Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aveʻese se manogi le manogi mai se sofa, faʻamamaina ma tagata fofo

Pin
Send
Share
Send

O se manogi le manogi mai meaafale meafale mafua ai le le mautonu. E mafai ona sau mai oloa tuai ma fou, o se faʻaiuga o le faʻaumiumi o le faʻamalamalamaina i le susū poʻo le masaʻa o vai inu malosi. A o e filifili pe faʻafefea ona aveʻese le manogi mai le sofa, oe manaʻomia le amanaʻia o le a le mafuaʻaga, o a mea mea e fai ai le tapoleni. E faigata ona faʻamama le palapala.

Lelei auala faʻateʻa manogi faʻavae i luga o ituaiga manogi

Ina ia aveʻese se manogi le manogi, oe manaʻomia le filifili poʻo fea e sau ai. O le manogi mai le susū meaafale e leai se manino localization; o se mamafa manaʻomia manogi sau mai ia i se atoa. Afai e manogi suavai, o lo latou manogi o le a lagonaina sili ona malosi i le nofoaga na latou masaʻa. O le pia masaa ma le fagafao mimi e sili ona faigata ma sili ona faigata ona aveʻese. Oe mafai ona aveʻese le manogi mai upholstered meaafale faʻaaogaina le fale ma faʻapitoa oloa. O le sili ona lelei auala faʻamamaina ma vaega o le oloa faʻalagolago i le ituaiga o mea, o le vailaʻau mafua ai le faʻafitauli.

Ae e te leʻi faʻaaogaina, e manaʻomia le faʻataʻitaʻia o le oloa filifilia i luga o se tamaʻi mea e faʻafusi ai le ie.

Sofa fou

O se vailaʻau manogi uiga o kelu, varnish, vali e mafai ona tupu mai talu ai nei faʻafouina meaafale o le paketi vaega. Ina ia aveʻese le manogi o se sofa fou, oe manaʻomia le faʻasuavaia o le potu o loʻo tu ai. E lelei pe a fai e te mafai ona faʻavasega se ata malosi. O le oloa lava ia e tatau ona matua faʻamamaina, ma o le adsorbent tatau ona tuʻuina i totonu (i le teuina pusa). Masima, mint, soda, lavender, vanilla suka e manuia. O le saucer ma le sorbent tatau ona tuua mo 8-10 itula ona suia lea.

Meafale tuai

Ua amata ona manogi meaafale tuai i le faʻamamaina i isi taimi. I se vaitaimi umi o le taimi, e faʻaputuputu le efuefu le efuefu ma mitiia manogi. Afai o le potu ua ea faʻalelei, ma le manogi o le susu e le sau mai le sofa, o le a lava e tuʻuina ma le faʻaeteete i fafo ma faʻamama le ie.

A o e galue i totonu o fale, o le efuefu o le a faʻataʻamilomilo solo le potu e puipuia ai lenei mai le tupu, e fautuaina e ufiufi le oloa i se ie susu.

O se manogi le manaia mai se sofa tuai mafai foi ona tupu aʻe o se iʻuga o le suia. E tupu lenei mea i potu le mago, leaga O le sili ona aʻafia i le fungus o ni ie lelei ma e leai ni mea, e aofia ai le tele o mea e faʻatumu. Afai e iloa gofie foliga pisia, e fautuaina e sui le ie ufiufi ma faʻatumu le sofa.

Faʻatasi ai ma sina siama laala, e tatau ona fufulu le oloa. O le laasaga muamua o le tuʻituʻi ma le faʻaeteete i fafo. I le faʻagasologa, o spores suia o le a faʻasalalauina, o lea e fautuaina ai le faʻamama i fafo e faʻaaoga ai se respirator po o se ufimata. Ina ia aveʻese le toe vaega laʻititi o vaega o le suia, e manaʻomia le faʻamamaina o le laualuga ma le mea faʻapipiʻi. E taua le uaʻi totoʻa atu i faʻasologa, o nofoaga faigata ona oʻo i ai.

O le auala e sili ona aoga e aveʻese ai le manogi mai le ie i luga o le sofa o le faʻamamaina atoa. E faʻatinoina i lalo.

  1. E tatau ona matua soloiese le ie i se omomi omomi i totonu o le vai ma lua sipuni vineka poʻo hydrogen peroxide. Malosi susulu o mea e le tatau ona faʻatagaina.
  2. Ona sasaʻa ai lea o le masima i luga uma o eleele malulu (o le a manaʻomia e uiga i se ato). A maeʻa le 6-8 itula, e manaʻomia le aoina o fatu ma le pulumu malo ma faʻamama uma le oloa. Nai lo le masima, oe mafai ona faʻaaoga le soda poʻo le masoa, ae i lenei tulaga, oe manaʻomia le aveʻese le sorbent pe a maeʻa 12 itula. Moe laumei lauti lauti mafai ona avea ma manogi adsorbent mo pogisa upholstery - o lauti lauti o lo o sasaina ma faʻataʻatia luga o le nofoa mo le tele o itula.

