Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a ni sooga mo meaafale, a latou ituaiga

Pin
Send
Share
Send

I aso nei, ona o le malosi atinaʻe o fou tekonolosi, ua manaʻomia ai mo le fuafuaina ma le gaosiaina o oloa faʻamoemoeina mo le faʻatumuina o nofoaga ma fale ua faʻateleina. Uamea faʻaonapo nei ma faʻaoga uʻamea ma meaafale, o ituaiga ia e eseese, e faʻamoemoe iai le onosaʻi o mea a le aiga pe a faʻaaogaina. Filifili fetaui totoga faʻaopopo le anagata i meaafale, faʻaliliu atu i se maualuga tulaga tulaga.

Ituaiga

O aso nei, o le faʻaaogaina o mea e faʻaaogaina mo mea faʻaonapo nei ua faia i se tulaga tele. Eseesega o meaafale na faʻamauina, o latou agavaʻa e faʻafaigofie ai ona faʻaaoga seti umukuka, laulau i tafatafa o le moega ma le fiafia, e faigofie ona tapuni ma matala ato, kapoti, faitotoʻa. Meafale taofi mo a latou mafuaʻaga, foliga foliga, faʻapipiʻiina ua vaevaeina i ituaiga:

  • auala faʻatosina;
  • semi-overhead;
  • totonu;
  • tulimanu;
  • liliu
  • piano;
  • pepa;
  • mezzanine;
  • failautusi;
  • taʻutaʻu;
  • lombard;
  • pendulo;
  • kalone

Overhead ma semi-overhead

O metotia masani mo le lokaina e faʻaaoga mo meaafale, ulufale, faitotoʻa i totonu. E i ai se eseʻese foliga, lapoʻa, tatali lelei le avega. Latou te tuʻuina atu fua ma tapunia le faitotoʻa kapeneta i le tulimanu o le 90, tausia le fusipaʻu i le tulaga manaʻomia, ma puipuia le faʻaletonu. O soʻoga e faʻapipiʻi i le kapeneta ma le vaega autu i le itu pito i totonu puipui o meaafale.

O mea e fai meaafale e eseʻese mai luga ile punou o le faʻavae. O le masini e mausali pe a manaʻomia le faʻapipiʻiina o faitotoʻa e lua i le taimi e tasi i luga o le tasi itu itu pupuni, tatala i auala eseʻese. E masani lava, o nei faʻamau e faʻaaogaina mo seti umukuka.

Semi-overhead

Semi-overhead ma luga

Semi-overhead

Luga

Luga

Totonu ma tulimanu

O meaafale totoga e i ai le lautele foliga tutusa ma le afa-overlay soʻoga, ae ma se loloto punou, faʻamau i totonu o le oloa tino, lelei mo laupapa laupapa penitala tulaga, mamafa kapeneta faitotoʻa. O metotia e faʻapipiʻi i itu eseese i faitotoʻa meaafale, e lautele faʻaaogaina mo tulimanu kapeneta, ma i ai eseʻesega faʻatulagaina fuafua i le fetaulaiga o vaʻavaʻaiga vaʻalele. Tulimanu o faʻamau e faʻatupuina mo le faʻapipiʻiina i le tulimanu o 30 °, 45 °, 90 °, 135 °, 175 °. Latou mafai ona i ai-i totonu pe tuueseese afeafe e mafai ai ona matala le faitotoʻa.

Tulimanu

Tulimanu

Tulimanu

Totonu

Totonu

Faʻaaoga ma le piano

Soʻotaga meaafale ma 180 pivoting tulimanu, lautele faʻaaoga mo fausia-i kapoti ma kapoti. O le soʻoga faʻafesoʻotaʻi le itu pou ma faitotoʻa saogalemu i se laina saʻo.

O le fesoʻotaʻiga umia aofia ai lua perforated ipu e mafai ona feʻaveaʻi faʻamau i le tasi ma le isi. E ui lava i le mea moni o le meaafale taofi o le manatu o se tuai aso, ua faʻapipiʻi luga fesuiaʻi foliga, i isi oloa.

