Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega ole tausiga ole pelargonium Ludwigsburg flyer. Ituaiga o faʻamaʻi fugalaʻau ma faʻafefea ona feagai ma latou

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium Ludwigsburg flyer o se eseʻese matagofie o le tele o faifaatoʻaga manatu o se dwarf ituaiga. E ui lava i lona laʻitiiti, o lenei laʻau e fuga matua sili ona matagofie ma teuteu, o se moni teuteuina o soʻo se fale.

I totonu o le tusitusiga, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa ai i foliga vaaia o le tuputupu aʻe o lenei pelargonium, saili pe faʻafefea ona toto toto se laʻau, pe faʻafefea ona faʻataunuʻuina isi tausiga mo ia. Ma matamata foi i se vitio manaia ma aoga.

Faʻamatalaga

Pelargonium Ludwigsburg flyer auai i le terry sui o le ituaiga zonal... O le ituaiga e puʻupuʻu, peitaʻi, e i ai iloiloga ia, ma le tele fafagaina, o le togavao mafai ona tupu maualuga. I Ludwigsburg, o se pepa lele ma se tausiga lelei e mafai ona fuga mai i le tele o taimi i le tausaga, e faʻafiafiaina i ona foliga teuteuina mo se taimi umi.

O le tausiga o le laʻau e manaʻomia maeʻaeʻa: e i ai nuances, i le tausiga o le ola maloloina ma teuteuga o lenei laʻau faʻamoemoeina:

  • aloese mai le susulu o le la;
  • paʻu masani;
  • sili atu ona maualuga le susū o le ea.

Foliga Vaaia

O le Pelargonium Ludwigsburg flyer mimita foliga matagofie ma matagofie foliga. E ui i lona laʻitiiti, o le fualaʻau e tupu lauolaola ma mamafa, e aofia ai le anoanoaʻi o fugalaʻau maaleale matagofie. Manatua i lenei tulaga, o inflorescences i ai se masani spherical foliga, lea e maua ai le togavao se matagofie uiga ese.

O le valivaliina o petals e le faigofie foi - O le Ludwigsburg flyer o loʻo mitamita i le tele o paolo i le tasi tupu.: lanumeamata, piniki, paʻepaʻe, samasama ma le tele o latou suiga e maua ai se matagofie le masani ai paolo o fugalaʻau. O fugalaʻau e faʻaluaina ona fausaga, o lona uiga o latou petals e o atu i ni laina se tele e faʻateleina ai le lavelave o le lanu.

MANATUNATUGA: O le laʻau e lafulifua ma lauusiusi laulaau, lea, ma le lava malamalama, maua ai se mauoa lanumeamata lanu, matagofie faʻalanu fugalaʻau.

Matamata le vitio e uiga i le vaʻaia o le Ludwigsburg Pelarginia flyer:

Tulaueleele

Sei o tatou sailia pe oa tuutuuga e tatau ai ona tausia lenei matagofie pelargonium ina ia faʻamalieina ma umi lanumeamata fuga.

Nofoaga ma moli

O le susulu o le la e taua tele i le olaga o le Pelargonium Ludwigsburg flyer... Ina ia mafai e le laʻau ona atiae atoa ma faʻamalie i le tele o fugalaʻau, o le a manaʻomia lava le malamalama. A leai le moli o le pelargonium, o lona atinaʻe ma lona tuputupu aʻe e ono faifai lemu, pe o le a tuʻu atoa.

I se faʻaopopoga, o le le lava o le malamalama e tau atu ai i se lautele faʻavaivaia o le togavao, ma o lea i faʻamaʻi. O le mea lea, tuʻu le ulo o lenei pelargonium i luga o se malamalama-malamalama windowsill. I le taumalulu, ma faʻaopopo moli faʻasolosolo, e mafai foi ona fuga mai Ludwig.

Vevela

Lenei pelargonium manaʻomia e tausia i se feololo o le vevela pulega.... O le filifiliga pito sili ona lelei o le faʻatumauina o le vevela i totonu o le potu e tupu ai le pelargonium i le taumafanafana mai le +20 i le + 25 tikeri, ma le 12-15 tikeri i le taumalulu.

Fuafuaina palapala

Ina ia mafai e le Ludwigsburg flyer ona tupu ma atiaʻe ma le saogalemu, e manaʻomia le tuʻuina ia iai ma se mea lelei, faʻamamaina ma faʻamamaina lelei faʻalelei eleele. E mafai ona e faʻaogaina se paluga palapala ua uma ona sauni e faʻatau atu i totonu o se faleoloa, pe e te mafai foi ona e sauniaina le faʻavaʻa oe lava. I le mataupu mulimuli, ave mea nei:

  • lua vaega o fanua faʻasu;
  • lua vaega o peat;
  • lua vaega o humus;
  • tasi le vaega talatala oneone pe feololo perlite.