Afai e leaga le ea o le fale poʻo le maualuga o le susū, o le a toe aliali mai le mamanu lava ia ma le uiga le manogi leaga.

Fagafao

I le mea e tupu o se pusi poʻo taʻifau mimi maua i luga o le ie, e fautuaina e amata faʻateʻa ese le manogi le manogi mai le sofa i le fale i se taimi vave e mafai ai. Ona o le faigata fausiaina o upholstered meaafale, a manogi suavai mafai ona vave ulu loloto i totonu o le faʻatumu, ma o le a sili atu ona faigata ona faʻaleagaina le maaʻa pisia. I le taimi lava na maeʻa ai le vaʻaia, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Faʻamago suavai ma ie mago.
  2. Fafasi falaoa tao luga o le eria, tuʻu mo le 5-10 minute.
  3. Fafasi se paluga vai ma le vineta i luga o le pauta. O le fua faʻatatau o le 1: 1. Nai lo o le vineta, e faʻatagaina se tali: afa tioata o le 3% hydrogen peroxide ma le sipuni ti o vailaʻau fufulu. E tatau ona faʻapipiʻi le paluga faʻatumu i le pisia i se ie ma teu mo le 5 minute, ona tipi lea i le susū, ie mama.
  4. Faʻamamago luga e tatau ona togafitia lelei.

O le mea sili ona faigata e faʻamama lau sofa o le aveʻese o le manogi leaga o miaga pusi. O lenei metotia na galue lelei:

  1. O le pisia e tatau ona oloina i le 10% vaifofo o le amonia, aua le papaʻi mo le 30 minute.
  2. Faʻaaoga le fasimoli.
  3. Fufulu ese ma se vaipuna vineka (1 sipuni vineta i le lita o le vai).
  4. Faʻamamago luga.

A faʻapea e le mafai ona aveʻese uma le faʻafitauli ile fesoasoani mai o tagata, e mafai ona fesoasoani mea faigaluega faapitoa.

Ina ia aveʻese le manogi mai upholstered meaafale, pe a o lea ua maeʻa teuina i totonu o le mea, e tatau ona maeʻa maeʻa, fufuluina le ie ma mea faʻatumu. E manaʻomia le tuiina o se fofo o tutusa tutusa vineka ma hydrogen peroxide ma le tui faafomai, ona tatau lea ona e togafitia luga, pei o le tulaga o le fou pisia. A maeʻa le faʻamamaina, oe o le a manaʻomia se umi faʻamago taimi, oe mafai ona faʻaaogaina masini faʻavevela.

Susu

Afai o le sofa sa i totonu o se tapunia, unventilated potu ma le maualuga maualuga o le susū mo sina taimi, e mafai ona avea susu. O le sofa susū e tatau ona faʻamamaina ma faʻamamago i fafo e faʻaaoga ai se mea faʻamama mafanafana poʻo ni mea faigaluega faʻapena. A o faʻagasolo, e fautuaina e faʻaititia le susu i luga.

O oloa faʻatuatuaina e fesoasoani e aveʻese le manogi le lelei o loʻo teuina i luga meaafale.

  1. O se vaifofo o le vineta (sili ai le apu sika) e sausau i luga. Faʻasologa: 2 sipuni i le lita o vai. O le Citric acid e faʻaaogaina i se auala faʻapena.
  2. O se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate (na o ie pogisa). Faʻaoga i se omomi poʻo le pasī.
  3. Adsorbents: soda, carbon faʻagaina. Latou te salalau luga o le fogafale, teu i luga o le mea ufiufi mo 8-12 itula, ona aveese ma le faʻaeteete ma se masini fufulu mama.

O le manogi susū atonu taʻu mai ai le foliga mai o suia. I lenei tulaga, o le faʻamamaina faigata ma le faʻaaogaina o antifungal agents e talafeagai; i le taimi o galuega, e fautuaina ia faʻaaoga se ufimata, totini lima puipuia.

Urine

Afai e maua le miaga o se tamaititi poʻo se tagata matua i luga o le oloa, e fautuaina e tatau ona e vave faia. Ole maualuga ole urea ile tagata matutua e maualuga atu, o lona uiga ole aveʻesea o le manogi le manogi mai le sofa e manaʻomia ai se faʻalavelave e sili atu ona faigata.

  1. Uʻu le mea pisia i le ava malosi poʻo le vodka, tuʻu mo le afa itula.
  2. Faʻaaoga le fasimoli mo le 20 minute.
  3. Fufulu ma le fofo o le lita o vai ma se sipuni vineka.

