Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Manatu manaia mo le fatuina o se laulau kofe i ou oe lava lima

Pin
Send
Share
Send

Talu ai nei, na fai mai ai le au mamanu, e aoga le ave o le faamuamua i nofoaga sili ona fetuutuunai o potu malolo. E le fautuaina e faʻapipiʻi le avanoa ma elemene i totonu e le manaʻomia. O se susulu ma i le taimi lava e tasi aoga meaafale i le potu malolo, suesue, potumoe o se laulau e tele igoa - o se kofe laulau, o se kofe laulau, o se moega laulau. Ma afai e te faia se laulau kofe ma ou lava lima, o le a foliga sili atu ona manaia ma le masani ai. E mautinoa e toʻaitiiti tagata e mafai ona mimita i se oloa faapena.

Foliga foliga

Muamua lava, nusipepa, mekasini, meli na tuʻuina i luga o tamaʻi laulau, o lea na faʻaigoa ai o latou igoa. Lenei o le pepa lolomitusi e le lauiloa tele, ae o le kofe laulau e le leiloa lona talafeagai. E aumaia le mafanafana, faʻatagaina oe e faʻatulaga ni nai mea laiti (remotes mai eletise, tusi), avea o se faʻaali i totonu. O le lelei o le faia o meaafale ma ou lava lima i le fale o le sefeina o tupe, tulaga ese, o le agavaʻa faʻafetaui ia i ou manaʻoga.

Faʻamoemoe i le mafuaʻaga, mamanu ma isi mea, e tele ituaiga o laulau:

  1. Mekasini Faʻaaoga mo faitau tusi, lolomi. Faʻatumuina i fata poʻo potu teuina.
  2. Kofe (lauti lauti). E le faʻavae eseʻese mai le mea masani ile faʻavaeina o fale, ae e maualuga lona maualuga. Faʻatagaina oe e sili atu faʻafaigofie faʻatulaga ipu, isi mea faigaluega, faʻaaoga meaafale mo lauti poʻo 'aiga.
  3. Faʻalu (faʻapipiʻi). E faʻatinoina ile mataʻitusi o le mataitusi "P". O le mamanu faʻatagaina ia tuʻu latalata i le sofa - o le laulau pito i luga o loʻo tu saʻo luga o le nofoa.
  4. Auauna Atu. Faʻatasi ma castors ma tele fata. Mafai ona faʻaaogaina o se tu poʻo mo se ti ti.
  5. Transformer I sea ituaiga faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fetuʻunaʻi ia tapulaʻa o le maualuga, umi, lautele. E vave ona liua le fesuiaʻiga i se laulau 'ai, falefaigaluega poʻo le teuina o mea.
  6. Tu i luga. E iloga i lona laʻititi ma ona vae malosi. I luga o se laulau, oe mafai ona tuʻu se fugalaʻau, faʻatagata, ma isi teuteuga elemeni.
  7. Seti E aofia ai le tele o aitema o le tutusa ituaiga ae eseese tele. I le faʻavae muamua, o laulau e faʻasolosolo i luga o le tasi ma le isi pei o se pepe taʻalo, ae e mafai ona faʻaaoga eseese.

O le laulau kofe pito i luga e mafai foi ona i ai se eseʻese foliga - sikuea, faʻataʻamilomilo, faʻatafafa, faʻatafafā, tafatolu poʻo faʻatasi. O le faʻaaogaina o ata taʻitasi i totonu e i ai lava a latou nuances. O se kapeneta poʻo vae mafai ona faʻaaogaina o se faʻavae. Meafale ma se curbstone avea o se faʻaopoopo avanoa teuina mo mea eseese. O le tele o fausaga e le tumau, tautua faʻataʻitaʻiga e faʻaatoaina i uili. E faʻafaigofie ai ona faʻasolo latou i totonu o le potu. O isi mea faigaluega e mafai ona fai ma sui o fata, drawers.

Ina ia mafai ona mautu le laulau i uili, e manaʻomia ni kilipa faʻapitoa.

Filifiliga o fua

O se laulau fuaina 40-50 cm i le maualuga ua manatu faaleaganuu. Ole vaega pito sili lea ona lelei e faʻatagaina ai oe ona nofo faʻalelei i ona autafa ile nofoa faʻataʻavalevale poʻo le pouf. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga, mo se faʻataʻitaʻiga, tutu, ona faʻatagaina lea o le maualuga o le 60-65 cm. O le umi ma le lautele o le laulau pito i luga o le averesi 120 ma 60 cm, i le faasologa. E tusa ai ma le tulaga masani, o le maualuga o le fausaga, o le tele o le countertop mafai, ae o lenei e le o se tulafono faʻatulafonoina. Mo faʻataʻitaʻiga ma lapotopoto poʻo luga faʻataʻamilo luga, e leai ni matuia faʻatapulaʻaina i fua. O le laulau faʻapipiʻiina e tatau ona filifilia saʻo i le lapoʻa, i le taimi na muamua fuaina le maualuga o meaafale faʻapipiʻiina i autafa o le a tu ai.

