Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O se teu manaia ma fou: o le a se mea e mafai ma e le mafai ona faʻaopopoina i le vai e faʻaola ai rosa?

Pin
Send
Share
Send

Vaʻai faalemafaufau: a maeʻa le aso malolo o loʻo e aumaia i le fale se teuina matagofie o rosa, ma a maeʻa ni aso se lua pe oʻo foi i le taeao o le a e le fiafia. O petala ua matua malulu ma leai ni ola, pe paʻuʻu atoa lava, o le vai e faʻatupuina se manogi leaga, ua punou ulu, ua mago vae o rosa, pei o se laau matua.

E taua le iloa o le a le ituaiga o fugalaʻau e fiafia i ai, o a mea e mafai ma e tatau ona faʻaopopo i ai ina ia mafai ai ona teuina ma rosa i totonu o le fagu tu umi, ma faʻafefea ona fai ia saʻo, pe mafai ona tuʻu le aspirin poʻo le suka, faʻapena foʻi ma mea e le faʻatatau i laʻau.

O le a se mea e te manaʻomia e iloa ina ia mafai ai e se teuina o rosa ona faʻafiafiaina oe i le umi e mafai ai i totonu o se ipu tuʻufua?

E fia fugalaʻau e mafai ona teuina?

Faʻamoemoeina i le tuputupu aʻe ma le teuina o tulaga, rosa mafai ona tumau mai le lua aso i le lua vaiaso. O le sili atu ona e faʻaeteete i tulafono o loʻo i lalo, o le umi o le a faʻafiafiaina oe i le teufugalaau.

Faʻafefea e le suavai ona aʻafia le laʻau?

O le a le vai e tatau ona tuʻu i totonu ia mea toto ina ia latou tutu umi?

  • Talu ai e fiafia rosa i se siosiomaga malulu, e le tatau ona mafanafana tele le vai mo i latou, a leai o le a le pine ae mou le fugalaʻau ma leiloa ona foliga vaʻaia (faʻafefea ona sefe mai rosa ua mou atu i totonu o se tuʻuuga?). E le gata i lea, e le taliaina e rosa le paʻu o le tau paʻu. E lelei le tuʻuina o fugalaʻau i le vai i le vevela e le maulalo ifo i le +11 ma e le sili atu i le +19 tikeri, i se nofoaga puipuia mai le susulu o le la.
  • Ole maualuga ole vevela e mafai ai foi ona faʻateleina siama ile vai ma vave pala.
  • Aveese le afifi mai rosa. Ia mautinoa e tipi ese le vao tuitui ma laulaau i le au i le tasi vae tolu, o lona uiga, o le vaega o le a paʻia ai le vai, ma otioti le laʻau lava i le pito i lalo obliquely ma se pruner po o se maai naifi (ae le ma seleulu!). Lenei o le a faʻateleina ai le vaega o vai inu vai.
  • Faʻamavae le tipi ae le i tuʻuina fugalaʻau i totonu o le vai ina ia mafai ona maua lelei le vai iina.
  • Aua le tuʻu rosa i autafa o maa. Aloʻese mai tusiga ata.
  • Ia mautinoa e mataitu le mama aʻiaʻi o le vai na faʻaaogaina: e tatau ona faʻavasega. E fautuaina le suia i aso uma (o se toe auala mulimuli - o isi aso uma) mo se fou, fufuluina o faʻavae i le tafe vai ma faʻafouina pito o le faʻavae diagonally ma se pruner.
  • Ina ia puipuia le suavai mai le soʻona soʻona faʻatumuina i le okesene, e tatau ona totoina mo le 12 itula.
  • E lelei tele le faʻasusu o rosa i aso uma ile vai malulu mai se fagu pasī.
  • Faʻatasi i nai aso uma, e tatau ona fufui rosa i le tapu vai malulu mo ni nai itula.
  • O se vaega taua e faia i le filifiliga o se tuʻamea: e sili le filifili o se lapoʻa ma lautele, aua e tusa lava pe amata le faʻagasologa o le pala, o le a faifai malie. O le ipu malamalama tatau ona opaque. E fautuaina le faʻaaogaina o se tuʻamea ma lona ua lautele - o le mea lea e faʻafaigofie ai ona faʻataʻamilomilo le ea.

    Faʻamaeʻa lelei le ipu i le mea e te manaʻo ai e tuʻu ai fugalaʻau mai teu tuanaʻi! E ita tele Roses!

Afai e te manaʻo e avatu rosa i le aso e sosoʻo ai, ona talafeagai ai lea o lenei auala:

  1. teuteu fugalaʻau;
  2. tuʻu i totonu o le vai mo se itula pe lua;
  3. ona tuu lea i totonu o le pusaaisa i le po, afifi i pepa.

Aisea e taua ai le faʻaopopoina faʻapitoa vailaʻau i le vai ma faʻafefea ona latou aʻafia le laʻau?

Fugalaʻau fugalaʻau, ina ia mafai ona faʻasaoina umi le faʻataʻitaʻiga o rosa, latou faʻaaogaina auala e sili taugofie i le olaga i aso uma. Faʻaopopo i latou i le vai ma lau faʻaputuga o le a faʻafiafiaina umi le mata.

Ole a, faʻafefea ona faʻaopopo ma aisea?

O le a le mea e manaʻomia ona tuʻu i totonu o le vai ina ia tipi ai fugalaʻau tumau fou mo se taimi umi ma tumau ai i sea fofo?

