Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea lilo a le tupu: tausiga o se oketi i le tautoulu ma le taumalulu i le fale

Pin
Send
Share
Send

Talu ai nei, fugalaʻau totonu - orchids e manaʻomia tele. Ae e tatau ona e malamalama o lenei laʻau e faʻamafanafana, o le mea lea, i le tautoulu ma le taumalulu, e tatau ona faʻamaopoopo atoatoa mo ia.

Pau a le mea e manaʻomia mai le tagata toto o le fatuina lea o tulaga lelei mo le fugalaʻau. O nei mea uma o le a talanoaina auiliiliina i la tatou tusitusiga. E manaia foi le maimoaina o se vitio aoga i lenei mataupu.

Features o le ola taʻamilosaga o se fugalaʻau

Faʻafefea ona tausi le pa'ū?

I le amataga o le tautoulu, ua sauni le fuga e fuga. Taʻitasi ituaiga ei ai lona lava umi o lenei vaitaimi. Ae i le tele o tulaga e amata le fuga o le oketi ia Oketopa ma tumau ia Tesema po o Ianuari... Mai le ua uma ona fausia peduncle, fuga amata ona fausiaina, ma na o le taimi lena latou te tatalaina atoa, faʻaali uma le matagofie o fugalaʻau fugalaʻau.

I le taumalulu

Faʻafefea ona tausi se fugalaʻau luga o le windowsill i le taumalulu? I le amataga o le taumalulu, o le laʻau e foliga mai ua feʻafefe. O se setete o le toʻafilemu lea e tumau seʻia oʻo i le tautotogo. Lenei tulaga e masani mo uma orchids e ola i potu. I lenei taimi, aua le toe faʻalavelaveina le fugalaʻau, a leai o le a leai se taimi e malolo atoa ai, ma o lenei o le a afaina ai lona fuga.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

E tatau ona ou toe faʻatulaga?

I le tautoulu, o le laʻau e tumau pea i le nofoaga e tasi, ae ia Ianuari, pe a maeʻa le fugalaʻau, e tatau ona faʻapipiʻi i totonu o se potu paolo, lea e leai ai se malamalama susulu. O lenei o le a faʻatagaina le fugalaʻau e malolo lelei ma maua le malosi.

E te manaʻomia se fafagaina faʻapitoa?

I le taumalulu, o le orchid e moe, o lea e le manaʻomia ai se faʻalaʻupega.... Ae ina ia mafai ona tausia i le masina o Oketopa, pito i luga laʻei e faʻaaogaina e tusa ai ma le lautele polokalame: uma lona lua faʻainu e faʻaopopo mea aoga.

MANATUNATUGA: I le vaitaimi lea, e taua tele le faʻatulagaina ma le maualuga o le potassium ma le phosphorus.

Vevela ma moli

I le taumalulu ma le tautoulu, o le maualuga o le ea vevela tumau + 15 tikeri i le po ma +23 tikeri i le ao. E faʻatagaina le paʻu o le vevela i le 5-7 tikeri, e mafai ai ona lelei tuʻugamau.

Ia Oketopa, o le la o le a le toe susunuina laulaʻau ma lala o le oketi, o lea e mafai ai ona e puipuia saogalemu i latou i luga o faʻamalama i le itu i saute. Ae o lenei malamalama o le a le lava taimi uma mo atoatoa fugalaʻau. I lenei tulaga, oe tatau ona faʻalauteleina le ao malamalama i 12 itula i le aso.

Backlight i le fale e tatau foi i le taumalulu, i le taimi o le toto moe. O lona umi e 12 itula foʻi (mai le 8 i le taeao seʻia oʻo i le 8 i le afiafi). Mo lenei, moli faʻapitoa e faʻatau atu i faleoloa faʻapitoa, poʻo moli masani masani e talafeagai.

Sūsū

Sūsū i le taumalulu ma le tautoulu e tatau ona tausia i totonu 45-50%... Talu mai nei vaitaimi ua faʻamamaina le faʻamafanafana, o le susū o faʻailo e paʻu i le 20%. E mafai ona e faʻateleina ia mea pe a fai e te faʻatuina koneteina i vai e latalata ile fugalaʻau pe faʻasusu mai se fagu paʻu.

I se faʻaopopoga, o loʻo iai se isi metotia manaia ma aoga mo le faʻateleina o le susū:

  1. Faʻatau fata manino o ½ o le ulo maualuga.
  2. Faʻamau ni maʻa tetele i le pito i lalo o palaleti, ma vili ni pu i ona itu.
  3. Liligi vai, tuu se palasitika valavala i luga o maʻa ma tuʻu ulo ma orchids.
  4. Faʻaopopo vai i fata mai taimi i taimi.

Matamata i se vitio i auala e faʻateleina ai le susū o loʻo faʻataʻamilo i oketi.

Faasusu

I le taumalulu, faʻasūsūina le fugalaʻau tatau ona faʻaititia. Fai lenei i 1.5 vaiaso uma. I le amataga o Oketopa, o po ua uma ona malulu, o lea toe mafaufau i le faʻamaluluina pulega. Faʻaititia, ona o le eleele o le a faʻamamago nei lemu. I le tautoulu, e le mafai ona faʻataele le orchid ma faʻasusu tele. Lenei mafai ona taitaiina atu i le atinaeina o le faanoanoa taunuuga. Ia Oketopa, faʻasusuina le laʻau tasi ile vaiaso.

E te manaʻomia se tui?

I le taumalulu, aua le papaʻi i le orchid, o lea e le tatau ai ona i ai ni suiga... Ae ia Oketopa, e mafai lava ona e toe faʻafouina se fugalaʻau i se eleele fou, pe a fai e i ai ni mafuaʻaga na le aoga i le tautoulu.

