Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

9 matafaga sili ona lelei i Koh Samui - o fea e malolo ai i luga o se motu Thai

Pin
Send
Share
Send

O matafaga o Koh Samui e faʻatosina mai ai tagata femalagaaʻi ma le manino o le vai o le emarala, o vaega malulu oneone ma le pupuni pupuni o niu. Koh Samui o se tasi o motu sili ona lelei i Taialani mo se malologa malolo, fiafia i le la ma le sami. Lenei e mafai ona e vaʻaia o oso aʻe o le la ma goto ifo. Moni, luga o le tasi matafaga o loʻo iai le avanoa e vaʻai ai a o le oso aʻe o le la poʻo le goto o le la (pau lava le tuusaunoa o Maenam matafaga). Ina ia malamalama pe o le ae vaʻaia se goto o le la poʻo se la oso mai se nofoaga filifilia, tatala le faʻafanua o Samui matafaga i Lusia (i le pito i lalo o le itulau)

Koh Samui: faʻamatalaga lautele

Koh Samui o se motu e ese lona natura. O loʻo tu i le Filemu o Taialani i le itu i saute o Thailand. O le vevela, susū o le tau e matua 'eseʻese mai le vaega totoe o le setete. O le vaitau o timuga e toetoe lava a le faʻaalia iinei. Ole tele o faʻasologa e paʻu mai le amataga o Setema e oʻo ile ogatotonu o Tesema. O timuga tetele e mafai ona tumau mo ni nai aso e aunoa ma le tu.

E leai lava se tsunami i luga o le motu. O le malosi o le āu e laʻititi. I le ao, o le sami e matua saogalemu lava, ae le fautuaina e aau i le po pe i le taimi o le faititili.

O vaitau i Koh Samui, faʻapea foi ma motu lata ane, e le fetaui ma isi nofoaga faʻapitoa o le Malo o Thailand. O le vaitau o turisi e tumau i le tausaga atoa, pau le eseesega o le numera o turisi. Pau lava le mea e mafai ona faʻaleagaina ai le lagona o se aso malolo i Koh Samui o le malosi ma le umi o tai. Ae i matafaga uma o le motu, e ese a latou foliga mai.

O le vaitaimi mai le amataga o le taumalulu e oʻo ia Me e sili ona lelei mo se tafaoga i le matafaga. Ina ia atoatoa le fiafia i lou nofo ai i Koh Samui, e tatau ona e iloa:

  • o a matafaga sili ona matagofie o Koh Samui;
  • o fea o iai matafaga taʻutaʻua o Koh Samui, ma o fea e sili ai ona aau;
  • le mea e malolo ai ma tamaiti;
  • le mea e mautotogi ai taugofie nofoaga.

O le a matou taumafai e tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili o matafaga o Koh Samui ma ata, tali fesili nei ma isi, faʻamatala atu e uiga i matafaga sili ona lelei o Koh Samui ma faletalimalo faʻatasi ma latou. Ina ia faʻafaigofie ona folau, vaʻai matafaga o Samui i luga o le faʻafanua o le motu.

O matafaga sili ona lelei i Koh Samui o loʻo nofoia itu i matu ma sasaʻe o le motu. E tali tutusa uma. O itulagi i sautesisifo o loʻo iai foʻi ni vaʻaiga mataʻina, ae latou te leʻo atinaʻeina ni atinaʻe tetele.

Matafaga Siliva

O se tulimanu matagofie i le faga mafanafana i le va o Lamai ma Chaweng. O lona umi e tusa ma le 300 mita. O le oneone e veloveta, kiona-paʻepaʻe, e mama le sami, ae papaʻu, e leai ni galu. Ina ia aau, e tatau ona e seʻe ese atu i le 100 mita le mamao mai le apitaogalu.Peʻa i ai, e ui i lea, o se tamaʻititi toʻesea - o le pito i lalo e ufitia i amu, o le tele o maʻai maʻa.

E mafai ona e sau i totonu ole faletalimalo o le Silver Resort - e leai se totogi. E tele faleoloa o vasega eseese lata ane. E ui lava i nai faʻaletonu, e tumutumu lava ii. O le natura i tafatafa o le matafaga e na o le atoatoa mo ata pue.

O fea e nofo ai?

