Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a eseesega i le va o Ripsalidopsis ma Schlumberger ma faʻafefea ona vaʻai nei laʻau i le ata?

Pin
Send
Share
Send

E le o uma cacti i ai vao tuitui. O loʻo iai ma lau lauusiusi, e taʻua o le sua. Nei o sansevieria, bastard, zygocactus (schlumbenger) ma ripsalidopsis. E mafai ona maua i latou i le toeititi lava o fale uma, aua mo o latou uiga latou te lauiloa i totonu o cactus growers. O fugalaʻau sili ona matagofie o Schlumberger ma Ripsalidopsis, lea e tele ina le mautonu le tasi i le tasi. I lenei tusitusiga, o le a tatou iloa ai pe aisea ua le mautonu ai nei laʻau e lua, e uiga i le eseesega i le va o Ripsalidopsis ma Schlumberger, e uiga i uiga masani o le lua suculents, e uiga i le tausiga o laʻau, ma vaʻai foʻi i le ata o fugalaau taʻitasi.

Aisea ua le mautonu ai nei laʻau e lua?

Schlumberger ma Ripsalidopsis e masani ona le mautonu, e ui lava e aofia ai i ituaiga 'eseʻese o gaʻoa.... O nei laʻau uma e totino i vaomatua vevela o Latina Amerika ma i fafo atu latou e toetoe lava a leai se eseesega mai le tasi ma le isi. O laulaʻau ma tamaʻi vaega, e oʻo atu i le 2 cm le umi, fai se laʻau laʻau ola. Fugalaʻau o mumu ma lanu piniki paolo e fuga mai i le pito o lala.

O nei sua suamalie e taʻua o le epiphytic cacti, talu ai o le natura latou te nonofo i luga o lala o laau, ma avea ai ma lagolago.

O le a le eseesega i le va o le Decembrist ma lona tagata mafaufau?

Igoa, lauʻeleʻele o le tuputupu ae ma le tala faʻasolopito o mauaina

I le 1958 e Charles Lemer o le tasi ituaiga o cactus na faʻaigoa ia Schlumberger i le maeʻa ai o le cactus collector mai Farani Frederick Schlumberger. O lenei laʻau e iai foʻi igoa e pei ole zygocactus ma Decembrist.

I aso nei punaoa, o le ituaiga Rhipsalidopsis e le oi ai ma ua manatu o se vaega o le ituaiga hatiora (faitau atili e uiga i ituaiga lauiloa o Rhipsalidopsis iinei). O lenei ituaiga na faʻaigoa i le faʻamanatuina o le tagata malaga o Thomas Harriott, o se tasi o tagata muamua sailiili i Latina Amerika, ma o le igoa o le laʻau o se anagram o lona faaiu.

Tusitusiga! I tusitusiga, o loʻo iai lava le uiga o le fugalaʻau e pei o le Gartner's hatiora poʻo le Gartner's ripsalidopsis.

Ae o le lauʻeleʻele o le tuputupu aʻe mo laʻau uma e tutusa - o vaomatua vevela ia o Latina Amerika. Peitai, Schlumberger o se tagatanuʻu o sautesasaʻe o Pasila, ma Ripsalidopsis e maua e le gata i sautesasaʻe, ae faʻapea foi i le ogatotonu o le konetineta.

Foliga Vaaia i le ata

O faʻavae o nei suamalie na o le taimi muamua na tilotilo ai e foliga tutusa lava, o le mea moni e ese mai le tasi. O Schlumberger e i ai vaega ma maamaai nifo i autafa, ma Ripsalidopsis e iai vaega ma faʻataʻamilomilo pito.ma nisi e mūmū ona mata.

E eseese foi fugalaʻau. O le Decembrist e i ai tubular-foliga fugalaʻau ma petals curling tua ma teisi beveled corollas. O le Easter Egg, i le isi itu, e faʻatupuina pupula o fetu e iai foliga saʻo ma le symmetrical corolla ma, e le pei o fugalaʻau o le Decembrist, e faʻaali mai se manogi manogi (e mafai ona e aʻoaʻoina pe faʻafefea ona fuga mai Rhipsalidopsis ma mafuaʻaga e le fuga mai ai iinei).

Ma o le auala lea e vaʻai ai nei fugalaʻau e lua i le ata.

