Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e tatau ona e iloa e uiga i le tausiga o clerodendrum i le fale ma o a foliga o le laʻau foliga i le ata?

Pin
Send
Share
Send

O Clerodendrum (e masani ona taʻua sese o le "clerodendron" i le talafaatusa ma le "rhododendron") o se laau tumau ma faaletausaga mai le aiga Verbenov mai le Canary Islands. E pei o le laʻau ma laʻau, olaola ma olaola. E faʻatauaina e le au fai fualaʻau lona manogi matagofie e sau mai fugalaʻau ma laulaʻau, ma e tofu lava ma ituaiga eseese.

E fetaui lelei mo togalaʻau togalaʻau, ae ina ia mafai ona teuteuina se pa matagofie faletaavale i le atunuʻu poʻo se tulimanu luga o le poletito, latou faʻaaluina le tele o taimi ma taumafaiga le tausiga. Faʻafefea ona totoina se laʻau laʻau poʻo se laʻau matagofie ma le paʻu o laʻau? Faʻafefea ona teu lelei i le fale?

Faatupulaia foliga

Fuga fugalaʻau o Clerodendrum e ola i luga o faʻamalama... E i ai a latou lau faigofie. Latou e foliga foliga, ma o latou pito ua faʻapipiʻiina pe tutusa. O le faʻatulagaina o laʻau ile laʻau e faʻafeagai. E i ai le latou laufanua, "mafanafana" i luga, ona e tele o latou loto mafatia. O le lanu e loloto lanumeamata. Afai e saʻo ia tuʻutuʻuga, o le a fuga mai fugalaʻau i tumutumu o laʻau laiti i le tautotogo. O le ovary o le a aliali mai luga o se erect peduncle fausia e panicles po o scutes. E tofu le fugalaʻau ma le kerama e foliga mai e pei o le logo e taʻi lima lobed, e oso mai ai i fafo ia stamens umi.

MANATUNATUGA: O le vaega autu o le laʻau o le manaʻoga mo le fausiaina. Afai e le teuteuina ma pinched masani, clerodendrum o le a le fuga matagofie ma tele. Oe le mafai ona le amanaiaina o ia i le vaitaimi o le ola toaga.

O fea e tatau ona i ai le ulo?

O se ulo ma clerodendrum e tuu i luga o le faamalama i sisifo po o sasae... Afai e tuu e le tagata toto i le faamalama i saute, o ona lau o le a lanu samasama ma paʻu ese. E mafua lenei mea ona o le ova o le susulu o le la. Nisi faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga o laulaʻau clerodendrum liliu samasama ma o le a le mea e fai pe a latou paʻu'ū mafai ona maua i lenei mea.

Afai e le mafai ona e aveina le ulo i se isi nofoaga, e tatau ona e nanaina mai ave o le la i tua atu o se pupuni poʻo le tauaso. I luga o le faamalama i matu, e sili atu le lagona o le laau. O ona lau e le lanu samasama ma e le paʻu, ae i le taimi e tasi e le fuga (oe mafai ona aoao atili e uiga i le mafuaʻaga Clerodendrum e le fuga mai iinei).

Faasusu lelei

Clerodendrum - togavao... I lalo o tulaga masani, e mitiia le susu mai luga o lau. Pe a faʻatupuina se fale, e tatau ona faʻasaua soo e le fugalaʻau. O le faʻasuina o se mea e manaʻomia i le vai e manaʻomia mo le laʻau ia lelei ma tupu olaola.

E le taua tele le faʻasusu. O le fugalaʻau e faʻasūsū soo, ae faʻalelei. Afai e te le faʻatali mo le pito i luga o le eleele e faʻamago, o le a pala le aʻa. Mo faʻasusu, faʻaaoga tumau, liu vai poʻo vai timu, vevela i le vevela vevela.

O nisi tagata totō latou te le faʻainuina le clerodendrum, ae na ona tuʻu lava o le ulo i luga o le paʻala ua tumu i maamaa. Latou te avatua le susu ile maamaa e ala i le faʻaopopoina o vai i le sump 2 taimi i le vaiaso i le taumafanafana ma faʻatasi i le vaiaso ma le afa i masina o le taumalulu. E fafaga Clerodendrum, faʻaaoga fetilaisa faigata lautele mo fugalaau toto (Elite Master, Bonna Forte, Agricola), lea e gaosia ma faʻaaoga tatau e tusa ai ma faʻatonuga.

