Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O laʻau pipi a Petunia: aisea ua lilofia ai le laau i le efuefu fuga ma pala?

Pin
Send
Share
Send

Petunia o se fugalaʻau sili ona matagofie ma lona manogi matagofie.

O Petunia e faʻatau pe faʻaletausaga foi, e afu i le vao poʻo le laʻau laʻau fugalaʻau e masani ai tele i moega fugalaʻau.

E faigata ona maua se fugalaʻau e tutusa le teteʻe i le tau ma le faʻanoanoa.

Peitaʻi, e aʻafia foi i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina auiliili pe aisea e ufiufi ai laʻau i le fuga sinasina, ma aʻoaʻo foʻi pe faʻafefea ona feagai ai.

Faatupulaia foliga

O Petunia e le faʻamaoni. O le au o laʻau e mafai mai le 10 cm i le 1 mita. O le poʻa e tu saʻo pe lapoʻa lala, tolotolo. Lea e faʻatulagaina i se faʻasologa masani pe faʻafeagai.

O le fugalaau lava ia e malamalama-alofa ma thermophilic. E ola lelei i nofoaga susulu, e i ai foi le mugala, e mafai ona aunoa ma se vai mo se taimi umi, ae e tatau ona maitauina o lenei fugalaʻau e le taliaina le vai stagnant, o lona uiga, e le tatau ona lofia i le vai.

O le ituaiga taatele masani o laʻau e ala lea i fatu laʻau poʻo totonu o le eleele.... E tatau ona maitauina afai e totoina i le eleele, ona leai lea o se laʻau laʻau o le a ola. e sili atu le filifilia o le totoina taimi mai le faʻaiuga o Ianuari po o le ogatotonu o Mati, o nei foliga o loʻo faʻailoa mai luga o le afifi ma fatu. Mo fatu, ua saunia ni ipu faʻapitoa, e tatau ona faia ni pu i le pito i lalo mo se tafe lelei o le vai.

Aisea e pipii ai le laau?

O nisi taimi o le laʻititi pipii o petunias mafai ona aʻafia e le ituaiga faapitoa. O le mea lea, afai e maua se mea faʻapea, ona e le tatau ona vave fefe, ae sili atu le suʻesuʻeina o lenei ituaiga. Ae ui i lea, o le pipii e masani ona faʻailoa mai ai le iai o iniseti iniseti poʻo faʻamaʻi i luga o lau fagafao.

O le muamua mafuaʻaga mo laʻau toto o aphids... Afai, pe a suʻesuʻeina se fugalaʻau, laʻau efuefu poʻo uliuli togi ua maua, ona o se tasi lea o faʻailoga o le i ai o lenei parasite. O le mea lea, e vave manaʻomia e faia gaioiga ma togafitia le fugalaʻau ma aphid fofo. O nei tupe e mafai ona maua i soʻo se fale teu fugalaʻau. E le gata i lea, faʻatasi ai ma le pipii, o lau petunia e ono liu samasama, e ono faʻaalia ai le leai o se meaʻai, i lenei tulaga, o le fugalaʻau e manaʻomia ona ave i totonu o se lapisi container ma vaʻaia atili le laʻau.

O le a le uiga o le pala efuefu?

Faatasi ai ma le pala efuefu, o se fugalaau mafai ona mate i se mataupu o aso.... O le mea lea, e taua le vave faia o gaioiga: aveʻese mea mate o le fugalaʻau (fuga, lau).

Faʻapea foi i lenei tulaga, e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o fetilaisa o loʻo iai le nitrogen ma faʻateleina le aofaʻi o le phosphore ma le potash. Le isi mea, e tatau ona e faʻagaioia petunia ma ni auala: Integral, Skor, Maxim, Ordan, Topaz. Oe manaʻomia e faʻagaioia ia matua tusa ma faʻatonuga.

Ituaiga peleni ma faʻafefea ona feagai

E lua ituaiga o maa i luga o petunias. Sei o tatou faamasani ma i latou taitoatasi i nisi auiliiliga i lalo:

Paʻepaʻe atoa le laau

O le a le mea e fai pe a fai e ufiufi le petunia i se ufiufi paʻepaʻe? E fuga sinasina i luga o se laʻau e taʻua o le pauta oona.... Faailoga o lenei maa o papaʻe papaʻe luga o laulaʻau e pei o le falaoa poʻo le paʻu suka. O le foliga mai o lenei faʻailoga e iloa ai le afaina o le fugalaʻau.

Afai o se paʻepaʻe fuga maua i luga o laulaʻau o petunia, e tatau ona vave amata togafitiga. Afai e te faʻatuai, e mafai ona mate le fugalaʻau i ni nai aso!

