Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga ma le ata o le hoya lacunosa fugalaʻau, faʻafaileleina metotia ma tausiga foliga

Pin
Send
Share
Send

I se mea i le vaomatua mamao ese, vaomatua ese, o se ofoofogia fugalaʻau ola. I le ao, o lenei fugalaʻau e faʻamalosia tagata uma i lona matagofie silisili ese. Ma i le po e faʻaalia ai se manogi manaia, lea e faigata ona teteʻe, o le tele o iniseti i le po e lolofi atu i se vavega o le natura.

Le isi, oe o le a iloa ai le ituaiga o laʻau o ia ma pe faʻafefea ona eseʻese ituaiga o hoya lacunosa (aofia ai Eskimo) vaʻai i le ata. Matou te taʻuina atu ia te oe pe faigata ona tausi se fugalaʻau, pe faʻafefea ona toe gaosia ma o a faʻamaʻi e tatau ona fefefe i ai. Ma faʻapea foʻi ma faʻamaʻi e faigofie ona maua e lenei tagata ese.

Faʻamatalaga o meaola ma le ata

O Hoya lacunusa o loʻo mulimuli mai lagolago.

Lupe

Laʻititi laʻau. I le susulu o le la, o laulaʻau e i ai se loloto lanu viole, beetroot hue. Polo-foliga inflorescences o kulimi lanu ma le samasama ogatotonu. O le tele o le fugalaau o le 6 mm, e sili atu ma le 20 o latou i le inflorescence.

Snow pulou

Lea e siliva. O lo latou lautele o 2 cm, ma o latou umi e oʻo i le 5 cm. O le corolla ma le pale o le fugalaʻau e sinasina le kiona, paʻepaʻe 10 mm. Lenei ituaiga tuputupu ae lemu lemu faʻatusatusa i ona paʻaga.

Hoya lacunosa eskimo

O le laʻau o loʻo i ai ni lau taimane foliga o se lanumeamata lanumeamata ma se pupula pupula.

Tusitusiga. I luga o le laupepa laupepa, oe mafai ona vaʻaia tamaʻi tamaʻi siliva-paʻepaʻe. O fugalaʻau e faʻaputuputu foʻi i totonu o le polo-pei inflorescence o papaʻe leo ma yellowness i le ogatotonu.

E le umi se taimi e ola ai le fugalaʻau, ma ola olaola ai. E iai foi o le manogi e tali tutusa ma le uu manogi a se fafine.

Royal flush

E eseʻese i laʻititi laulaʻitiiti o se lanu 'apamemea lanu ma ila silika i luga o latou. Tuʻu le umi 6mm .. O fugalaʻau o le "Royal Flush" e lapoʻa, paʻepaʻe. O le tatupu fou e iai lona lanu mumu-enaena.

Tausiga fugalaʻau

O Hoya lacunusa o se laʻau lauiloa i le au totō fugalaʻau. E le gaoia e tausi, e mafai foi ona tupu e oʻo lava i tagata amata. Peitaʻi, e i ai lava ana lava mea e manaʻo i ai.

  1. E fiafia faamalama e faasaga i matu po o matu matu.
  2. E mafai ona tupu ola i lalo o moli malamalama.
  3. O le filifiliga pito sili ona lelei mo faʻaopopo moli o le moli moli.
  4. I le tau mafanafana, e taua le puipuia mai le la, a le o lea e le mafai ona aloese mai le faʻamagoina o laʻau.
  5. Ole taimi ole moli e 14-16 itula ile aso.
  6. I le taimi o le ola ola vaitau, o le vevela pulega o loʻo i totonu o + 17-22 ° °
  7. I le taumalulu, oe tatau ona tausia + 12-15 ° C.
  8. O le vevela e mafai ona paʻu i le + 10 ° С, ae le itiiti.
  9. E ola leaga i le maualalo o le susu.
  10. O taualumaga o le suavai o le a le soʻona tele: spraying, mafanafana taele.
  11. E fautuaina le faʻamamaina o le potu i aso uma.
  12. I le tau mafanafana, o le laʻau e faʻasusu e uiga ile 1 taimi ile 2-3 aso, o isi taimi e laititi ifo.
  13. E sili atu ona faigofie ona onosaia e Hoya le lamala, aua a o sina mea laititi i le susu, e vave lava ona pala le aʻa.
  14. I le taumalulu, tasi i le 2 vaiaso.
  15. Faʻaoga vai vaivai, mautu, e aunoa ma le faʻaletonu.
  16. Minerale fetilaisa e faʻaaoga tusa 2 taimi ile masina.
  17. Sauniuniga mo fugalaʻau laʻau tatau ona filifilia. O le vaega autu o le potassium.
  18. I le vaitaimi malulu, e sili atu le teenaina o le fafagaina.
  19. O se substrate talafeagai e tatau ona tatalaina, malamalama ma lafulemu.
  20. O le fugalaʻau e talafeagai mo le palapala mo totonu o alofilima poʻo orchids.
  21. Fauina uma ile 2-3 tausaga pe a manaʻomia.
  22. Tipi ese laʻau umi, leai se ola, mago.
  23. Faʻatumu e le aunoa le pefu mai laulaʻau ile vai fasimoli.

