Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faiga Thai: o a ipu a le atunuu e taua ona taumafai i ai

Pin
Send
Share
Send

O taumafa Thai e ofaina le tele o ipu e tulaga ese ma e le masani ai tagata Europa. O vaega taua o ipu a le atunuʻu o meaʻai iʻa ma moa, araisa ma noodles, fualaʻau ma fualaʻau. Ae o mea manogi ma sosi, fualaʻau ma laei e fai ma faʻamalumaluga o soʻo se fua Thai. O le tele o ipu i Thailand e oona lava, ma afai e le o oe o se fiafia i na meaʻai, o lona uiga e faigofie lava ona toe faʻaleleia: pe a okaina, na ona fai mai o le fasifuaitau "Le 'oʻona." O meaai Thai e mafai ona falai pe vela, ae o le tele o ipu e mama ma maloloina. O le a le meaʻai a le atunuʻu o Thailand, ma o a meaʻai e aoga le faʻataʻitaʻia a o faimalaga, o le a matou taʻuina atu ia te oe i lalo auiliiliga

Meaʻai muamua

E tele fualaʻau Thai i ituaiga supo uiga ese, o loʻo taua ai meaʻai o le sami poʻo le moa. E mafai ona avea le sua o le aano ma le niu e avea ma faʻavae mo le sauniaina o ipu suavai, ma e masani ona tuʻufaʻatasia vaega e lua i le fua e tasi. E tatau ona manatuaina o supana Thai e ese mai nai lo mea ua tatou masani ona vaʻai i ai. I le tele o tulaga, i ia ipu, o se aga masani le 'ai na o le vaega autu ma inu le supo, ma isi mea o loʻo totoe e naʻo le tofo ma le manogi.

Tom Yam

Faʻatasi ai ma ipu ipu Thai, o le supa a Tom Yam ua matua alagatatau taʻutaʻua, e anoanoaʻi tele fua mo lona sauniuniga. Ae o mea taua e le masani ai a le atunuʻu o meaʻai a le tupu, vela i le popo ma faʻafofoa ma kaliki, lime sprigs male straw straw. I le masani masani, Tom Yam e kuka i supo iʻa, o isi taimi i moa. Taʻitasi kuka, mulimuli i lona lava mafaufauga, mafai ona faʻaopopo le tele o isi mea i le supo, pei o ginger, tamato, galangal, lemongrass, ma isi. O lenei ipu Thai e iai lona tofo tiga ma le maoaʻe o lona tulaga, o lea o le araisa vela e masani ona ave iai.

Tom Kha

O i latou e le fiafia tele i ipu oona e tatau ona faʻataʻitaʻi ia Tom Kha supo. Pei lava ona taʻua muamua e Tom Yum, e vela ile susu ole popo, ae ole mea autu lava ole mea lea ole moa (o isi iʻa). O lenei ipu a le atunuʻu ua saunia ma masani ai mea manogi Thai: cilantro, ginger, lemongrass ma lime lau. I nisi faleʻaiga, ua kukaina Tom Kha ma le shrimp ma o loʻo faʻaopopoina le tele o le chili mo mea manogi. Ae i le fesuiaiga masani, o le ipu e tatau ona i ai se manogi, sina suamalie tofo nai lo se manogi.

Kung Som Pak Ruam

O leisi mea lauiloa Thai o le supa Kung Som Pak Ruam, e i ai lona manogi faʻapitoa ma mulimuli ane ai le tofo. E masani lava ona kuka i luga o le faʻavae o le gaʻo o le aano o manu ma le faʻaopopoina o karoti faʻapipiina, kapisi ma pi lanumeamata. O le tofo palette o lenei ipu ua tofu uma ituaiga o paolo: Kung Som Pak Ruam ei ai se suamalie ma oʻona tofo ma spicy nota. E masani ona ave le supo ma le omelet ma teuteuina i laʻau manogi. I se tulaga aoao, o lenei ipu malo e mama ma maloloina, e matua aoga lava le taumafai.

Ipu autu

O taumafa masani a Thai e maua ai le tele o ipu mananaia ma suamalie e faʻavae i moa, puaa, iʻa ma le anoanoaʻi o iʻa sami. Faʻatasi ai ma ipu a le atunuʻu o araisa, araisa, fuamoa poʻo tioata noodles ma pateta. O mea fiafia uma ua saunia ma le faʻaopopoina o mea masani a Thai, meaʻai, sosi ma fualaʻau. O fea o mea e tatau ona e matua faʻataʻitaʻia?

