Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Citadel Park - o le lanumeamata lanumeamata o Barcelona

Pin
Send
Share
Send

O le Citadel Park o se tasi o matua ma sili ona matagofie green area i Barcelona. E fiafia tagata e feoaʻi iinei i faaiuga o vaiaso ma fai ni tafaoga, ma e fiafia tagata tafafao maimoa i le faleoloa ma fale mataaga.

Faʻamatalaga lautele

O le Ciutadella Park poʻo Ciutadella o se tasi o sili ona lauiloa aso malolo i Barcelona mo turisi ma tagata o le atunuʻu. Na faavaeina i le faaiuga o le seneturi lona 19 ma o loʻo tu i le itu i matu sasaʻe o le Old Town.

Mo le tele o tausaga, na o le pau lea o le nofoaga i le eria e mafai ona malolo ai se tasi, o lea o le Citadel i aso nei o loʻo i ai le tele o falemataʻaga, o se faleoloa, faʻapea foi ma le fausiaina o le Palemene o Catalonia.

O le paka e aofia ai le 30 hectares, ma e faʻaigoa i le 'aʻai, lea na tu i luga o le tulaga o le paka faʻafitauli.

O le ogatotonu o le Citadel o se vaituloto faia ma 3 alalaupapa (Lipovaya, Vyazovaya ma Topolinaya). E tele ni vaipuna ma faʻatagata e mafai foi ona maua ii. Avenue Picasso, o loʻo tamoʻe i le paka, e taʻutaʻua i ona fale anamua, na fausia mo le World Fair, o lona ogatotonu o le Ciutadella Park.

O le a le mea o i le paka

Afi ma le vaituloto

O le afu ma le vaituloto le vai o loʻo tu i le ogatotonu o le Ciutadella Park ma e sili ona lauiloa i aso malolo mo turisi ma tagata o loʻo nonofo ai.

O nei mea mataʻina e lua na aliali mai i le paka i se taimi puʻupuʻu a o lumanaʻi le Barcelona World Fair. O le tusiata o Josep Fontsere na taumafai e fausia le iʻuga o aso anamua, ina ia manatu tagata asiasi mai o faʻatagata ma faʻatagata uma na tutu iinei mo le tele o tausaga.

E naʻo le lua faatosina e fesoʻotaʻi ma le vaituloto. Muamua o le savali lemu, ma le lona lua o le tietie vaʻa i vaega matagofie o le Citadel Park.

Castle o le tolu tarako (Castell dels Tres Dragons)

O le Castle of the Three Dragons o se tasi faʻailoga iloga o Barcelona, ​​na fausia mo le Faʻaliga o le Lalolagi. O se fale tele Art Nouveau maʻa fale na tu ai se cafe mo se taimi umi.

Crenellated towers, original slabs with floral ornaments, tamai alalaupapa fesoʻotaʻi vaega eseese o le maota - o nei mea uma e fausia ai se le mafaamatalaina siosiomaga o le ofoofogia ma anamua.

O le Castle of the Three Dragons o se tasi lea o faʻailoga iloga o le Ciutadella Park i Barcelona. E iai le Catalan Zoology Museum, o lana faʻaaliga tumau e aofia ai:

  1. Minerale. O le faʻaputuga o loʻo iai ma sili atu i le 300 ituaiga o minerale uiga ese na aumaia i Barcelona mai le lalolagi atoa.
  2. Lalolagi manu Lenei oe mafai ona faʻamasani i manu o loʻo nonofo i Sepania ma Europa lautele.
  3. Apiary. Lenei o se tasi o sili sili ona manaia vaega o le faʻaaliga, lea e le gata e te vaʻaia ai le toe fausiaina apiary, ae faʻamasani foi i le faʻafefea pi ola ma galue.
  4. Volcanoes. I lenei vaega o le falemataaga, o le a e aʻoaʻo tele e uiga i le Olot volcanic region.
  5. Manulele o le taulaga.

Itula faigaluega: 11.00 - 18.00.

Fale Palemene o Catalonia (Parlament de Catalunya)

O le Palemene o Catalonia o loʻo nofo i se tasi o fale tuai i Barcelona - i totonu o le militeli sa i ai muamua, na fausia i le 1720. O lenei e laʻititi, ae sili ona manaia, mai se fausaga ata o le vaʻaiga, o se fausaga aofia ai lua fola ma se potualuga.

A e vaʻai i le fale mai luga, e mafai ona e iloa na fausia i foliga o se koluse. I le ogatotonu - o se lapoʻa pu, i autafa - tamaʻi lotoā ma laumeamata.

I le amataga o le seneturi lona 20, na toe fausia le fale. Ma, na feagai ma terracotta tile, ma o le faafoliga na teuteuina i pupuni o lauiloa Catalan atisi.

E le mafai ona e alu i totonu o le maota o le Palemene, talu mai le 1980. E mafai ona e faʻafiafiaina i se foliga manaia.

