Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faigofie metotia o le feagai ai ma isumu i le fale ma i le fale mautotogi

Pin
Send
Share
Send

O isumu e ono lamatia ai tagata i ituaiga o maʻi tuga (rabies, mala, toxoplasmosis, afaina o le tino), atoa ai ma le faaleagaina o meatotino. O le mea lea, o le tumama auaunaga faʻasauā sauaga rodents pe, faʻaogaina faʻapitoa masini, fausiaina se le taliaina nofoaga faʻafola mo latou.

Saogalēmū ma Lapataʻiga

O fua e fesoʻotaʻi ma le faʻateʻaina o isumu e vaevaeina i le faʻaumatia ma prophylactic. O nisi tagatanuu o loʻo taumafai e faʻateʻa ese na o latou i le fale, faʻaaogaina vailaʻau, maileia mailei, tagata metotia. E tatau ona faʻaeteete pe a galulue ma soʻonaʻona.

  • A e sauni se maunu oona, e tatau ona e faʻaaogaina se manava.
  • Puipui lima i totini lima ma mata ma mata tioata. Taumafai e aua le mauaina le oloa i luga o le paʻu paʻu.
  • Matau le metotia faʻailoa i le faʻamatalaga i le sauniuniga.
  • Ao faʻapipiʻi isumu ua mate ile tui poʻo se suo ma susunu.
  • Afai e aliali mai faʻailoga o le oona, faʻafesoʻotai vave le fomaʻi.
  • I le faaiuga o le galuega, o aitema uma e fesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻamalosi vailaʻau e fufuluina maeʻaeʻa.
  • Aua le teuina ni vailaʻau latalata i meaai.

Faailoga o le vaaia o isumu

E le faigata ona fuafua le foliga mai o tagata le valaʻaulia ma faʻaleagaina malo i totonu o se fale poʻo se fale mautotogi.

Faʻailoga o le i ai i totonu o se fale tumaoti:

  • Le foliga le mafaufauina o se tagata i luma o ou mata.
  • Lenei ma ii, filifili o tamaʻi ituaiga o lanu pogisa - isumu paʻu foliga mai; tele o latou e aliali mai i nofoaga e teu ai sio ma isi sapalai o meaʻai.
  • Faʻatasi ai ma le faʻateleina o numera o rodents i totonu o le fale, o se faʻapitoa vaʻaia foliga mai, lea e fesoʻotaʻi ma le faʻatotoina o isumu palapala.
  • Ona maua ai lea e tagata e ona uaea ua faaleagaina, afifi, nusipepa, tusi, meaʻai o loʻo totoe i luga o le laulau.
  • Ina ia mautinoa o loʻo i ai isumu, oe mafai ona sausau sina laʻititi o le falaoamata i luga o le foloa i se manifinifi vaega, i le taeao o le a ufiufiina i faʻailoga o isumu.
  • O tamaʻi pu e aliali mai i tulimanu, laupapa faʻavae, foloa laupapa, e faʻailo ai le ulufale o isumu i totonu o le fale.
  • I le po, e faʻalogoina le pisapisao ma le pisapisao.

Faʻailoga o le aliaʻe o isumu i totonu o le fale:

  • I le taaligoligoa o le po, sa faafuaseʻi ona pa se pisa tele;
  • I lalo o laupapa laupapa, e masani ona faʻatupuina ni gaogao, e manaʻo ai siama e tolotolo ma afai e te tuʻituʻi le foloa, o le a e lagonaina le vevesi. E aliali mai le otaota o isumu;
  • Ua amata ona latou etoina taga sio, meaai, uaea, uaea.

A oʻo mai le muamua faʻailoga, vave auai i le faʻateʻaina o isaga. E ui o loʻo toʻatele lava, e faigofie ma taugofie le faʻatinoina.

Folk remedies faasaga i isumu i le fale ma i le fale mautotogi

Mo le tele o seneturi, o tagata i le pitonuu ma isumu na mafai ona atiaʻe ni metotia o feutanaʻiga ma latou, fuafuaina poʻo a laʻau, manogi faʻafefe latou. O nei tupe e maualalo le tau ma aoga i le amataga o laʻasaga. Moni, o nisi o latou e le atoatoa faʻaletagata. O le a le mea e mafai ona vaetamaina?

