Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fua inu mai cranberry, lingonberry, viburnum - laʻasaga i lea laasaga fua ma penefiti

Pin
Send
Share
Send

O le sua o le Cranberry o se vai inu lelei e oʻo i se kuka fou e mafai ona saunia. E faigofie lava ona manumalo i le fia inu ma aumaia le tele o penefiti i le tino.

Cranberries o le undisputed taitai i fua i fua faatatau i le aofaʻi o nutrien. Na ia mauaina le apalai i le matata o cosmetology ma vailaʻau, ae e masani ona faʻaaogaina i le kuka.

Suauu masani ole cranberry

  • vai 1.5 l
  • suka 350 g
  • cranberry 500 g

Kaloriia: 60 kcal

Polotini: 0 g

Gaʻo: 0 g

Karbohidates: 14 g

  • Faʻavasega fafo le cranberry, fufulu, sasaʻa ma vai pupuna ma toe fufulua i vai faʻapuna cooled.

  • Masi le cranberry ma le sipuni, liligi se ipu vai, faʻagaeʻe ma pasi le faʻaputuga ole cranberry i totonu o le kasa mafiafia.

  • Tuʻu le vili i totonu o se koneteina, faʻatumu i se ipu vai, faʻaoso faʻapipiʻi ma oomi. A maeʻa le faʻagaioiga e tasi, tiaʻi le oomi, ma palu le sua i le vai malulu ma faʻaopopo le suka.


Vai Cranberry i totonu o se kuka faifaimalie

Vaega:

  • Voditsa - 2 lita.
  • Cranberries - 2 ipu
  • Suka - 1 ipu malamalama.

Sauniuniga:

  1. Faʻavasega ma togafitia i le vai cranberry, tuʻu i totonu o le colander ma tuʻimomomoina ma le sipuni. Faʻatino le faiga i luga o se pesini. O le sua e toe avatu e fua o le a tafe i totonu o ipu.
  2. Liligi suka i totonu o se container multicooker, sasaa i totonu cranberry sua ma faaopoopo keke. Liligi uma vaega i le vai pupuna mai se ulo. A maeʻa palu, tuʻu le sua o le cranberry i lalo o le tapuni mo le 4 itula.
  3. Faʻasaua ma tofo.

Faʻafefea ona fai faʻaʻaisa le suavai cranberry

Vaega:

  • Fanipolo cranberry - 500 g.
  • Vai faʻapuna - 6 tioata.
  • Suka - 300 g.

Sauniuniga:

  1. I le amataga laasaga o le kuka, aveese le cranberry mai le pusa 'aisa ma teu i totonu o le pusaaisa i le po.
  2. Liligi i le vai, tuu i luga le fua mafiafia ma tuʻimomomoina ma le fasi laupapa seʻia aliali mai le sua.
  3. Oomi le faʻaputuga na maua. Faʻasusu le sua i le vai mafanafana vela ma faʻaopopo suka.
  4. A maeʻa palu, ua sauni le sua o le cranberry. Se lua o mint lau o le a teuteuina le vai inu.

Cranberry ma meli inu

Vaega:

  • Cranberries - 1 tioata
  • Vai - 1 lita.
  • Meli - 2 kulimi. sipuni

Sauniuniga:

  1. Tipi le faʻavasegaina ma fufulu cranberry i totonu o le paluga ma oomi ese le sua e faʻaaoga ai cheesecloth.
  2. Liligi le sua i totonu o se ipu tioata, tapuni ma tuʻu i totonu o se nofoaga ma le maualalo o le vevela.
  3. Oomi le vai, faʻapuna ma kuka mo le 5 minute .. A maeʻa ona faʻamalulu, faʻapipiʻi le vai, tuʻu faʻatasi ma le sua o le cranberry ma faʻaopopo le meli.
  4. Cranberry ma le meli fualaʻau inu e lelei uma vevela ma malulu.