Afai na e faʻaaogaina ni mea mai le auala a o sauni le substrate, ia e mautinoa ia faʻamama le palapala ae e te leʻi tuʻuina i ai le fugalaʻau. O le mea moni o totonu o le eleele e mafai ona i ai pathogenic microbes, larvae ma fuamoa o meaola faalafua, lea e mafai mulimuli ane afaina ai le laʻau, pe faʻaleagaina foi.

Aua neʻi galo e uiga i le alavai vaega: Pelargonium Ludwigsburg flyer e le faʻatagaina le susu... O le suaina o le vai e mafai ona taitai atu ai i le pala o aʻa o lenei laau.

Tausiga

Seʻi o tatou vaʻavaʻai totoʻa i mea taua e uiga i le vaʻaia o le pelargonium Ludwigsburg flyer.

Faasusu

O lenei laau e manaʻomia masani, ae le o le soʻona fui tele.... O loʻo olaola ni fualaʻau ma laulaʻau maloloina e tautala e uiga i le soifua maloloina lelei o laʻau ma lona lava susu. Faʻasusu e talafeagai ile vai ile potu vevela, e le taliaina le vai malulu. Afai o le fugalaʻau laʻau faʻamago ma liu samasama, o lona uiga e le lava le susu mo ia: e tatau ona faʻasūsū le laʻau.

Manatua o se tutusa faʻailoga mafai tupu i waterlogging, na samasama lau i lenei tulaga o le a vaivai. E fautuaina e faʻasūsū vai pe a faʻapea o le pito i luga o le substrate mago, e le sili atu taimi. I le taumalulu, tatau ona faʻaititia le faʻasusu, talu mai lenei vaitaimi malulu e sili ona taua le puipuia o le laʻau mai aʻa pala ma faʻamaʻi namu.

Laʻei pito i luga

Pelargonium Ludwigsburg flyer manaʻomia masani masani minerale faʻaopopo... I lenei tulaga, organics e le tatau ona faʻaaogaina: pei o le tele o isi ituaiga o pelargoniums, Ludwigsburg e le fiafia tele i meaola fafagaina tele.

Fesoasoani: E fautuaina e faʻaoga vailaʻau minerale sauni e faia mo pelargoniums mo le fafagaina o lenei laʻau: o vaega i nei fatuga ua maeʻa saʻo ma i saʻo o vaega filifilia.

Teuteuina

Ina ia mafai e le pelargonium togavao ona faia se puʻupuʻu mafiafia, e tatau ona tipiina ma faapipii i taimi uma ona lala. I lenei tulaga, ua fautuaina le vave teuteuina o le tautotogo, lea o le a saunia lelei ai le togavao mo le vaitau fou o totoina.

E fautuaina e tipi na o le vaivai poʻo le faʻapoloaina o laʻau o pelargonium, tuua 10-15 cm mai ia latou, leai seisi. E tasi le masina talu ona maeʻa le taualumaga, o le a toe faʻaleleia atoatoa le laau ma ulufale i le tuputupu aʻe o le vaitaimi galue ma le malosi faafouina. E manaʻomia le tipiina o laʻau talavou ola: o le faʻagaioiga o le a faʻatagaina ai le togavao e ola i le lautele, e fausia atili ai peduncles.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Pe a tupu le pelargonium Ludwigsburg flyer, o le tele o faʻafitauli e ono tulaʻi mai e fesoʻotaʻi ma le le talafeagai tausiga, faʻaleagaina o le laʻau e faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Le isi, o le a tatou iloiloina auiliiliina na faʻafitauli e tulaʻi mai soo i lenei tulaga.

Root ma poʻo ogo pala

O lenei faʻafitauli o se tasi o sili ona taatele i pelargoniums, ma o le Ludwigsburg flyer e leai se tuusaunoa. O se faʻafitauli e aliae mai ona o le tele o le eleele susu i le tuʻufaʻatasia ma le le lava le vevela maualuga ma le mago ea.

O se faʻailoga o le pala o ni mea uliuli pe pogisa i le pito i lalo o le au... Manatua o lenei faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ma o le laʻau e tatau ona aveʻesea. Ae ui i lea, oe mafai ona tipi ese le pito o le pelargonium ma aʻa ia - o lenei auala o le fugalaʻau o le a avatua i le lona lua olaga.

