Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona falai fola i totonu o se apa - 4 laʻasaga i lea laasaga fua

Pin
Send
Share
Send

Flounder ua manatu o se le masani ai olaga sami. Leitioa a, ona o le natura ua aveʻesea ia te ia lona natura faʻatusa. O le tino o le flounder ua faʻapipiʻoina, ma mata o loʻo tu i le tasi itu. Matou te le o auiliiliina auiliiliga o le fausaga, ae o le a tatou mafaufau pe faʻafefea ona falai le flounder i totonu o se apa.

I se faʻaopopoga i le tulaga tulaga ese, e maofa foʻi le iʻa i lona tofo ofoofogia. E faʻamasima, faʻamago, tao i le ogaumu ma faʻapipiʻi i fualaʻau, ae o le falai falala e sili ona suamalie. Seʻi o tatou talanoa e uiga i le kuka i totonu o se apa i le fale.

Calorie mea o falai falai

O kalori fou e aofia ai le 90 kcal, vela - 105 kcal i le 100 kalama. O le kalori mataupu o falai falai o 220 kcal i le 100 kalama.

Flounder e maualuga i protein, maualalo i le gaʻo ma toetoe lava leai ni gaʻo. Faʻatusatusa i povi ma moa polotini, latou te faʻaaogaina faʻavavevave, o le mea lea 'ai meaʻai fautuaina faʻaoga flounder mo tamaiti aʻoga vasega, tamaiti aʻoga, fafine maʻitaga, tagata afeleti ma tagata o loʻo galulue malosi faʻaletino poʻo mafaufau galue.

Fofo folau i kulimi oona o se ipu matagofie. Ou te ofaina le tekonolosi o le falai i totonu o se apa ma se kulimi faʻatumuina, faʻafetai lea e avea suamalie suamalie. A leai ni nati, aua le popole, e sili atu le suamalie e aunoa ma latou.

  • fola faʻatumu 500 g
  • kulimi oona 250 g
  • falaoamata 2 kulimi. l.
  • suauʻu fualaʻau 1 kulimi. l.
  • pata 20 g
  • kenari 50 g
  • aniani 1 pc
  • kaliki 1 nifo.
  • masima, pepa e tofo i ai

Kaloriia: 192 kcal

Polotini: 10.1 g

Gaʻo: 16.2 g

Karbohidates: 1.2 g

  • Fufulu ma fofoʻe fola faʻaputuputu. Faʻaaoga se naifi, tipi i ni fasi lapoʻa.

  • Tipi le aniani i mama ma lafo i se falai falai falai, faʻainu. Kuka mo le 5 minute.

  • I le taimi lea, afe faʻasolo le auisi tipi i le falaoa ma tuʻu i totonu o le apa ma le aniani. A oʻo mai se ipu auro i luga o le iʻa, faʻaititia le vevela.

  • Olo le nati i le falaoamata tulaga. Faʻaopopo kulimi oona, masima, pepa ia latou. Matou te lafoina nei mea uma i le apa i lalo. Faʻaopopo lae bay ma simmer mo le 5 minute pe a uma ona tunu. Faʻaopopo sina falaoamata e faʻafaigofie ai le sosi.


Tuu le ipu saunia i luga o se ipu mafolafola ma tautua. Flounder falai i le kulimi oona o le a faia se sili sili taua vasega poʻo se sili faʻaopopoga i le sili atu lavelave meaʻai culinary. Pilaf poʻo fualaʻau salati o le a faia.

Lafoaʻi solo i totonu o le batamu

O le iʻa e faataamilo i le falaoamata e maua ai le auro. A e sauni se palu mo iʻa, e te maua se meaʻai suamalie ma suamalie. E fautuaina e kuka se ipu faapena ile vevela tele.

Vaega:

  • Fola faʻatumu - 4 fasi.
  • Kaliki - 2 cloves.
  • Mayonnaise - 100 kalama.
  • Lemon sua - 1 sipuni.
  • Pia malamalama poʻo le uaina paʻepaʻe - 1/2 ipu.
  • Fuamoa - 2 fasi.
  • Falaoamata - 1 ipu malamalama.
  • Masima.
  • Suauʻu fualaʻau mo le falai.
  • Lemi fasi.
  • Aniani lanumeamata mo teuteuga.