Piano faʻamau

Piano

Piano

Faʻafeagai

Faʻafeagai

Card

O le faʻamau mo le tuʻufaʻatasia o meafale meafale e tutusa i le mamanu i se piano mea faapipii. O masini, e aofia ai paleni tutusa e lua e fesoʻotaʻi ma se taofi, e faʻapipiʻi i le faʻafolafola ma le faʻavaʻa i totonu o pu o loʻo i pito. O le masini e eseʻese lapoʻa, faʻaaoga tele lava mo toe teuteuina meaafale, pusaoti.

Mezzanine ma le failautusi

O le faʻamau e pei o se faʻapipiʻi luga ma o loʻo faʻapipiʻi i luga o faitotoʻa o umukuka o loʻo tautau. Faʻalelei mo tatalaina tatala. O lona autu elemeni o se tautotogo.

O mea faʻataʻoto na faʻatulagaina mo tamaʻi kesi ma laupapa paʻu ma lalo o luma o meaafale a le kapeneta. O se vaega o le masini e faʻalua fetuʻunaʻiga, o le i ai o le failautusi puipui, talafeagai faʻatulagaina olo o pu ma le lautele o 35 mm.

Failautusi

Failautusi

Failautusi

Mezzanine

Mezzanine

Adit ma lombard

O le taofi e lona mamanu e manatu o le sili ona manaʻomia fastener pe a talafeagai e faʻafesoʻotaʻi le faʻafofoga i le sese vaega i le tulimanu o 90 °. O totoga faʻatagaina faitotoʻa o soʻo se lapoa ma foliga e tapunia faigofie ma filemu.

O meaafale meaafale mo luma uʻamea e masani ona faʻaaogaina i le faiga o laulau umukuka. Ua faʻamau i pito o vaega fesoʻotaʻi o le fausaga, e faʻatagaina ai oe e tatala le faitotoʻa 180 tikeri.

Adit

Adit

Lombard

Lombard

Pendulo ma mulivae

O le vaega autu o le Mauga o le mafai ona tatalaina le fausaga i itu eseese. O le masini, i le avea ai ma se ituaiga o faitotoʻa masini, maua ai faitotoʻa tatalaina i le 180 tikeri. O le taofi o loʻo i ai se sili ona faʻapitoa faʻapolokalameina, pe a faʻapipiʻiina, e manaʻomia le saʻo ma le saʻo tausisi i faʻatonuga.

Faʻamau faigofie faʻamau o loʻo faʻamau i luga ma pito i lalo ole atigipusa, faʻamau ma tamaʻi poloka. O le masini galue i luga o le mataupu faʻavae o soʻoga faʻataʻitaʻiga. O loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o kapoti umukuka maualalo-mamafa mo tamaʻi avanoa. O loʻo fuafuaina le faʻapipiʻiina o faʻamau i luga o tioata.

Calcaneal

Calcaneal

Pendulo

Pendulo

Pendulo

Gaosiga mea

O se mea manaʻomia taua mo meaafale uma totoga o lo latou usitaʻia o tulaga saogalemu. Faigofie ausilali oloa, maua ai le minoi gaioiga o meaafale vaega, o loʻo gaosia e faʻaaogaina ai se tekonolosi faʻapitoa faʻaaoga ai mea eseese. A o faia se fesoʻotaʻiga faʻamau, o le gaosi oloa e amanaʻia ituaiga ma le aoga o meaafale oloa, faʻavae i luga o lenei, o le talafeagai faʻamau e filifilia.

A filifilia ni soʻoga, e manaʻomia le amanaʻia o latou uiga masani: o le lelei o mea, latou gaioiga, agavaʻa, ma foliga vaaia o le faʻataʻitaʻiga. O le sili ona lauiloa ma i le manaʻomia o fesoʻotaʻiga auala faia i apamemea ma uʻamea. Latou e manatu o le sili ona faʻatuatuaina, anagata, aua le pala, ia lelei sliding, aua le deform.