Peppermint

E le fiafia le isumu i le manogi o le mint. O le taua suauʻu lilo e le manogi laau taufaafefe latou ese. E mafai ona e salalau lala fou poʻo lau o laʻau i le fale poʻo le fale mautotogi. O le fale talavai faʻatau atu mint tincture. Polo e faʻasolo mai vulu vavae, faʻafouina ma se oloa ma faʻataʻatia mai. Latou te suia pe a ma le tasi i le vaiaso.

Sagebrush

O le manogi o le wormwood e oona, tart, ma le oona; e le taliaina foi e isumu. E fou pe mago foʻi ma fugalaʻau, o tautau e tautau pe faʻataʻamilo i totonu o le potu e fausia ai se manogi umi. Oe mafai ona fumigate le potu. Latou saunia foi se decoction ma faʻapipiʻi i nofoaga o le masalomia o le ofi atu o isumu. O le fale talavai o loʻo i ai se tincture o le laau oona, lea e faʻaaoga foi e teteʻe ai iole.

Toeaina

O le manogi o le elderberry e i ai le leaga aafiaga i manu osofaia le fale. O le fualaʻau mago e tatau ona tuʻimomomoina, afifiina i taga lino, pe na ona nonoaina i ie masaesae ma salalau luga o le foloa, latalata i pu na faia e isumu. O laʻau e faʻataʻamilo faʻataʻamilomilo, ma e faʻavaivaia foi i latou mai le asiasi atu i le fale.

Koriano

O le manogi o coriander le lelei aʻafia ai le popolevale faiga o efuefu meaola faalafua. O lenei meaʻai ua faʻatau atu i le faleʻoloa. Ua faʻataʻapeʻapeina i totonu o kapoti e teu ai sio ma isi oloa.

Mousetrap

Mousetraps tumau pea le auala sili mo le feagai ai ma isumu. E fautuaina le latou faʻaogaina pe a fai e toʻatele ni mea faʻalafua. O se fasi bacon poʻo le falaoa fufui i le sunflower oil e talafeagai mo maunu. Latou te fiafia tele i isumu ma sosisi sosolo, e ui o le toʻatele e fai mai latou te 'aʻai naʻo se oloa maualuga e aunoa ma le faʻaopoopoina o vailaʻau. Suia le maunu mai lea taimi i lea taimi ma ave le mailei i nofoaga eseese.

Maunu fale ma mailei

  • O le pulupulu fagu champagne o le a fesoasoani i le faʻatafunaga o manu. E nutimomoia, falai i le suauʻu ma tuu i lalo le foloa. A 'ai e le isumu le maunu, e fufula le faʻamau i lona manava ma faʻalavelave i le manava o lona manava, ma oti ai loa le tagata.
  • Faafefiloi gypsum ma suka ma falaoamata. Avea tutusa. Tuʻu vai lata ane i totonu o se koneteina avanoa mo manu. A uma ona 'ai, o le isumu o le a manaʻo e inu, ma le gypsum, ua tumu i le vai, o le a liu aisa i le manava, ma faia ai se maʻa malo. Mai lenei, le maliu o le isumu o le a sau.
  • O maunu boric acid e fesoasoani i le taofiofia o meaola faalafua. O se mafiafia faʻafefiloi ua saunia mai i se fale oloa vailaʻau, fuamoa mata, falaoamata ma suka. Ona fai ai lea o polo ma tuʻu i nofoaga e minoi ai isumu. E oona mo latou.
  • Ua maitauina e le manaʻomia tele siʻosiʻomaga i leo leotele. Afai e masani ona i ai le leo leotele musika i totonu o le fale, voles le a le sau iinei. E mafai ona e tuʻituʻi leotele mai i lea taimi i lea taimi, i le tele o taimi i le aso. O isumu o le a asiasi i le fale laititi ma itiiti ifo ona mou atu uma ai lea.
  • O le isi filifiliga lelei o le i ai o se isumu pusi.
  • O togafiti pipisi e faʻaogaina foʻi, e le mafai ona alu ese ai le isumu.

Vitio aʻoaʻoga

Faapitoa kemisi e faasaga i isumu

O le maketi faʻaonapo nei o loʻo ofaina ai le tele o vailaʻau e faʻatonutonu ai faʻamaʻi. O i latou uma e oona, o le mea lea, pe a filifilia se oloa, tasi e tatau ona amanaʻia ona foliga, filifili ia faʻamoemoe i le nofoaga o le talosaga - fale, potu i lalo, fale teu oloa, fale taʻavale. O nisi e oona tele ma e le talafeagai mo fale nofo.