Verticellosis mageso

O lenei faʻamaʻi e mafua mai i se fungus ma afaina ai totoga i totonu o le laʻau. O le faʻamaʻi e le faʻamaloloina ma e tau atu i le faifai malie lemu o le laʻau. Ina ia puipuia oe lava mai faigata, e tatau ona e matua faʻamaʻimau le mea e saunia e oe lava. O loʻo i totonu o le eleele o loʻo nanaina mata o le limu e mafua ai lenei faʻamaʻi.

I se faʻaopopoga i nei faʻamaʻi, o isi ituaiga o faʻamaʻi laumea e ono aʻafia uma ai aʻa ma poʻa, laʻau o le laʻau. E masani ona taatele ituaiga eseese o vaʻaiga. Ina ia puipuia le tutupu mai o nei faʻamaʻi, e tatau:

  • aloese mai le suaina o le eleele;
  • faʻamama le palapala ae leʻi totoina le laʻau;
  • aloese mai le tele naua i le taimi o le taumalulu teuina o pelargonium.

O ai e maofa ai?

O iniseti, o le laʻau e masani ona aʻafia i 'tick (spiderwebs), aphids ma thrips.... Ina ia aveʻesea nei faʻamaʻi, togafitia le laʻau ma iniseti faʻasolosolo.

Lea e mumu

O lenei faʻafitauli e tulaʻi mai pe a fai o le pelargonium o loʻo i totonu o le taumalulu i le lata ane o faʻamalama faʻamalama. E pei ona matou tusia luga, o lenei ituaiga pelargonium e fefefe i le malulu ma le vevela suiga. O ona lau paʻi atu i le tioata ma liu aisa - o se faʻailoga o lenei o lo latou vaʻaia mumu.

Ina ia le faʻamalo atoa le laau ma oti, e manaʻomia le aveese o le tanoa vai mai le ipu i se taimi vave, ma o le mataʻutia faʻailoga o le a pasi na o ia. A leai, o laulaʻau o le a muamua mumu, amata ona mamae ma paʻu ese.

Leai o fugalaʻau

O le faʻafitauli e mafai ona tulaʻi mai i lenei tulaga mo le tele o mafuaʻaga: Pelargonium Ludwigsburg flyer e i ai lona maualuga lagona maaleale... Mafuaʻaga autu:

  • tausia i le maualuga maualuga o le vevela i le taumalulu;
  • leai se moli;
  • susū tele.

Aveese uma mafuaʻaga lisi ma o le faʻafitauli o le a foia i le tele o tulaga.

Toe gaosia

Taua: O le Ludwigsburg flyer e ana le ituaiga zonal, e ui lava o le hybrid, o lea e mafai ai ona faʻasalalauina uma e ala i tipi ma fatu.

Ae peitaʻi, afai e te mautinoa e maua o se faʻaiuga o le toe gaosia o se tutusa ma le tina laʻau, faʻaaoga le auala tipi; i le taimi o le fatu faʻalautelega o pelargonium, taua ituaiga uiga ua leiloa, e pei o lua petals. Tipi ese le au mo le totoina pelargonium e fautuaina ia Mati-Fepuari: o se fana na mauaa i lenei taimi atonu e fuga mo le taimi muamua i le taumafanafana tutusa.

Le isi, o le a tatou vaʻavaʻai totoʻa i le faʻafefea ona faʻaaoga ma le tatau le fana o lenei pelargonium:

  1. E tatau ona tipi ese le fana mai le pito i luga o se soifua maloloina ma malosi uterine faʻataʻitaʻiga. E taua o le faʻatupu e 5-7 cm le umi ma e le itiiti ifo i le fa lau.
  2. A maeʻa ona tipiina, o le fana e vave faʻamago laititi, afifi i pepa, a maeʻa ona totoina lea i se eleele na saunia muamua (eleele + oneone).
  3. A maeʻa le 'au i le eleele, o le koneteina ma ia e tuʻu i se nofoaga malamalama lelei.
  4. A maeʻa le 3-4 vaiaso, ona mauaʻa lea o le fana.
  5. Mo se mautinoa ma le mautinoa rooting, faatali teisi atili pe a maeʻa le muamua aʻa foliga mai. Ma e tatau ona e tuiina le pelargonium i totonu o se ulo ua tumu.

Matamata i se vitio e uiga i le faapipiiina pelargonium:

Faaiuga

Na matou masani i mea uiga ese o le tutupu aʻe o le matagofie o le pelargonium teuteuina - Ludwigsburg flyer. O lenei zonal hybrid e sili lona lelei i fafo atu o ona uiga. ma se uiga, malie, e ui o se "amio." E tatau ona e faʻaalia le vaʻai ma se agavaʻa faʻatinoina pe a tupu lenei laʻau, ae i le taui e mafai ona e maua latalata i le tausaga atoa ma sili ona matagofie fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: February update and Zonal Stopping (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com