  1. Suka ma le vineta: 2 sipuni sipuni o le suka suka ma le sipuni sipuni o le 9% vineka i le 1 lita o vai. Latou te faʻaopopoina e fafagaina ma fou o rosa latou lava, taofia le pala auala.
  2. Ava malosi: le sili atu ile 1 sipuni ile lita o vai. E i ai sona aafiaga disinfectant. Aua le soona faia i soʻo se tulaga - a leai, oe o le a faʻaleagaina fugalaʻau mo le lelei.
  3. Aspirin (acetylsalicylic acid): 2 laupapa i le lita o vai. Disinfects vai. Umia ni mea totino faʻasao. Faʻaauau foi le manino foliga vaaia o au ma fugalaʻau.
  4. Lemon acid: 0.2 kalama ile 1 lita o le vai. E sili atu ma sili atu le talafeagai e faʻaoga ai i tioata. E mafai ona faaaoga nai lo le vineta. E i ai ana mea totino meaʻai.
  5. Malala: 1-2 laupapa i le 1 lita o vai. Taʻalo le vaega a le faʻaaogaina, mitiia mea leaga o loʻo i totonu o le vai, puipuia lona fuga mai.
  6. Boric acid: 1 kalama i le 1 lita. E i ai ana mea totino meaʻai.
  7. Potasi permanganate (potassium permanganate KMnO4): 1 kalama i le 1 lita. E le gata o le vailaʻau, ae faʻapea foi ma le micro fertilizer.
  8. Paʻu: 1 mataua o suavai 0.5 sipuni ti mago mo le 2-3 lita. Tetee i gaioiga a siama putrefactive, puipuia le poʻoti mai le pala. Faʻaaoga na o luga o faʻatauga avanoa avanoa vailaʻau togafitia. Bleach e faigata tele mo le aufaifaatoʻaga.
  9. Sui faʻataʻitaʻia le taimi mo le faʻamamaina ma le tausia o le vai fou - siliva... Soʻo se tamaʻi mea siliva o le a faia: se tupe siliva, sipuni, mea teuteu. Naʻo le tuʻu ifo i lalo o le ipu.

O nei metotia e aoga uma, ae aua le faʻaaogaina uma mea o loʻo taua i luga i le taimi e tasi e "faʻalauteleina ai le aʻafiaga", e sili atu le filifilia o se tasi pe lua, fuafua i manaʻoga o rosa. O le faʻatinoina o nei tulafono ile usitaʻia o metotia o vailaʻau o le a fesoasoani e umi ai le teuina.

Faalogo! I fale teu fugalaʻau e mafai ona e faʻatauina ni vailaʻau vailaʻau sauniuni mo rosa. Ae le i faʻaaogaina, ia mautinoa e faʻavaivaia le pauta i sina vai.

E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga i mea faʻaopopo e mafai ona fesoasoani e faʻafualoa ai le ola o rosa i totonu o se tuʻu kesi ii.

O le a le mea faasaina mo fugalaʻau?

Faʻalogo totoʻa i mea e le fetaui ma rosa i le tuʻugamau.

  1. Ethylene Fausia i fualaʻau pe a matua, o lea ia tuʻu le keli vavaeese mai fualaʻau.
  2. Isi ituaiga fugalaʻau. E le mafai e Roses ona faʻatagaina na o se mea latalata, ona o lea, o le tasi ma le isi fugalaʻau o le a leaga. E sili atu le le gata i le tuʻuina i totonu o le fagu lava e tasi, ae faʻapena foʻi ona tuʻu fagu ma ituaiga fugalaʻau e mamao ese mai le tasi.
  3. Isi ituaiga rosa. Aua le fefiloi lanu eseese ma ituaiga eseese o le tasi i le isi, tusa lava pe foliga mai e matagofie ia te oe, o lenei o le a taitai atu ai i le vave faaleagaina. Ae maise burgundy ma lauti ti e aʻafia faʻatasi vave ma le le lelei. Taʻitasi lanu ei ai a latou lava teufugalaau ma lana lava ipu!
  4. Suavai i totonu o le mata. Faia ia pala, ia faʻasusu i le vai mai se fagu paʻu malie naʻo fafo. Aua le faʻatagaina paʻu lapisi e tafe i totonu. Afai e te mauaina se fugalaʻau pala i totonu o se teu afu, ona aveese loa lea i fafo, a leai o le a sosolo le pala i isi totoe o fugalaʻau.
  5. Soʻo se mea faʻavevela e ese mai i maʻa ua tu latalata ane:
    • Televise;
    • komepiuta;
    • lauulu, ma isi

Tusitusiga. Faʻafefea pe a fai o fugalaʻau e matua faʻanoanoa ma ua leiloa o latou foliga matagofie? O loʻo i ai se auala lelei e toe faʻaola mai ai se teufaʻi puaʻi mamae o le rosa i totonu o se tuugamau: e manaʻomia le tuʻuina o fugalaʻau i le vai taʻele malulu i le po, pe a maeʻa ona tipi faʻagalue ia au i se mea teu ma faʻapipiʻi ma le pepa. I le taeao o latou foliga mai o le a faateʻia oe.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e le tau avea oe ma faʻia teu fale teu fugalaʻau e faʻaali ai se teu fugalaʻau mo se taimi umi; e ala i le mulimuli i nei fesoasoani, oe mafai ona fiafia i rosa e oʻo i le lua vaiaso!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faamalolosi (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com