Pad Thai

Pad Thai atonu o se tasi o nai Thai ipu masani i le tele o Europa. O le mea moni, o mea ia o araisa, o loʻo falai ma kaliki, aniani, pi ma ola faʻafuaseʻi ma vineka, suauʻu fualaʻau ma fasi fasi pepa vevela. O isi taimi e liligi ai sina suka i totonu o le ipu e tuʻu ai i se sili atu piquant mulimuli. I le vaega mulimuli o le kukaina, o le saimini e faʻafefiloi ma le fuamoa, faʻafefiloi ma ni nai mataua o le lime ma fasi o le kenani. E mafai ona e faʻataʻitaʻia le noodles i le tuʻufaʻatasiga masani faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o isi mea e faʻatumu ai, o fasi falai o moa poʻo puaa, faʻatasi ai ma figota eseese o le sami.

Kung Keo Wan (Green Curry)

O lenei ipu malo o le a talisapaia e tagata uma e fiafia i le fiafia ma le masani ai mea manogi. Kung Kno Wan o loʻo tautua i totonu o se tamaʻi ipu e faʻatumuina i le sikaleti curry sosi fefiloi ma le niu. I totonu o le kaluga, o le a e maua ai ni fasi moa ma fualaʻau, o loʻo faʻamalosia e lime wedges ma se lala o le basil. I le auala, i totonu o fualaʻau fualaʻau o Green Curry, Thai eggplant e masani ona i ai - o se tulaga ese Asia fua ma le tele o aoga meatotino.

Panang Gai (Red Curry)

O ipu masani a Thai e masani lava ona manogi, ma e leai foi se tuusaunoa a Papang Gai. Nuggets moa maʻaleʻale sausauina ma le sasaina kulimi kulimi tofo mumu i lalo o le mafiafia mumu curry sosi. Ae o loʻo iai foʻi ma se faʻamatalaga fou i le ipu, na maua mai i tipolo. White araisa o le a avea ma sili lelei ipu mo lenei spicy ipu.

Massaman curry

Massaman curry e leai se mea e sili atu nai lo Thai goulash. E mafai e tagata uma ona faʻataʻitaʻia, aua o le ipu e agamalu, ae i le taimi e tasi e tumu i mea manogi manogi. O le mea autu o loʻo iai i aano o manufasi, 'otiʻoti i fasi fasi ma falai ma aniani i le curry ma le launiu launiu. O taumafa Thai e maua ai ni ipu masani se lua mo le Massaman curry - pateta poo araisa.

Khau phat

O se ipu faigofie ae fai si lauiloa i le araisa, e faʻatau atu i soʻo se faleʻaiga Thai. Muamua, o veli e vela ona falai lea i le pepa, aniani ma kaliki, faʻafefiloi ma mea manogi Asia. A uma le araisa ona palu faʻatasi lea ma meaʻai o le sami poʻo moa. O isi taimi o fualaʻau e faʻaopopoina i le sirio (mo se faʻataʻitaʻiga, pinia). Ma, o le mea moni, o le ipu faatasi ma se masani lime tina, lea faʻaopopo freshness ma juiciness. Nisi Khau Phat fua faʻataga faʻatagaina mo le faʻaopopoina o fuamoa. E maitauina o le ipu e fai lava tala o le tupe, o lea e matua lauiloa ai i tagata uma o le atunuʻu ma tagata femalagaaʻi.

Sen khao soi

O ipu Thai e sili ona lelei e tumu i tofo, ae a le faʻateʻia oe i ni falai falai ma araisa, e tatau la ona e tofoina le supo a Sen Khao Soi. Lenei meaʻai e sili ona salalau lautele i le itu i matu o Thailand, o lea e mafai ai ona okaina i seasea nofoaga faleʻaiga. O le faʻavae o le supo o se curry broth lea e faʻaopoopoina i ai fualaʻa fualaʻau falai. O le ipu e aofia ai foi aniani, kapisi piki, kapisi sua ma le chili.

