisimasi.

Mea moni manaia! O tusi faʻataʻitaʻi o loʻo faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiga a Skansen. E mafai ona iloa atu o ia i le paka. O le fale mataaga atoa tatala i luma o tagata femalagaaʻi, e peiseai o latou alofilima.

O le nofoaga o le fale mataʻaga anamua talaʻaga, lea na fausia ai le taulaga o Skansen, o se nofoaga faʻasolopito o tufuga. O mea uma iinei e talafeagai lelei pe a mafai - fale mautotogi fale, auala maʻa tetele. O le tosina atu o loʻo tu i luga o le maupuepue ma se vaaiga matagofie. O le aʻe i luga o le maupuepue, e savali ai tagata tafafao maimoa i le faleoloa e faʻatau atu ipu laʻau ma isi oloa omea.

I le falefaigaluega a le glassblower, e mafai ona e vaʻaia ma le manino le faʻafefea e le matai ona fausiaina o tioata ma e taumafai foi e fai se tamaʻi mea faʻamanatu i ou lava lima.

Lelei e iloa! I totonu o tamaʻi lotoā, laufanua mafanafana e mafai ai ona e nofo i luga o nofoa ma malolo.

O le isi nofoaga manaia i Skansen o le faleʻai cafe ma le tapaa. Lenei, o le tapaa moni ua totoina i moega. Vaʻaia, talavou laʻau e leai se 'eseʻese mai masani radishes.

Skansen Observation Deck ma Funicular

O le Stockholm atoa e vaʻaia mai le maualuga o le vaʻa matauina. I luma o turisi o le Nordic Museum. Lalo o loʻo iai le taʻavale taʻamilo lanu moana o loʻo tamoʻe mai le ogatotonu o le laumua i Skansen. I se mea mamao, e mafai ona e iloa atu ai le malumalu faʻapaʻia e faʻamamaluina ai le tupu o Oscar II.

O le fiafia i manatu o Stockholm, o malo o le paka latou te maua i latou i le Rose Garden, mai le mea o le auala e tau atu i le apiary. I se mea mamao atu lava o loʻo iai se fale uiga ese e pei o se falesa, pe masalo o se vaʻaiga alofa. O le fale e foliga mai e leai se mamafa, ma o le pito i luga e teuteuina i se kolone. Afai e te alu i le isi itu o le auala, pasi le vaʻavaʻa, o le ae mauaina oe i tafatafa o le funicular, lea e mafai ai ona e alu ifo i lalo o le maupuepue ma toe o atu i le pito i lalo o Skansen.

Afai e te ulufale i le paka e ala i le Hazelius Gate, o le a vave ona e mauaina oe lava i tafatafa o le malie nofoa ma e mafai ona alu i luga o le vaʻaia vaʻa.

Lelei e iloa! E le pei o le paka, lea e faʻagaioia i le tausaga atoa, o le funicular e faʻatoa mafai ona faʻaaogaina mo ni nai masina - i le vaitaimi o le mafanafana.

Skansen Zoo

E le taumateina, o se nofoaga tafaoga fiafia lenei mo tamaiti. E eseese manu e aoina i totonu o avanoa i fafo, o mea masani na faia mo latou, e mafai ona e matamata i mamoe, eli, luko. E i ai se faʻaputuga faʻapitoa mo urosa ma paolo faʻafiafiaga eria, o se malae taʻalo ma taʻaloga masini.

O loʻo iai le lulu i matu - o le manulele lototele ma sina tamaʻi narcissistic. Na ia suʻesuʻe maeʻaeʻa malo ma e pei e manaʻo e faʻatino.

Bison nofo i le menagerie. O nei manu e le maua i Suetena, na latou mouʻese ina ua mavae le Bronze Age. Mo se taimi umi lava, o meaola e nonofo na o faleoloa. O le paka o loʻo i ai le sili atu le mafanafana tulaga mo bison. E nonofo faʻatasi ma puaʻa vao i le fale manu.

Faleʻaiga, faleʻaiga, faleoloa faʻamanatu

O le Skansen Museum o loʻo i ai le sefulu ma le lua o faleʻaiga ma faleʻaiga, e mafai ai ona e taumafai e filifili se lisi mo soʻo se tofo

  • Smokehouse Restaurant tautua ulaula ma falai iʻa.
  • Cafe Gubbhyllan o loʻo tu i lalo o le maupuepue, i tafatafa o le funicular, o se tasi lenei o le matua faʻamautuina i le paka, e tautuaina keke mananaia, pastry ma kofe manogi.
  • O le Petissan Café o loʻo tu i totonu o pitonuu o Skansen. O keke sili ona suamalie ma kofe ua saunia iinei.
  • O le fale falaoa na faʻatautaia talu mai le 1870 ma tao falaoa, falaoa ma masi e tusa ai ma fua tuai. E mafai ona e iloaina le fale fai meaʻai i le faʻailoga a le fai meaʻai, o loʻo tusia i le faitotoʻa, i luga aʻe o le faitotoʻa.

Lelei e iloa! I totonu o le paka, e i ai nofoaga e mafai ai ona fai sau tafaoga - faʻatasi ma hammock mafanafana, siʻomia e laʻau ma fugalaʻau.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

Afai e te savali agaʻi i Skansen i tafatafa o le Stockholm embankment, o se savaliga savali e tusa ma le afa itula. Faʻapea foi, pasi ma pasi numera 44 mulimuli i le paka, taofi i le faitotoʻa. Mai le nofoaga metro Slussen, o le paka e mafai ona oʻo i ai se tima lelei i le na o le kuata o le itula.

Lelei e iloa! Afai o loʻo e faimalaga ma lau oe lava taʻavale, ia sauniuni mo ni faʻafitauli tau taʻavale i le ogatotonu o Stockholm.

Falemataaga tuatusi: Djurgardsslatten 49-51.

Faasologa Falemataaga suiga faʻalagolago i le vaitau, i le taumafanafana e mafai ona e asia le tosina i itula nei:

  • mai le 10-00 i le 20-00;
  • O le faitotoʻa o Hazelius ma faʻapitoa latalata i le 17-00;
  • O le pusa vai e tatala e oʻo i le 19-00;
  • e talia e le fale manu le au malo seʻia oʻo ile 18-00.

I le taumalulu, o le Skansen Museum i Stockholm na tapunia muamua, o lea e sili ai le siakiina o taimi nei i luga o le tulaga aloaia o le tosinaga - www.skansen.se.

Mea moni manaia! O le paka e faʻapea e sili ona faʻamanatuina ile Po ole Kerisimasi - o fale, faleoloa, auala e teuteuina i moli molimatagi.

Tau ulufale o le Skansen Museum faʻalagolago foi i le vaitau. I le taumafanafana, o le tau o le atoa tiketi o 195 kroons, mo tamaiti aʻoga ma matutua - 175 kroons, ma mo tamaiti (mai le 4 i le 15 tausaga le matua) - 60 kroons.

O le a foliga Skansen i Stockholm e sili atu mo vitio. Tagaʻi ane.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Moemoe Ua Matala (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com