Schlumberger:

Rhipsalidopsis:

Fuga

O le fugalaau taimi e mafai ona faʻamasinoina i igoa o nei laʻau. Kerisimasi laau (Schlumberger) fuga i le taumalulu - ia Tesema-Ianuari... Ma o le Easter Egg (Ripsalidopsis) e maua ai fugalaʻau matagofie ile tautotogo - mo le Eseta. I le Decembrist, o laʻau e faʻataʻoto ma ola mai le tumutumu o le sili atu vaega. Ma i le fuamoa o le Eseta, latou te totoina e le gata mai i tumutumu, ae faʻapena foi mai itu itu.

Tausiga

E tutusa le tausiga o laʻau, naʻo le pau le eseesega o faʻataʻitaʻiga tutusa e faia i taimi eseese o le tausaga.

Ile vaitaimi ole fugalaʻau, e fiafia le Ripsalidopsis ile faʻasusu soo ma luluina i aso uma pe olo le vaega ile vai mafanafana, ae e leʻo aliali mai le fuga. Latou te faʻaititia le alualu i luma o le faʻasusu ma e le fafagaina le laʻau na o le vaitaimi le tumau (mai ia Oketopa ia Fepuari). Mai ia Fepuari e oʻo ia Mati, aʻo leʻi faʻatulagaina fualaʻau, faia le fafagaina 1-2 taimi i le masina, ma faʻateleina faʻasusu. Mo lavalava aʻa ma laʻau, o loʻo faʻaaoga ni faʻalautelega saunia mo le cacti o loʻo iai le nitrogen ma le humus o loʻo faʻaaogaina.

Faalogo! E le mafai ona e faʻaogaina ni faʻalaila toto e fafaga ai le fuamoa o le Eseta.

Schlumberger e fafagaina i le vaitau atoa ma le tele o minerale o minerale, faʻalagolago i le vaitaimi o atinae. I le vaitaimi o le tupu tele (spring-fall), e mafai ona faʻamalieina le Decembrist i mea fetilaisa faigata e aunoa ma le nitrogen.

Aʻoaʻo atili e uiga ile tausiga o Ripsalidopsis ile fale ma fafo atu iinei.

O le a le mea masani?

E i ai taimi e o gatasi ai le "tofo" o Ripsalidopsis ma Schlumberger:

  • e le fiafia uma laʻau i la,
  • sili le faʻasūsū (ae leai ni vai faʻatumu i totonu o le apa);
  • alofa teisi acidic manava eleele;
  • i le vaitaimi o le tau faʻaputuputu, e le tatau ona siʻitia sukaleni ma tuʻu latalata i mea e faʻavevela ai.

O le a le mea e le tatau ona faia i laʻau uma i le taimi o fugalaʻau?

E le mafai ona e paʻi i ai ma toe faʻatulaga mai lea nofoaga i lea nofoaga, faʻapea foi ma le fofoa o le ulo ma le laʻau. O Schlumberger ma Ripsalidopsis e matua nofouta lava i suiga i le itu o moli. I lalo o soʻo se faʻalavelave, e mafai e fualaʻau ona faʻamaligiina a latou fuga pe fuga mai fugalaʻau. I le taimi o fugalaʻau, e manaʻomia le fafagaina o suamalie i paluga mo laʻau fai fugalaʻau.

Lisi faʻatusatusaga

SefeFugalaʻauVaitaimi faigataVaitau fugalaʻauO se vaitaimi o le ola ola
Schlumbergermaamaʻai nifo vaegatubular, elongated, beveledSetema-Novema, Fepuari-MatiNovema-Ianuarisavali-Setema
Rhipsalidopsisvaega e faʻataʻaliʻoliʻo pitochamomile i le faʻatusa o le asteriskSetema-Ianuarisavali-MeIuni Aukuso

Faaiuga

Naʻo le fuafua tonu poʻo le a le fugalaʻau e nofo i totonu o le fale - Ripsalidopsis poʻo Schlumberger, e mafai ona fausia ai ni tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe, atinaʻeina ma le tuʻuina o fuga ma faʻatali mo se pupula susulu olaola o le a teuteuina soʻo se fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ДЕКАБРИСТ ЗАЦВЁЛ ЦВЕТЕНИЕ ДекабристаШлюмбергераЗигокактуса FLOWER Schlumberger Rhipsalidopsis (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com