Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le tausiga o dwarf pelargonium i le fale ma se ata

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, o ituaiga o pelargonium e pei o le dwarf poʻo le laiti ua amata ona sili atu ona lauiloa.

O le mea lilo o le manaʻoga mo nei laʻau o loʻo taoto i lo latou le faʻaleagaina, fufusi ma teuteuga i fafo.

I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai foliga vaaia o le tuputupu aʻe dwarf pelargoniums, saili pe faʻafefea ona toto lenei laʻau, pe faʻafefea ona tausia i le fale.

Faʻamatalaga ma le talaʻaga o foliga vaaia

Tusitusiga! Dwarf pelargonium o se ituaiga fanafanau faʻasolosolo faia e filifilia sini. O le iʻuga o le faʻatupuina o galuega, o se puʻupuʻu, teuteuina laʻau na maua e le manaʻomia teuteuina teuteuina.

Manatua, faʻatasi ai ma le teuteuina i fafo, dwarf pelargoniums e faʻapea foi ona iloga mai e ala i le manaʻomia o mea faʻamaloloina, o se manogi maaleale maaleale. O le manogi e afua mai i fugalaʻau o le laʻau faʻalelei atili lagona, ma faʻamamaina foi le ea o le potu mai pathogenic microbes. O le tau masani o lenei ituaiga pelargonium e 125-150 rubles mo le taga o fatu e lima, ma e tatau ona e totogia mai le 300 i le 700 rubles mo le tipiina.

Foliga Vaaia

Dwarf pelargoniums o se faʻapitoa ituaiga: matagofie ma laiti, latou mafai ona tu i luga o le windowsill tutusa o se matagofie ata kulupu. Ina ia totoina se laʻau, o se tamaʻi tamaʻi ulo ua lava lea - o le maualuga o lenei pelargonium e le masani ona sili atu i le 15 cm.

Ae, e ui lava i lona laʻititi, o le dwarf pelargonium e fuga matagofie lava, fai atoa. O fualaʻau e faʻatulagaina i ni vaega, ma avea ai ma pulou. E ese le lanu o petala - e faʻamoemoe ile eseʻese, ae o laulaʻau e toetoe lava a iai i taimi uma se pogisa, lanumeamata lanumeamata lanu.

Eseese

Tatou faʻamasani i le sili ona mataʻina ma lauiloa ituaiga o lenei laiti ituaiga.

Ludwigsburger flair

O se ituaiga teuteuga, teuteuina i maaleale lanu piniki-moli moli. Faʻatasi ma le lalelei i fafo, o le fesuiaʻiga e fai lava si eseʻese, ma manaʻomia e tausi. Afai e le fiafia le laʻau ile tausiga, e amata e le pelargonium ona lafoa ona laulaʻau.

Matamata i se vitio e uiga ia Ludwigsburger Flair pelargonium:

Spital faʻatanoa

O se matagofie ma i le taimi lava e tasi unpretentious ituaiga. O fugalaʻau i lenei tulaga o loʻo i ai se lanu piniki sesega vaivai, o petals e lapoʻa tele mo sina foliga laititi. O inflorescences e aoina i teuteu lauolaola lauolaola.

Francis Parrett

O petals e lanu piniki pupula, "lole" paolo. O le laʻau lava ia e laʻitiiti lava, e oʻo lava i le ituaiga papale pelargonium. O le ituaiga e maaleale, o le fugalaau e tatau ona puipuia mai le tusitusi ma faʻafuaseʻi suiga o le vevela.

Se ata

Siaki le ata o le dwarf pelargonium:




Tulafono taulaʻi

Tatou faʻamasani i tulafono masani mo le totoina o le dwarf pelargonium.

Moli ma le nofoaga

Taua! Ina ia mafai e le dwarf pelargonium ona fuga matagofie ma mo se taimi umi, e manaʻomia e ola i se nofoaga malamalama lelei. Faʻatasi ma le lava susulu o le la, o le laʻau e sili atu ona pupula pupula ma lanumeamata. Afai e maua le pelargonium i le le lava o le malamalama, o lona teuteuina aafiaga o le a mou atu: o le inflorescences o le a avea laiti, ma o laulaʻau o le a liliu sesega.

Peitai, e le taliaina e le laau le susulu tuusao: i le aoauli, o le mea lea e fautuaina ai le paolo pelargonium. I le taumalulu, ina ia le leiloa lona fugalaʻau aafiaga, e manaʻomia le faʻaopoopoina moli faʻasolosolo.

