Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga mo le fetuunaiga o le kapeneta faitotoʻa, faʻafefea ona e faia oe lava

Pin
Send
Share
Send

O se uiga taua o soʻo se totonu o se ofu tuʻu - mo lavalava, ipu, teuina o tusi ma sili atu. O meaafale faʻaputuputuina ma faʻapipiʻiina e masani ona faʻatinoina, e masani lava o lenei galuega e tuʻuina atu i tagata tomai faapitoa. Lenei auaunaga e taugata, o lea mai lea taimi i lea taimi e tatau ona e faʻaleleia pe faaputuputu meafale oe lava. Ina ia faia lenei, e tatau ona e sailia pe faʻafefea ona fetuunai faitotoʻa kapeneta, aua o le mea moni o lenei gaioiga e faigofie lava, ma e mafai ona e faʻatautaia galuega e aunoa ma le i ai o le poto masani i lenei itu.

Pe a manaʻomia le fetuʻunaʻiga

Le faʻafitauli o le sagging poʻo asymmetry o meaafale faitotoʻa ono tulaʻi mai meafale felauaiga poʻo talatala taulimaina. E oʻo lava i le masani ai ona toe faʻatulagaina meaafale e mafai ona aʻafia ai le tulaga o faitotoʻa o le kapeneta, ae maise pe a oʻo mai i ni ofu tetele. Afai o meaafale e fou, oe manaʻomia fetuʻunaʻi faitotoʻa i le taimi o le faʻagasologa o le faʻagasologa. Afai e matala faitotoʻa pe le faʻamalosia lelei, o le a aliali mai se alualu i le taimi o le tatalaina ma le tapunia o gaioiga, i le aluga o taimi o lenei o le a taitai atu ai i maosiosia, ma o le faitotoʻa ono paʻu ese. A maeʻa ona faʻaalu sina taimi, e mafai ona e tuʻuina atu i le kapeneta se foliga matagofie, ua lava lea e suʻesuʻe ai i le ata o faiga faʻamau ma faʻaputu i mea faigaluega talafeagai.

Afai o faitotoʻa kapeneta e le o puipuia lelei pe faʻasaʻolotoina, e ono manaʻomia e toe fetuʻunaʻi.

Mea faigaluega manaʻomia

Ina ia faʻatino galuega fetuʻunaʻi, o le seti o mea faigaluega manaʻomia e fuafuaina e le mamanu o soʻoga ma le kapeneta. Afai e fou meaafale, e mafai ona sau se sikulipi poʻo se faʻafanua o le tele saʻo ma faʻatonuga a le faʻapotopotoga:

  • o se ofu tuʻusaʻo masani ma faitotoʻo faʻataʻamilomilo e faʻatulagaina i ni uʻamea se lua pe sili atu foʻi. I lenei tulaga, oe o le a manaʻomia se mimilo mimilo e faʻaleleia;
  • e manaʻomia se hex key e fetuʻunaʻi ai faitotoʻa o se ofu mo le faitotoʻa.

Tusa lava poʻo le a le ituaiga faʻamau o fusipaʻu, o le a manaʻomia se tulaga - faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea faigaluega e mafai ai ona e siaki pe faʻafefea ona tulaga le fausaga. Lenei tatau ona faia aʻo leʻi amataina galuega fetuʻunaʻi. O le skew ono mafua mai i le le tutusa i le foloa ufiufi po o fafo mea i le va o le foloa ma le kapeneta.

Seti o faovilivili

Hex afifi

Faafitauli ma fofo talafeagai

Taʻitasi ituaiga o meaafale ono i ai a latou lava faʻafitauli, o lona uiga o faʻafitauli o le foiaina latou ono ono eseese. O le iloaina o le nuances o meaafale faʻataʻitaʻi, oe mafai ona malamalama lelei i le faʻafefea ona fetuunai faitotoʻa kapeneta.

Mo masani

A e vaʻai totoa i le faʻamau faʻamau, e mafai ona e vaʻai atu i faʻovili. Taʻitasi sikoleti ua fuafuaina e fetuʻunaʻi le faitotoʻa i le maualuga, lautele po o le loloto. E tele mafuaʻaga mo le tutusa o faitotoʻa o le kapeneta. Oe le mafai amata ona troubleshoot le faʻafitauli e aunoa ma le suʻesuʻeina o le atoa fausaga. I le taimi o le asiasiga, o le faaletonu nei ono ono mauaina:

