Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ua oso mai fuifui i luga o le cactus? Faʻafefea e fugalaʻau mammaria i le fale: e faʻafia ona fai, o le a le umi ma le taimi?

Pin
Send
Share
Send

E tele ituaiga eseese o gafa a le aiga cactus. O le tasi o i latou e taʻua Mammillaria. E sili ona matagofie le laʻau ile taimi ole fugalaʻau.

O nei cacti leai se aoga e mafai ona maua i tulaga masani i le tele o eria o le itu i saute o le Iunaite Setete ma agaʻi atu i le ogatotonu o Amerika i Saute. I le fale, e ola aʻa lelei le fugalaʻau.

Tagata fiafia i totonu o laʻau totino fiafia e totoina. Ae o le toʻatele o loʻo tuufesili pe o fofoa mai le cactus pe leai. Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i le mataupu o le fugalaʻau.

O a ituaiga fugalaʻau?

Mammillaria e ese, e tusa ma le 200 ituaiga o nei laʻau... Toatele o latou ua fuga. O le sili ona taatele o.

Wilda

O lenei cactus Mammillaria Wilda e fuga mai ma sinasina tamaʻi fugalaʻau, i le ogatotonu o loʻo i ai le samasama autu.

Zeilman

Cactus fuga mafai ono tumau i le 6 masina, ae o le pusa o le cactus e ufiufi i tamaʻi lanu meamata inflorescences.

Luthi

O ulu foliga o le Mammillaria Luthi e i ai ni nila. I le vaitaimi o le fuga o laau, 2-3 fugalaʻau lapoʻa ma lanu viole ma se paʻepaʻe autu e fausiaina i latou. O fugalaau e oʻo i le 3 cm le lautele.

Prolifera

O nei tamaʻi polo o le Prolifera e uumi ona lanu samasama. Tasi fugalaʻau fuga luga o latou luga ma le tutusa samasama tulaga.

Blossfeld

O Blossfeld's Mammillaria e pei o se polo e iai samasama samasama. O lenei ituaiga e fuga mai i fugalaʻau piniki lapopoʻa.

Carmen

O tootoo a Carmen e mafiafia ma lapoa. I le taimi o fugalaʻau, e matua lilofia lava i tamaʻi fugalaʻau papaʻe.

E faafia, o afea ma o le a le umi e ola ai le fuga?

I le averesi, o lenei cactus e fuga faʻatasi i le tausaga, ae o ni ituaiga e fiafia tagata e anaina i le tele o taimi e foliga mai ai fugalaʻau. Cactus buds aliali mai pe a maeʻa le taumalulu, e mafai ona latou maitauina ia Ianuari. Faatasi ai ma le tausiga lelei ma faʻasusu, o le muamua fugalaʻau mafai ona vaaia ia Mati. O fualaʻau o le a tupu aʻe i le masina atoa, o lea i lenei vaitaimi, tatau ona faʻamalosia le faʻasusu, ae paleni. I le averesi, fuga e oʻo atu i le ono masina.

Vaega o le vaitaimi

Talu ai o Mammillaria e eseese ona vaega, e eseese fugalaʻau mo tagata uma. Tele taimi, fuga amata i le tautotogo. Tele o ituaiga e iai samasama, mumu, poʻo ni piniki fugalaʻau. O le lautele o fugalaau eseese mai 2-3 mm i le 3 cm.

A maeʻa ona mago le fugalaʻau, e aliali mai fualaʻau i lona tulaga. E lanu meamata, enaena pe moli. O fualaʻau mafai ona i luga o le fugalaʻau mo se taimi umi, e oʻo atu i le 6 masina. A maeʻa ona tatalaina le fatu fatu, e mafai ona aoina fatu. E puʻupuʻu le vaitaimi o fuga, mo nisi sui e naʻo le aso lona umi.

Faʻafefea ona faʻafouina?

  • I le taumalulu, e tatau ona tuʻuina atu i le laʻau le malologa atoa. O le ea i totonu e tatau ona mago ma malulu, ma i se faʻaopopoga, faʻaititia e faʻaititia.
  • Malulu taumalulu tatau ona i le va o 8-12 tikeri.
  • A maeʻa ona tatalaina le fugalaʻau, e tatau ona fausia le mafanafana i totonu o le potu, o le vevela e oso i le 20-22 tikeri.
  • E manaʻomia le faʻasusuina muamua o le cactus taʻitasi ile 7 aso, faʻatasi ile 3 aso.
  • Lavalava pito i luga e faia i le 10 aso.
  • I le taimi lava e tasi, ina ia mafai e le fugalaʻau ona lagona le mafanafana ma fuga pea ma mo se taimi umi, e tatau ona filifilia le lelei ulo. Cacti e manaʻo i tamaʻi tamaʻi tamaʻi tamaʻi container. I totonu o se tanoa lapoʻa, e ono taofi uma e le Mammillaria le fuga atoa.

Tusitusiga. O nisi ituaiga o mammillaria e fuga i le taumalulu. I lenei tulaga, moli faʻasolosolo e tuʻuina atu i le fugalaʻau ma le ao e faʻateleina i le 16 itula.

Isi tausiga ile fale

Leai se faʻapitoa faʻapitoa manaʻomia pe a maeʻa fuga. O mea uma e faia e tusa ai ma le masani polokalame:

  • O moli e tatau ona lelei, i le aoauli e mafai ona e paolo laititi le fugalaʻau.
  • O le sili ona maualuga le vevela o 20-23 tikeri.
  • Faʻasusu e faʻataʻitaʻi tasi i lua aso poʻo le maeʻa o le pito i luga o le eleele. E leai se mea e tatau ona lolovaia ai le fugalaʻau.
  • O le ea e tatau ona mago, i le taumafanafana e mafai ona e faʻapipiʻi taimi le laʻau mai se fagu pasī, ae le o le susulu o le la.

Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i le vaʻaia o le mammaria cactus i le fale ma fafo o le fanua i lenei tusitusiga.

Aisea e le aliali ai fuga, ma faʻafefea ona tupu ola le laau?

E pei ona taʻua i luga, o le leai o se fugalaʻau i se laʻau mafai ona mo lua autu mafuaʻaga:

  1. Le autalavou o le laʻau (pe a fai o lona tausaga e leʻi oʻo i le 3-4 tausaga).
  2. Leaga pe le lelei le tausiga.

I le fesili muamua, e manino mea uma. Ae i le teuga o le lona lua, o le a le sese tausiga? Ua iu fugalaʻau e le aliali mai pe a fai e mafanafana ma susu i totonu o le potu ma le cactus i le taumalulu.

O a laʻau e foliga mai ai?

Mammillaria pei o isi fale cacti i ona foliga mai, na o fugalaʻau eseese, e ui lava i le lautele e oo lava i fugalaʻau e tutusa foliga ma ituaiga nei o cacti:

  • Rainbow echinocactus;
  • Gymnokalycium Mikhanovich;
  • Strauss's Cleistocactus;
  • Trichocereus whitening;
  • Otto's Notocactus.

E ui lava i le mea moni e tele ituaiga o mammillaria, poto masani fugalaʻau mafai ona vaʻai ese nei matagofie mai totonu o isi cacti. Le tausiga o lenei laʻau e le faigata. I le natura, Mammillaria e matua le faʻamatalaina ma e le faʻapitoa manaʻomia a le o luga o le tau poʻo luga o le eleele. O le mea lea, i le fale, ma sina tausiga, o le cactus o le a fiafia ma lona matagofie fugalaau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fiji - Taualaga A Solomona (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com