Vitio fua

O fualaʻau fualaʻau aina e faigofie ona saunia. O se mea inu lelei o le a teteʻe atu i soʻo se faleoloa soda.

Aoga aoga o cranberry sua

Cranberry o se taua lanu mumu fua ma le lautele o le 1.5 cm.E tupu i totonu o marshy itulagi o le Northern Hemisphere. E oʻo lava i tagata anamua ma lona fesoasoani na tau ai maʻi.

Lenei fua lelei fua o loʻo i ai le mauoa vitamini lavelave, lea e avea ai o se taua meaʻai oloa. O le sua o le Cranberry e faʻateleina ai le leo o le tino ma fesoasoani ai i le tauina o faʻamaʻi eseese, e aoga tele mo le togafitia ma le puipuia o faʻamaʻi, e faʻaleleia atili ai le puipuiga.

  • O loʻo iai le tele o vailaʻau puipuia. Latou te puipuia ni siama mataʻutia ma isi meaola niniʻi mai le pipiʻi atu i le ufiufi o le afu, lea e taofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi.
  • Aofia ai betaine. Lenei meaola biologically malosi mafai ona faigofie fasioti siama e faʻaleagaina le puipuiga gaioiga o le gastric mucosa.
  • E i ai antipyretic ma aneti-afaina meatotino. Cranberry fesoasoani i le faʻamamaina o siama e mafua ai le otitis media, tiga o le faʻaʻi ma faʻamaʻi eseese o le respiratory system.
  • O le fua e mauʻoa i polyphenols e faʻaleleia atili ai le fatu faʻagaioiga ma masani ai tulaga o le kolesterol. O lona iʻuga, o le aʻafiaga o le maua i le stroke ma le atherosclerosis ua faʻaititia.
  • E faʻaaogaina le sua o le Cranberry i le togafitia o faʻamaʻi gynecological. O le guipure acid o loʻo i totonu e faʻalauteleina ai le aʻafiaga o vailaʻau faʻafomaʻi i meaola ninii pathogenic.
  • O loʻo iai flavonoids e faʻateleina ai le malosi ma le mimigi o capillaries, faʻamalosia le mitiia o le vaitamini "C". O le iʻuga, ua faʻaititia ai le toto maualuga.
  • Faʻaosofia le gaosia o pancreatic ma gastric sua. Cranberry e masani ona faʻaaogaina e puipuia ai le faʻavevelaina o gaioiga i le digestive system, i le taua faasaga i le manava tata.
  • Puipuia siama e mafua ai le fulafula o le puta ma le pala o nifo. O faʻamaʻi o le pu i gutu e tau le faʻalavelave, ma o le nifo e le mafua ai le le maua o se lagona lelei.
  • Cranberry aofia ai le tele o potassium, lea ei ai sona aoga aoga i le faʻagaioiga o gaʻo hormonal. O le mea lea, ua fautuaina le sua o le cranberry e inu i tagata o loʻo feagai ma faʻalavelave ole hormonal.

O le aoga meatotino o le tuuina inu e matua ofoofogia. Talu ai o loʻo iai le tele o vitamini laʻititi, tele o meaola oona ma pectins, ua fautuaina e inu mo tagata e le lelei le manaʻo, ulu tiga po o le le moe.

Faʻafefea ona kuka lingonberry fualaʻau inu

O le Lingonberry e taua o se vailaʻau fualaʻau, ma o le vai inu saunia i luga o lona faʻavae e iloga i le ofoofogia faʻamaloloina meatotino ma e tumu i vitamini.

E le mafai ona soʻona faʻamanuiaina penefiti o le vai inu. O le a ou taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona fai le sua o le lingonberry i le fale, ma o le a e mautinoa o mea faʻamaloloina o loʻo faʻataʻitaʻia. I le taimi lava e tasi, o le a fesoasoani e faʻamalieina lou fiainu e oʻo lava i le sili ona mafanafana aso vevela.

Sua masani lingonberry

Vaega:

  • Vai - 2 lita.
  • Lingonberry - 300 kalama.
  • Sugar e tofo.