Ina ia mafai e le pale o le laʻau ona fausia faʻatasi, e fautuaina e faʻasolosolo ona liliu le ulo i le faʻamalama i itu eseese. O le mea lea, o le la o le a mafai ona lavea uma vaega o le laʻau, ma o le pelargonium o le a faʻalautele tutusa.

Vevela

I le tau mafanafana, pelargonium tatau ona i ai i le tau feololo: + 17 + 23 tikeri o le a sili ona lelei. E le tatau ona faʻatagaina le soona faʻaola. E sili le faʻamaluluina o se fugalaʻau ile vevela o le 12-13 tikeri, ae le o le maualuga, talu ai o le laʻau i lenei taimi e tatau ona faifai lemu uma ana laʻau fai togafiti ma malolo.

Le palapala

Manatua o le dwarf pelargonium e le manaʻomia tele le tuufaatasiga o le palapala. O le mea taua i lenei tulaga o le tuʻuina atu i le laʻau ma alavai lelei ina ia le stagnate le susu i totonu o le ulo.

Eleele ma le le faaituʻau pe laʻititi alkaline tali e sili talafeagai mo le laʻau. Afai o le eleele e acidic, e fautuaina e faʻamamaina ia ma le lefulefu. O le fautuaga fautuaina o le substrate e faapea:

  • vaega o le humus;
  • se fasi fanua lauusiusi;
  • vaega o le vao;
  • vaega o le vaitafe oneone.

Tausiga i le fale

Mafaufau i faʻavae faʻavae mo le tausiga o lenei laʻititi laʻau.

Faasusu

E tatau ona faʻaavanoa le susu i lenei laʻau i taimi uma ma ia lava le aofaʻi. I le tau mafanafana e sili atu le faʻasusu i isi aso uma, ma i le taumalulu le numera o faʻasologa tatau ona faʻaititia i le tasi i le vaiaso. E le fautuaina e faʻatagaina le soʻona susu: e tatau ona mago le eleele aʻo leʻi faʻasusu e sosoʻo.

Faʻamama lelei le eleele pe a uma ona faʻasūsū, talu ai masani ma lava avanoa o le okesene i aʻa e taua tele mo dwarf pelargonium.

Dwarf pelargonium e le manaʻomia le sausau: o lenei faʻagaioiga e naʻo le faʻaleagaina o ona laʻau ma fugalaʻau.

Laʻei pito i luga

E manaʻomia e le laau le faʻaopopoina o meaʻai i taimi uma o totoina mai ia Mati-Aperila ia Oketopa-Novema. I le taumalulu, dwarf pelargonium e le fafagaina, maua ai le taimi e malolo ai.

E manaʻomia tele e le laʻau le posororo ma le potasiuma., ae e manaʻomia le faʻaeteete atili i le nitrogen: faʻatasi ai ma le tele o lenei elemeni suʻega, o le lanumeamata lapopoʻa o le dwarf pelargonium o loʻo olaola, ae o fugalaʻau e le faʻanatinati e fausia.

Fautuaga! E fautuaina e faʻaaoga se faʻalauteleina fetilaisa mo pelargonium: vaega uma i lenei tuʻufaʻatasiga e filifilia i le sili ma sili ona lelei auala. Ole taimi ole faʻateleina e taʻitasi vaiaso uma.

Faaleleia

Ina ia mafai e le togavao ona faʻafiafia le mata ma lona matagofie, e tatau ona faʻapipiʻi laʻau talavou. O lenei fuataga o le a faʻatagaina ai le laʻau e fausia se tele tele o laʻau lala, ma lona aotelega faʻamanuiaga aoga o le a naʻo le manuia. I se faʻaopopoga, matou te maitauina ina ia mafai ona fausia se laʻau puʻupuʻu puʻupuʻu o se foliga lelei, e fautuaina e totoina dwarf pelargonium i totonu o container vateatea, e ui lava i mea vavalalata o le a sili ona fuga.

E tupu i le taimi o le taumalulu, o isi laʻau e sosolo malosi, faʻatusatusa i isi. O ia ituaiga "ola" faʻataʻitaʻiga ma le amataga o le tautotogo e fautuaina ina ia faʻapuʻupuʻuina e le tasi vaetolu o lo latou tuputupu aʻe. Afai o tipi tipiina i le taimi o tuiina e maloloina ma malosi, e ono mafai ona mauaʻa. Ma o lea, sili matagofie matagofie pelargoniums agalelei o le a faʻaopopoina i lou aiga.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

O le a matou suʻesuʻe poʻo a faʻamaʻi ma iniseti iniseti leaga e ono faʻamataʻu ai lenei laau.

