Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O a moli uila e faʻafesuiaʻi, o le filifiliga o filifiliga

Pin
Send
Share
Send

O le avanoa i totonu ma faataamilo meaafale e masani ona manaʻomia moli faaopoopo. Ae e le gata i moliga latou lava, e manaʻomia se masini e faʻatonutonu a latou galuega. Mo nei mafuaʻaga, o se meaafale tipi-i fesuiaʻiga e sili ona fetaui lelei, ae a filifilia se metotia talafeagai, e manaʻomia le mafai ona e iloiloina muamua le tikeri o lona faigofie, pe faʻafefea ona ofi i totonu o le siosiomaga atoa.

Faamoemoega ma foliga vaaia

O le ki moli o se masini faapitoa e faʻatagaina ai oe e tapunia ma matala fesoʻotaʻiga, lea e aʻafia ai se eletise eletise, lea e mafai ona aofia ai mai le tasi i le tele o mea eletise. O mea e fausia i totonu e fesuiaʻi i luga atu o le mea e siʻo ai luga (o le fausaga e foliga mai e "toe faʻaola" i totonu o le puipui). O le mafuaʻaga lena e masani ona faʻaaogaina ai i totonu o kapoti, fale taele ma potu umukuka e faia mai mea masani. O ia masini e maua ai le malamalama o meaafale lava ia, faʻapea foʻi ma mea teuteuga. Ae afai e manaʻomia moli moli meaafale chrome, e ono tulaʻi mai ai ni faigata i le faʻapipiʻiina o faʻamaʻi.

Mortise ki e mafai ona faʻaaogaina e faʻatonutonu ai le faʻagaioiga o le tele o ituaiga o lamepa:

  • incandescent;
  • sefe malosi;
  • luminescent;
  • halogen (fuafuaina mo volitiga o 12, 24 ma 220 V);
  • Taitaiina (tuueseese ma tuufaatasi i fasi pepa).

I se faʻaopopoga, o le faʻamalama matagaluega soli e tele lelei le faʻafitia lelei:

  • faʻaaoga lelei e fesoʻotaʻi ma le maualuga faʻaʻeseʻesega o le tino tino mai le vevela aʻafiaga ma le susu oʻo i totonu;
  • amataga foliga vaaia;
  • le ono mafai ona fai se taotoga umi.

Peitaʻi, o le faʻateʻaina o faʻaletonu ono tutupu i totonu o le masini lava ia ma lana sapalai o fesoʻotaʻiga e masani ona fesoʻotaʻi ma nisi o faʻafitauli (e mafua lea ile faʻapitoa o le faʻapipiʻiina).

Eseese

E i ai lua autu ituaiga o ki mo moli meaafale:

  • masini;
  • faaeletoroni.

Masini

Ina ia kiina pe tape le moli, e manaʻomia le gaioiga faʻaenisinia. O se auala masani lea mo le tapunia ma le tatalaina o se taʻamilosaga, lea e masani ai le tele talu mai lou laiti. O le vaega o masini fausia e aofia ai masini o ituaiga nei:

  • Roteri (masani ona faʻaaogaina pe a teuteuina se potu i se faiga faʻaali);
  • push-button (na amata na faʻaaoga i se taimi e leʻi mamao atu, o lea e umi ai se taimi e masani ai ia latou, e ui lava e sili atu ona faigofie nai lo le tele o filifiliga);
  • piano feaveaʻi (o le filifiliga faigofie ma sili ona masani ai);
  • maea (o se le masani ai ituaiga o masini, ae o le tele o gaosi aofia ai na masini i a latou oloa laina).

O le faʻamuamua o soʻo se tasi o nei filifiliga e faʻamoemoeina lava naʻo manaoga totino o le lumanaʻi tagata faʻaoga.

Maea

Ki

Faamau

Liliu

Le faʻafesoʻotaʻi (eletise)

O lenei faʻamalama mo moli meaafale e faʻatonutonuina e:

  • leitio faʻailo (tuʻu mamao ese le faʻamalamalamaina o moli);
  • infrared radiation (faʻatagaina oe e tuʻu le moli i luga tonu lava pe a fai e le tuʻua e le tagata le vaega o lona lagona malamalama);
  • o se faʻapitoa faʻapitoa (ona o le i ai o se elemeni maʻaleʻale, e faʻaoso le masini pe a faʻalatalata se mea pe alu ese).

O vavalalata vavalalata e iloga i le mea moni latou te aoga faʻafetai i se masini semiconductor faʻapitoa. O loʻo faʻaalia mai ile tele atu ole saogalemu, tumau ma le faʻatuatuaina nai lo masini masini, e matua faʻaopoopo ai le latou tau.

O le faʻavae o le faʻagaioiga o suiga paʻi ese e ono eseese, e faʻatagaina ai latou ona vaevaeina i ni ituaiga autu se tolu:

  • capacitive - ia faʻaaoga masini o lenei ituaiga, oe le manaʻomia le fetaomi atu i le ki ki. E naʻo lou manaʻomia e aumai lou lima ile lauʻeleʻele o loʻo tu ai le sensor (e masani lava o le pito i luma ole masini). A maeʻa lenei gaioiga, o le a ola le moli pe tape. Ae peitaʻi, a faʻaaogaina ni faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le paʻi tonu i le pito i tua o le mea o loʻo faʻatutuina i le meaafale e fai i laupapa, maʻa, palasitika poʻo le chrome. O ia masini e faʻatoa mafai ona faʻaaogaina i totonu o fale;
  • opitika - mafai gaioiga tutusa lelei i le masani ai (malamalama sensors) ma fusi fusi o alaleo. O masini masini e iloa atu le vevela vevela ma, faʻalagolago i lona malosi, faʻatonutonu le faʻagaioiga o le masini. Ina ia mafai ona puʻeina le faʻamalosi tino sili atu, o se faʻapitoa faʻaputuina palasitika tioata ua faʻapipiʻi faataamilo i le maaleale elemene. Afai o se infrared sensor tuu i totonu o le kapeneta, ona o le a tali atu i le vevela o le lima i le mamao o 2-3 cm, ma le malamalama sensor tali atu i le tatalaina ma tapunia le faitotoʻa kapeneta (o lona uiga, i le aofaʻi o moli sau mai fafo);
  • maualuga-taimi - o loʻo aofia ai ma faʻagaioiga ituaiga mea faʻalogologo ma le tele o mea faʻapitoa. O nei masini lafoina se faʻailoga o se taimi masani, ona iloiloina lea o suiga i le toe mauaina atagia faailo.