O le nofoaga o faʻataʻitaʻiga Crystal Bay Yacht Club e tu i le 50 mita mai le talafatai. Tagata ofo e ofo e nonofo i se manaia villa, lea e tu i le paolo o pama. O le nofoaga e iai vaitaʻele, faleʻaiga, paka taʻavale. Tagata faʻatau mafai ona faʻaaoga le Wi-Fi. Potu e vateatea, mama ma mafanafana. O le tau maualalo mo se potu faʻalua e tusa ma le $ 75 (o loʻo aofia ai le taeao).

O le isi faletalimalo lauiloa, Promtsuk Buri, e tu i le 2-minute savali mai le sami. O fale po nei o loʻo siʻomia e togalaau 'aina. O le faletalimalo faʻafitauli o loʻo tu i se nofoaga mafanafana, filemu. E ofaina ai malo i se faleʻaiga, pa, paka, Wi-Fi. Meaai o le taeao. O le tau maualalo mo mea e nonofo ai e $ 55.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga Matafaga

E faalava i le talafatai i matu mo le lima kilomita. O le lona tolu lona tele matafaga luga o le motu ma sili ona talafeagai mo aiga. Manaia, mama ma faigofie ona alu i le sami. O le pito i lalo e lamolemole, e aunoa ma ni maʻa. I le taumalulu, e leai ni galu i Manaeme, e mafai e tamaiti ona aau aau iinei. O le talafatai e ufitia i le samasama samasama oneone ma ua totoina ma niu e maua ai le tele o paolo. Ole isi lea faʻaopopoina, faʻaavanoaina i pepe ni avanoa se tele, nai lo se tamaʻi paolo o le paolo i lalo o le faamalu.

Ua lima mita mai le matafaga, o le loloto e lelei mo le aau. O le leaga o le vai e puaoa ma e leai ni gaioiga i le matafaga. Sun loungers e saunia naʻo mo faletalimalo malo. Ae afai e te okaina se cocktail i soʻo se pa, latou te tuʻuina atu le la malologa mo le leai se totogi.

O lenei nofoaga e lelei lona atinaʻeina, ae e le fiafia i ai tagata e fiafia i le olaga ii. I le amataga o le pogisa, olaga aisa, vagana ai mo ni nai pa. Maketi ma supamaketi e lata ane. I nofoaga lata ane, e mafai ona e faʻaaogaina se fale mo se taimi umi.

Faletalimalo matafaga

O le Saree Samui e ofaina potu sili ona lelei. O le nofoaga o loʻo i ai vaitaʻele, spa, se faleʻaiga ma laulau i luga o le matafaga, se pa, paka ma Wi-Fi. Tagata faʻatau mafai ona faʻaaoga sun loungers mo fua. E leai ni pisapisao latalata i nofoaga. O se nofoaga lelei lenei e malolo ai. Tau mo le lua potu amata ile $ 100.

O le isi nofoaga lelei mo se malologa filemu o Villa Dhevalai. O fale o loʻo tu i le matafaga lava, o faʻamalama o le tele o potu e le amanaʻia le sami. O le villa ei ai se vai tumaoti ma mama, vai mafanafana. O loʻo avanoa taʻavale ma taʻavale e leai se totogi. O loʻo iai se faleʻaiga mafanafana lata ane. O le tau maualalo e $ 190 i le po.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Choeng Mon Beach

O se tamaʻi matafaga, 1 km le umi ma 10-15 m lautele, o loʻo tu i le matusasaʻe o le motu. E saogalemu le 'aʻau ii - e papaʻu, e matua leai ni maa, algae, galu maualuluga. Ua faʻavasegaina o se tasi aiga, ma tagata eo mai iinei ma fanau. O le talafatai e ufiufiina i le efuefu oneone - matua lelei a faʻasusu e avea pei o se suavai gruel.

O le faletupe ua totoina ma laau e maua ai le paolo masani. E mafai ona e faʻaogaina le sun lounger ma se palasitika laulau e mautotogi ai. O le ogatotonu o le talafatai e tosina mai ma se ulufale lelei i totonu o le sami, ae o isi vaega o nofoaga e le mafai ona mimita i nei. O otaota o amu ma maʻa e tupu ai le le lelei ma faʻalavelave i le aau. Mo se tagata matua e aau, e tatau ona e siitia 40 m pe sili atu mai le matafaga. Ae mo tamaiti o loʻo i ai le vanimonimo - papaʻu vai ma lava le avanoa mo frisky tamaiti taʻaloga i tafatafa o le vai.