  • "Oti Oti". O loʻo iai le vailaʻau e suia ai le toto o le isumu, ma o lona iʻuga e tupu ma oti ai pe a maeʻa le 3 poʻo le 4 aso. E le tupu se mea oona, o lona uiga e le fefefe isi isumu, ma vave ona avea ma isi tagata afaina. E mafai ona e faʻaaogaina e oʻo atu i le lua tausaga. Ile vaitaimi lea, o loʻo tumau pea le lelei atoatoa. A uma ona 'aina le' ona, e faifai malie foʻi isumu, ma e faigofie lava ona maua e le pusi ma 'ai se tagata faapena. Ae e le tatau ona faʻatagaina lenei, aua e mafai ona e faʻaleagaina lau fagafao.
  • "Golif". Vave-galue ma malosi fofo. O loʻo tautua ma tautua tumama. Faʻatomuaga amata ona feoti i ni nai aso, aiga e le vaʻai i le oti o ni tagata oona ma faʻaauau pea ona asiasi i le potu na togafitia. O isumu, o loʻo fia 'aʻai i le okesene, e tamoʻe mai le fale i le auala ma feoti i fafo, ona e leai se manogi mai tino oti.
  • "Krysid". Se pauta e iai uma mea lelei ma leaga. Maliu tupu i totonu o le aso. E le pei o oloa ua taua i luga, o lenei ituaiga e le oona i fagafao. O le pauta ua faʻaopopoina i fatu, sisi fale, falaoa, sereal. O le le lelei o isumu atinaʻe teteʻe atu i le vailaʻau, o lea a maeʻa ni nai masina, oe tatau ona suia le vailaʻau.
  • "Mortorat". O se vailaʻau o loʻo i ai le brodifacum i le tuʻufaʻatasiga, lea e fesoasoani i le faʻamamaina o le tino o se faʻamaʻa efuefu ina ua maeʻa lona maliu, o se faʻaiuga, le leai o se manogi cadaveric. O le oloa e gaosia i le tulaga o briquettes. Latou o faʻataʻatia mai i le mamao o 5 mita. O isumu ma isumu na feoti ina ua mavae le 5 aso.
  • Zoocoumarin. Efuefu e fefiloi ma maunu ma lafo i le nofoaga o isumu. O isumu ua mouʻesea atoa, ma o le numera o isumu faʻaititia i le 70 pasene.O le maualuga o le oti o meaola e maitauina 7-10 aso talu le amataga o le faʻaaogaina o le pauta.
  • "Nutcracker". Jelly-pei oona, gaosia i le tulaga o polo. E mafai ona faaleagaina i nofoaga o tagata taʻitoʻatasi. E faʻatagaina le faʻaogaina oona i soʻo se nofoaga, uma fale ma fale teu oloa.

Fautuaina o vitio

https://youtu.be/IJ-dv4YyQUc

Faʻailoaina o le Ultrasonic

  • Afā OG.01. Lelei taofiofia le manaʻo o isumu e ulufale i le togafitia eria. E faʻaaogaina ile vevela mai -15 i le +45. Leo uunaiga oo atu i le 100 dB aofia ai se vaega o le 400 sq. m. E mafai ona faʻaaoga le masini i le faʻaauau pea ma i le faiga o uaua. O le iʻuga e maua i se taimi puʻupuʻu. O le mea e leaga ai o nisi ituaiga o meaola e le lagona i aafiaga o le masini.
  • "Chiton 2 PRO". O se masini mamana e taofiofia le gaioiga a soʻo se isumu i le eria o le 500 sq. O galu lafo atu e le afaina i tagata ma fagafao, seʻi vagana ai puaa, hamster, teuteu teuteu. Galue mai le upega tafailagi. Uila e alu i itu uma. E faʻafetaui lelei i potu tetele - fale teu oloa, fale teu oloa, fale teu oloa. Faʻatasi ai ma faʻaletonu - leaga-lelei faʻapotopotoga.
  • "Asiosio 400" talafeagai mo le fale. E i ai se suiga i taimi uma i le tele o taimi o ultrasound, lea e le faʻatagaina ai le "malo" e masani i le leo e tasi, ma le mafai ona fetuʻunaʻi i se siʻosiʻomaga le lelei, latou o ese. E le afaina ai tagata, pei o fagafao. Polokalama - e galue le leoa, o le potopotoga e lelei, afaina ai se lautele eria e oʻo i le 400 sq. m., ei ai laʻititi itu ma le mamafa. Leaga - laʻititi taimi mai le 2 i le 10 kHz.
  • "Grad". O se masini lauiloa e mafai ona aveʻesea rodents faavavau. Galue uma i luga o mains ma luga o maʻa, aofia ai se vaega o le oʻo atu i le 500 sq. E le mafua ai aʻafiaga faʻatama. O faʻamaʻi e maua ai i totonu le le toʻafilemu, leai se aʻoaʻoga i avanoa, tiga, leai se manaʻo e inu, 'ai, ma fanafanau. E leai se mea e masani ai le tagata.