Plah Plough (iʻa tunu i le masima)

O le isi meaʻai lelei a le atunuʻu, e aoga mo le faʻataʻitaʻiina mo tagata fiafia uma i le sami, o le Plah Plow. Naʻo iʻa papaʻe fou e faʻaaoga mo kuka. E olo i le masima, ona o le Crispy crust na faia i le taimi o le falai. O le oloa e tatau ona faʻafefiloi ma fualaʻau, masani ona faʻaopopo laupama. O le ipu e matua vela ma faʻafefiloi ma mea manogi faʻaopopo. O lona iʻuga, o aano o iʻa e muʻa ma manogi. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e okaina ni noodles masani poʻo ni araisa vela mo lau taumafataga.

Gai pad feiloaʻi ma mamuang

Afai o loʻo e filifili pea pe o le a le mea e te faʻataʻitaʻia i Taialani, ona e faʻalogo lea i lenei ipu. Muamua, e agamalu, ae i le taimi lava e tasi e manogi, ma lona lua, o le autu vaega iinei o le moa, o lea e teteʻe ai iʻa o le sami e tatau ona fiafia i na meaai. O fasi moa vaivai o loʻo falai i totonu o le apa faapitoa ma fualaʻau ma mea manogi, ona faʻafefiloi ai lea ma sulu. O lenei meaʻai faʻa-Thai ua tuʻuina atu, ioe, i araisa.

Salati ma meaʻai mama

I meaʻai a Thai, o loʻo faʻatauaina mai ai fua salati ma meaʻai faʻaola. O le malamalama ma maloloina mea na faʻaaogaina ia latou sauniuniga latou te maua ai i latou lava i le le mafaamatalaina kukaina tuʻufaʻatasiga. Faʻatasi ai ma ipu e le masani ai mo se papalagi, e aoga le taumafai:

Pepe iina

O uiga eseʻese o meaʻai Thai e masani lava i mea o loʻo faʻaaogaina i totonu. Faʻamata e te vaai faalemafaufau i se green salad pepaya salati? O fualaʻau nei e faʻavaeina le Som Tama, e aofia ai kaliki, aniani, tamato ma pi lanumeamata, ma isi. O le maliega mulimuli o le salati o ulu ma nati, lea e maua ai le ipu se tofo moni lava ese. O isi taimi nai lo o shrimp, o fasi aano o paa e faʻaopopoina ia Som Tam. Mo se faʻamatalaga fou, ua sasaʻa le salati i le sua o le tipolo ma se sosi faʻapitoa iʻa. E maitauina o le sauniuniga a Som Tam e le maeʻa ma faigofie tipiina o mea: o vaega uma e fefiloi ma sasaina i se sima faapitoa. O lona iʻuga, o le ipu e malulu ma susua.

Lisi o tautotogo

Faʻatasi ai ma taumafataga a le atunuʻu, e taua le maitauina o tauvalaauga - o se mama, meaʻai taumafa na tuʻuina atu i le teutusi ma faʻatumuina. O le pepa araisa e fai ma afifi mo le tagata e faʻatumuina mea, o lona sauniuniga e matua tele lava eseesega. O mea e faʻatumuina e sili ona taʻutaʻua ile Taialani o moa, figota ole sami ma fualaʻau. Afai e te manaʻo e faʻataʻitaʻi le filifiliga o meaʻai, ona e sauni lea mo le felanulanuaʻi o pi, karoti, kapisi, kaliki ma noodles araisa. Spring rolls with seafood, o se tulafono, e le maeʻa e aunoa ma tupu prawn. Eseese metotia mafai ona faʻaaogaina e saunia ai se ipu - uma falai ma faʻafefeteina.

Meaai suamalie

Aʻo e faimalaga i Taialani, ose solitulafono o le le tofoina o ipu Thai, ae maise meaʻai suamalie. Tele o latou aofia ai fualaʻau, popo ma, ioe, araisa. E i ai foi keke manaia. Muamua lava, oe tatau ona faʻalogo i:

Kao Newg Ma Muang

Faʻatasi ma mea taumafa suamalie na tautua i Taialani, o se ipu e taʻua o Kao Newg Ma Muang e fiafia tele i ai. O le meaai suamalie e faia mai i mea taua e tolu: mango, pulapula araisa ma le kulimi kulimi. O se tuʻufaʻatasiga ese ae matua suamalie. E ui o se suamalie suamalie, o le tele o tagata 'aʻai' ai mo le 'aiga o le taeao. E mafai ona faʻatau ma tofo ia Khao Newg Ma Muang i tagata faʻatau auala ma i faleʻaiga.