Sauniuniga:

  1. Lingonberry fou ma 'aisa malulu e talafeagai mo le sauniaina o le vai inu. Fufulu fua ma oomi le sua i totonu o se keramika, tioata poʻo se poselane koneteina. Ou te le fautuaina le faʻaaogaina o mea uamea, talu ai o vailaʻau o loʻo i totonu o le lingonberry e fesoʻotaʻi ma metala.
  2. Oomi le sua i totonu o le sieve poʻo le sua. Tuʻu le lingonberry pomace i totonu o se koneteina, faʻatumu i vai vela ma lafo i le ogaumu. O le taimi lava e faʻapuna ai le paluga, aveʻese, malu ma faʻapipiʻi.
  3. Faʻafefiloi ia vaega na maua mai ma le sua na saunia muamua, faʻaopopo sina suka ma palu. Ona sasaʻa lea o le vai lingonberry i totonu o se tamaʻi fagu ma tuʻu i se nofoaga malulu. Ou te fautuaina oe e faʻamafanafana le nectar ae leʻi faʻaogaina.

Vitio sauniuniga

Lingonberry ma le mint sua

Vaega:

  • Berries - 300 kalama.
  • Vai - 2 lita.
  • Sugar e tofo.
  • Mint.

Sauniuniga:

  1. Fufulu ma faʻamamago le lingonberry pe a uma ona pisi. Ona tuʻu lea i totonu o se fagu, faʻaopopo sina suka e tofo i ai, ni nai lau fou o le mint ma sasaʻa i totonu le vai pupuna.
  2. Cork le ipu tioata saogalemu, afifi i totonu o se palanikeke mafanafana ma tuu ese i le po. Tipi le inu i le taeao, ma oomi le lingonberry fua. Ae ui i lea, o le faʻagaioiga ma fualaʻau mafai ona faʻataunuʻuina ae leʻi liligiina le vai pupuna. O le tofo o le fualaʻau inu o le a le suia.

Lingonberry ma le beet sua

Vaega:

  • Berries - 1 kg.
  • Beets - 1 kg.
  • Vai - 3 lita.
  • Suka - 200 g.

Sauniuniga:

  1. Liligi le sua o le lingonberry i se pusa pogisa ma tuʻu i se nofoaga pogisa. Liligi le pomace ma le lita o vai mama, faʻapuna ma faʻapipiʻi.
  2. Tufa le peeled beets i totonu o se magala grater, faʻapuna i le vai o loʻo totoe mai le lingonberry, ma oomi le sua.
  3. Faʻatasia sua, faʻaopopo suka ma kuka.

Pei ona e iloa atu, o le sua o le lingonberry e faia i totonu o le umukuka a le aiga e amata. O le mea taua o le i ai o fua i ou lima. I le taumafaina o le vaiinu, toe faʻaola le tino i le malosi, faʻaleleia le soifua maloloina ma puipuia le aliali mai o maʻi eseese. E faigata ona talitonuina o loʻo i ai le tele o penefiti soifua maloloina i se inu faigofie lingonberry, ae e iai.

Aoga aoga o lingonberry fualaʻau inu

I le tulaga o le aofaʻi o aoga elemeni, lingonberry sua o le a tauva ma citrus, vine po o le apu sua. I vailaʻau lautele, o le vai inu na faʻaaogaina talu mai aso anamua; e faigofie ma vave e sauniuni i le fale.

Faʻaauauina le autu o le talanoaga, O le a ou mafaufauina le aoga meatotino o le lingonberry sua. Lenei elixir o le soifua maloloina, o se meaalofa mai Tina Natura, tatau ona i ai i pusaʻaisa uma.