Faʻamatalaga ata vitio

E fesoasoani fagafao faʻasaga i isumu?

E toʻalaititi lava ma toʻaititi lava tagata e puʻeina isumu. Pusi e sili atu ona teuina mo le agaga, o latou e ana e vaʻaia i latou, malelemo fafo le tagata tulimanu lagona. O le mea lea, o le taua faasaga i isumu ma le fesoasoani a se fagafao e le talafeagai. Afai e laki se tasi ma o a latou fagafao ei ai faʻailoga o se manuʻa, o le a mafai ona ia faʻafefe isumu, ae naʻo le tulaga o se laʻititi numera.

Faʻafefea ona tiaʻi isumu i lou fale ma fale faʻavavau

Mo le faʻavaivaia tumau o isumu mai le asia o le fale, e manaʻomia le uia o se auala auiliili i le faʻafitauli.

  • Rodents faʻatopetope i le fale i tagata i le sailiga o meaʻai, o le mea lea e tatau ai ona aveʻese meaʻai mai le fanua o vaʻaia ma aapa atu, ia mautinoa a maeʻa 'ai e leai ni toega poʻo ni toega. Fufulu maeʻa le foloa i le vailaʻau o le chlorine.
  • I totonu o le fale mautotogi, faʻatumu uma taʻetaʻei, pu, pu ma fau fauga. Faʻalaʻila le maunu oona. A iai ni tamaiti i totonu o le fale ma manu, aua neʻi o latou gafatia.
  • Faʻaaoga mousetalia.
  • Maua se pusi. Tusa lava pe na te le faʻaalia le fiafia i isumu, o lona manogi o le a faʻafefe i latou.
  • Faʻapipiʻi ultrasonic rodent repellents. Latou te le afaina i tagata, leai se manogi, leai se leo, e le manaʻomia sauniuniga, aua le tuʻuina faʻailoga ma lelei tutuli ese faʻamaʻi manu feʻai.

E aoga le valaʻauina o SES ma pisinisi tumaʻoti pe a fai e leai se fesoasoani

Afai e le mafai ona e gafatia toʻalua oe lava ia, o le a sau se polofesa faʻataʻitaʻi faʻatonutonuina pest e laveaʻi Faʻapitoa mai le SES poʻo isi faʻalapotopotoga faʻapena o le a vave fuafuaina le nofoaga o le rodents, faʻailoa mafuaʻaga mo o latou foliga mai ma aveʻese latou.

E lua laʻasaga o loʻo faʻatino ai le galuega:

  1. Faia o auala mo le faʻaleagaina i totonu o nofoaga.
  2. Faʻaleagaina o parasite i fafo atu o le fale.

O le auupega o tautua e aofia ai le malosi, vave-galue, lelei vailaʻau ma meaola sooupu, ma masini eseese. A maeʻa ona aveʻese, latou te faia ni puipuiga e faʻasaga i le toe osofaʻia o isumu, ma afai e manaʻomia, o le a toe faia le togafitiga.

Fautuaga Aoga

A oso mai isumu i totonu o le fale, fai loa mea nei:

  • Tuʻu uma meaʻai i totonu o le pusaaisa e aunoa ma le tuʻu o se nutigamea i luga o le laulau.
  • Tapuni faʻamalama ma faitotoʻa fufusi i le po.
  • Faatumu ni avanoa i le foloa.
  • Puipui le afi faʻavaivai ma se mesh lelei uʻamea.
  • Aveese meaai fagafao i le po.

O nei gaioiga faigofie o le a fesoasoani ia te oe e 'alo ese ai isumu i lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tausitusi-12, Mataupu-8, Faletupe o Tupe Maua (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com