Roti

I taumafa Thai, o se meaai suamalie e taʻua o le roti o se pancake ua tatou iloa uma. Ua saunia mai le paluga, lea e faʻalauteleina i le tele o le keke sili ona manifinifi. Moa ma fuamoa, fualaʻau, sukalati poʻo suka faigofie ua faʻaopopoina i le pancake o ni tumu. E maitauina o le mea moni o le roti e le o se meaʻai a le atunuʻu: o le fua kuka na nonoina e le au Thai mai Initia, ma na maeʻa ona salalau i Thailand.

Aisikulimi kulimi

O le ipu meaai lava lea a Thai, o lona ata e mafai ona faʻagaeʻetia ai le tofo. Mo le toʻatele, o le aisa kulimi e mafai ona fesoʻotaʻi ma le aisikulimi na sausauina i mea na tosoina, ae o le mea lena! O le Thai faʻaaliga e aofia ai aisa kulimi, ae o le meaai suamalie e faʻatumuina e le o loosoo, ae o le popo susu, fualaʻau sieli, fatu o araisa araisa ma e oo lava i pi. O le tautuaina o lenei ipu e matua moni lava: o polo e tuʻuina i totonu o se paʻu popo ma le pulupulu.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fua

E lauiloa Thailand i le lalolagi atoa mo le anoanoaʻi o fualaʻau eseese, o le tele o ia fualaʻau e faigata ona malamalama pe faʻafefea ona 'aʻai. Nisi fualaʻau mataʻutia e ono fetaui ma le tofo o le tele o turisi, isi - na o ni nai e fiafia ia latou. Ae o le faʻataʻitaʻia o i latou taʻitasi ia le itiiti ifo ma le tasi le taimi e mautinoa le aoga.

Durian

O se fualaʻau e mafai ona faʻaosoina feteʻenaʻi lagona e oʻo lava i totonu o sili sili ona faigata gourmets. O le tatalaina o se atigi atigi mea i vao tuitui, o totonu o le a e vaʻaia ai se fualaʻau samasama-lanumeamata. Durian e taʻutaʻua ona o lona manogi leaga, e ui lava e tofo i lona suamalie ma e iai foʻi ma se faʻamasamasama. E le fautuaina e tuʻu fualaʻau i totonu o le potu pe faʻatau e fai ma faʻamanatuga mo e pele mo mafuaʻaga manino. Ae o le i ai i Taialani, oe tatau ona mautinoa tofotofoina durian exotic.

Mango

O le fualaʻau e lauiloa, lauiloa e le gata ile suamalie suamalie, ae faʻapea foʻi i mea aoga mo le tino. Pulupolo fualaʻau, faʻamoemoeina i le matua, e mafai ona samasama pe lanumeamata. I taumafa Thai, o le mango e aoga uma i salati ma meaʻai suamalie. E masani foi ona faʻaaogaina i le gaosiga o mea teuteu foliga.

Mangosteen

O se tamaʻi fualaʻau ma lona paʻu burgundy, foliga pei o se apu i fafo, ma e pei o le ulu o le kalapu i totonu. O le fualaʻau o loʻo i ai se suamalie ma oʻona pe a faʻapea: e faʻatusatusaina e se tasi i se suka suamalie, ae o se tasi e foliga mai e pei o se paluga o fua ma moli.

Fualaʻau tarako

Matagofie i fafo atu ma leai se tofo i totonu, dragon fruit (poʻo le pitahaya) e le ola e tusa ai ma faʻamoemoe o turisi. O le paʻu piniki pupula ma una una e nana le fualaʻau papaʻe sinasina faʻasolosolo ma fatu uli. E foliga mai o se fualaʻau laʻitiiti e tatau ona sili ona manaia, ae e faiʻa ma e le manogi. E 'aʻai e tagata o le nuʻu fualaʻau tarako pe a uma ona faʻasusu le pulp ma le lime sua.

Papaya

E masani ona faʻaaogaina le papaya i taumafa a Thai ma o le mea taua lea i le Som Tam salati. O fualaʻau pula ma le tofo faʻapito e ufiufi i le atigi samasama, le fua - lanumeamata. Papaya o loʻo iai le tele o aoga aoga elemeni.

