Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

8 matafaga o Budva - o fea e filifili mo se tafaoga?

Pin
Send
Share
Send

Budva o se tasi o 'aʻai e sili ona asiasi iai i Montenegro, lea ua taʻutaʻua ona o ona mataʻaga mataʻina, faʻatamaiga o le olaga i le po ma, ioe, matafaga. O le umi atoa o le matafaga i lenei nofoaga malologa o 12 km. O matafaga o Budva e eseʻese lava: oneone ma faʻamaʻa, toʻafilemu ma pisa, mama ae le o lea - o nisi o latou e tuʻuina i tagata tafafao ma faʻalelei tulaga, o isi e le ausia faʻamoemoega o le tagata faimalaga. Ma ina ia aua neʻi oʻo ia te oe le le fiafia i le taimi o lau tafaoga i luga o le Budva Riviera, na matou filifili ai e suʻesuʻe ma le faaeteete matafaga i totonu o le nofoaga ma faʻailoa uma latou lelei ma leaga.

I se faʻaopopoga i matafaga, e mautinoa o le a e fiafia i vaaiga a Budva ma nofoaga lata ane, e aoga le asia pe a taunuʻu i Montenegro.

Matafaga Slavic i Budva

Slavic Beach, 1.6 km le umi, o le nofoaga tutotonu autu i Budva, o se nofoaga tutotonu mo turisi faʻafiafiaga ma vai faʻafiafiaga. Tele o ana tagata asiasi o tagata asiasi mai le post-Soviet avanoa, ma tagata ese iinei o se seasea fia iloa. I le vaitau maualuga, o le talafatai o le talafatai ua faʻatumuina e tumu i tagata tafafao, lea e matua aafia ai le tumama o le eria. E toatele tagata faimalaga latou te maitauina o le matafaga Slavic e sili ona eleelea ma pisa i Budva. Ia Setema, o le aofai o tagata asiasi i Montenegro ua iloga faaititia, o lea o le talafatai itulagi ua lau i lalo, ae o le vai i le sami ua le o toe mafanafana.

O le vaega o faʻafiafiaga lava ia e lauitiiti tele ma faʻapipiʻiina i le va o le sami ma le tele o faʻamau ma faleʻaiga ia e faʻataʻamilomiloina i le matafaga atoa o Slavyansky. Ole tele o talafatai e lilofia i maamaa, ae e mafai lava ona e mauaina ni tamaʻi motu oneone. O le ulufale atu i le sami i le Slavyansky beach e maʻa, tifato, ma a maeʻa le 2-3 mita ona e oʻo atu i le loloto.

I luga o le matafaga Slavic i le eria o totogi sun loungers o lo oi ai se potu taele ma vai malulu, suia potu ma faletaele (0.5 €): o le mulimuli, e pei o tagata femalagaaʻi i Montenegro tusi, tutuli tagata asiasi ma le tele o lapisi. E mafai ona totogi ni potu malolo o le la ma faʻamalu (10 €). Masalo o le autu aoga o lenei nofoaga o lona latalata nofoaga i le tele o faletalimalo faletalimalo. I se faʻaopopoga, o loʻo iai foʻi mataʻaga a tamaiti ile matafaga o le Slavyansky, faʻapea foʻi ma le tele o gaioiga vai (lele lele, faʻi, vaʻa, ma isi).

Mogren

O le matafaga o Mogren i Budva e vaevaeina i tuʻaiga e lua - Mogren 1 ma Mogren 2.

Mogren 1. O se tamaʻi matafaga vaiti e siʻomia e togavao ma maʻa, e 250 mita lona umi. E le pei o le Slavyansky beach, e mama lava le nofoaga iinei, e ui lava o lapisi o loʻo maua pea, ae maise lava ile vaitau maualuga. Mogren e taʻutaʻua tele i turisi i Budva: e oʻo ia Setema e tumutumu iinei. Mogren e ufiufiina i le paluga o tamaʻi maʻamaʻa ma oneone, i nisi nofoaga o loʻo i ai maʻa, ma e maai le ulufale i le vai. E i ai ni nai moega o le la i Mogren, lea e maua ai le tele avanoa mo tagata tafafao.