Faʻafefea ona feaveaʻi i le malulu o le tau?

Faʻafefea ona feaveaia se fugalaʻau i le taumalulu aunoa maumau? Ina ia faia lenei mea, oe tatau ona faʻaaoga fautuaga nei:

  1. I le 0 tikeri, afifi le orchid i se taga pepa faʻalua. Afai o -5 tikeri i le taumalulu, ona mo femalagaaiga, i le faʻaopopoina i pepa, oe o le a manaʻomia se taga palasitika. A o le malulu e 7-10 tikeri, o se synthetic winterizer poʻo se substrate mo se laminate e faʻaopoopo faʻaaoga. Afifi le fugalaʻau i totonu o se taga pepa ma nei fesoasoani ma faʻamau i se mea e teu ai tupe.
  2. Afai e le solomuli le aisa, ma o le vevela i lalo -25 tikeri, ona teu lea o le laau i totonu o se taga palasitika, ma ufiufi i le polyester i luga. Ona o le multilayer afifiina, le aafiaga o se thermos ua fausia.
  3. O le taimi lava na avatu ai le orchid i le fale, e le mafai ona tatalaina nei, a leai o le a avea ma se teʻi ia te ia. Tuʻu ia afifi mo le 20-30 minute ia iai le taimi e fetuʻunaʻi ai ile vevela fou.

Taua: Orchid o se sili ona vevela-alofa alofa, o le mea lea, e oʻo lava i se lelei teuina, e le fautuaina e savali ma ia i le malulu mo se taimi umi!

Faʻafitauli ma faigata

Pe a tausia ma totoina se orchid i le taumalulu ma le tautoulu, o faʻafitauli nei ono tulaʻi mai:

  • Faʻatagaina. O se tasi lenei o faʻafitauli masani taatele o le orchid. Ina ia foʻia, e manaʻomia le faʻatinoina o faʻamatalaga faʻapitoa i le taimi saʻo, lea e aofia ai le solo solo o laulaʻau (5 taimi i le aso), toe fesuiaʻi i le taimi tatau.
  • Leai o fugalaʻau... O lenei faʻafitauli e talafeagai mo le vaitaimi o le tautoulu. Ina ia mafai ona fuga mai le laʻau, e manaʻomia mo ia ona saunia malamalama susulu ma faʻasolo, e faʻapipiʻi ai fosifa-potassium faʻalaʻau, e fausia ai faʻailoga o le vevela o le a ese i le ao ma le po, ina ia mautinoa ai le saʻo tuutuuga o le taofia.

Sese ma auala e foia ai

A o le tausiaina o orchids, fugalaʻau faia ni numera o mea sese. Ona o lenei, o le laʻau mafai mafai ona maʻi, taofi fuga, po o le oti foi.

Sei o tatou mafaufau i mea e sili ona taatele:

  1. Faʻasusu le talafeagai... Tele taimi, e le faʻatagaina e tagata toto fugalaʻau le suavai mai le alavai ma toe faʻafoʻi le laʻau i lona tulaga na iai muamua ma le fata e faʻaalu i ai le suavai. Afai e malulu le faʻamalama, o lona uiga o le vai o le a ave lona vevela ma o aʻa o le a faʻaletonu. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi ma siama. Ina ia aloese mai se faʻafitauli, oe mafai ona faataatia se laupepa o polystyrene i luga o le windowsill, ma tuu le orchid luga. Styrofoam o se vevela insulator o le a le faʻatagaina le vai e faʻalilolilo ma aʻa o le a pala.
  2. Sese nofoaga... Afai ia Setema-Oketopa o le tau e mafanafana, ona e le tatau ona tuʻu le orchid i le itu i saute o windowsill, a faʻapea e tumu i le atinaʻeina o mu. E sili le filifili o faʻamalama i sasaʻe ma sisifo.
  3. Vevela... Orchids mafai ona i lalo o le heatstroke. O le iʻuga lea o le soʻona vevela o le laʻau ona o le maualuga o le vevela ma le susū i totonu o se potu e faʻaletonu le ea. O le mea muamua lava faʻailoga o le laʻitiiti ma laulaʻau vaivai. Ina ia foia le faʻafitauli, aua le tuʻuina se orchid i le taumalulu ma le tautoulu i luga o se windowsill latalata i le faʻavevela masini. Oe mafai ona faʻaogaina se ili poʻo se ea malulu e tuʻu ai i lalo le vevela. Faʻalele masani, naʻo le 'aloʻalo ese mai le faataʻitaʻiga.
  4. Sese sausau... Aua le faʻasaua le fugalaʻau mai le taeao e oʻo i le afiafi. O le susū o le a leai se taimi e mago ai, ae o le a amata ona taulai atu i le taimi o le tuputupu ae ma taitai atu ai i le pala. I le aluga o taimi, o fafo o laulaʻau o le a lanu samasama ma paʻu ese. Ina ia faʻateleina le susū i totonu o le potu, e sili le faʻaaoga o le susu.

Matamata i se vitio e uiga i mea sese pe a teuina orchids ma faʻafefea ona foia:

Faaiuga

E taua le tausia o orchids i soʻo se taimi o le tausaga, e le gata i le tautoulu, i le taimi o fugalaʻau, ma i le taumalulu, pe a malolo. Lenei o le a saunia ai mo le vaitau fou ma ausia ai se umi, susulu fugalaʻau. Talu ai o le orchid o se capricious fugalaʻau, o le tele o faʻafitauli tulaʻi mai pe a vaʻaia. Ae e taua le vave vaʻai ma aveese.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: SEKI A OE MOVIE Sneak Peeks and Previews 1 English subtitles available (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com