I le lapoʻa, o se laulau kofe faia-na-o oe lava e tatau ona tutusa ma le eria o le potu. E oʻo lava i ata e sili ona muamua, ae o tamaʻi faʻataʻitaʻiga o le a avea ma elemene le mafaamatalaina ile avanoa ole potu, ma ole kopi tele ole a tele se avanoa e faʻalavelave ai ile feoaʻi ile potu. O otootoga o le toega o meaafale e tatau foi ona amanaʻia - o le laulau e tatau ona tafe faʻaletino i le sitaili. I totonu o le potu malolo, sikuea sikuea o maualuga eseese e masani ona fiafia i ai. Afai e te manaʻomia se sili atu lautele lautele faʻataʻitaʻiga, oe tatau ona filifilia le faʻatafafā lomiga. O se laulau kofe lapoʻa e taʻutaʻua tele ona o le eseese o itu. E le gata i lea, o ia oloa e sili pe a fai e i ai ni fanau laiti i totonu o le fale, ona o le leai o se maʻai tulimanu.

Mea masani o gaosiga

E tatau ona e faʻatusatusaina mea mo le faia o laulau kofe i ou oe lima ina ia mafai ai ona faʻamamafaina filifiliga silisili ona lelei.

Meafaitino

Penefiti

le lelei

Wood

E faigofie ona tausi le laau. Meafale laupapa meaafale e siʻosiʻomaga agalelei, ei ai se matagofie-e-paʻi luga, talafeagai mo le tele i totonu sitaili. O le mea na vaneina o se galuega moni a faatufugaga

Eseesega i le tau maualuga, e le taliaina le maualuga o le maualuga o le susū, e afaina i le mamafa o le masini

Laupapa

Tau gafatia, chipboard eseese i le tele o lanu ma ituaiga

Pei o laʻau laupapa, laulau tipoti e faʻaleagaina e le susu. O mea e le siosiomaga saogalemu.

Rattan

E i ai uma le lelei o laʻau, lea e faʻaopopoina susu susu, maualalo mamafa. Tu i fafo mo le tele o ituaiga tisaini fofo

Tau maualuga

MDF

Gafatia, lava anagata, leai-oona

E ono faʻaleagaina ona o le mamafa o le faʻalavelave

Tioata

Mea taugofie ma aulelei foliga vaaia. Vaʻaia faʻalauteleina le avanoa. Fetaui fealofani i totonu o ona po nei totonu

Laulau kofe tioata DIY, faigata ona tausi. O le laualuga vave faaputuputu efuefu, tamatamai lima. Fragile, faia se leo le lelei pe a faʻafesoʻotaʻi ma ipu

Uamea

Faatuatuaina, anagata, anagata. Mafai ona faʻaaogaina o teuteuga laulau taʻitasi

Faigata e faʻaaoga i le tele o sitaili o tisaini - o mea e talafeagai i potu e iai mea teuteu maualuga. Malulu, le malie i le paʻi i ai. E tele lona mamafa

O le papa

Mauaina se foliga ofoofogia ma le faʻatuatuaina. O le maʻa faʻapitoa e faigofie ona tausi, mama ma laʻititi ifo le tau

O mea masani e taugata, e i ai se mamafa taua

Paʻu (mo countertops)

E faʻaali faʻaaloalo

E faigata ona tausi le paʻu. O mea masani e taugata

Palasitika

Taugofie, mama

O laulau kofe palasitika e maualalo le malosi ma e aulelei tele

Ina ia fausia se laulau kofe, e sili le filifilia o fafie, ona faʻatau taugofie poʻo tioata - o mea ia e pito sili ona faigofie e faʻagaioia.

