Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O iniseti o se auala e faʻaleagaina ai aphids ma o ai isi 'ai le parasite? Lelei tulafono faʻatonutonu

Pin
Send
Share
Send

Mo fualaʻau, aphids o se faʻamaʻi e 'ai i luga o latou sua, ma puipuia ai i latou mai le tutupu ma tupu. Aphid infestation tele faʻaititia le seleselega fua, faʻalavelave faʻatoʻaga ma togalaʻau. O lenei mea e tau atu ai i le sailiga mo lelei metotia o iniseti faʻatonutonu.

I se faʻaopopoga i vailaʻau, e tele lava isi auala masani e fasiotia ai aphids. Muamua lava, o le faʻaaogaina lea o iniseti e 'aʻai aphids, latou larvae ma fuamoa.

O ai e 'ai le faʻamaʻi ma o ia o le sili ona lamatia' aina?

Totogi vaega o iniseti

O iniseti o loʻo i lenei vaega o auupega o meaola olaola e faʻasaga i aphids, talu ai o latou na o meaʻai autu mo lenei vaega o manu feʻai.

Ladybugs

O fesoasoani taua a togalaʻau uma o ladybugs ma a latou larvae. Latou auai i le faʻasologa o coleoptera poʻo beetles, o natura fili o aphids ma e mafai ona 'aʻai a latou kolone mai le tautotogo i le tuai o le tautoulu. O meaʻai i aso uma a le tagata e toʻatasi e aofia ai le 50 aphids.

Ae maise lava vave ma tele aofaʻi, o le larvae o ladybugs 'ai aphids, e lapoʻa nai lo pepe matutua ma e le foliga tutusa i latou (faʻamamaina, efuefu-uliuli ma mumu-samasama ila i le itu). E mafai ona latou foloina mai le 70 i le 100 tagata matutua aphid lago ma a latou larvae i le aso.

I le natura, ladybugs nonofo faʻatasi ma le kolone o aphids latou te fafagaina ai. Ina ia aveʻese le faʻamaʻi i totonu o greenhouse, faʻapitoa tekonolosi e faʻaaogaina ai le larvae ma le imago o le ladybug, ma pe a puipuia laʻau tototo, e tele auala e faʻatosina mai ai fatuga e aoga (faʻafefea ona feutanaʻi ma aphids i totonu o fale?

Lacewing

O iniseti e iai apaʻau malamalama, e lanu lanumeamata le lanu, e lapoʻa auro ona mata ma lona lanu samasama. O le larewing larvae e oʻo atu i le tasi ma le afa senitimita i le umi, ia i ai se tino leaga ma lauulu lauulu.

Fafine fafine faʻapipiʻi fua i tafatafa o kolone aphid, ma o nisi taimi tuusao i totonu. E fiafia tagata matutua e 'ai laʻau. Ae o le larvae o le lacewing o ni manuki, latou te 'aʻai aphids, o lona larvae. Na latou fasiotia isi faʻatama o fualaʻau aina ma fualaʻau. O le taimi o gaioiga a nei manufeʻai o le po.

O le lacewing e taua tele i le taua faasaga i aphids, ua fautuaina le au atamamai e faʻaopopo lenei felelei i vaega poʻo greenhouse, pe a fai e leʻi vaʻaia muamua iina.

A o tosina mai se iniseti, e fautuaina e faaaoga tansy ma kumina.

O tanoa oneone

O tagata matutua i le oneone poʻo le "faʻasuʻava" faʻafagaina e fugalaʻau o latou fugalaʻau, sua o le laau, ma suamalie faʻamatalaga o aphids. O le vaʻaia lelei o fanau, o iniseti nei e fausia ai faʻamoega ma teuina meaʻai mo a latou larvae, e mafai ona avea ma aphids, o ana fuamoa, maʻa, faʻapea foi apogaleveleve, lago, anufe, butterflies ma isi. Taʻitasi ituaiga o lapisi e fiafia e 'ai i se ituaiga o faʻamaʻi, aphids o loʻo sailia e le aiga faʻamafanafanaa Pemphredoninae.

O le taua faasaga i aphids ma le fesoasoani a lapisi e le masani ona faʻaaogaina ona o le mataʻutia o le u ma o latou aʻafiaga mo tagata, ae afai e te manaʻomia le faʻatosinaina o latou tagata i lau '' upega tafaʻilagi, ona mo le aspen aiga e te manaʻomia le faʻatulagaina o se nofoaga lelei e nonofo ai - o se ofaga.