O Chon Mon e iai lona atinaʻe lelei. O loʻo i ai vaʻalele vaʻalele ma vaʻa kayaks mo fale mautotogi, malae volipolo, tele potu faʻataʻavale ma faleʻaiga, faleoloa ma maketi o loʻo avanoa. I luga o le apitagalu, latou ofaina taugofie taugofie se fale pe malolo i le taugofie fale mautotogi.

O fea e nofo ai?

I Chong Mon, o loʻo i ai le SALA Samui Choengmon tumaʻoti i le matafaga. E 2 vai taele i le teritori. O loʻo i le potu mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei. E faʻafeiloaʻi malo e le aufaigaluega faʻauo ma fesoasoani. Tagata tafafao o loʻo nonofo i lenei faletalimalo maua le avanoa e faʻaaoga ai fua taʻavale ma Wi-Fi, asiasi i le faʻamalositino ma nofoaga tutotonu spa. O le tau mo le fale talimalo e $ 445 (aofia ai le taeao).

O le Tongsai Bay e ofaina ni tau taugofie. O potu e tu i tafatafa o le sami i le paolo o se togalaau 'aina. E maua fua paka ma Wi-Fi. O le faletalimalo ei ai lona lava tumaʻoti matafaga 200 m umi, lea e faʻatau atu ai i tagata faʻatau mea uma latou te manaʻomia. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia se vai taele i le spa pe faʻamalositino i le faletaʻalo. O le tau o le potu faʻalua e tusa ma le $ 200.

Matafaga Chaweng

O se matafaga tele ma le umi e uiga i 6 km ma tele faletalimalo o se tasi o sili ona faʻaaogaina nofoaga faʻapitoa. E vaʻaia vaeluaina i 3 vaega. Oe mafai ona vaʻaia lona tulaga i luga o le faʻafanua o Samui ma matafaga i Lusia.

O le sami iinei e papaʻu, ma o le tele o tamaiti e masani ona aau i totonu. O le olaga i le matafaga e mauʻoa i ituaiga eseese o faʻafiafiaga, faʻamau ma supamaketi, e le faʻavaivaia e oʻo lava i le po.

Chaweng Noi Matafaga

O lona umi e 1 km. O le talafatai e faʻailoa mai e le oneone lelei e faigofie ona faʻamama, vai manino ma galu malie. O loʻo i ai le tama aʻau i le agavale e mafai ona e matamata ai i iʻa valivali.

O loʻo salalau le talafatai i faletalimalo taugata, e fai fale puipui. O fale talimalo e ofa atu ai i le au malo a latou potu malolo i le la. Soʻo se tasi e mafai ona faʻaaogaina. E lava na o le okaina o meainu mai le pa.

Chaweng matafaga o loʻo faʻamatalaina auiliili mai i lenei tusitusiga.

Matafaga Cove Cove

O se alofa, tuʻufua nofoaga e mafai ona e malolo lelei ai i le tausaga atoa. O le talafatai e laʻititi, naʻo le 130 mita. I itu uma e lua, o le Coral Coe e siʻomia e papa papa. O le vai e sili atu le malulu iinei nai lo isi matafaga. I le matagi o le tau, oso maualuga galu. E lelei mo tagata matutua ona feʻausi ii - ua lava le loloto 5-7 mita mai le apitaogalu.

O le oneone i luga o le Coral Cove e auro, gaoā. I aso vevela, e toeititi lava a le mafai ona soli i luga o ona seevae - e matua vevela lava. O le oneone oneone pito i lalo e lilofia i tamaʻi maʻamaʻa, e manaia le savali ai. I luga o le matafaga, tagata fiafia i le malamalama fou malu, leo o le faaseʻe ma le filemu. E naʻo le tasi le cafe i le apitaogalu e mafai ona e tofoina ai fua i le taulaga.