Faʻavae

Ina ia faia se laulau kofe, oe o le a manaʻomia mea faʻaaoga (ia tusa ai ma ata), faʻapea foʻi ma mea faigaluega masani:

  • vili, vili;
  • hacksaw mo fafie poʻo uamea;
  • jigsaw;
  • samala, tulaga, fua faʻapipiʻi;
  • faila;
  • faovilivili

Faia o se uʻamea laulau faʻavae e le faigofie. E manaʻomia le i ai o mea faigaluega faʻapitoa, faʻapea foʻi ma le poto ma agavaʻa ile galue ma uʻamea. Ina ia faia se laulau ma ou lava lima faigofie, e mafai ona e faʻaaogaina ituaiga laʻau e avea ma faʻavae (vae poʻo le curbstone) - laupapa, laupapa maʻa poʻo se laupapa e faʻapipiʻi ai. O taugofie faʻatusa e mafai foi - meaafale e faia i le laupapa laupapa, laupapa laupapa laupapa. O le lelei o nei mea e faigofie ona latou galulue ai, e leai se mea faigata e manaʻomia. E mafai foʻi ona e suʻeina se laulau mai se laupapa meaafale.

Lisi pito i luga

I se faʻaopopoga i mea ua taua muamua, i le gaosiaina o countertops, e mafai ona e faʻaaogaina tile poʻo mosaics o ni teuteuga, faʻapea foʻi ma tioata. O le faʻaaogaina o maa keramika e i ai ana lava nuances. Ina ia i le iuga e te le tau tipiina, fautuaina e faʻapipiʻi tile i luga o se mafolafola luga mai le ogatotonu i pito. O le mea lea, o le mulimuli faʻailoga o le countertop o le a uma ona iloaina - oe mafai ona faia lona faʻavae mai laupapa ma ou oe lava lima. O le faʻamaeʻaina o le Mose e faʻaalia i se faiga tutusa, peitaʻi i lenei tulaga e taua le amata faʻapipiʻiina o elemeni mai le pito i fafo. Muamua, e tatau ona e faʻataʻatia le mosaic e aunoa ma le faʻaogaina o le kelu ina ia mafai ai ona faʻasaʻo le mamanu pe a manaʻomia.

Ina ia faʻafaigofieina le faʻamaeʻaina o le laulau kofe i maa, e tatau ona e muamua faʻataʻatia i luga o se mea mafolafola luga, fuafua le mulimuli foliga, faʻataʻitaʻiga, ma na o le faia ai lea o le laulau e tusa ai ma faʻatatauga.

Ina ia faia se laulau kofe tioata i ou lava lima, oe tatau ona ave le fiafia i mea faʻaleagaina. Ma o le malosi o le a avea ma se faʻatonuga o le maualuga maualuga. O le mafiafia sili ona lelei o le tioata luga o le 5-8 mm. E mafai ona faʻaaoga le tioata tioata peʻa fai o le laulau kofe o le a le faʻatatauina i le mamafa o le mamafa masini. E lua auala e faʻagasolo ai pito o le tioata: faʻamamaina ma faʻapipiʻi. Polesi o se obligatory vaega o le gaioiga, e faʻatagaina oe e faia le pito atoatoa lamolemole. Beveling o se faʻaopoopoga faʻagaioiga lea e teuteuina le pito i le 45 tikeri tulimanu. E leai se taua eseesega aoga i le va o nei metotia, ae o le facet foliga sili atu ona lalelei.

Galulue ma se ata

Ina ia fatuina ni faʻataʻitaʻiga tulaga ese o laulau, e tatau ona e atiaʻe ni ata ia oe lava, ae o le auala pito sili ona faigofie o le faʻaaogaina lea o se polokalame ua uma ona saunia, fetuʻunaʻi i ou manaʻoga. O le mea autu o le filifili lea o le ata saʻo. E tatau ona vaʻaia faʻaalia uma auiliiliga o le lumanaʻi meaafale ma manino faʻailoga o fua. Afai e tele ni auiliiliga, e tatau ona faanumeraina ma tuʻu faʻatasia i seisi lisi. E le gata i lea, o le ata o loʻo faʻaalia ai soʻoga o vaega, o loʻo i ai avanoa, faʻamaeʻaina, o le ituaiga o faʻamau o elemene i le tasi ma le isi o loʻo faʻailoa mai. E taua le filifili o se ata faʻavae i luga o mea filifilia mo le laulau kofe, talu ai o ata e ono eseese.

O le isi sitepu o auiliiliga. E manaʻomia le mafaufau totoʻa i le ata ma faʻamalamalama uma auiliiliga manaʻomia o le laulau i le lumanaʻi, tusi o latou tapulaʻa, ma i le taimi lava e tasi faʻatulagaina manaʻomia faʻamau. I le laʻasaga sauniuni mulimuli o le faʻaputuputuina o le laulau kofe, e tatau ona e siakiina le saʻo o le auiliiliga e ala i le siakiina o au tusi ma le ata.