Faʻafefea ona kuka:

  1. Mo le paluga, palu falaoa ma yolks, faʻaopopo le uaina poʻo le pia, palu. Tuʻu mo le 30 minute, ona faʻaopopo lea o papaʻe, sasaina seʻia afu.
  2. Masima le fualaʻau ua uma ona saunia ma, fufui i totonu o le batini, falai i totonu o le apa seʻia lanu enaena auro.
  3. Mo le sosi i le mayonnaise, lafo kalala kalaka, sua o le tipolo ma faʻaoso.
  4. Tuʻu iʻa saunia i totonu o se ipu ma sasaʻa i luga le sosi.

Vitio sauniuniga

Teuteu le ipu i ni tipolo lemi poʻo ni fualaʻau. Auauna i pateta poʻo salati fualaʻau.

Faʻafefea ona falai atoa flounder

Toetoe lava aiga uma e fiafia i meaai maloloina ma lelei na masani ona 'aveina iʻa ipu. E aofia ai le falai atoa. O se meaʻai faʻapea e tuʻufaʻatasia ma fualaʻau ma fualaʻau e le gata ina foliga matagofie, ae faʻateʻia ai foi ma lona tofo maoaʻe.

Vaega:

  • Lafoa - 1 kg.
  • Eleele pepa e tofo i ai.
  • Masima e tofo i ai.
  • Suauʻu fualaʻau - mo le falai.
  • Laʻau fou ma kukama mo teuteuga.

Sauniuniga:

  1. Saunia le lautele. Ina ia faia lenei mea, tipi ese le ulu, aveese totonu ma fufulu maeʻa i le vai. Afai e i ai sau caviar, tuʻu i totonu, o le a sili atu le tofo.
  2. Tuʻu se lapisi lapisi i luga o le ogaumu, ki le vevela feololo, faʻaopopo sina suauʻu fualaʻau.
  3. Faʻamago le iʻa i solo, masima, vaitau ma le pepa ma lafo i le apa. Kuka mo le 10 minute i itu taʻitasi. Ona faʻaititia ai le vevela i lalo ma aumaia i le sauni.
  4. Tuʻu i luga o se ipu mafolafola, teuteuina i laʻau fou ma se vavaeina o le kukama, tautua.

Vitio fua

O lenei faigofie ma vave fua faigofie e faʻafaigofie ai ona faia se agavaiʻa ma suamalie fofo fale e fai ai se faʻaopoopoga sili i araisa poʻo pateta palu. Afai e te leʻi faʻataʻitaʻia se ipu faapena, oute fautuaina le kukaina.

Faʻapaʻu falala i totonu o fualaʻau ma aniani

I le faaiuga, o le a ou faʻasoa atu se auala lilo mo fua falai. E maua ai mo le faʻaaogaina o aniani ma moli e avea o se faʻaopoopoga. Faʻafetai i nei mea aoga, o le tofo e faia luga o se le masani ai tofo. O le fua e talafeagai mo fafine tausi fale o loʻo mananaʻo e faʻateʻia tagata o le aiga i se mea e leʻo iloaina.

Vaega:

  • Lologa - 500 g.
  • Lanumoli - 1 pc.
  • Aniani - 1 ulu.
  • Faʻaalia meaʻai - 0.25 sipuni ti.
  • Falaoamata - 1 lima.
  • Suauʻu fualaʻau, masima.

Sauniuniga:

  1. Tuu se falai i luga o le ogaumu, sasaa i totonu ni fualaʻau fualaʻau, liliu i le feololo vevela. Liligi le aniani, tata i afa afa, i totonu o le keleti.
  2. A o falai le aniani, fufulu le iʻa i le vai, faʻamago i solo, tipi i tamaʻi fasi ma taʻavale i le falaoamata.
  3. Faʻasu le aniani enaena i le pito o le apa, tuʻu le faʻafefe. Aumai seʻi tau palu i se vevela feololo. O lenei o le a molimauina e le foliga mai o se enaena lanu.
  4. Ona faʻasusu lea ma le faʻamanogi, ave le aniani sosolo i le iʻa, ma faʻaititia le kesi. Tipi se moli i le afa, oomi le sua i totonu o se falai, lafo le pulupulu tataʻi i ni vaega laiti.
  5. Faʻapito i lalo o le tapuni mo le tusa o le 10. I le taimi lenei, o le moli moli o le a faʻaumatia atoa, ma tuua ai se manaia aftertaste ma malamalama manogi.

Flounder kuka i totonu o se apa faʻatasi ma aniani ma moli o le a teuteuina ai se tausamiga fiafia ma e mautinoa ai le faʻaofoina malo. Afai e i ai sau oe lava mea faʻalilolilo, faʻasoa i manatu.