Bang Po Matafaga

Bang Po o loʻo tu i le itu i matu o Koh Samui, e 3 maila le umi. O lona lautele e tutusa i soo se mea - tusa ma le 20 m. Bang Po e ufiufi i le tele samasama oneone, ae o le ulufale atu i totonu o le vai e le o taimi uma e fiafia ai - o le pito i lalo e salalau i maʻa, ma i nofoaga ufiufiina i le palapala. E tatau ona e aau i seevae faʻapitoa ma savali i se mamao e sili atu i le 50 mita ina ia mafai ai ona alu aʻe le vai i le tulaga o sulugatiti. E lelei le aau i inei ma tamaiti laiti, e sili ile taeao, a o le i tai le tai. E toeititi lava leai ni galu, seʻi vagana aso matagi, lea e seasea tupu.

Naʻo faletalimalo tagata faʻatau e mafai ona faʻaaogaina le sun loungers. E leai ni faamalu matafaga ma sun loungers mo mautotogi. Ae ui i lea, faʻafetai i le tele o alofilima ma laʻau laʻau, e mafai lava ona faia e aunoa ma ni ie i inei, faʻasusu i luga o se kapeta fafie.

O atinaʻe tetele e le lelei ona atinaʻeina, e leai ni mea faʻafiafiaga ma isi auaunaga o loʻo tele ai isi matafaga. E naʻo tamaʻi faleoloa, faleʻaiga ma faleʻaiga lata ane. E 15 minute le umi e te alu ai i le hypermarket latalata i le taʻavale. Ae e tele faletalimalo ma fale fale iinei - e faigofie ona e filifilia se mea e te nofo ai e tusa ma au mea tautupe ma mea e te fiafia iai.

Matafaga o Lipa Noi

O le vaega o mataʻutia ma le tuʻufua matafaga o le a faʻatosina tagata fiafia i le filemu ma le tuʻulafoaʻi. O lona umi e sili atu nai lo 4 km. I le matafaga o loʻo iai le oneone efuefu sinasina ma le tele o atigi. O le pito i lalo e mafolafola, oneone, o nisi taimi e ufiufi silky. E le faigofie tele mo se tagata matua le aau, e tatau ona e alu ese mai le apitaogalu pe tusa ma le 100 mita le aau. I le afiafi, potopoto tagata nonofo i le matafaga ma aiga atoa ma le tele o tamaiti.

E le manaʻomia iinei ni faamalu o le la - e lava le paolo mai niu, o ni vao atoa o loʻo i ai. Ma sun loungers mafai ona mautotogi i soʻo se faletalimalo. Mai faʻafiafiaga o loʻo i ai vaʻalele vaʻa ma kayaks mo lisi, pa ma le kalapu. O nai taugata faletalimalo ma villas faia faʻapitoa le matafaga. E tu mamao mai le pisapisao olaga ma o le a faʻafiafiaina i latou e manaʻo e malolo mai le tumutumu o le taulaga. Lipa Noy e sili ona lelei mo savali i le afiafi.

Matafaga Lamai

Nofoaga i sasaʻe o Koh Samui. O lona umi e tusa ma le 4 kilomita. E taʻua e le toʻatele o le matafaga sili ona lelei e aau ai ma le aiga atoa. O loʻo i ai uma mea manaʻomia talafeagai, tele faʻafiafiaga mo augatupulaga uma, oe mafai ona tiʻetiʻei vai felauaiga.

E masani ona savili ile Lamai, o galu maualuluga e oso aʻe. E le sinasina le oneone e pei o matafaga tu lalata. O tau e fai lava sina maualalo. E masani ona taofi iinei taumalulu. E latalata ane iai le maketi, faleoloa, faleʻaiga eseese ma nofoaga e ave ai fale.

Oe o le a mauaina faʻamatalaga auiliili e uiga i Lamai Beach i lenei tusitusiga.

Afai o loʻo e fuafuaina e nofo i Koh Samui i Thailand, e fautuaina ia e suʻesuʻe muamua i foliga vaaia o matafaga, ina neʻi le fiafia i se taimi o i luma. O matafaga o Koh Samui e eseese i tulaga o atinae tetele, ae e mama uma, teuteu lelei ma aulelei. Matou te faʻamoemoe o se auiliiliga faʻamatalaga ma ata o matafaga o Koh Samui o le a fesoasoani ia te oe e filifilia ai se faletalimalo ma se talafeagai tafaoga nofoaga mo oe.

O matafaga sili ona lelei o le motu o Samui ua makaina i luga o le faafanua i Lusia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: A Day in Koh Samui (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com