Faʻafefea ona fai oe lava

O le faia o se laulau kofe i ou lava lima e le faigata pe a fai o oe o se maualuga-lelei, magafagafa ata i lou lima, faʻapea foi ma se autu seti o mea faigaluega ma le agavaʻa e faʻaaogaina ai. I se faʻaopopoga, e mafai ona e suʻe i le fesoasoani a vasega aʻoaʻoina ma se faʻamatalaga auiliili o le gaioiga galuega.

Wood

Ina ia galue, oe manaʻomia se laʻititi lisi o mea faigaluega:

  • jigsaw pe vaai;
  • pepa oneone;
  • faovilivili;
  • tulaga;
  • peni-pen peni (penitala) mo le makaina.

O mea nei e tatau ona saunia:

  • pa laupapa 1.6 m le umi, 40 x 40 mm;
  • laupapa fuafuaina 3.2 m umi, 10 x 20 mm (laulau pito i luga);
  • laupapa fuafuaina 3 m umi, 50 x 20 mm (drawer itu);
  • fao tipiina e le tagata ia o ia lava;
  • vali (pe varnish);
  • putty (mo fola laupapa).

E mafai ona fai se kofe laulau mai le laupapa laupapa i ou lava lima - ua lava e sui ai laupapa laupapa i luga, tipi ese le laualuga o le mea manaʻomia.

O lea sitepu ma lea laasaga o le gaosiga o se laupapa laʻititi e alu sina taimi. Ina ia faia lenei faʻataʻitaʻiga o se laulau kofe, e tatau ona e faia ni laʻasaga:

  1. Oti laupapa, utupoto i manaʻoga manaʻoga. O vae uma e tatau ona 38 cm le umi, o laupapa mo le laulau pito i luga e manaʻomia 80 cm taʻitasi, o le tsar - 70 ma le 30 cm.
  2. I le liliuina o le fausaga, oe mafai ona alu i le potopotoga. O elemene o loʻo faʻamau i latou lava-tipi faʻovilivili, lea e viliina i obliquely. Ua sauni le faʻavae.
  3. Matou te tipiina laupapa ma faʻatulagaina 50 x 20 mm i ni fasi 30 cm, faʻamau i latou i le faʻavae faʻaogaina lava-tipiina o sikulini i le tutusa mamao. Nei o tagata osooso.
  4. Matou te faʻamau le laulau i le faʻavaʻa e faʻaaoga ai le sikulini tipi e le tagata ia. E sili le faia o lenei mai totonu mo se aulelei foliga vaaia. Mai itu uma o le laualuga o le laulau protrudes 1 cm i autafa.
  5. O le mulimuli laʻasaga o le faʻagaioiga o se laulau kofe mai le pa o olo ma sandpaper ma grouting ma le putty. Latou te saunia se mea lamolemole.
  6. O mea uma o loʻo i luga e faʻamamaina o otaota.

Ina ia avatua luga laupapa o se laulau masani-faia se matagofie foliga, oe mafai ona faʻaaogaina varnish po o vali mo totonu teuteuina.

Tioata

Ina ia faia se laulau kofe tioata i ou lava lima, oe o le a manaʻomia mea ma mea faigaluega:

  • ipu tioata 65 x 90 cm;
  • ili;
  • 2 panels o laupapa laupapa laupapa, laupapa poʻo le OSB 40 x 30 cm;
  • 1 vaega o mea tutusa 90 x 30 cm;
  • vaʻai pe faʻafefe;
  • roulette;
  • penitala

E taua le usitaʻia o faʻamatalaga faʻatulagaina ma mulimuli i faʻatonuga:

  1. Fua le lautele o le vaega faʻaaoga e fausia ai se oe-oe-oe laulau lapisi.
  2. Tusi ni vavae i luga o avanoa, ona o lea o le a faʻamau faʻamau i le tasi ma le isi. O le lautele o le slot faʻatatau i le lautele o le vaega, ma le umi fesoʻotaʻi ma le afa o lona lautele.
  3. E tatau ona tipi ese ia mea taʻe e tusa ma ata.
  4. Faaputuputu le faavae o le fausaga. Afai e tatau ai, oe mafai ona fetuʻunaʻi panela i le paʻi mama ia latou.
  5. Failailaina ma valivali le faavae mo le faamaeʻaina.
  6. Faapipiiina o se tioata luga luga o se faavaa fausiaina.