Lea e ufiufi i le paʻepaʻe fuga vave liliu samasama, mimilo ma oti ese. O mafuaʻaga o foliga vaaia o loʻo totoina petunias, faʻasusu soo o laʻau (e leai se taimi e faʻamamago ai le eleele), faʻapea foi ma le maualuga o le nitrogen i totonu o le eleele e ola ai petunia.

I le aluga o taimi, papaʻe fuga e ufiufi le gata i laulaʻau, ae faʻapea foi i le au ma fugalaʻi atoa.

O le a le mea e fai?

  1. Muamua lava, o le laʻau manaʻomia e manifinifi fafo, sili atu faʻavae aveʻesea.
  2. Lona lua, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa atoa le eleele ma aua le faʻasusuina le fugalaʻau mo se taimi umi. E tatau foi ona e musu e faʻasusu petunias. O le laʻau faʻamaʻi e tatau ona tuʻu i se nofoaga sili ona susulu seʻia oʻo ina matua mago ma faʻamaloloina.
  3. Faʻapea foi, i le vaitaimi o togafitiga fugalaʻau, e manaʻomia le lafoa o fetilaisa.

E sili atu le faʻagaoioia o le fugalaʻau i auala a tagata... Tasi o latou: 25 g o le soda ash ua faʻamamaina i le 5 lita o le vai vevela, 5 g o le suavai fasimoli ua faʻaopopo. O laʻau ma lauʻeleʻele e faʻasusu i se fofo malulu 2-3 taimi i vaiaso taʻitasi.

E mafai ona e faʻaogaina se fofo o le potassium permanganate. Ina ia faia lenei mea, ave le 3 kalama o le potassium permanganate ma faʻavai i le 10 lita o vai. O lenei fofo e faʻaaoga 3 taimi i le vaiaso.

Efuefu i luga o laulaau

O le a le mea e tatau ona fai pe a fai e fuga mai se efuefu i luga o le fugalaʻau?

E aliali mai lenei ituaiga o maa pe a aafia le laau i le suia. E faigofie ona iloa pe a suʻesuʻeina se fugalaʻau. O loʻo ufiufiina laupepa a Petunia ma le efuefu o le efuefu i le taimi e tepa atu ai. E pei o se fala iʻa. O le E mafai ona faia ni maa i petunias i totonu e mafua mai i le saluina soo o le laau... O le tele o le susu e mafua ai ona osofaʻia le fugalaʻau atoa ma taitai atu ai i lona oti.

Ina ia sefe petunia, e manaʻomia le tipi ese o vaega afaina ma faʻatautaia togafitiga antifungal. Ina ia puipuia lau fagafao mai le suia, oe manaʻomia le puipuia mai le tele o stagnation o le vai i le palapala, faʻapipiʻi laula laʻititi, ma faʻapipiʻi le potu o loʻo ola ai.

E tatau ona i ai se mamao lelei i le va o ulo fugalaʻau.

O e ola petunias? Faitau pea mo fautuaga mai matou tagata atamamai i mea e fai pe a fai e fesuiaʻi laulaʻau, e mago le laau pe mamae.

Puipuia o faʻamaʻi pipisi

E tatau ona manatua lena O le petunia o se fugalaʻau e alofa i le la ma e le taliaina le sili atu o le susū... O le mea lea, e tatau ona e totoina se fugalaʻau i se nofoaga o loʻo sili ona susulu mai ai le lanu, oe le mafai ona faʻatumuina le eleele o loʻo tupu ai le petunia. E masani foʻi ona faʻasau le papala ma pala.

O petunias na totoina ma le totoʻa e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi oona. O le mea lea, afai e maua se fugalaʻau pisia, e tatau ona tuʻu ese mai maloloina soifua maloloina seʻi toe maua atoa. I totonu o se faʻamaʻi pipisi, o vaega uma na aʻafia e tatau ona teuteuina. O le tele o na eria ua aveʻesea, o le maualuga le ono ono mafai ona toe faʻaleleia. O le pito i luga o le eleele o loʻo tu ai le fugalaʻi maʻi e tatau ona aveʻesea, talu ai o le supa spores o loʻo tu ai iina.

E tatau foʻi ona manatua o le petunia e fiafia tele ile avanoa, o lea e manaʻomia ai ona e totoina fugalaʻau i se mamao atu lava mai le tasi. O le masani ona faʻasalalau o le potu e ola ai le petunia o se puipuiga lelei foi lea mai le foliga mai o le suia ma le gao.

O Petunia o se fugalaʻau e le faʻamaoniPeitai, o le usitaʻia o tulaga faʻavae ma aiaiga o le taofia o le a faʻafualoa ai le ola o lau fagafao. Afai e te mulimuli i tulafono faigofie o le tausiga, oe mafai ona faʻafiafiaina i le matagofie lanu ma le manogi mo le sili atu ma le tasi le tausaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Petunia Propagation from Cuttings How To Grow Petunia From Cuttings (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com