O le tele ma le malosi o le faʻainuina faʻamoemoeina i le a vaitaimi o atinae i le clerodendrum ma o le a le taimi o le tausaga. I masina o le taumafanafana, faʻasūsū pe a faʻamago le pito i luga o le eleele e le 20-30 mm. E fuga ma manaʻomia le vai. O le taimi lava e mouʻese ai, o le taimi masani o le faʻasusu ua faʻaititia, ma i le taimi o le le tumau vaitaimi, faʻasusu ua faʻaitiitia, ae o le eleele koma e le mago i le 100%.

Taua: Mo faʻasusu ma faʻasusu, e sili atu le faʻaogaina o le vai mafanafana ma faʻamautu.

Faʻapefea ona teuteu ma pinch?

Tausiga mo se eseʻese laʻau, fugalaʻau fugalaʻau e le malamalama i le fesili pe faʻafefea ona teuteu. O le teuteuina o fugalaau o se mea taua... Afai e te le faia, o le clerodendrum o le a le lauolaola ma matagofie.

O le pale e faia e le aunoa. Teenaina, latou te le o teteʻe i le malosi tuputupu aʻe o tagata taʻitoʻatasi, ia e tatau ona lagolagoina e se mea.

A aunoa ma lenei faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona fai se togavao, ona o le tuputupu aʻe o laʻau fou o le a faifai lemu, ma o le a le faʻaosofia le fuga. I le vaitaimi o tupu olaola, ie i le tautotogo, o laʻau o Clerodendrum e faʻapuʻupuʻuina i taimi uma.

E ala i le faʻatauina o le Thompson's Clerodendrum, e faʻapuʻupuʻu e le tagata faʻatoʻaga le fana i le tasi vae tolu o le umi, ma aveʻese lala e foliga vaivai pe faʻafuaseʻi lava ona mago.

Tatou te maua se masani laau

  1. O au mamai ma vaivai uma ua gagau ese, ma tuua ai le tasi malosi ma maloloina.
  2. A tumau le tasi fana pe a uma ona teuteuina, oti i le maualuga o le 70 cm.
  3. A oso mai laʻau i ona luga, e vavaeʻeseina foi.
  4. A oso mai laʻau i le pito i luga o le au, togi latou.

Fausia laʻau e pei ona faʻamatalaina i luga, aua le le fiafia, ma maitau le leai o laʻau mai le pito i lalo o le au. E tatau ona toto le laau mai luga ina ia matagofie le pale... O nisi Clerodendrum e le teuteuina pe pinched, talu ai o gaioiga a le tagata lava ia e mago ia latou ma o le pale e fausia e aunoa ma le auai o se grower.

Matou te vaʻaia lelei se tausiga fale

Faʻafefea ona tausi le clerodendrum ina ia faʻafiafiaina i le tele o fugalaʻau? Ina ia taliina lenei fesili, aʻoaʻo pe faʻafefea ona tupu i le vao, i tulaga vevela. Mai la susulu o le la, na lafi ai i tua o lau o laau. O le susū i le teropika e maualuga lava i taimi uma. O a tuutuuga e taua e fausia mo fugalaʻau tagata totoina i le fale ina ia le mafai ona mate le laʻau ma faʻamalieina ma le tele o fuga i le tautotogo?

Moli ma le vevela

O le vevela sili ona lelei i le taumafanafana mo se fugalaau o le + 18- + 25 tikeri Celsius... I le amataga o le taumalulu, na faʻavaeina ai tulaga malulu. O le vevela i totonu o le potu e tuʻu ifo i lalo i le +15 tikeri Celsius, talu ai i lenei taimi e leai ni fugalaʻau o totoe i luga, ma o se vaitaimi o malologa amata ai.