O le matafaga lava ia e leai se totogi, ae o le totogiina o sun sun e lua ma se faamalu o le a tau ai 15 €. Suiga potu, vai taele ma faleuʻu totogi (0.5 €) o loʻo faʻapipiʻi ile Mogren 1. O loʻo iai se faleʻaiga lata ane o loʻo tuʻuina atu iai meaʻai ma vaiinu. Afai e te vaʻai i le faʻafanua, o le a manino o Mogren Beach e tu na o 1.5 km mai le ogatotonu o Budva. Ae o le taunuʻu mai iinei ona o le fesoasoani masani o se faʻafitauli: e le mafai ona e tiʻetiʻe i le talafatai i le taʻavale, o lea e savali ai turisi i le mato mai le Old Town.

Mogren 2. E le mamao mai le Mogren 1 matafaga o loʻo iai seisi faga, e mafai ona oʻo atu i le papa e faʻaaogaina ai alalaupapa faʻapitoa. O lenei matafaga e 300-mita le umi e faʻaigoaina masani o Mogren 2. E iloga i lona mama (faʻamamaina otaota iinei i afiafi uma) ma le toʻafilemu, i le iʻuga o le vaitau e toʻatele tagata tafafao iinei, e ui lava na tumu i le tumutumu o le taumafanafana.

O le vaega lea e iai oneone oneonea i luga o le laueleele ma luga o le sami, o lona uiga o le auala i le vai e lamolemole ma lelei iinei. Peitaʻi, o maʻa tetele e masani ona maua i lalo o le vai, o lea e manaʻomia ai ona e alu ma le faʻaeteete i le sami. A tilotilo i le ata o le matafaga Mogren i Budva, e mafai e se tasi ona malamalama o lenei o se sili ona matagofie eria. O malo o Montenegro, latou te makaina le maʻa e tele mita, mai ia tagata tafafao ma le loto malie e feʻo i totonu o le vai. I luga o Mogren 2 o loʻo iai se pa ma ni meaʻai mama ma vai inu, faʻapea foi ma se taʻele ma se faleuila totogi (0.5 €). Afai e manaʻomia, e mafai ona e lisiina le la malologa i le faamalu mo le 15 €.

Yaz

O le matafaga o Jaz, 1.7 km le umi, e le i Budva lava, ae 6 km mai le taulaga, ma e mafai ona e oʻo mai iinei i se taxi poʻo se pasi masani (1 €), e taʻi 45 minute uma. O Jaz e i ai lona lautele lautele tafaoga ma, faʻatusatusa i isi matafaga (mo se faʻataʻitaʻiga, Slavyansky), e mama ma sili atu le mafanafana. Peitaʻi, ua maitauina e le au malaga, e tele pisi sikaleti o loʻo i le matafaga. O le pito i luga e aofia ai maamaʻa tetele ma laiti, e tele motu oneone, ma o le ulufale atu i le vai e sili atu le toʻafimalie.

E masani ona tumutumu Jaz i tagata tafafao maimoa, ae talu ai e lautele tele, e lava le avanoa mo tagata tafafao uma. O le matafaga ua saunia lelei ma faʻaavanoa i tagata asiasi ma tulaga manaʻomia: o loʻo iai taʻele, fale taele ma sui potu i le teritori. Se faasologa o faleʻaiga ma faleʻaiga ma ipu mo soʻo se tofo e sosolo i le talafatai. O le matafaga lava ia e leai se totogi, ae mo tagata fiafia i le mafanafana, sun loungers ma faamalu e ofoina atu mo le mautotogi (tau 7-10 €.)

Ploche

Ploce o se tasi o sili mataʻutia matafaga i Budva lava ma i totonu atoa Montenegro. O lona umi atoa o 500 mita, ma o loo tu 10 km sisifo o Budva. E mafai ona e sau ii ile fale mautotogi (Ploce e leai se paka e paka ai) poʻo pasi masani (2 €.). Ploche, faʻatusatusa i le matafaga Slavic, faʻamalieina i le mama, vai manino ma le mafanafana, ma i luga o lona teritori o loʻo iai nai tamaʻi vaitaʻele ma vai sami. O le talafatai e ufiufiina i maamaa ma papa sima, e mafai ona e alu i lalo i le sami mai uafu i ni sitepu i totonu tonu o le loloto o le vai. O loʻo iai foʻi nofoaga matala i le talafatai o loʻo ufiufi i maamaa, ma se maʻai ulufale i totonu o le vai.