  1. Maua ai le toto maualuga. Tuʻuina atu diaphoretic ma antipyretic aafiaga, lea e talafeagai ai i le vaitaimi o malulu. Faʻaleleia le manaʻo ma faʻateʻa faʻafitauli ma le digestive system.
  2. O le taumafaina i taimi uma e faʻaleleia ai le gaioiga a le neula. E masani ona moe, e faʻatoʻilaloina le faʻanoanoaga ma e teteʻe atu i le faʻatiga o tulaga. Lingonberry morse mafai ona faʻaleleia le tulaga o le tagata, puipuia le tulaʻi mai o faʻamaʻi soʻoga, faʻamama le fatugaʻo.
  3. Ua fautuaina e fomaʻi le inu i le sua o le lingonberry mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai: le lava le vaitamini, anemia, oona, faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi manava.
  4. O se isi aoga aoga i vailaʻau faʻafomaʻi mo tale. O le i ai o ni vailaʻau faʻamaʻi ma vailaʻau e teteʻe ai i le tino, e faʻaumatia ai le faʻaʻi tiga ma puipuia ai le atinaʻe o le ARVI.

Lingonberry sua i le taimi o le maitaga

Lingonberry vaiinu faʻatagaina e inu e oʻo lava i fafine maʻitaga o loʻo mafatia i le uʻamea le lava anemia. I lenei vaitaimi, e masani ona aliali mai o ia. E faʻatumuina le tino i mea le lava, faʻamalosia le puipuiga ma faʻamalosia lagona.

Fesoasoani i le fesuiaiga o lagona i le taimi o le maitaga, faʻamaluluina neura, puipuia le manava ma faʻamalieina le fulafula.

E fautuaina e faʻaaoga ma le faʻaeteete le sua o le lingonberry, e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaitiiti o uterine, ma e tumu i le vave fanau mai poʻo le faʻapoʻo. Ua fautuaina e fomaʻi le amata inu i le maeʻa ai o le muamua trimester.

Afai oe i ai i se tulaga, ia mautinoa ia faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi mo fautuaga ae e te leʻi aofia le meainu i lau taumafataga. O le fomaʻi o le a fuafuaina le talafeagai o le faʻaaogaina ma fuafua le sili ona lelei fua.

Lingonberry sua o se masani diuretic, ae o le soona taumafa e mafai ona taitaiina atu ai i le faʻamamaina, migraine ulu ma le popole i luga o fatugaʻo. Oe manaʻomia e inu ia le sili atu i le tolu vaiaso i le laina.

Viburnum fualaʻau inu fualaʻau

Viburnum fualaʻau inu ua manatu o se elixir o le soifua maloloina, o se le maumau punaoa o meaʻai, o loʻo faʻaalia e le sili ona lelei le tofo ma galue o se tagata fofo.

Mafaufau i fua o le vai mo fualaʻau inu viburnum. O se meainu inu ua uma ona saunia mai le viburnum e masani ona faʻailoa mai e le suamalie oona ma le suamalie suamalie, lea e tutasi ai le tofo.

Meaʻai masani i le viburnum

Vaega:

  • Kalina - 400 g.
  • Suka - 150 g.
  • Vai - 1 lita.

Sauniuniga:

  1. Liligi fua viburnum i le vai ma aveʻese iʻu. Ona tuu lea i totonu o se tamaʻi koneteina ma tuʻimomomoina i latou i se fasi laupapa. Liligi le faʻaiuga gruel i le vai, faʻaopopo suka ma tuu i luga o le ogaumu.
  2. O le taimi lava e amata oso ae ai luga mai lalo, faʻatali mo le lua minute ma aveese ipu mai le ogaumu. A maeʻa ona faʻamalulu, faʻamama le cheesecloth ma sasaʻa le vai viburnum i fagu.

Viburnum fualaʻau inu ma le sua

Vaega:

  • Kalina - 400 g.
  • Suka - 150 g.
  • Vai - 1 lita.