Fua fua

O se tamai fualaʻau ma se paʻu pāuli i totonu, faʻatumuina i le laʻau suamalie suamalie. O le fualaʻau e iai lona manogi lelei, o lea e masani ona faʻaaogaina i le gaosiaina o mea manogi.

Sapodilla

O le fualaʻau e ufiufi i se manifinifi enaena atigi, lea e tutusa ai ma le fua o se pateta. O totonu o le sapodilla o loʻo iai le pulupulu samasama-moli, o le mea mulimuli e faʻailoa mai e kulimi ma karamene.

Toga

O le faa-Tonga o se fualaʻau malamalama e fusia i totonu o se atigi mea lanu enaena. I fafo, e pei o se uoleni. E i ai le fatu i totonu o le fualaʻau, e leai se mea tatau ona 'ai, ona e oona.

Sukalati

O se fua lapoʻa lenei ma se lanumeamata lanumeamata paʻe, i fafo foliga tutusa ma le durian ua uma ona tatou faʻamatalaina. I totonu, o le pulp e samasama, e i ai se manogi manaia. O le suamalie tofo o le langka e pei o se Duchess pear. O fualaʻau e masani ona faʻaaogaina i meaʻai Thai, faʻaopopo i salati ma mea suamalie.

Rambutan

O se tasi o fua sili ona lauiloa e le gata i Taialani ae i totonu o Asia. O le paʻu lauulu o se lanumumu lanumumu lanu e ufiufi ai le maaleale papaʻe fualaʻau, faʻamatalaina e se suamalie, manaia le tofo. I totonu o loʻo i ai ni tamaʻi oona, o lea e manaʻomia ai ona e ai ma le faʻaeteete i le rambutan.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mea inu 'ava malosi

Ua uma ona matou feiloaʻi ma ipu Thai lelei, ma ua oʻo ile taimi e talanoa ai e uiga i mea inu a le atunuʻu. I Taialani, o le a e mauaina ai le sili atu ona mauʻoa filifilia o meainu 'ava malosi, lea e iloga mai i le taugofie tau ma lelei uiga. O le Rum, pia ma pia uaina e sili ona fiafia iai le atunuʻu. E tele fesuiaʻiga o vaiinu, o lea o le a matou taʻu atu ai ia te oe na o le sili atu, leva-faʻavae ituaiga:

Pia Chang

Ole ituaiga pia laiti lenei sa iai i luga o le maketi Thai mo le sili atu ile 10 tausaga, ae sa mafai lava ona amanaia e tagata uma ma turisi. O le pia pia masani a Chang o loʻo iai le hoppy aftertaste ma e iloga i le faʻateleina o le malosi (6.4%). Peitaʻi, o le faʻailoga e ofaina foʻi ituaiga ma le faʻaititia o le 'ava malosi - Chang Draft (5%) ma Chang Light (4.2%). Faʻaliliu mai Thai, Chang o lona uiga o le "elefane", o lona ata e teuteuina le igoa i luga o le fagu pia.

Sang Som Rum

Sang Som Rum o le atunuʻu Thai sili ona faʻatau atu ma e matua aoga lava le taumafai i tuʻuaga. E ui i le tau o le tala o le tupe, o le rama e maualuga lona tulaga ma e faʻatau atu i fagu matagofie.O le malosi o le vai inu e 40%, ae i le taimi e tasi o lona tofo e malu ma manaia. I faleʻoloa, e mafai ona e mauaina fagu 0.3 l ma 0.7 l. Sang Som rum o le a avea ma se mea manaia ma taugofie meaalofa mai Taialani.

Galuega Faatino

O meaʻai Thai ua amata ona avea ma mea moni maua e le tele o tagata femalagaaʻi. E le masani ai tuʻufaʻatasiga o taumafa ma paluga eseese o tofo o ipu e faʻatagaina ai tagata uma iinei e suʻe ni meaʻai latou te mananaʻo ai. I le taimi lava e tasi, o le tele o ipu o meaʻai ma maloloina, lea e le taumateina e faʻafetaia e tagata o loʻo soifua maloloina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TANOA AVA OCT 17 2020 - Radio Samoa (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com