  • ua tapunia le kapeneta, ma le tasi apaau luga o le isi. Ina ia faʻaleleia lenei mea, oe manaʻomia le faʻamamaina o sikurini e lua e faʻamau ai le faitotoʻa i le itu o le kapeneta ma siʻi (pe tuʻu i lalo) le faitotoʻa i le tulaga manaʻomia. I lenei taimi, oe o le a manaʻomia e lagolago le fusi, o le a matua faigata lava ona faia uma togafiti ia oe lava. O pu mo nei faovilivili e oval, e faʻafaigofie ai ona fetuʻunaʻi le maualuga. A uma faitotoʻa i luga o le tulaga tutusa, o faovilivili e tatau ona faʻamau faʻamau;
  • pe a tapunia le kapeneta, o se va e vaʻaia i le va o faitotoʻa, vaiti pe faʻalauteleina lalo. O le sikulima latalata i le faitotoʻa e nafa ma le lautele o le avanoa. Faʻatasi ai ma lea, oe mafai ona fetuʻunaʻi le tulaga o pupuni. Afai o le avanoa e lautele atu i le pito i luga vaega, oe manaʻomia e galue ma le faovilivili i luga o le faʻasologa pito i luga, pe a fai o le avanoa e tele atu i le pito i lalo, oe manaʻomia e fetuunai le pito lalo;
  • i le faʻagasologa o le tatalaina, o le faitoto olo i le pito o le itu puipui o le kapeneta. O le mafuaʻaga o le le sao tulaga o le faovilivili latalata i le pito i tua o le kapeneta. Ina ia aveʻese le faʻaletonu, e tatau ona tatala le sikulima ma toso mai i fafo ni nai millimita. Le isi, e manaʻomia le faʻamau o le sikulima ma tatala pe tapuni le faitotoʻa i le tele o taimi. Ma le mea lelei, o le va i le va o le fusi ma le puipui e le tatau ona matua vaʻaia.

Ina ia puipuia le toe vaʻaia o faaletonu i le kapeneta faitotoʻa, e fautuaina mai lea taimi i lea taimi e siaki le faʻatuatuaina o faovilivili. I le avea ai o se tulafono, masani ona tatalaina pe tapunia o le kapeneta o le a faasolosolo lemu faʻamilo ia faʻamau. O le faʻamamaina o faovilivili i le taimi o le a aveʻesea ai le manaʻoga mo le toe fetuʻunaʻiga.

O isi taimi e sili atu i le lua faʻamau i luga o le faitotoʻa. I lenei tulaga, o loops i le ogatotonu ua faʻavaivaia. Ina ua maeʻa lena, o le tulaga o le faʻasologa luga ma lalo loops ua fetuʻunaʻi, ma o le ogatotonu mea e faʻamau i tua.

Fetuunaiga polokalame

Mo lavalava

Faʻafefea ona fetuʻunaʻi faitotoʻa o le potu tuʻufuga? Afai e te manaʻomia le faʻatulagaina o faitotoʻeseʻesega i le faʻasologa, o le a eseʻese auala. O le tele o taimi, o le faʻafitauli e taoto i le mimilo o le faitotoʻa, i lea tulaga o le ai ai se manino vaʻaia vaʻaia i le pito i luga poʻo le pito i lalo o le kapeneta. O leisi avanoa o le laʻau o loʻo i le tulaga sese. I lenei tulaga, tatala faitotoʻa pe tapuni i le loto.

Aveesea o le avanoa mafua mai i le mimilo o le faitotoʻa o loʻo faʻatinoina i ni laʻasaga.

  • o le faʻamau faʻamau i le pito i lalo o le pito o le faitotoʻa vaʻaia ma le faʻaeteete ese, o lenei o le a faʻatagaina ai le ulufale atu i le faʻamau faʻamau;
  • fetuunaiga o le faovilivili o loʻo faia ma le hex ki o se talafeagai talafeagai. Afai e tatau ona tuʻu i lalo le faitotoʻa, e ki faʻasaga le ki i le itu; afai e manaʻomia e faʻamau maualuga le faitotoʻa, e faʻasolo le ki i le uati.
  • feʻaveaʻiga o gaioiga e tatau ona toe faia seʻia maua se taunuʻuga talia, taunuʻuga tatau ona le vaʻaia pe a mafai;
  • a maeʻa le tulaga manaʻomia o le faitotoʻa, o le faʻamau e tatau ona faʻapipiʻi i le tulaga.

O feauauaʻii ki e tatau ona laʻititi ma lamolemole; e manaʻomia le faʻatonutonuina o le tulaga o lau. Afai e faʻateleina le va, e tatau ona liliu le ki i le isi itu. E fautuaina e faaaofia ai se fesoasoani i le lipeaina, ona sili atu lea ona saoasaoa le gaioiga.

Afai e faʻafuaseʻi ona tapuni le faitotoʻa, e tatau ona e fetuunai le loka taofi. O taualumaga i lenei tulaga o le a mulimuli mai:

  • o le fusipau o loʻo tuleia faʻasaga i le kapeneta pa ma o le tulaga o le faitotoʻa faʻamalama o loʻo faʻamau i le mataafi. O le faʻailoga e mafai ona faia i se faʻailoga poʻo se penitala faigofie;
  • ona manaʻomia lea ona e faʻaseʻe le faʻamau i le mea makaina ina ia tutusa le malologa o loʻo i ai i le tulaga manaʻomia o le faasee;
  • tapuni le kapeneta - afai e faʻasaʻo le fusi, o le a le toe alu i tua le faitotoʻa.

Afai e te mulimuli i nei faigofie tulafono, fetuʻunaʻi faitotoʻa o soʻo se kapeneta o le a le tele se taimi. Oe lava lipea o le a faʻatagaina oe e sefe i luga o le tautua a se matai, ma le malamalamaaga e uiga i le faʻavaeina o le kapeneta o le a mautinoa lava e ono maua mai i le lumanaʻi.

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Puavasā Volume 3: Ua leai se fiafia moni (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com