A e suʻe se nofoaga talafeagai mo se ulo, e le filifilia le faʻamalama i saute poʻo le itu i matu. I le muamua tulaga, o le a mafatia mai le sili atu o le susulu o le la, ma i le lona lua, ona o lona leai. Ina ia aua le paolo ma aua le nanaina le ulo mai ave o le la, tuu i luga o le faamalama i sasaʻe po o sisifo.

Mafai ni faʻafitauli ma maʻi

E le o tagata totō uma e faʻatau le clerodendrum e teuteu ai le faʻamalama i totonu o le latou fale. Na taofi i latou e le mea moni o ia o se le fiafia fugalaau. Afai e te le faia aiaiga talafeagai mo ia, o le a leiloa lona teuteuina aʻafiaga, ma o le a pauu ese fugalaʻau uma.

O faʻafitauli masani a Clerodendrum:

  1. Lanu samasama... E mafua lenei mea ona o le maualalo o le susū o le potu. E le gata i lea, e lanu samasama foi laulaʻau ona o le seasea faʻasusu, o le ova o fetilaisa ma vai stagnant i totonu o le ulo. I le faʻasaʻoina o mea sese i le tausiga, e mafai ona toe faʻafoʻi mai le manaia muamua o le fugalaʻau. Afai e i ai le stagnation o le vai, e sili atu le tuiina, aveʻese uma pala aʻa.
  2. Le aliali mai o lanu samasama i luga o laulaʻau... E mafua lenei mea ona o le le alofa o le fugalaʻau i aso vevela mai susulu o le la.
  3. Paʻu paʻu... E faʻafaigofieina lea ile leai ose susu. I le fetuʻunaʻiina o le auala faʻasusu, o le a mou atu le faʻafitauli.
  4. Matauina lena ua avea laʻau ma laʻititi, faanatinati fafagaina le aganuu ma faigata fetilaisa ma toe faʻatulaga le ulo i luga o le isi faʻamalama sill, lea o le a leai ai le leai o se malamalama.
  5. Nofoaga i luga o laulaʻau aliali mai ona o le faataʻitaʻi ma le malulu o le ea.
  6. Faʻapogisaina o lau mafuaʻaga aʻa faʻafitauli ma faʻapapalaina e aunoa ma le faʻasusu muamua o le eleele.
  7. Afai leai ni fualaʻau na aliali mai ile tautotogoe leʻi faʻaavanoaina se vaitaimi moe i le taumalulu.

O le Clerodendrum e atiaʻe le chlorosis pe a le faʻamalosia ma niuterene. Faʻailoa le faʻafitauli ile suʻesuʻeina o lau. A faʻapea e laʻitiiti ma mimilo, e vave lava ona faia ni fuataga. Naʻo le faʻaogaina o fetilaisa ma le uʻamea maualuga o le a puipuia ai fugalaʻau mai le mago ma le pepē o le paʻu.

Ona o le le lava tausia o le clerodendrum, aemaise lava ona o le mago ea i totonu, e mafai ona avea ma se tagata aʻafia i faʻatamaʻina. Clerodendrum - suamalie "puʻeina" mo apogaleveleve, lapisi ma papaʻe... Afai e fesoasoani iniseti i le taua faasaga i le whitefly, ona aveese ai apogaleveleve ma aphids e ala i le togafitia o laulaʻau i le vai fasimoli ma faʻapipiʻiina i latou ma le 0.15 pasene o le tali a le Actellic.

Fesoasoani: E seasea maʻi le laau. E tatau i le tagata toto ona puipuia le pala o aʻa, o lona uiga faʻasūsū i le faʻapalepale. A leai, e oti ona o le pala.

Faaiuga

O le matagofie Clerodendrum o se sili filifiliga mo i latou e fiafia i fafo fugalaau toto mai le tropics ma ua sauni mo faigata o le tausiga. Afai e te tausia e le aunoa, o le a faʻafiafiaina oe i le ola lauusiusi fugalaʻau i le tautotogo ma le taumafanafana. E te le tau faia se mea faʻapitoa: o le mea autu o le tuʻuina o le ulo i le nofoaga saʻo, faʻapipiʻi ma fai se pale i le tautotogo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: E tatau ona ou totogi le tau (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com