Sauniuniga:

  1. Vavae le viburnum fua i ni vaega se tolu. Tuʻu ese se tasi vaega, ma fufulu le toe lua, nutimomoia i totonu o se ulo, ufiufi i le suka ma tuʻua mo ni nai itula.
  2. Oomi le sua mai le viburnum ua tolopo. Ou te le fautuaina le tiaʻia o le keke. Lafo atu i se koneteina ma candied viburnum, faʻatumu i le vai, faʻapuna mo le lua i le tolu minute, malulu ma aveese.
  3. Faʻaopopo sua berry i le iʻuga inu, palu ma tofo mo suka. Suamalie pe a tatau ai. Teu i le pusaaisa mo le maualuga o le lua aso.

O nisi fafine tausi fale faʻaopopo le meli i le vai inu fualaʻau viburnum, ae afa le aofaʻi o suka. Liligi le vai inu i totonu o se tanisi, faʻatali seʻi malulu ma faʻaopopo lua sipuni meli. A maeʻa, fagu.

Tu masani masani o viburnum fualaʻau inu e le aofia ai le faʻaaogaina o mea faʻaopopo. Afai e manaʻomia, faʻaopopo le kuata o se sipuni o gated gringer. Fai muamua ae e leʻi tunuina le keke. Cloves poʻo le kinamona o le a galue foi. Ole mea taua e aua le soona faia, talu ai o nei mea manogi e mafai ona malelemo ai le fua.

Viburnum fualaʻau inu: penefiti ma afaina

O tagata o Lusia na fealofani ma Kalina mo se taimi umi, ma e oʻo mai i le taimi nei o lenei lagona e leʻi mago. I aso anamua, o le viburnum laau na avea o se faʻailoga o le teine ​​mama, faʻamaoni ma le alofa.

I aso nei, o vailaʻau eseese e faia i luga ole faʻavae ole viburnum, talu ai e matua aoga tele le fua. Ma o le sua e sili atu le manaia nai lo sauniuniga vailaʻau.

Faamanuiaga

  • O se punavai o minerale ma vaitamini, a aunoa ma le tino o le tagata e le mafai ona i ai masani. Viburnum fualaʻau inu e aofia ai ascorbic acid i se aofaiga tele atu nai lo moli ma tangerines.
  • E fautuaina mo le faʻaaogaina i le tulaga o le vailaʻau oona, talu ai e aofia ai le suka masani ma pectin. E i ai antimicrobial, choleretic ma antiallergic aafiaga.
  • Faʻafouina ma faʻaleleia le manaʻo. E tatau ona aofia i le taumafataga a tagata o loʻo mafatia i maʻi ate poʻo papala papala. E faʻatelevave ai foʻi le faʻavae toto.

Faʻaleaga

E le leaga, ae ui i lea, i le faʻaopopoina i aoga aoga, fualaʻau sua mai le viburnum o loʻo i ai ni faʻalavelave.

  1. E le tatau ona faʻaumatia ma faʻateleina acidity o gastric sua. E tuʻuina i lalo le toto maualuga ma ua cont conticated mo hypertensive tagata mamaʻi.
  2. E le fautuaina mo fafine e saua le vaiinu i le taimi o le maitaga, ona o le konekarate le ute, lea le lelei aʻafia le fanauina o le pepe. Faʻaaoga le masani ai viburnum e tau atu i le aliali mai o le sili atu o sela mumu i le toto.
  3. Tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugaʻo, gugu poʻo le gugu o le a na ona afaina ai mai le vai inu. Faʻaaoga soo o le a faʻateleina ai le ono mafai ona maua se toto i totonu.

O lenei e mafai ona e faia guelder-rose, lingonberry poʻo cranberry juice i le fale i soo se taimi ma faʻamalie lou aiga. E leai se mafuaʻaga e masalosalo ai i penefiti, ae o nisi tagata e le o tiga e faʻaeteete ma faʻaaoga fualaʻau inu i aofaʻi talafeagai. Ou te faʻamoemoe e te fiafia i fua ma mea inu e maua ai i lou tino le soifua maloloina, malosi ma le ola.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Highbush Cranberry or Kalina Viburnum opulus (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com