Toe gaosia

I le fale, hoya e fafagaina i ni auala.

Pogai faʻaputuga

O lenei filifiliga e sili ona faigofie. O le tamaʻi fana e leʻi iai se taimi e tupu ai, ina ua oʻo iai le tele o aʻa amata. o lea ia maua se fana fou, e manaʻomia le faʻamau i totonu o le ulo.

O aʻa o le a tupu vave. O le mea o totoe o le tuiina o le tatupu i se nofoaga tumau.

I luga o se tusi. Faatasi ai ma lenei metotia, e le manaʻomia ni tulaga o fale vevela, leai ni tupe teu faafaigaluega. I se faʻaopopoga, o le toe gaosia gaioiga faia i se vaitaimi puʻupuʻu o le taimi.

E ala i tipi

Afai e leai se mea na aoga ma le faʻaputuga, e tatau ona e taumafai e tipi ese se vaega o le au. Peitai, i tulaga i totonu o le fale o le a faigata ia te ia ona mauaa, e sili atu le fausiaina o greenhouse tapulaʻa. O le metotia faʻapipiʻi e faigofie e faʻaoʻo ai ma e oʻo i tagata amata e mafai ona faia. E mafai ona maua se kopi fou tai tutusa ma le matua.

Pepa

O le metotia e seasea faʻaaogaina i le faʻataʻitaʻiga. E ui ina tupu olaola se laʻau ola maloloina mai se lau, e umi se taimi e faʻatali ai. E sili atu ma le tasi le tausaga e maua ai le muamua tatupu. Ina ia faʻatelevaveina le gaioiga, oe manaʻomia le faʻaaofia o aʻa faʻamalosia aʻa.

Fatu

O le metotia e le faʻaaogaina i le fale. O le mea lea, hoya toe gaosia na o lona natura nofoaga. Naʻo tagata faʻapitoa e mafai ona aveʻese se laʻau mai fatu.

Afai e te filifili e faʻafaia oe lava Hoya, ona tatau lea ona e faamasani ia te oe lava i tulafono faʻafofoa. Na matou talanoa e uiga i le faiga o le faʻafouina ma le galueaina o ia ituaiga o Karnosa, Curtisi, Australis, Linearis, Kerry, Bella, Obscura, Vayeti, Publicis ma Crimson Queen i isi tusitusiga.

Faamai

Hoya lacunusa o se ese fugalaʻau e onosaia faʻamaʻi. E mafai ona fai mai e toetoe lava a le afaina i faʻamaʻi. Lea o se matua aʻia lelei sili atu nai lo isi ituaiga. Peitaʻi, o faʻafitauli tau soifua maloloina e mafai ona aliaʻe ona o le le lelei o le tausiga.

O iniseti leaga e faʻalavelaveina ai le atinaʻeina atoa. Faatasi ai ma i latou:

  • mealybug;
  • whitefly;
  • talita;
  • apogaleveleve mite.

Taua! Faʻaumatia iniseti i le sua o le laau. O le mea la ua tupu, ua uma le fugalaʻau, mamae, mago, o le faʻailoga lea e le o malosi le exotic. E le faigata ona aveʻesea na mea - o le mea taua o le maitauina i le taimi.

Afai e maua ia ituaiga tuaoi, e tatau ona togafiti faʻaeteete fasimoli taʻitasi i se vailaʻau iniseti.

O Hoya lacunusa e manaia e le gata mo e teu fugalaʻau ma fugalaʻau masani, ae faʻapea foi ma tagata fiafia fugalaʻau. O le mafuaʻaga o le fugalaʻau e le umi i le sau, ma e itiiti le galue e manaʻomia i le tausiga. Ae faʻapefea le manogi oʻona o se laʻau, naʻo le tasi le manogi e mafai ona alofagia e faʻavavau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hoya Hindu Rope Care! Featuring Carnosa Compacta (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com