Suiga o le ituaiga mulimuli e iloga i latou latou tali vave atu i le toeititi lava o gaioiga.

Foliga Vaaia

I foliga vaaia, o le suiga i totonu eseese i le numera o ki (faʻamoemoe i le tele o taʻamilosaga o le masini e faʻaaoga e faʻatonutonu ai). E mafai foi ona faʻaauupegaina i latou i totonu LED, o loʻo tu i totonu o faʻavaʻa poʻo ki ma faʻamalamalamaina pe a pe le moli autu. Ole mea lea e faʻafaigofie ai ona maua le ki ile potu pogisa.

O le lanu ma isi meatotino a fafo panels o le faiga faʻamaʻi tino mafai ona matuaʻi ese mai le tasi i le isi. Sili ona masani ona faʻaaogaina mo a latou gaosiga:

  • palasitika (tele lava shockproof);
  • uʻamea;
  • fafie;
  • poselane;
  • o se papa.

A filifilia se ki, oe manaʻomia le iloiloina o le aotelega lelei o lona gaosiga. Lenei e mafai ona faʻamasinoina i le manino o laina, le lamolemole o le pito i fafo panel ma le i ai o le siliva-faʻapipiʻi faʻafesoʻotaʻi vaega.

Laupapa

Uamea

Palasitika

Poselane

O fea e sili ai le tuʻuina ma faʻafefea ona faʻaleleia

Oti-i meaafale fesuiaʻi e iloga i se laʻitiiti faigata faapipiiina filifiliga. Mo latou faʻapipiʻiina, e manaʻomia muamua se pu, se faʻaputuga faʻapipiʻi faʻapitoa o le a faʻatulagaina i lenei malologa, ma le i ai o ni uaea natia.

Mo faʻatusatusaga, ina ia mafai ona faʻapipiʻi se fesuiaʻiga o fesuiaʻiga, ua lava naea uaea i fafo. Ae ui i lea, e tusa ai ma le tele o tagata faʻaoga, o lenei filifiliga e le matagofie, e ui e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le malosi ma isi faʻapipiʻiina tau.

O le eseʻesega o le wiring diagram faʻatagaina oe e vaevaeina le ki i:

  • laina tasi (faʻapipiʻi i le puipui poʻo le vaʻalele meafale);
  • laina lua (i ai ki faʻatonutonu ma ua fuafuaina e faʻatonutonu le faʻagaioiga o le lua pe tolu laina uta).

Afai o loʻo matou talanoa e uiga i le faʻapipiʻi o le ki ki, ona tatau lea ona e faia mea nei:

  • ufiufi se tasi o mea e faʻailo ai luga i se mea faapipii;
  • faia se malologa o se talafeagai talafeagai i le nofoaga o le a fausia le sensor;
  • kelu le pepa uʻamea i luga o le mea e faʻamau ai le ki (o le a faʻateleina ai le mamao e faʻagaioia ai le ki peʻa manaʻomia).

A o faia nei gaioiga, e tatau ona manatuaina o le laualuga o mea o le a tu i luga o le sensor e tatau ona lamolemole, ma o le ki lava e tatau ona faʻamau mau faʻaogaina faʻamasani mea faapipii. I se faʻaopopoga, e le mafai ona faʻapipiʻi le ki i se mea papaʻu.

O le faʻatulagaina o le fesuiaʻiga e naʻo le faʻafaigofieina o le lumanaʻi e ana ma le fetaui lelei o fafo fale o le fausaga ma le siʻomia luga. I se faʻaopopoga, o le filifiliga o le masini e tatau ona taʻuamiotonuina i le faʻatonuina ma le laina laina fesoʻotaʻiga.

O lea la, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻaofiina o masini e faʻaaoga i le tatali auala, o le maualuga o le voltage e tatau ona tusa ma le 2.0 - 5.5 V, ma o le taimi nei o le taumafaina e tusa ma le 1.5 - 3.0 mA. O faʻailoga saʻo o le fuaina o loʻo i ai nei ma le faʻamauina voltage e manaʻomia mo le faʻagaioiga o le masini o loʻo faʻailoa mai i latou lava oloa.

E tatau foi ona e uaʻi atu i le IP code, o loʻo faʻaalia mai ai le teteʻe o le susu i le susu. O masini i totonu e IP20, fafo - IP55, IP65, ma potu e maualuga le susū (faletaele), o faʻataʻitaʻiga ma le IP44 code e faʻaaogaina.

E le faigata ona filifili ma faʻapipiʻi se ki moli mo moli meaafale, aemaise pe a fai o le e ona le fale mautotogi na te iloa tonu le aoga e manaʻo e faʻatino. O le mea lea, e tatau ona e suʻesuʻeina le fesili ma e leai se masalosalo o le iʻuga o le a faʻafiafiaina tagata uma e tatau ona faʻaaogaina se masini faapena.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mens Casio G-Shock KING All-Black Watch. GX56BB-1 Top 10 Things G Shock Review (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com