O le ipu malamalama e mafai ona tuʻu saʻo i luga o le faʻavaʻa e aunoa ma se faʻapipiʻiga faʻaopoopo - e le manaʻomia le faʻaaogaina o kelu ona o le pito i luga o le laulau e mamafa ma pipiʻi mau i le faʻavaʻa.

Gaugauina

O le lisi o mea e faʻamatalaina auiliiliga o elemeni autu o le lumanaʻi gaugau laulau, faʻapea foʻi ma faʻamau e manaʻomia:

  • lapisi 45 x 15 cm - 2 laupepa;
  • laminate 45 x 15 cm - 2 laupepa;
  • pa 30 x 5 x 1 cm - 6 fasi;
  • pa 20 x 5 x 1 cm - 5 fasi;
  • kelu plywood;
  • faovilivili - 8 fasi;
  • emo ma nati - 6 seti;
  • fao

E ui lava i le faigata o le galuega, o le lisi o mea faigaluega e laitiiti:

  • samala;
  • vili;
  • pule, penitala.

A faia se laulau kofe gaugofie faigofie mai se laminate ma ou oe lava lima, o le mea autu o le sao faʻaputuputu le fausaga:

  1. Ia ogatasi elemeni e lima o le 20 cm ma le fa o le 30 cm. Faʻafesoʻotaʻi ia vaega i soʻoga ma faʻamau ma nati.
  2. Faovilivili i le meaafale ave 'au.
  3. O le mamao i le pu i le pito i luga o le kuata o le lautele o le pa. O isi (lona lua, lona tolu) faʻamau e fesoʻotaʻi faʻasolosolo, faʻalava. O le lona tolu ma le lona fa o loʻo faapipii i le pito i luga. E tatau ona i ai so latou vavave auala. O totoe o vae e faʻapipiʻi i le tutusa auala.
  4. Matou te faia faʻamau mo le au feaveaʻi.
  5. O le faʻamalosia o vae e faia i le 30 cm faʻamau.

Ole laulau gaugau e mafai ona gaugau i lalo i soʻo se taimi, faʻasaʻolotoina avanoa. E le fautuaina e tuʻuina i mamafa avega.

Manatu mo le fausiaina mai fasi mea

I le faʻaopopoina i le faʻaaogaina o mea masani, e mafai foʻi ona e faʻaaogaina mea e faʻalelei. O se laulau kofe fai fale o lenei ituaiga ua manatu sili ona faʻaonomea ma matagofie i aso nei mamanu, e mafai ona avea ma se galuega o faatufugaga. O filifiliga e le i mafaufauina e mafai ona faʻaogaina o se faʻavae. Faatasi ai ma i latou, o mea nei e tatau ona maitauina:

  1. Pallets. E mafai ona e faʻaogaina ni paʻu poʻo se tasi e faʻaopoopoina faʻapipiʻi vae. Faʻagasologa i vali poʻo varnish. Leai se faʻaopoopoga laulau faʻaopoopo manaomia
  2. Atopaʻu. O le laualuga tautua o se worktop ma le totonu avea o se teuina avanoa. Oe mafai faʻapipiʻi masani pe gagau vae.
  3. Tusi. Faʻaaogaina o se laulau faʻavae. O le tele o tusi, o le maualuga o le fausiaina. E masani ona faʻapipiʻi i se faʻaputuga faʻapipiʻi.Lelei sili atu le vaʻai ma se laupapa laʻau.
  4. Faamau laupapa. E tele filifiliga mo le faʻataunuʻuina - ma fata, drawers. I le pito i luga, o se laulau kofe laupapa mafai ona faʻaaogaina i se tapuni tioata.
  5. Uila E foliga manaia mai totonu o aso nei, e mafai ona e tuʻuina ile umukuka poʻo le poletito. E masani ona maua i le faʻamatalaga autu - o le radiator e mafai ona ufiufiina i le vali pupula, e faʻaopopoina i le ipu malamalama.
  6. Fatafata Se faʻamatalaga e le masani ai o se laulau kofe ma se auala faʻasolo, ma mea tuai, ma isi mea e teu ai.

O le laulau kofe o se lautele meaafale meaafale e mafai ona faʻaaogaina i toetoe lava soʻo se potu. O le tele o ituaiga, foliga, mea e faʻaaoga e tele tele. E mafai ona e faia se fatuga moni i ou oe lava lima e tusa lava mai le faʻalelei auala. Ua lava le iai o se auala fatufatuai ma mafaufau ma le faʻaeteete luga o le gaioiga atoa o galuega.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sequential Numbering with Publisher and Number Pro raffle tickets (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com