Ma, o mea faʻalafua, o le sili ona mataʻutia o aphids, spider mites ma whiteflies. Faʻapitoa faʻapitoa ma fungicides e mafai ona feagai ma nei iniseti leaga.

Dwarf pelargonium e afaina i se faʻamaʻi e pei o le "paa uliuli". Ole pala pala lea e afaina ai le laau ona o le tele o le eleele susū ma le lava le vevela o le ea i le taimi e tasi. Manatua o le uliuli vae e le togafitia: o le maʻi toto tatau ona lafoa. O le eleele na totoe i totonu o le ulo pe a maeʻa ona lafoa le laʻau e le toe mafai ona faʻaogaina i le totoina o meaola: e tatau foi ona tiaʻi.

O le tele o le faʻasusu e mafai foi ona taʻitaʻia ai le foliga mai o le edema i luga o laulaʻau, lo latou pala. Ma o le maualalo tele o le vevela e mafai ona taitai atu ai i le mumu o laulaʻau. Ina ia le mafai ona tupu lenei mea, i aso malulu o le malulu, aveese le ulo mai le faʻamalama tioata.

I le le lava o le malamalama, o lala o le laʻau faʻaloaloa atu, ua le lavalava. O le tali i lenei faʻafitauli e faigofie: e naʻo lou manaʻomia ona tuʻu le ulo o le pelargonium i se nofoaga susulu lelei e talafeagai iai. Afai e le fuga le laau, o le mafuaʻaga mo lenei ono maualuga tele le vevela o le ea i le taimi o le taumalulu o le laʻau.

Toe gaosia

Manatua o le togavao e mafai ona tausia lona teuteuina aafiaga mo le lua i le lima tausaga, a maeʻa ona fautuaina e sui ia i se sili atu lata mai faʻataʻitaʻiga. O se laʻau maeʻa maeʻa mai tipi o le a tupu pe tusa o le tausaga - o lea ia vaʻaia lelei le "tuputupu sifi" muamua.

O le laʻau faʻafouina e ala i tipi. Ina ia mafai ona faʻatino lelei lenei auala, e fautuaina e tipi le 'au ia Fepuari-Mati: faʻaaoga le apical vaega o le tina laau.

Fautuaga: tipi ese mai vao sili ona malosi ma maloloina: o a latou fanau o le a sili ona maufetuunaʻi. O le tele o le tipi tipiina tatau ona tusa ma le 2.5-3 cm.

Ona tatau lea ona faʻamamago le tipi mo ni nai minute ma, e aunoa ma le tuʻuina ifo i lalo i le vai, vave totoina i totonu o le eleele faʻamalulu palapala saunia. Aua le ufiufi le pito i luga i se mea, ina ia aua ai nei faia se togafiti aoga ae aua le faʻainuina le laʻau. O le koneteina e tatau ona tuʻu i totonu o se la, susulu nofoaga - ma pe a ma se masina o le a e maua ai se talavou dwarf pelargonium. O aʻa tipi i le auala sili i le vevela o le 20 + 22 tikeri ma le faʻasusu masani

A maeʻa ona mauaʻa le fugalaʻau ma 8-10 laulaʻau na fausia i ona luga, o le muamua pinching ona faʻatinoina. O le faiga o le a fesoasoani i le laau toto i le lautele ma avea compact. O le isi pine o loʻo faʻatinoina i luga o laʻau itu, pe a oʻo i le isi itu e 8-10 laʻau ia latou. Ma, e ui o tipi totoina i le tautotogo mafai ona fuga i totonu o le tutusa taumafanafana, I le tausaga muamua, ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani, o taumafaiga uma e ave i le fausiaina o le saʻo puʻupuʻu togavao - ma o le tausaga fou o le fuga o le a sili ona ofoofogia.

Pelargonium e le tatau ona faʻalauteleina i le taumalulu, talu ai i lenei taimi o le laʻau o loʻo i totonu o le faʻamoeina, o gaioiga uma i totonu e le ola, o le tipi atonu e le mauaʻa uma.

Faaiuga

Ma, dwarf pelargonium mafai ona avea ma se teuteuga moni o soʻo se fale, e aofia ai se laʻititi - mulimuli ane, o le laʻau lava ia e matua lauitiiti. Tausia le pelargonium ma le alofa ma le tiutetauave - ma o le a masani ona faʻafiafiaina oe i ona mataʻina teuteuga fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PelargoniumGeranium Growing from Seeds. Starting Geranium Seeds. Complete Step by Step Guide (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com