Fautuaga Aoga

Fried flounder o se ipu ma aʻa Farani. E mafai ona e okaina i soʻo se faleʻaiga pe sauni se galuega fai meaʻai ile fale. O le mea taua o le suʻesuʻeina o mea laiti ma nuances o le gaioiga muamua, aua o le le talafeagai sauniuniga faʻatasi ma le le iloa faitau tusi e mafua ai le faʻaleagaina o se meaai manaia.

Faʻafefea ona fufulu saʻo se flounder

I supamaketi, o le flounder e faʻatau atu i foliga o fillet. Afai e i ai sau malulu malulu pe faʻamaʻa oti, aua le faʻavaivai. I le mulimuli i fautuaga i lalo, oe mafai ona faʻamama le flounder oe lava ma faʻalelei i le fale.

  • Tuu iʻa fufulu i luga o le laupapa, moli itu i luga. Tipi muamua lou ulu. Ona aveese lea o totonu, oti ese ia lauulu ma le iʻu.
  • Faʻaaoga se naifi maʻai e olo ese itu uma e lua ma gaioi lemu. Ia mautinoa o titina uma ma una ua aveʻese mai luga.
  • E tusa ai ma le poto masani chefs, pe a vela, o le paʻu aumaia se manogi faapitoa. Aveʻese mai se tino malala e le mafua ai ni faʻafitauli. A faʻapea e fou le iʻa, fai se tipi umi i le pito i lalo o le tino oti, olo le paʻu i se naifi ma toso faʻamalosi i le isi itu.

Ia mautinoa ia fufulu le tino i le vai i le iʻuga o le gaioiga. A maeʻa lena, ua sauni le iʻa mo le faʻaaogaina e pei ona fuafuaina.

Faʻafefea ona falai leai se manogi palapala

O tagata e le mafai ona vaai faalemafaufau i le olaga e aunoa ma iʻa ipu na latou auaufaatasi fai mai o le flounder ei ai se tasi taua taua. E faʻatatau i se manogi faʻapitoa. Aveʻese le paʻu faʻatagaina le faʻafitauli e foia. Afai e leai se manaʻo e faʻanunununuʻu pe ua alu foʻi le taimi, o le a fesoasoani fautuaga nei.

  1. Faʻafilemu le foloa, matua manaia ma le manogi, faʻaaoga le falaoamata araisa mo le teuina o mea. I aso nei, e le o se oloa masani ma ua faʻatau atu i soʻo se mea.
  2. Fesoasoani e faʻateʻa le manogi ma mea manogi. Aua le tuʻuina mea manogi i luga o le iʻa, ae faʻaopopo i le gaosia. E faʻafetaui lelei le lolo ile ginger ma le nutmeg. Faʻatasi ma turmeric, latou aumaia se manogi manaia ma matagofie lanu.
  3. A leai ni mea manogi o loʻo i ai, faʻamamago le iʻa ma teu i totonu o le paluga oona i totonu o le pusaaisa mo le lua itula. Mo le marinade i le kilokalama o iʻa, ave se sipuniti o le sinapi ma 4 sipuni o sua o le tipolo. A maeʻa le taimi, ua sauni le iʻa mo le falai.

Faʻafetai i nei faigofie fesoasoani, e oʻo lava i se novice kuka e leai sana taimi-tofotofoina fua i totonu o lana auupega mafai ona fausia ai se ipu manaia.

O le taumafaina e le aunoa o le faaputuga i meaʻai, e aumaia ai le tele o aoga i le tino. Iʻa aficionados iloa lenei e ese mai i le tautua falai faleloto ma. O le lisi o ipu masani a le itu o loʻo fai ma sui o pateta, araisa ma fualaʻau.

Faʻataʻitaʻiga faʻaalia ai o falai falai e alu lelei ma masima, fou, pickled, stewed ma tao fualaʻau. E aofia ai tamato, kukama, squash, pi lanumeamata, kapisi, seleri ma le broccoli. E tusa ai ma pasta ma cereals, e le o le tali sili lea. Naʻo le araisa e gatasi ma iʻa faʻatasi ma soʻo se fualaʻau ma sosi.

O lenei ua e iloa uma laʻasaga o le kuka flounder i totonu o se apa. Faʻaoga fualaʻau i le faʻataʻitaʻiga, faʻafiafia lou aiga ile poto masani ile kuka ma aua neʻi galo ia faʻataʻitaʻiga. E naʻo le pau lea o le auala e fausia ai ni galuega fou o meaʻai ile kukaina. Ia maua se laki!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Стяжка пескобетонная М 150 (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com