I le vaitau maualuga, e pisi tele Ploce, ae agaʻi atu ia Setema o le numera o turisi e faʻaititia lava. O le matafaga o loʻo iai taʻele, faleuila ma potu e fesuiaʻi. O le faitotoʻa iinei e leai se totogi, totogi o le lua sun loungers ma faamalu o le 10 €, mo le tasi sun lounger o le ae totogiina le 4 €. O tulafono a Ploce e faʻasa ai tagata tafafao ona aumai ni meaʻai: e le siakiina au ato, ae o tagata faigaluega i le lotoifale o le a vaʻavaʻaia le usitaʻia o lenei manaʻoga. I luga o le teritori o loʻo i ai se pa lelei ma le DJ potu, mai le mea e ta ai musika faʻaonapo nei: foam pati e masani ona faia iinei.

Hawaii (St. Nicholas Island)

Hawaii o se faʻaputuga o tele matafaga, o le aofaʻi umi o lea e tusa ma le 1 km. Nofoaga o loʻo tu ai le motu o St. Nicholas, lea e mafai ona oʻo atu i Budva ile vaʻa e tuʻu ese mai le laufanua ile 15 minute (tiketi 3 € le toe malaga). Ina ia talisapaia uma matagofie ma matagofie o laufanua laufanua, na o le tilotilo i le ata o lenei matafaga i Budva. O le teritori o le motu e mama, e ui lava i nisi tulimanu o loʻo iai le faʻaputuputuina o otaota, faʻatulagaina e le Montenegrins latou lava. O le ufiufi latalata i le talafatai e maʻamaʻa ma maʻamaʻa, o nisi taimi e mafai ona vaʻaia ai se papa-oneone. I le vaitau maualuga, e toʻatele tagata tafafao ma malolo iinei, ae faʻatusatusa i nisi matafaga, o le motu e toʻafilemu ma e le tumu, ma i le tau maualalo o le numera o tagata asiasi e paʻuʻu tele.

A oʻo i totonu o le vai, e seʻe mai maa tetele maseesee, ma o le loloto e amata moni i ni nai mita, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete. I Hawaii, o le tau o le totogiina o sun sun e lua ma le faamalu o le 10 €. E maua e Hawaii le mafanafana e sui ai fale, fale taele ma taʻele. E faʻasa ona aumai au meaʻai i le motu: e matua vaʻavaʻai lava le aufaigaluega a le atunuʻu. Ae o tagata tafafao e masani ona maua le avanoa e fai ai se meaai mama i se cafe tu i luga o le matafaga. Ae tele tagata faʻailoa mai o tau i faleʻaiga i le lotoifale e sili mamao atu.

Le mataupu a Richard

O se tamaʻi matafaga ma malu, e tu tonu i puipui o le taulaga tuai, e naʻo le 250 mita le umi. O le Richard's Chapter e sili ona mamā ma sili ona teuteu lelei lona gataifale i Budva. O se vaega o le talafatai o le Avala faletalimalo, ma e mafai ona asia e le gata i faletalimalo malo, ae faʻapea foi ma tagata uma o loʻo naunau e totogi le 25 € mo le ulufale atu (o le tau e aofia ai sun loungers ma le faʻalu). O le sone leai se totogi o le Richard's Chapter e sili atu ona tumutumu ma tumu i tagata asiasi i le vaitaimi maualuga i Montenegro. O le matafaga e ufiufi i maamaa ma oneone oneonea, o le ulu atu i totonu o le vai mai le apitaogalu e matua lamolemole, ae o le alititai lava ia e le tutusa ona o maʻa tetele e masani ona fetaiaʻi.