Fale manu

O le zoo o le sili ona asiasi i ai vaega o le Ciutadella Park i Barcelona. A faʻatau se tiketi i le ofisa pusa, o le a avatua ia te oe se tusi felanulanuaʻi auiliiliina o meaola ma faʻafiafiaga vaega o le fale manu.

O lotoā e nonofo ai manu ua lava saunia, ma e mafai ona e maitauina ia manu mai itu eseʻese. I le pa manu o le a e vaʻai ai:

  • manuki;
  • urosa;
  • peacocks;
  • sega;
  • hippos;
  • rhino;
  • flamingo;
  • elefane;
  • pili.

O se tasi o vaega sili ona manaia o le paka o le umukuka. O iinei e mafai ai e tamaiti ma tagata matutua ona maitauina poʻo ai ma faʻafefea ona saunia meaai mo manu.

I se faʻaopopoga i le pa manu lava ia, o le tau o le pasese e aofia ai le asia o le dolphinarium - e mafai ona e alu i tua o le tulaga, faʻapea foi ma le auai i le faʻaaliga e leai se tau. E tatau ona e taunuʻu mai ile 20-30 minute ae le i amataina - e lauiloa le faʻaaliga, ma nofoa e vave ona alu i luga

Ua maitauina e tagata tafafao maimoa o le Barcelona Zoo e le eseʻese mai isi malae a Europa, o lea afai e te sau i le laumua o Catalonia e aunoa ma se fanau, e mafai ona e faʻamaseʻeina lenei faatosinaga.


Faatagata "Lady ma se faʻalu"

O le Lady ma le faamalu o se tasi o sili ona lauiloa faʻatagata i le Ciutadella Park. Na sau o ia iinei i le 1888, mo le Barcelona World Fair. O le faatagata na faia mai maʻa mapu e le vaneina ata o Horn Soler.

"Lady with a Umbrella" o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei a se teine ​​na nofo i le faʻaiuga o le 19 senituri i se tasi o aiga mauoa o Catalan. O loʻo ofu o ia i le faiga masani o le taimi: o se ofu matagofie ma lona ofutau fetaui lelei ma se ofu matagofie e paʻu i lalo, o ona lima o se tamaʻi faamalu.

Faʻamatalaga aoga:

Faʻafefea ona e alu iina

Ciutadella Park o loʻo tu i le itu i matu sisifo o Barcelona, ​​2 km mai le sami. Lata ane o le French Station ma Barcelona Aquarium.

E mafai ona e alu i le mea e tosina i ai le:

  1. I le nofoaafi. Alu ifo i le Estació de França (French Station) ma savali 300 mita i matu.
  2. Lalo o eleele Oe tatau ona e alu ese i soʻo se Ciutadella Vila Olímpica poʻo Jaume I. O le laina samasama samasama (L4). E te manaʻomia le savali 200-300 mita ile faʻatosina mai.
  3. Pasi O auala nei e alu i le Ciutadella Park i Barcelona: H16, 59, V19, V27, B20, B25, H14, N0, 136, V21, N11. Felaʻuaʻiga tamoʻe uma 10-25 minute.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Passeig de Picasso, 21, 08003 Barcelona, ​​Sepania
  • Galue itula: 10.00 - 17.00 (Ianuari-Mati, Novema, Tesema), 10.00 - 19.00 (Aperila, Me, Oketopa), 10.00 - 20.00 (Iuni-Setema).
  • Tau tiketi (i le fale manu): 21 Euro - o se tagata matua, talavou i lalo ole 12 - 13 Euro, tamaiti i lalo ole 3 tausaga le matua - leai se totogi.
  • 'Upega tafaʻilagi aloaʻia: https://www.barcelona.cat

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Faʻatau muamua se pepa ulufale i le Ciutadella Zoo muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia - o lenei auala o le a sefe ai lou taimi ma maua ai le 20% paʻu.
  2. Afai o loʻo e fuafuaina se asiasiga i le dolphinarium, ave ni aluga poʻo ni solo - o le faʻaaliga atoa, e 1.5 itula le umi, e ofaina atu i tagata maimoa o nonofo i luga o sitepu malulu o maa.
  3. Afai e te fuafua e faʻaalu ni itula i le Citadel Park, aumai ma oe meaai ma vai - e leai ni faleoloa i le teritori.
  4. Ae paga lea, e i ai ni nai pickpockets i Barcelona, ​​oe masani ona gaoia malo taulaga. Talu ai o Ciutadella Park o se nofoaga tafafao maimoa, mataala i taimi uma au meatotino. Faʻapea foi, taumafai e aua le aveina se ato ato i tua o lou tua, aua le tatalaina le faʻafanua faʻataʻitaʻi (o le faʻailo lea mo gaoi). E fautuaina le aua le amoina le meapueata i lou ua.

O le Citadel Park o se tulimanu lelei o Barcelona e te maua ai le tele o faʻafiafiaga.

Nofoaga matagofie o le Ciutadella Park:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: BARCELONA WALK. Citadel Park incl. Waterfall and Boating Lake. Spain (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com