O le sofa e manaʻomia e faʻamamago. O le upholstery o le a taofi le manogi e pei o le 'ava malosi pe a maeʻa le ea. Oe mafai ona faʻatelevaveina le gaioiga i le faʻaaogaina o mea manogi.

O le a le mea e fai pe a fai o le sofa manogi leaga pe a uma pepe pepe:

  • faʻapipiʻi le fasimoli mo le 20-30 minute;
  • fufulu ese ma le palu o le vineka ma le vai i le fua faʻatatau o le 1: 5 pe faʻaaogaina le tali tutusa i le vodka;
  • e talafeagai le iodine mo le faʻatautaia o meaafale pogisa, e faʻamamaina le mea faʻamama i le acid citric.

O le mimili pepe e faigofie lava ona pasi. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e faʻamamago lava le mea teu gaʻo. O le lele e mafai ona fesoasoani e aveʻese le manogi suka i luga o meaafale meaafale. I se faʻaopopoga, a maeʻa ona faʻagalueina, e mafai ona e faʻaaogaina masima masima, ti, kofe. O le oloa e tatau ona afifiina i se ie malamalama ma tuʻu e taoto i luga o le ie mo 12 itula.

Pia masaʻa

Lafoaʻi suavai tuua stains luga o le malamalama luga. O se uiga manogi foliga mai. E mafai lava ona aveʻese le manogi pia mai le sofa oe lava e aunoa ma le suʻe i se faamamago mago. E fautuaina e amata faʻagasolo vave gaioiga pe a maeʻa faʻaleagaina. E te manaʻomia ni solosolo pepa, o se tali o le vai ma le vineta.

  1. Nonoa i solo pepa e faʻaputuputu uma ai le suavai. Lenei mea e tatau ona faia mai pito i le ogatotonu.
  2. O le oomiina o le solosolo i le pisia aveese le tele pia pe a mafai.
  3. Faʻaalu se tali o le vineta ma le vai. Mafaufauga: 3 sipuni i le lita.
  4. Tuʻu mo 3-5 minute.
  5. Fufulu ma le omomi, omomi mama.

O le manogi vineka o le a mou ese mai le sofa i ni nai aso, ae e te manaʻomia le ea i le potu i taimi uma e mafai ai.

Talosaga

O le vaega tele na i luga o meaafale meafale e tatau ona vave aveʻese ma solo mago. E tatau ona aoina ma gaioiga mai pito i le ogatotonu. E taua le aua le oloina le suavai i totonu o le ie, ae ia tipi, faʻaputuputu i luga o le solosolo. Ae e te leʻi lafoa le manogi puaʻa i luga o le nofoa, e tatau ona e aveʻesea atoa mai luga.

  1. A maeʻa ona faʻamama le vaega, faʻapipiʻi iai le soda, faʻatali ile 20-30 minute.
  2. Aveese le pauta ma se masini fufulu mama.
  3. Fufulu le faʻamago i le vineka, 'ava malosi.

Afai o le paʻu sofa e palapala, e mafai ona e faʻaaogaina se fasimoli. A maeʻa ona faʻamama, e fautuaina e tuʻu le sorbent luga.

Metotia lautele lautele

O meafaigaluega faʻapitoa e le masani ona i ai. O le lelei o metotia masani a tagata o avanoa - e masani ona i ai se mea i totonu o le fale e aveʻese ai se manogi le manogi mai upholstered meaafale. O le togafitiga e fautuaina e faia i le taimi lava e maeʻa ai le ulufale o se manogi suavai.

  1. Fefete O le mea faigaluega mafai ona faʻaaogaina mo tapega o soʻo se lanu, e fetaui lelei mo le susū, mimi manu.
  2. Masima. O fatu e tatau ona faʻataʻapeʻapeina i luga o le ie ufiufi, tuʻu mo le afa aso, ma aveese ma se masini fufulu mama. Lelei pe a gaosia se sofa fou faʻasaga i le manogi o kelu, varnish, vailaʻau.
  3. E faʻaaoga le fasimoli e fufulu ai le sofa paʻu mai se manogi leaga, o pisia o le miaga, pia, puaʻi e togafitia.
  4. Vineka. E faʻaaogaina i fofo o eseesega faʻapitoa. A maeʻa le faʻaoga, e manaʻomia le faʻavevesi o le potu. Mo meaafale mama, e fautuaina e suia i le citric acid solution.
  5. Ava, hydrogen peroxide e aoga mo le aveʻeseina o pisia pisipisi, puaʻi, ma suia le manogi.
  6. Potasi permanganate. O le a fesoasoani pe a gaosia mea susu.

Aveʻese le manogi mai le sofa e tatau ona faia ma se vaivaiga fofo e le afaina ai le lanu o le ufiufi, laupapa vaega.