O se itu taua o le agavaʻa ma le lelei o le oloa o le faʻapipiʻi faigofie, o le agavaʻa e fetuʻunaʻi ai meaafale faʻamau. Faʻapipiʻiina faʻaonaponei fausaga faʻatagaina oe e fetuʻunaʻi le faʻataʻitaʻiga i luga o le tūsaʻo, faalava ma loloto vaalele. O loʻo faʻaalia i le vitio ituaiga 'eseʻese faʻapitoa.

Uamea

Apamemea

Faʻapipiʻiina ma fetuʻunaʻiga

Ina ia sao le faʻapipiʻiina o meaafale meaafale, e leai se poto faʻapitoa e manaʻomia, o le mea taua o le mulimuli i tulafono ma fautuaga faʻapipiʻi i le faʻatauina o le oloa. Ae e te leʻi amataina le galuega, e tatau ona e faamasani ia te oe lava i le mea e taofia ai, ona lelei ma agavaʻa. Ae e te leʻi faʻapipiʻi meaafale ia oe, e tatau ona e filifilia se auala tatau e galue ai, o mea ia:

  • saunia mea faigaluega talafeagai;
  • fai faʻailoga;
  • vili pu e manaʻomia;
  • faʻapipiʻi le matasele ma fetuʻunaʻi.

Ae le i faapipiiina soʻoga, e tatau ona e amanaʻia uiga eseʻese o le gaioiga. A o faia ni faʻailoga, tausisi i le saʻo i le mea mamao ina ua maeʻa ona faʻapipiʻi ia matasele latou te le fesoʻotaʻi. O mea faʻamau meafale e tatau ona i luga o le faʻasologa e tasi. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se tulaga fale mo le faʻavasegaina.

A o faia le loloto o pu, e tatau ona amanaʻia le mafiafia o mea mai le meaafale na fai ai.

O le vaega mulimuli o le faʻapipiʻiina o le fetuʻunaʻiga o totoga. O le fetuʻunaʻiga taualumaga manaʻomia ai le tali atu uiga, aua pe faʻapefea ona saʻo le fetuunaiga o le a faʻataunuʻuina, o le aoga o meaafale faʻamoemoeina. O se tasi auala e fetuʻunaʻi ai lenei mea i le loloto o le oomi po o le tatalaina o le faafoliga faasaga i le tino. I le mimiloina o pu oval, e mafai ai ona e faʻamau le faʻataʻitaʻiga ao goto. Itu fetuunai fesoasoani fesoasoani e aloese ai va, va i le va o luma ma le faʻavaʻa.

Meafaigaluega

Faʻailoga

Viliina pu

Faapipiiina

Fonotaga meafaigaluega

A o faʻatinoina soʻo se meafale meafale, oe tatau ona i ai se seti tusi lesona o mea faigaluega, o se eletise eletise. O le muamua masini manaʻomia o se fuataga fua. Mo le saʻo makaina, oe manaʻomia se penitala o feololo faigata. Tafaono mo se fusi tasi-fasi mo fesoʻotaʻiga vaega. O le faovilivili o se mea faigaluega le mafai ona suia mo viliina, faovilivili.

E mafai ona e setiina se laina manino i se tulimanu faʻaaogaina se sikuea. O se aitema e fesoasoani tele pe a faʻaputuputu meaafale o se oblique naifi. O le meafaigaluega tuʻusaʻo mo le faʻaogaina o mea e faʻaaogaina o se mea e faʻapitoa e toleni ai meaafale. I le taimi nei, o le iloaina o ituaiga ma mafuaʻaga o meaafale soʻoga, faʻapea foi ma le faʻafefea ona fetuʻunaʻi meaafale taofi, oe o le a leai ni faʻafitauli i le filifiliga ma faapipiiina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BROTHERS OF REGGAE MUSIC -DJChizzariana (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com