Pule oe pe fai

Mo ia iniseti, aphids e le o le faʻavae o a latou meaʻai; o lona faʻatafunaga e tupu i soo se taimi e mafai ai. Lenei kulupu aofia ai:

  1. taliga;
  2. akerise;
  3. fatu fatu;
  4. nisi ituaiga o apogaleveleve.

Taliga

E mafai e le earwig tagata matua ona faʻaumatia se selau aphids i le po e tasi. O se iniseti sili ona manaia ma lona tino mafolafola tino, apaʻau ma iʻu e lua (cerci), lea e manaʻomia e puʻe ai vete. E vave tele le alu a le taliga ma seasea lele; i meaʻai e manaʻo i aphids ma tick.

E mafai ona 'aʻai isi faʻalaʻeiʻau, faʻapea foʻi ma laʻau, o le mafuaʻaga lea latou te mananaʻo ai e aveʻesea taliga i luga o latou fanua. Ma ina ia tosina mai le taliga i le laʻau o loʻo aʻafia, e tatau ona e tuʻuina se tamaʻi fafie laupapa i ona tafatafa, o iina e lalafi ai le iniseti i le ao.

Alisi

Mai ituaiga uma, o le malae kirikiti e sili ona taatele. O se iniseti omnivorous e 'aʻai uma meaʻai meaʻai ma tamaʻi iniseti ma invertebrates, e aofia ai aphids, ma ona larvae. I meaʻai, e fiafia o ia i laʻau, o lona iʻuga o ia o se iniseti faʻamaʻi ma o se malo e le manaʻomia i le togalaau.

Foafoa eleele

O meaolaola i le po e auai i le faʻasologa o pili. O le umi o le tino o le eleele faʻamamaina oʻo i le 60 mm, ma o le lanu e ese mai le pogisa i le uʻamea. Eseesega i le eseʻese o meaʻai, e mafai ona 'aʻai aphids, slugs, snails, anufe. O le tele o faʻalaʻeiʻau i le togalaʻau, o le sili atu ona lalelei mo le faʻamama lalolagi.

Apogaleveleve

O apogaleveleve o ni puipuiga moni o laʻau, latou te fasiotia e le gata o aphids, ae faʻapea foi ma isi iniseti mataʻutia:

  • faasee laulaau;
  • springtail;
  • tamaʻi slug;
  • sipisi;
  • pulou

Ona o a latou auala o le 'aʻai' ai vete, apogaleveleve mafai ona maua iniseti uma i le palapala ma i le deciduous vaega.

E masani ona latou 'aʻai aphids fai apaʻau, o loʻo mau i totonu o le upega tafailagi, ae le faʻaleaga ma paʻuʻu ile eleele.

Faʻafefea isi mea e faʻatamaʻia ai le siama?

I se faʻaopopoga i iniseti, 'eseʻese manulele' aina aphids:

  1. manu iti;
  2. warblers;
  3. titmouses;
  4. robins;
  5. tupu laiti;
  6. linnet;
  7. robins ma isi.

Latou te fafagaina a latou toloai i le lago lava ia, faʻapea foi ma ona larva. Ina ia maunu manu, fausia lelei tulaga:

  • fafaga
  • tagata inu 'ava;
  • potu ma isi fale faʻanatura.

Ae, o le faʻatosinaina o manulele iniseti, e tatau ona lafoa atoa le faʻaogaina o vailaʻau i luga o le upega tafaʻilagi.

O fili o aphids o latou foi ia e taʻua o fualaʻau puipuia, latou te faʻailoaina ni malosiʻaga o vailaʻau, o lona manogi e le manaia i le tele o meaola faalafua. Aphids e le faʻapalepale i laʻau ma le manogi malosi ma o lea migrate. E masani ona totoina ni maʻila i le va o moega, i tafatafa o pa poʻo tamaʻi motu. E aofia ai:

  1. kaliki;
  2. aufana;
  3. mea manogi;
  4. vailaau vailaʻau;
  5. fugalaʻau.

Ina ia le faʻalavelaveina le aphids i le totoina, e manaʻomia le uaʻi atili i le tausiga o laʻau, mataitu auala e puipuia ai faʻamaʻi i lenei faʻamaʻi ma ia mautinoa e faʻatosina mai fesoasoani aoga, pei o iniseti ma manulele, i tuafale, fausia lelei tulaga nonofo mo latou. O nei gaioiga o le a fesoasoani fesoasoani puipuia ai le atinaʻeina o aphids.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Native Forests - Samoan Ulutala - VOS6-6 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com