Mo le faʻamamaina o le paʻu ma le paʻu

Lelei tele mai le tele o manogi

Mo upholstery i soʻo se lanu

Mai le manogi o suia

Mai le susu

Mai le manogi o se sofa fou

Fofo faʻapitoa

Ae e te leʻi amata galuega, e tatau ona e tapunia luga. E fautuaina le faʻamamaina o le ie, solo i se ie susu. O le taualumaga o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o palapala palapala. Faatasi ai ma le fesoasoani a saunia-faia formulasi, oe mafai ona vave aveese le manogi mai le sofa. O le sili ona aoga o:

  1. Vani Oloa suavaia. Faʻafefiloi le pulou o le oloa ma le vai i le fua faʻatatau o le 1: 9. Tago le paluga, faʻaoga, tuʻu e faʻasusu mo le 30-60 minute. O loʻo faʻamamaina le laualuga i se masini faamama.
  2. E leai se allergy. E faʻatau atu i le tulaga o le aerosol, e faʻaaoga e faʻamama ai siama ma fungi. O mea i totonu e faʻasusu luga o le mea na aʻafia e aunoa ma le fufuluina.
  3. Magos Miti AO. Ole faʻasologa ole tali e amata mai ile 1: 5 ile 1:20, e fetaui ma manogi e eseʻese malosi. E le mafua ai ita i le fesoʻotaʻi ma le paʻu, mafai ona teuina mo 2 tausaga.

Ae e te leʻi aveʻese le manogi mai le sofa ma mea faʻapolofesa, e manaʻomia le suʻesuʻeina o lapataʻiga ma faʻaaoga e tusa ai ma faʻatonuga, naʻo mea filifilia. Afai e tatau ai, oe manaʻomia le faʻaoga o se matapulepule, totini lima i le taimi o galuega.

E fautuaina e filifili ni oloa e faʻamama ai, ae le o ufimata, manogi.

Puipuiga

E le naʻo le pau na faʻasuina vai i le faʻafitauli. O meaafale ufiufiina e mitiia le manogi o meaʻai, tapaa, ma faʻasolosolo malie ona faʻaputuputu le pefu. Ma i le tulaga o se sofa moe, keratinized paʻu vaega ma microparticles o afu faʻaputuputu faʻaputuputu foi. E fautuaina e aveʻese aveʻese manogi ma palapala mai le sofa. O laʻasaga lelei e puipui ai mea faʻamama e aofia ai:

  • faamamaina lagona gaogao masani;
  • faʻamamaina susu susu faʻaaogaina vai fasimoli ma se faʻapitoa oloa;
  • o le faʻaaogaina o ufiufi e mafai ona aveʻesea, e fetaui lelei ma meatotino e faʻateʻa ai le suavai (aemaise e taua peʻa iai ni fagafao, pepe, tagata matutua i le fale);
  • vaʻalele, tausia o se microclimate masani;
  • vave faʻamamaina i le tulaga o le masaa, meaai faʻaputuputuga luga.

Puipuiga o le a le puipuia faasaga i manogi pisia, ae o le a puipuia ai le faʻaputuputuina o le pefu, faʻaleagaina o le tapega ma foliga mai o manogi faʻasolo.

O mea sese e masani ona tupu

Ina ia aveʻesea le manogi le manaia o le sofa ma le faʻaleagaina meaafale, e tatau ona mafaufau i le mea o le ie.

  1. A e galue ma le faʻapogisa mea e teu ai ofu, aua le faʻaaogaina vailaʻau e faʻamamāina ai le chlorine.
  2. O le masima e le talafeagai mo fulufulu manu masani, na te faʻaleagaina le faʻavae o mea.
  3. O le ufiufi siliki e mafai ona faʻaleagaina i se pulumu malo, baking soda, vevela.
  4. E le fautuaina e tuʻu le ufiufi gaosi i le susulu o le la, faʻamago i se lauulu.
  5. O le paʻu e manaʻomia le fufulu lemu, aua le olo, faʻaaoga fufulu malo. O oloa e le faʻamaonia mo lenei mea e ono faʻaleagaina le maeʻa. Aua le soona vevela i se lauluulu, tuʻu i tafatafa o maa.
  6. Ole velor e le manaʻomia e olo i se pulumu malo. O le faʻaputuga e vave faʻaleagaina e fagafao; e masani ona manaʻomia le faʻamamaina.

E oʻo i le mea faigofie meaʻai a le aiga e le mafai ona vave tuʻuina atu i le nofoa; o le faʻamamaina tali e muamua siakiina i luga o se le vaʻaia o nofoaga. Ole faʻamamaina lelei ole meaafale mai le pefu ma le palapala e taofia ai le aliali mai o manogi le manaia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tusiga Eti - Ai lava o lou mativa - Dr. Rome Production new samoan song 2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com