I totonu o le matafaga avanoa, e mafai ona e mautotogi sun loungers ma se faamalu mo le 15 €. O le Richard mataupu o loʻo ia te oe mea uma e te manaʻomia: o loʻo i ai faletaele, taʻele ma sui potu i lona teritori. E tele foʻi faleʻaiga ii, o le sili ona taugata o le fale talimalo i Avala. I le Richard's Chapter, o papalagi e tele lava ina malolo, ma e toetoe lava a leai se fanau ii. O le eria lava ia o se tasi o sili ona matagofie ata e le gata i Budva, ae i le atoa Montenegro, o lea e mafai ai ona e puʻeina matagofie matagofie ata iinei.

Pisana

Pisana o se tamaʻi lautele o latalata 100 mita i le faaiuga o le taulaga marina. I le tumutumuga o le vaitau, o lenei nofoaga e masani ona tumu i tagata tafafao maimoa, o lea e faigata ai ona taʻu ia lelei. E mama lava iinei, ma se vaaiga matagofie i le motu o St. Nicholas mai le talafatai. O le ufiufi o Pisana o se paluga o maamaa ma oneone, ma o le ulufale atu i le sami e laugatasia iinei. O nisi tagata faimalaga latou te maitauina o le talafatai o Pisana i le tele o itu e tutusa ma le matafaga Slavic.

E i ai suiga potu, taʻele ma faletaele i le teritori. E tofu tagata uma ma avanoa e totogi ai potu malolo i le la. E i ai ni faleʻaiga e latalata i Pisana, o faleʻaiga taʻutaʻua "Pizan" i Budva e tatau ona vaʻai totino i ai, lea e mafai ai ona e tofoina ipu sami. I se tulaga lautele, e mafai ona e asia Pisana peʻa maeʻa ona savali faataamilo i le taulaga e oso i totonu o le vai ma faʻafou oe lava, ae o lenei nofoaga e le talafeagai mo se nofo umi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Dukley Gardens Beach - Galue

O le Guvance o loʻo tu i le 2.5 kilomita i sautesasaʻe o Budva ma o loʻo tu i tafatafa o le fale mautotogi taugata Dukley Gardens. E mafai ona e sau ii ile pasi pe savali i luga ole auala savali faapitoa. O se tamaʻi matafaga lea ma lona umi e 80 mita, e sili atu le toʻafimalie e malolo ai. Talu ai e mamao ese mai le taulaga 'aʻai, e le pei o le Mogren poʻo le Slavyansky matafaga, e le o matua tumu iinei. Mama ma le teuteuina lelei o le afioaga o loʻo i ai se vaega oneone ma le sologa lelei o le ulufale atu i le sami.

O le matafaga o le a faʻafiafiaina tagata asiasi mai Montenegro ma ana atinaʻe tetele: o iinei e te maua ai le mafanafana sui potu, fale taele i vai mama, faleuila, malae taʻalo, faʻapea foi ma se potu mafanafana cafe-pa. O le faitotoʻa i Guvanets e leai se totogi, ae afai e te manaʻo ai, e masani lava ona i ai le avanoa e mautotogi ai i le la malologa ma faʻamalu. O le talafatai e lauiloa i ona goto matagofie o le la, faʻapea foi ma se togalaʻau lanumeamata lanumeamata ma laʻau olive, o le mafuaʻaga lea e masani ai ona faʻaigoaina o le eria o Duklian Gardens. E le maua e le au faʻafiafia le fiafia iinei, aua o le matafaga e sili atu ona talafeagai mo se malologa malolo aiga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Matou te faʻamoemoe o la matou suʻesuʻega na fesoasoani ia te oe e filifili poʻo fea matafaga i Budva e tatau ona vaʻai i ai ma o fea e tatau ona lisiina i le lisi uli. Ma o lenei, pe a fuafuaina se malaga i Montenegro, oe o le a iloa le mea o lau tafaoga o le a 100% manuia.

O matafaga uma o le nofoaga o Budva ua faʻailogaina i luga o le faʻafanua i Rusia.

Vitio iloiloga o matafaga o le taulaga ma ona siosiomaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mary u0026 Penehuro Music - Tusitusi Lima Official Video (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com